Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Harmagedon i sedam zala

power_settings_newLogin to reply
+2
hrvoje hrki
Češljugar
6 posters

descriptionHarmagedon i sedam zala - Page 2 EmptyRe: Harmagedon i sedam zala

more_horiz
Adventisticka istrazivanja Armagedonske bitke:

http://www.thebattleofarmageddon.com/

more_horiz
gluposti!

istraživanje bitke -to be!?

okupiše se generali
pa razmatraju kako rješiti pitalicu Kolumbovu
posaditi jaje na svoju okomicu!! SmileWink

I onda kad dođe Dan,
Kada se bitka zbude,
kad "Kolumbo" udari jejem o stol usadivši ga okomito,
reći će svi generalčići

pa to smo i mi znali, mogli,
TREBALI SMO ČINITI prije no dan D nastupi!

Mi-Ha-El

Zadnja promjena: Mi-Ha-El; ned 07 pro 2008, 11:31; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Hoću reći,
niste si osvjestili da su bitke svakodnevne,
da se tabori podižu i vojske svjetla ili tame izabiru

SADA

DANAS

jer ja već evo odmah umrijeti mogu,
i što mi koristi znati rješenje svih pitalica (kad nam već budu razvidne sve tajne i spoznaje u Dan Suda!)
ako sam svoj Dan D protratila
i nisam dobru bitku bila, dosad,
ZA ŽIVOTA SVOGA!! ?

Bog s vama
Mi-Ha-El

more_horiz
Mi-Ha-El je napisao/la:
Hoću reći,
niste si osvjestili da su bitke svakodnevne,
da se tabori podižu i vojske svjetla ili tame izabiru

SADA

DANAS

jer ja već evo odmah umrijeti mogu,
i što mi koristi znati rješenje svih pitalica (kad nam već budu razvidne sve tajne i spoznaje u Dan Suda!)
ako sam svoj Dan D protratila
i nisam dobru bitku bila, dosad,
ZA ŽIVOTA SVOGA!! ?

Bog s vamaMi-Ha-El
Amen!! Amen!!cheers amen

more_horiz
Zaista je tako, u jednom posebnom stvarnom smislu, Armagedon će značiti svršetak rata koji je trajao kroz cijelu povijest kršćanstva i do kršćanstva... Najjasniji opis toga rata nalazimo u Pavlovoj Drugoj poslanici Korinćanima: “Jer ako i živimo u tijelu, ne borimo se po tijelu. Jer oružje našega vojevanja nije tjelesno” (2. Korinćanima 10,3.4).
Svaki čovjek nalazi se pred odluku da priđe pravom, istinskom trojstvu, ili pak onom lažnom. Jedan od aspekata nauke Otkrivenja koji vodi najvećem otrežnjenju jeste tvrdnja da se odluka ne može odlagati u beskraj. Eskalir vrijeme kada anđeli više neće zadržavati vjetrove. Bit će prekasno za zapečaćenje (Otkrivenje 7,1-3), prekasno za slušanje objavljivanje tajni evanđelja (Otkrivenje 10,7). U nebeskom hramu više neće biti posrednika Otkrivenje 15,5-8. Nepravedni i pogani ostaju nepravedni i pogani (Otkrivenje 22,11). Zapazimo da se taj završetak ljudskog vremena milosti za ljude dosljedno prikazuje kao nešto što se događa prije kraja. Iz svagdašnje perspektive, sudbina svakog ljudskog bića na Zemlji biti će zapečaćena, a ipak će se život nastaviti još neko vrijeme. Većina ljudi u tom trenutku neće biti svjesna zbivanja događaja jeze..Biblijska slika Armagedonskoga kraja poziva nas na odgovornost.U čemu je ova odgovornost?

more_horiz
Svaki čovjek uvijek i jedino,
bez obzira na okolnosti i Vremena,
pa bila ona i kataklizmička,
ima odgovornost i dužnost prema svojoj savjesti
raditi na spas svoje duše
i bližnjega svoga.

Sve u tom čovječjem mikrokozmosu
kao i kozmičkom makrokozmosu

Gospodnja je VLAST činiti, Neka bude!

Mi-Ha-El

more_horiz
zašto stoga
biti zabrinut!?

more_horiz
Mi-Ha-El je napisao/la:
zašto stoga
biti zabrinut!?

Treba razlikovati sigurnost u postojanosti požrtvovne predanosti u svagdašnjem djelu kao svećenstvo sveto slugu Isusa kao Prvosvećenika od lažne sigurnosti koja se zasniva na laodikejskoj mlakosti i oholosti te se nemarno odnosi prema dužnosti Kristova vojnika u svagdašnjem ratu protiv obmana a za pobjede bližnjih nad sobom kada grade spasenje sa strahom i drhtanjem..Imati vjeru i znati istinu ne znači se odreči razmišljanja koja izlaze iz vjere i koja nadmašuju razum..

1 Psalam. Davidov. Jahve je pastir moj: ni u čem ja ne oskudijevam;
2 na poljanama zelenim on mi daje odmora. Na vrutke me tihane vodi
3 i krijepi dušu moju. Stazama pravim on me upravlja radi imena svojega.
4 Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.
5 Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva.
6 Dobrota i milost pratit će mene sve dane života moga. U Jahvinu ću domu prebivati kroz dane mnoge. << Psalm 23 >>

U svagdašnjoj borbi pod zastavom svjetlosti protiv sila tmine idemo u susret danu koji mora doći..Jesi li spreman?

1 Davidov. Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?

2 Kad navale na me zlotvori da mi tijelo žderu, protivnici moji i dušmani, oni posrću i padaju.

3 Nek' se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji; nek' i rat plane protiv mene, i tada pun sam pouzdanja.

4 Za jedno molim Jahvu, samo to ja tražim: da živim u Domu Jahvinu sve dane života svoga, da uživam milinu Jahvinu i Dom njegov gledam.

5 U sjenici svojoj on me zaklanja u dan kobni; skriva me u skrovištu Šatora svoga, na hridinu on me uzdiže.

6 I sada izdižem glavu iznad dušmana oko sebe. U njegovu ću Šatoru prinositi žrtve radosne, Jahvi ću pjevat' i klicati.

7 Slušaj, o Jahve, glas moga vapaja, milostiv mi budi, usliši me!

8 Moje mi srce govori: Traži lice njegovo! Da, lice tvoje, o Jahve, ja tražim.

9 Ne skrivaj lica svoga od mene. Ne odbij u gnjevu slugu svoga! Ti, Pomoći moja, nemoj me odbaciti! I ne ostavi me, Bože, Spasitelju moj!

10 Ako me otac i mati ostave, Jahve će me primiti.

11 Nauči me, Jahve, putu svojemu, ravnom me stazom povedi poradi protivnika mojih.

12 Bijesu dušmana mojih ne predaj me, jer ustadoše na mene svjedoci lažni koji dašću nasiljem.

13 Vjerujem da ću uživati dobra Jahvina u zemlji živih.

14 U Jahvu se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek' bude srce tvoje: u Jahvu se uzdaj!

<< Psalm 27 >>

Zato:
1 A o vremenima i trenucima nije, braćo, potrebno pisati vam. 2 Ta i sami dobro znate da Dan Gospodnji dolazi baš kao kradljivac u noći. 3 Dok još budu govorili: Mir i sigurnost, zadesit će ih iznenadna propast kao trudovi trudnicu i neće umaći. 4 Ali vi, braćo, niste u tami, da bi vas Dan mogao zaskočiti kao kradljivac: 5 ta svi ste vi sinovi svjetlosti i sinovi dana. Nismo doista od noći ni od tame. 6 Onda i ne spavajmo kao ostali, nego bdijmo i trijezni budimo. 7 Jer koji spavaju, noću spavaju; i koji se opijaju, noću se opijaju. 8 A mi koji smo od dana, budimo trijezni, obucimo oklop vjere i ljubavi i stavimo kacigu, nadu spasenja! 9 Ta Bog nas nije odredio za gnjev, nego da imamo spasenje po Gospodinu našem Isusu Kristu, 10 koji je za nas umro da - bdjeli ili spavali - zajedno s njime živimo. 11 Zato, tješite se uzajamno i izgrađujte jedan drugoga, kako i činite.

more_horiz
"...Imati vjeru i znati istinu ne znači se odreči razmišljanja koja izlaze iz vjere i koja nadmašuju razum.."

Apsolutno!
ali treba priznati i da razum može nadmašiti
ne opet
RAZUM
već SRCE, ito
srce od mesa!!

"1 Psalam. Davidov. Jahve je pastir moj: ni u čem ja ne oskudijevam;
2 na poljanama zelenim on mi daje odmora. Na vrutke me tihane vodi
3 i krijepi dušu moju. Stazama pravim on me upravlja radi imena svojega.
4 Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.
5 Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva.
6 Dobrota i milost pratit će mene sve dane života moga. U Jahvinu ću domu prebivati kroz dane mnoge. << Psalm 23 >>"

i daklem opet kažem,
čemu zabrinutost!

"U svagdašnjoj borbi pod zastavom svjetlosti protiv sila tmine idemo u susret danu koji mora doći..Jesi li spreman?

NITKO vjeran NIJE spreman, tome nadopunjuje i ispunja vjerovanje,
jer kad bismo znali što činimo ne bi to bilo djelo BOŽJE već čovječje!

1 Davidov. Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?
2 Kad navale na me zlotvori da mi tijelo žderu, protivnici moji i dušmani, oni posrću i padaju.
3 Nek' se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji; nek' i rat plane protiv mene, i tada pun sam pouzdanja.
4 Za jedno molim Jahvu, samo to ja tražim: da živim u Domu Jahvinu sve dane života svoga, da uživam milinu Jahvinu i Dom njegov gledam.
5 U sjenici svojoj on me zaklanja u dan kobni; skriva me u skrovištu Šatora svoga, na hridinu on me uzdiže.
6 I sada izdižem glavu iznad dušmana oko sebe. U njegovu ću Šatoru prinositi žrtve radosne, Jahvi ću pjevat' i klicati.
7 Slušaj, o Jahve, glas moga vapaja, milostiv mi budi, usliši me!
8 Moje mi srce govori: Traži lice njegovo! Da, lice tvoje, o Jahve, ja tražim.
9 Ne skrivaj lica svoga od mene. Ne odbij u gnjevu slugu svoga! Ti, Pomoći moja, nemoj me odbaciti! I ne ostavi me, Bože, Spasitelju moj!
10 Ako me otac i mati ostave, Jahve će me primiti.
11 Nauči me, Jahve, putu svojemu, ravnom me stazom povedi poradi protivnika mojih.
12 Bijesu dušmana mojih ne predaj me, jer ustadoše na mene svjedoci lažni koji dašću nasiljem.
13 Vjerujem da ću uživati dobra Jahvina u zemlji živih.
14 U Jahvu se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek' bude srce tvoje: u Jahvu se uzdaj!
<< Psalm 27 >>"

daklem opet,

čemu zabrinutost!

more_horiz
Evo reći ću ti gdje ja jesam
zabrinuta,..

Gospodine
znam da nisam dostojna,
ali ljubim li te SASVIM,
svim svojim razumom, svom dušom svojom, svim srcem svojim i svom snagom svojom!?

Ah, kad bi te LJUBITI mogla više!!

Bog s vama, miljenici Njegovi!
Mi-Ha-El

descriptionHarmagedon i sedam zala - Page 2 EmptyHarmagedon sigurnost spaenja

more_horiz
Svo ljudsko može promašiti - i razum , i vjera, i srce i duša i um.., potpuno ovisimo o milosti..i sva snaga kojom ljubimo ..
ali..
molim nastavite..
kako sam razumio da se zabrinutost za sigurnost spasenja uklanja ljubavlju Božjom..ali opet ne izvan Otkrivenja Isusa Krista i razloga koji je Isus naveo u prvoj glavi..i kako kaže u 16 glavi gdje se i spominje Harmagedon da je blažen onaj tko bdije i čuva haljine svoje da ne bi gol hodio i sramota mu se vidjela..prema tome ako ispitujemo , kako savjetuje Pavao u 2.Korinćanima - da li je u nama Krist, jesmo li u vjeri, pa nađemo lažno svjedočanstvo koje se otkriva kao lažna sigurnost prema mjerilima za Laodicijsku crkvu , tada propitivanje sa stanovišta laodicijske mlakosti radi uklanjanja same mlakosti bez kajanja koje prihvata Bog - ostajemo zabrinuti iako smo potisnuli zabrinutost uvjereni da ćemo obaviti kupovinu za badava - zlata žežena u ognju..
Sam je apostol Pavao savjetovao straženje kako se ne bi prevarili kao Eva..
Otkrivenje nam je dano da bismo po milosti našli se u ravnoteži..ne da oblikujemo paniku, niti lažnu sigurnost ..već da ostanemo na putu milosti u nevoljama ako bismo bili zapečaćeni u pobjedi nad..? čime i kime...?

more_horiz
Pobjedu ne želim iskati pitanjem- Protiv koga?
Pobjeda koju vršim nad osobnim uzvisinama i udolinama neka uvijek bude- ZA koga!!?

Zašto mislim da je stav bitan?

Jer biranjem borbe protiv,
pristajem se s rogatim bosti,
provodim vlastitu volju
ufajući se u osobne snage
i oholim se Bogu
u svemu....čak moguće, dobrih poriva
"vrhunskom" ljubavlju
"vrhunskom" vjerom
Gospodine, Gospodine!
(poput trostruke zataje sv. Petra)

ako pak izabirem borbu ZA,
s pouzdanjem predajem sebe i svu volju svoju
Gospodinovom Srca nakanu!!Neka bude!

Mi-Ha-El

Zadnja promjena: Mi-Ha-El; pon 08 pro 2008, 21:03; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
abraham je napisao/la:
Svo ljudsko može promašiti - i razum , i vjera, i
srce i duša i um.., potpuno ovisimo o milosti..i sva snaga kojom ljubimo
..

Potpisujem!
Uistinu, o ovome se može život pisati a da ni život ne dostane za izreći!!

Zato bih, ako dopustite, završila svoje upletanje na temu postojanje Zloga,
utjecaja i moći Sotonine,7 glavnih grijeha, Armagedona i 7 zala, Nebeske bitke, Sudnjega Dana ovaca i jaraca;
s jednostavnim: vjerujem da živim i da me očekuje;zašto da se brinem!!

Jer kakva korist mojoj duši
ovim pitanjima razum, vjeru i srce zaokupljati?
Kad ima nešto zajedništvo što sve pokriva!?

Nije li mi na veću korist
Isusovim Božanstvom, Isusovim obećanjem, Radosnom vijesti,
prostor svoga hrama ispunjati?!

Tami želim pridavati važnosti, koliko žutom tisku nabivenim vijestima, a u Dan
Božjeg Suda trest će se Nebo i Zemlja, zar iti maštom mogu taj Potres
Predočiti, ta ni Sin ne zna kada. Kad se zbude- BOG S NAMA!!?

abraham je napisao/la:
Svo ljudsko može promašiti - i razum , i vjera, i
srce i duša i um.., potpuno ovisimo o milosti..i sva snaga kojom ljubimo
..

divno kažete...

zato hajde da Armagedonu SUTRA suprostavimo Darove Duha
Svetoga jer On izgrađuje na Spasenje DANAS!!

Kažete sve ljudsko može promašiti,

Istina, sve ljudsko nestalno je, oholo, egocentrično, pokvarljivo
i s griješkom..…

I da je samo
ljudsko propalo bi…

Tako razum vazda
nadograđujemo, evo ne mišljah isto kao dojenče ili zrela osoba, vremena pređašnja ne poznavahu Znanja današnja, a još nas I budućnost čeka, I u dvije glave uvijek više mudrosti od glave jedne…. Tko smije reći-Ja znadem savršeno i sve, ja vjerujem bezprijekorno, ja ljubim Bogu ravnopravno!?
Razum je lako zavodljiv,povodljiv, ta prvi grijeh Eva počini Razumom; dan danas Razum živi od voća ukradenog, Božjeg Prava sa stabla spoznaje, i sudi, svjesno i/ili nesvjesno!!
Tko može reći-moje Misli su samo moje misli i sve nakane, u iskri
moga Razuma se rodile
??

Utoliko možemo reći ljudski je, nepotpun, boležljiv,
svadljiv

ali i Božji,

Jer zar bi ga imali da nam nije dan, zar bi ga zidali, da
nam nije dano, zar bi vidjeli očima Razuma da nam Riječ sama nije Svjetlila!?

Ako pak posustati
možemo

i razumom ,
i vjerom,
i srcem,
i snagom,
……….
jer se SVIM Darovima okoristimo koliko ih dostojno i s
voljom prihvaćamo,

zašto se,tom posljednjem osloncu ljudske Dobrobiti,
Božjoj Milosti,(koju nikakvim ljudskim nesavršenostima ne ograničavamo)
tako slabo utječemo,razljevamo,dičimo, tako slabo zazivamo, tako malo učimo i svladavamo
LJUBAV,
Ime Božje
!!

(uvijek sotona zavodi "mnogo" važnijim pitanjima!)

Tako Razum,Vjera,Jakost I Mudrost… Duša i Srce……SVE
zajedno Dano nam je zbog JEDINE SVRHE

koja kaže:
1Kor
3Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. 2 Kad bih imao dar prorokovanja i znao
sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao,a ljubavi ne bih imao - ništa sam! 3 I kad bih razdao sav svoj
imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi ne bih imao -
ništa mi ne bi koristilo.”

...ah, kad bih te Ljubiti mogla više.....

.........

Mi-Ha-El

more_horiz
Isus nam je dao mjerilo Njegove Ljubavi..
Pokazao nam je i put i postali smo suputnici - s Njim smo surazapeti, suumrli, suuskriseni, nadamo se preobrazenju i uznesenju kao i prebivanju u svetom životu Ljubavi..
U Harmagedonskoj bitci sile tmine ustremile su se prevariti vjernike da budu zadovoljni sa postignutim dosezanjem suslicnosti kao da im nije dovoljna milost pa bi htjeli premasiti dostignuce po milosti dostignucem po djelima..
Odakle kod jednih samozadovoljstvo s Ljubavlju a kod drugih teznja prema dosezanju vece ljubavi prema Kristu..Nalazimo li razloge u Kristu?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply