Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Istočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji?

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionIstočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji? EmptyIstočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji?

more_horiz
Čitao sam Bibliju i nigdje ne mogu pronaći takav ili slični izraz.

Također čini mi se, da je odgovornost za naša djela isključivo osobna, a ne kolektivna. Kako ja onda mogu biti odgovoran za grijeh koji je učinio Adam? Jasno mi je da nasljeđujemo grešnu narav, i da je ljudska vrsta zbog adamova pada u grijeh postala grešna, ali mi nije jasno kako ja mogu odgovarati za nešto što je učinio netko drugi prije 6000 godina.

Ako mi samo nasljeđujemo grešnmu narav... čemu onda krštenje djece. Očito je da iako djecu krstimo sa mjesec dana, 2 dana ili odmah poslje rođenja, ona kad odrastu i dalje su grešna. Od čega ih je oslobodilo krštenje?

Od odgovornosti za Adamov grijeh sigorno nije jer nisu niti odgovorna za to. A zbog grešne naravi, nema smisla, jer iako su krštena i dalje imaju grešnu narav.

Ima li uopće krštenje male djece smisla, i što se krije iza te filozofije katoličke crkve (mislim na nauk o istočnom grijehu)?

Ključno pitanje: Da li mi snosimo odgovornost za Adamov grijeh?

Zadnja promjena: ; ned 18 oľu 2007, 20:15; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionIstočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji? EmptyRe: Istočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji?

more_horiz
Shalom Inliner!

To je jedna od najosetljivijih tema u Hriscanstvu, gde je poceo greh. JA LICNO ne bi pokrenuo tu temu na forumu, pa ti ostavljam link o tome gde bi mogao malo procitati na nasem sajtu. http://www.nevesta-hristova.org/prvi_greh.htm

Za dublje razgovore na tu temu samo licnim kontaktom van foruma jer ne zelim povrediti verska osecanja ljudi na ovom forumu, znajuci koliko je to teska stvar. Posto sam ovde dosao da trazim stvari koje nas spajaju a ne razdvajaju na tu temu odgovaram samo licnim kontaktom.

Moje kontak informacije: http://www.nevesta-hristova.org/kontakt.htm

descriptionIstočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji? EmptyRe: Istočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji?

more_horiz
Jer gle, rođen sam u grijehu, u krivnji me je
već začela mati moja. (Ps 51,5 Šarić)

more_horiz
Nije li mogućnost grijeha već započela stvaranjem čovjeka budući da je čovjek po tome drugačiji od Boga?

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Nije li mogućnost grijeha već započela stvaranjem čovjeka budući da je čovjek po tome drugačiji od Boga?

što mislite, da li je Lucifer bio prisutan pri stvaranju čovjeku? Otkud Luciferu toliko dobro poznavanje složenog bića kakav je čovjek a ostali anđeli to ne znaju? kavica

more_horiz
Noemi je napisao/la:

što mislite, da li je Lucifer bio prisutan pri stvaranju čovjeku? Otkud Luciferu toliko dobro poznavanje složenog bića kakav je čovjek a ostali anđeli to ne znaju? kavica

Lucifer je bio najbliži Bogu, i onda je pao. A ja se pitam nije li otišao po zadatku??

more_horiz
a šta ako su tako izglasali? Laughing

more_horiz
Noemi je napisao/la:
a šta ako su tako izglasali? Laughing

Istočni grijeh - gdje se spominje u Bibliji? Democracybombs

more_horiz
umirem od smijeha umirem od smijeha

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

U postanku stoji da je covjek stvoren na sliku Boga.Bio je bezgrjesan,ali mogucnost grijeha je postajala.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Noemi je napisao/la:

Lucifer je bio najbliži Bogu, i onda je pao. A ja se pitam nije li otišao po zadatku??

