Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Znanstveno-logičko objašnjenje Trojstva

power_settings_newLogin to reply
+5
hrvoje hrki
Mali princ
dominik
Aladin
Daniel
9 posters

descriptionZnanstveno-logičko objašnjenje Trojstva - Page 2 EmptyRe: Znanstveno-logičko objašnjenje Trojstva

more_horiz
Izaija poglavlje 48 tako dobro govori o Trojstvu isto tako

descriptionZnanstveno-logičko objašnjenje Trojstva - Page 2 EmptyRe: Znanstveno-logičko objašnjenje Trojstva

more_horiz
Post 1:26 I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!"

Trojstvo

Post 3:22 Zatim reče Bog: "Evo, čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo! Da ne bi sada pružio ruku, ubrao sa stabla života pa pojeo i živio navijeke!"

Trojstvo

Post 11:7 Hajde da siđemo i jezik im pobrkamo, da jedan drugome govora ne razumije."

Trojstvo

Izaija 6:8 Tad čuh glas Gospodnji: "Koga da pošaljem? I tko će nam poći?" Ja rekoh: "Evo me, mene pošalji!"

Trojstvo

Izaija 9:5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni (Duh Sveti), Bog silni, Otac vječni (Jahve), Knez mironosni.(Isus Krist)

Trojstvo

more_horiz
Bog je Ljubav, a Ljubavi nema bez Onoga tko ljubi (Oca), Ljubljenoga (Sina) i Ljubljenja (Duh Sveti), odnosno svaki proces događanja u univerzumu se sastoji od trojstva subjekta, objekta i relacije među njima.
Trojstvo Boga je jasno k'o 1x1!

more_horiz
Ti braniš nešto što ne piše u Pismi-reč Trojstvo ili trojedini Bog, takve reči naprosto ne postoje u Svetom Pismu. A kritikuješ mene što kažem da je Bog jedan čega je puna Biblija? APSURD!

Kada se Bog javio u gorućoj kupini Mojsiju, da li je rekao: "Mi smo oni koji jesmo. Mi jesmo." Ili je rekao: "JA SAM ONAJ KOJI JESAM. JA JESAM!"?????

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
pa prijatelju, u Bibliji ne piše ni atom ni molekula pa znamo da postoji...ali to nas je naučila znanost, a o Trojstvu nas je naučila Biblija...i to nije apsurd, Bog je Trojedini i to je Istina...to što se Otac javio Mojsiju u gorućem grmu isto bi bilo i kada bi se Duh Sveti javio ili sam Isus, oba dvoje bi mogli reći "Ja Jesam" jer Jesu, ali i svi Troje bi mogli reći "Ja Jesam" jer Je...to što ti želiš da je Bog jedna osoba ne znači da to On i je...neki ne žele shvatiti da je On Duh i nevidljiv pa će vjerovati da postoji samo ako se pokaže, tako i ti, vjerovati ćeš da je Trojedini samo ako pokaže da je...tvoja stvar...i ja ne kritziram tebe što kažeš da je Bog jedan, opet ti se javljaju obrambeni mehanizmi, ja znam da je Bog Jedan, ali znam da je i Trojedini..

more_horiz
Mali Prinče to si dobro rekao, i vrlo mudro...slažem se

more_horiz
Dobro brate, ali čovek je napravljen na Božiju sliku, pa u njemu nema 3 osobe, zar ne? Čovek je jedna nedeljiva osoba, a ne tri osobe. Ali čovek ima tri aspekta svoga bića: Duh, duša i telo. Tako i Bog otkriva sebe u tri objave ili manifestacije ili aspekta. Otac, Sin i Sveti Duh, ali to su tri objave jedne Osobe, ne tri osobe, inače bi i mi bili tri osobe u jednom kada smo stvoreni na Božiji lik.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
evo ga...to što si sada zaključio nigdje ne piše u Bibliji A VJERUJEŠ...to je tipično svojevoljno zaključivanje koje je povezano sa vlastitim umom...Isus je jasno rekao da je Bog - Duh, a to znači da je Bog Otac - Duh, da je Duh Sveti - Duh i da je Isus - Duh, ali Isus je objavljen jedini u Tijelu zato jer je postao čovjek...zašto uspoređuješ čovjeka s Bogom? pa zar zato što je čovjek stvoren na sliku Božju mora biti i svemoguć? i svevidljiv? i sve da čuje? i može stvarati? to je takva logika...meni je nevjerojatno da netko toliko pokušava svojim umom objasniti Boga...

more_horiz
mislim objasni mi samo vezu između Oca i Sina ako je to jedna osoba...

more_horiz
O svojevoljnom zaključivanju, neću komentarisati. Toga ima previše na ovom forumu.

O vezi između Oca i Sina, vrlo rado, ali mi za to treba više vremena a sada sam na poslu. Čujemo se!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
inače znam o tim "manifestacijama jednog Boga" willaiama Branhama i ako to misliš pisati, ne moraš se truditi...pozdrav

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Reci mi gde u Bibliji piše reč TROJSTVO?

A ja ću ti pokazati najmanje 100 mesta gde u Bibliji piše izričito da je Bog jedan.

još jedan dokaz da ne treba sve pisati u Bibliji

tj teza da ono što ne piše u bibliji , je krivi nauk:affraid:

slažem li se , da i reformirani priznaju pojam Presvetog Trojstva, tj Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetoga:idea:

ako da , da li je temelj tog priznanja- sola scriptura:!: Question

more_horiz
Brate Daniele,

Ne znam koje si veroispovesti, ali ako si Adventista, ja nisam ništa govorio o tvojim osnivačima, te da ako su oni to rekli da onda neću to da slušam. Ako ti kažeš, na primer, Elen Vajt je rekla... Ja neću reći da neću to da čujem, ali mogu samo reći da li se to meni slaže sa Pismom ili ne. Mržnju i netrpeljivost prema ličnostima i osobama ostavimo za neko drugo mesto, koje ne bi trebalo da se zove Hrišćanski forum. Nema problema ako se ne slažeš sa bratom Branhamom, ali to nije uopšte tema. I ne moraš na jedan moj post da napišeš tri. Strpi se malo pa kada budeš imao pravi odgovor javi. najbolje jedan moj jedan tvoj. Drugačije zatrpaćemo ovu temu i udaljiti se od teme. A ti si to već počeo pominjući brata Branhama, a to nije bila teme. Tema je bila Trojstvo i nauka koja to dokazuje, ako se ne varam.

Inače ono što planiram da ti napišem na ovu temu mnogo je ozbiljnije nego što to sada i misliš.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
ja vjerujem u ono što Duh govori...a ne niti Ellen White niti William Branham, ja hoći biti dio Božje Crkve a ne Čovječje...

more_horiz
Pa brate moj to tvrde svi, od pape do Jehovinih svedoka. Zato je i ovaj forum da konstruktivnim razgovorima razmotrimo ono što piše u Bibliji. No mnogi ljudi forum doživljavaju kao mesto za prepirke a ne mogućnost da nešto nauče. Mnogi učitelji a molo onih koji žele da salušaju.
Brat Aladin

more_horiz
dobro si rekao, ali tko je učitelj? tko ima osvjedočenje Duha Svetoga za učiti? tko je iskušan do boli da može imati znanja danoga od Boga?

more_horiz
Ne msilim tako da sam ja učitelj a ti učenik. Nego zajedno razmenom mišljenja o stvarima iz Pisma, ja mogu naučiti od tebe a i ti od mene, a obojica zajedno od nekog trećeg, kako Duh da. Nije poenta u tome da ja želim sebe nametnuti kao učitelja, pa sada iznositi dokaze o tome da sam ja neki učitelj. Zaboravi to, nisam to hteo reći.

Bog s tobom
Brat Aladin

more_horiz
Kad već govorimo o božanstvu, predlažem tri predavanja na ovu temu:
http://www.biblijski-krscani.com/GA/GA006.htm

1. predavanje
http://www.biblijski-krscani.com/video/GA-VI-PR-1%20-%20Objasnjenje%20bozanstva%201.rm

2. predavaje
http://www.biblijski-krscani.com/video/GA-VI-PR-2%20-%20Objasnjenje%20bozanstva%202.rm

3. predavanje
http://www.biblijski-krscani.com/video/GA-VI-PR-3%20-%20Objasnjenje%20bozanstva%203.rm

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply