Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Reklame i utjecaj na psihu čovjeka

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionReklame i utjecaj na psihu čovjeka - Page 2 EmptyRe: Reklame i utjecaj na psihu čovjeka

more_horiz
apostol je napisao/la:
Kako mi je poznato u cjeloj EU zemljama je zabranjeno reklamiranje cigareta,pa tako naravno i u Sloveniji.

Kod nas je to bilo već u posljednjim godinama Juge.

descriptionReklame i utjecaj na psihu čovjeka - Page 2 EmptyRe: Reklame i utjecaj na psihu čovjeka

more_horiz
Zabranjeno jeste, po standardima EU, ali znate kako je to marketinski sturcnjaci nadju novi nacin reklame ako to vec ne mogu putem mas medija.

Koliko znam ovo sto moraju staviti na kutije da pusenje ubija sve te opomene im nisu smanjile promet takodje.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dragomir je napisao/la:
Zabranjeno jeste, po standardima EU, ali znate kako je to marketinski sturcnjaci nadju novi nacin reklame ako to vec ne mogu putem mas medija.

Koliko znam ovo sto moraju staviti na kutije da pusenje ubija sve te opomene im nisu smanjile promet takodje.

Da Dragomire,nisu i nece sad je to drugi problem,lijecenje ovisnosti,onako kako reko kod barbika,pocelo se smalim,daj vidite film,izmedju 50-60-70 da li glumac faca bez cigareta,zato krscanin mora stvarati okolnosti a ne one njega.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Zaključili smo da u svakom slučaju reklame vrše utjecaj na nas htjeli to ili ne. Reklamni utjecaj se vrši na razne načine, nekada toga nismo niti svjesni, a posledica još manje. Što možemo učiniti da postanemo svjesniji negativnog utjecaja reklamiranja, jer ako nešto hoćemo kupiti neću kupiti zato što mi to netko sugerira da kupim i vrši nasilje nad mojom slobodnom voljom. Kupit ću zato što ima dobre kvalitete ili zbog nekog drugog razloga. Baš za inat neću kupiti jer pravu robu ne treba reklamirati.
Coca Cola je užansna za zdravlje, to mnogi znaju, čak smrtonosna u nekim kombinacijama. Ali oni potroše 60% svoje zarade za reklamu, i ostaje im dobar dio da budu prebogati, a sve nas tim pićem truju.
Želim da razmišljamo o mehanizmu sugestiranja i utjecanja na našu savjest - MORAŠ TO IMATI PO SVAKU CIJENU, a nama to u biti niti ne treba. Čiji je to glas što nas tako nagovara, metodom prisile, i kuda sve to vodi???Evil or Very Mad

more_horiz
Pa da brate Darko Bog je stvorio ljudima vodu da piju ne coca colu. Slazem se apsolutno. Resenje je vise moltive i molitvenog zivota i bicemo manje izlozeni tim uticajima.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply