Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Istočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji?

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionIstočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji? - Page 2 EmptyRe: Istočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji?

more_horiz
Dizma je napisao/la:
I koje imaju veze ta tri anđela sa istočnim grijehom? afro

Termin peccatum originale - istočni grijeh - je katolički termin Firentinskog i Tridentskog sabora..U smislu teološkog dijela svjedočanstva o porijeklu zla i grijeha i razlozima katoličke crkve da forsira nebiblijsku nauku o grijehu i besmrtnosti duše pokret trojice anđela u svome radu ukazuje na lažna učenja koja sačinjavaju vino babilonsko o kome je riječ u 18 glavi Otkrivenja u kojoj se obnavlja druga anđeoska opomena iz Otkrivenja 14 glave o padu Babilona.Povijesno se ta opomena - drug anđeoska opomena - pad Babilona - pojavila u Americi u vrijeme aktuelnosti donošenja nacionalnog azkona o svetkovanju nedjelje kada je kongresna komisija trebala predložiti nacionalni amandman o takvoj promjeni američkog ustava koja bi omogučila kongresno izglasavanje Nedjeljnog zakona o obaveznom svetkovanju nedjelje..Taj će se pokušaj ponoviti kada protestanti prihvate uvjete ujedinjenja sa katolicima - kada će se moći govoriti o obnvljanju druge anđeoske opomene o konačnom padu Babilona kroz savez crkava i države radi donošenje zakona o uvjetnoj slobodi savijesti kako bi se spriječio rad crkava koje opominju svijet za grijehe ovoga naraštaja...pred Isusov drugi dolazak..Istočni grijeh kako ga definira katolička crkva nije biblijska nauka.Ljudi se rađaju u giješnoj prirodi
kako si naveo citirajuči Psalam..

descriptionIstočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji? - Page 2 EmptyRe: Istočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji?

more_horiz
Abrahame, ja sam aludirao na relativnost igre dobra i zla u očitovane svijetu. I Lucifer igra potpuno svjesno svoju igru, ispunjava ono što smatra da je u redu, ali i anđeli dobra isto igraju igru dobra, također smatrajući svoje djelovanje ispravnim. No u Apsolutu ove igre su izmirene i izjednačene, "jer Sunce sja jednako svima", i može se uvidjeti kako i dobro tako i zlo ima svoju svrhu. Koliko puta nam je naneseno zlo, no razvojem događaja uvidjeli smo da je to zlo bilo za neko buduće dobro. Hoću reći da oni koji igraju zločesto što mi takvim vidimo izvana, možda iznutra rade po svojoj savjesti nošeni nekim višim smislom. Zar se nije zlo dogodilo u Sodomi i Gomori, zar nisu Božji anđeli zapalili te gradove, naravno gledajući usko i relativno. S više perspektive to je zlo imalo svoj smisao. No, ako tako promatramo one koji čine zlo, kao neke glasnike budućeg dobra, pitam se gdje je granica između glasa savjesti kod takvih osoba a gdje od glasa ludila.

more_horiz
abraham je napisao/la:
..Istočni grijeh kako ga definira katolička crkva nije biblijska nauka.Ljudi se rađaju u giješnoj prirodi

A koje je razlika između nauka KC i biblijskog nauka o tome da se ljudi rađaju s grješnom prirodom?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
abraham je napisao/la:
..Istočni grijeh kako ga definira katolička crkva nije biblijska nauka.Ljudi se rađaju u giješnoj prirodi

A koje je razlika između nauka KC i biblijskog nauka o tome da se ljudi rađaju s grješnom prirodom?

Poslije pada u grijeh covjeka da,radjaju se s grjesnom prirodom.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina, ja ne vidim tu razlike...

more_horiz
Dina, ja ne vidim tu razlike...

Čovjek poslije Adama ne participira u konkretnom Adamovom grijehu
- pojeo sam iz očaja što mi je Eva dala... itd
već nasljeđuje griješnu prirodu ..
Kada upoznamo zakon mi vidimo grijehe koje smo učinili, ali ne vidimo Adamov grijeh - konkretan - jedenje zabranjenog itd...mi ne participiramo u tome konkretnome grijehu- istočnom .. već nasljeđujemo cijelu griješnu prirodu - Adamovu-Evinu..
tj po Adamu svi sagriješismo .. postadosmo griješni čovjek - čovjek po Adamu, od zemlje - zemljanin u grijehu..

more_horiz
abraham je napisao/la:

Ma to je jasno, no gdje je razlika između učenja reformatora i Katoličke crkve?

more_horiz
abraham je napisao/la:

Ma to je jasno, no gdje je razlika između učenja reformatora i Katoličke crkve?

Onako kako piše u poslanici Rimljanima.Uporedimo je sa Katekizmom Katoličke crkve..No istražimo i reformatore..

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply