Volite li reklame?
Darko je napisao/la:To je ono što me zanima - jesmo li svjesni koji učinak reklame ostavljaju na našu savjest. Npr. ako one vrše nasilje nad našim umom sistemom prisile "tjeraju" nas da nešto kupimo i time neprestano opterećuju naš kanal sa savijesti/svjesti, ostaje li on otvoren za konekciju prema nebeskom internetu. Slab tihi glas sa neba javlja nam se, a mi ga ne čujemo. Glas koji nikada ne vrši "TI MORAŠ!", već "BILO BI DOBRO...". Tu je glavna kvaka reklama, ali ima još toga...
Idemo u pravom smijeru!
Darko je napisao/la:Volite li reklame?
dragomir je napisao/la:Slazem se sa vecinom stavova ustvari reklamiranje je profesionalno laganje.
Ja sam jednom pokusao profesionalno zaplivati u te vode i brzo me je Sveti Duh opomenuo da to ne cinim.
Morate sedeti i smisljati kako da uverljivo lazete. Samo kazem kada pogledam u industriji hrane koju poznajem koliko aditiva otrova i odna sve to zapakovano reklamom zdrava hrana.
Ili pogledajte ono sto je dno dan reklamiranje cigareta. Sada su ih naterali da kazu da je to stetno po zdravlje. Pa ipak bilborid sa reklamama raznih marki su posvuda.
Uzas, neverovatno, legalizovana industrija raka, i onda puste reklamu cigareta da bi prekinuli emisiju o zdravlju i bolesti raka.
A sama nauka kaze da 80 procenata raka potice od nikotina. Stasno opasna stvar, dno lazi.
|
|