Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionBožja Volja i Božja dozvola EmptyBožja Volja i Božja dozvola

more_horiz
kako ovo različiti i da li se ovo protivi jedno drugom?

Svako dobro u Bogu koji predade sebe radi nas!

descriptionBožja Volja i Božja dozvola EmptyRe: Božja Volja i Božja dozvola

more_horiz
Pitanje glasi: Da li je Božja volja isto što i Božja dozvola?

more_horiz
Božja volja je jako široki pojam, brate moj... Ona nadilazi pojam dozvole.

Mi možemo shvatiti samo jedan maleni djelić Božje volje..
Ali Biblija ipak kaže da nam je "otkriveno" što je volja Božja... (Mihej 6:8 )!
Ono što trebamo znati, to nam je otkriveno... A i to malo što nam je otkriveno, za nas je nepresušni rudnik informacija, rudnik kojeg možemo istraživati cijelog života...

Istražujemo li taj rudnik?

Nikako se ne bih složio da se taj rudnik sastoji samo od nekakvih dozvola..i zabrana... Božja volja nisu samo nekakvi zakoni, dozvole i zabrane...iako je nama, grešnim bićima, nužno potrebno da imamo granice, ili bolje rečeno ograde, koje nas čuvaju...

Ali Bog nam je otkrio i više, nego samo pravila i propise... On nam je otkrio više, nego samo istinu... On nam je otkrio samoga sebe... A sa sobom nam je otkrio, ne samo istinu, nego i dobrotu i ljepotu.

Dobrota je Njegov karakter. Istina je nauka o Njegovom karakteru. Ljepota... što je ljepota, stvarno? Ljepota je kad se ne baviš ni dobrom ni zlom, ni istinom ni laži...nego kad jednostavno odeš u Božji vrt i omirišeš Njegove ruže... To je ljepota... Bog nam kroz svoju Riječ želi dati i jedan novi pojam lijepoga, želi nam otkriti što prava ljepota jest. On želi da mi u našim crkvama imamo, ne samo puno istine (u vidu nauke), nego i puno dobrote (u vidu kršćanskog ophođenja), te puno ljepote (u vidu urednosti, jednostavne i prirodne ljepote čovjeka i ambijenta). U Izrekama negdje piše da mudrost čovjeku proljepšava lice... Razmišljamo li o ljepoti ponekad, kakvu ljepotu Bog želi vidjeti u nama i oko nas?

Shvaćamo li mi sve više Božju volju? Postajemo li sve istinitinoljubiviji, sve dobrohotniji, sve ljepši ljudi i žene?

Ili pak sve gledamo kroz prizmu "smiješ-ne smiješ"?

more_horiz
Imaš lijepo rečeno u 1Sol 4,3 pa dalje što je Božja volja. Toga se drži kako najbolje znaš, i vršiš Božju volju. Ove sitnice koji posao uzet, koji fakučtet upisati, koje cipele kupiti polako dolaze na mjesto. Sve što je bilo gledaj kao Božju volju. Jer on piše ravno i po krivim crtama. Milost pretpostavlja narav.

more_horiz
Postoje dve vrste da tako kazem Bozije Volje, njegova savrsena volja i popustljiva.

Da je onako kako On zeli svi bi se spasili, ali to se ne desava, JER JE LJUCKA VOLJA SUPROTNA BOZIJOJ VEOMA CESTO.

Ustvari nasa priroda je takva da cinimo ono sto je suprotno njegoovj volji. Vec su Adam i Eva to ucinili, po svojoj a ne Njegovoj Volji.

Isus je morao svoju ljucku volju podrediti Bozijoj pa je rekao NE MOJA NEGO TVOJA VOLJA DA BUDE.

I mi trebamo to isto, jer je cena nepokoravanja smrt i vecno odvojenje od Boga.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply