Daniel je napisao/la: sad je gore nego prije, užano se osjećam, kao da ću poludit ako već nisam...ne znam, osjećam se kao da sam u dva svijeta, u duhovnom i ovom tjelesnom, i osjećam jaki stvarno jaki duhovan rat...ne znam zašto, ne znam što moram napraviti, ali osjećam se kao da ću puknut ko kokica...nemrem jest, nemrem čitat Biblijuu, nemrem moliti, niš nemrem...sotona me napada o besmislenosti i beskorisnosti ovoga svega...života...ma ne znam...ne znam kaj da radim, trebam nekakvo usmjerenje, trebam nekog...ne znam jel ovo neka depresija ili nešto ali zbilja je užasno...ne znam stvarno, jedino mi vjera preostaje da će se iz ovoga roditi nešto dobro...hvala svima koji se molite...God bless
Daniele, događa ti se jedna vrsta iščezavanja i umiranja staroga Danijela, tj. Tvojih dosadašnjih uvjerenja, stavova i obrazaca, vjerovanja i pogleda na samog sebe i ovaj svijet. Događa se da puca tvoja predodžba o Bogu. Ovo je jedno vrlo teško i osjetljivo stanje , duhovni proces izranjanja stvarnog čovjeka, pročišćenje u kojem sve što je iluzija, laž mora nestati. Ovo stanje kršćanski predanici nazivaju mračna noć duše.
U stvari, nanovorođenje je težak bolan događaj, jer čovjek vidi potpuni besmisao svega, a to jako boli i muči se.Muči se sve ono što je oživljeno tvojim prihvaćanjem, vjerovanjem a pod djelovanjem Duha Svetoga dolazi do raspada svega onoga što za što si priljepio svoju pažnju.
Po svetom Pismu, ti trebaš sada sve odbaciti.Razljutiti se i sve odbaciti, što god si naučio, pročitao, i čvrsto držao kao dio sebe. Događa ti se osiromašenje duha. Nakon ovoga stanja, bit ćeš sasvim novi, drugačiji i spoznat ćeš Boga na ispravan, iskustveni način. ne kao dosada nego će ti Duh Sveti donijeti Istinsku spoznaju života, svijeta i Gospodina.
Isus je prošao mračnu noć duše.
Molim te brate...u ovom trenutku je ovo tvoje teško doživljavanje tvoja najbolja molitva jer se raspadaju dimenzije koje su te držale zarobljenog.
Nakon pucanja blokova u tvom umu, emocijama i znanju, dolazi čistoća, lakoća, Radost, uzvišenost, i tek tada ćeš vidjeti kako je sada Bog rastapao tebe u užarenoj peći da odvoji od tebe sve ono što nije zlato, Bog radi od tebe sada zlatnu posudu da te može upotrijebiti.
neću da te tješim, jer ovo je jako dobro što ti se događa, kad dotakneš dno i više ne možeš izdržati, tada je gotovo, počinje nova etapa.
Tihuj, budi sam , ti i Gospodin, sve mu reci,i bori bitku vjeru, Pavle je ovo prošao, ja sam ovo prošlo, odbaci sve što znaš i vjeruješ....da možeš vidjeti Isusa...
Pozdrav, tvoja seka koja je to prošla i nemoj nas naspustiti, trebaćemo ti