Preporučam istražiti Ezekijel 28 glavu da bi se dio ovog pitanja mogao odgovoriti ,a samo pitanje precizno preformulirati , kako ne bi aludiralo na neku teoriju zavjere odnosno Božji projekt -Po zadatku, kako kaže naš lucidni teoretičar brat Mali princ..Lucifero-sotonina namisao je originalno Njegova jer ni sam Lucifer nije iskustveno poznavao odbacivanje poslušnosti - Za njegovu službu svjetlonoše imao je Lucifer svo bogatstvo slobodne volje da razlikuje participaciju stvorenja u Božanskoj prirodi od apsurdnih ideja antiteze Bogu.Teorija o tome kako je grijeh podmetnut Luciferu da bi se čovjeku pokazalo značaj poslušnosti za prijelaz uvjetne besmrtnosti u trajnu, bila je prisutna u Luciferu kao zamisao opravdanja svoje planirane pobune protiv Boga koji je sva stvorenja obdario dovoljnim bogatstvom slobode i dovoljnim bogatstvom poznavanja dobra za život svete sreće..Neki teologiziraju u smislu, da Bog je apsolutno dobar, a da bi stvorenja spoznala savršenstvo dobra potrebno je da se pojavi zlo koje će biti uništeno samo sobom..Drugi opet spekuliraju idući dalje zapadaju u beskarajni teoretski projekat sumnje - nije li ipak Lucifer-sotona imao pravo pa eto, sotona je heroj..Ipak dobro i zlo se neskriveno razlikuju i potpuno su odvojeni..Samo je dobro vječni princip a zlo je tragičan uljez..
Lucifer nije išao po Božjem zadatku , već po svome originalnom projektu..
Počeo je sa ljubomorom po svojoj slobodnoj volji, jer je mogao misliti suprotnost a da ne pristane na suprotnost - po tome je i bio Lucifer jer je prenosio svjetlost Ljubavi!Razmišljanje o svojoj svetosti htio je postići još veću kreativnost bogatstva svoje mudrosti kojom je Krist bio jednak Ocu..
Začeće zla u srcu Lucifera je samozačeće slobodnim prekidom poslušnosti za koju je Lucifer bio uvjeren ali postizanje savršenije mudrosti bi značilo iskusiti neposlušnost i mogući povrtak iz nje u poslušnost - eksperimentalna provjera - koja bi se Bogu objasnila kao - oprostivi grijeh...ako bi se Lucifer svojom žrtvom mogao iskupiti bez Božjeg Jagnjeta.Umjesto da doživi prosvjetljenje dokazivanjem ispravnosti Boga kroz eksperimentalnu sumnju u Boga , Lucifer je počeo nositi posljedice tog eksperimenta kojim se htio opravdati, jer eto samo je to falilo da se služba prenošenja svjetlosti još bolje utvrdi kako svjetovi ne bi pali.......
No Lucifer je ostao Lucifer sve dok nije odbacio pokajanje kao Božji prijedlog povratka iz lažiranog eksperimenta..Lucifer nije pristao na gubitak svog visokog ranga - najvišeg anđela, bića slavom do Isusa, kojega su svjetovi slavili zbog ljepote dobra i svetosti..Naglo samozačeće zla projektom eksperimentalnog tajnog samoodređenja Lucifera , svjetlonoša je prešao liniju mogućnosti povratka u stari poredak te je odbijajući Isusov prijedlog o povratku, počeo prebacivati teoriju zamke kao da ga je Bog žrtvovao radi dobra svemira.. idući iz zla u zlo dok se nije rodila apsolutna pakost kojom je sotona izgubio slobodnu volju jer je postao svojevoljno svoja vlastita žrtva računajući na Božju abdukaciju kao jedini put Luciferovog spasenja..Za to je Bog Isusom predvidio Nebeski sud kako bi se svemiru pokazala originalna namjera Lucifera-Sotone, tj Sotone..Umjesto da potpuno kao stvorenje bude sličan po karakteru Bogu Lucifer je okrenuo putem samoodređenja bez Boga - putem kreativno neuvjetovane egzistencije..
Ljubomoran na Isusa, u svojoj lukavoj pakosti zamrzio je čovjeka radi Adamove uvjetne participacije Božanske prirode .On je u toj uvjetnoj ljudskoj božanskoj prirodi vidio opasnost za svoju sudbinu.Ako bi Adam izabrao poslušnost sudbina Sotone bi bila zapečaćena.Počeo je dokazivati da je čovjeku nemoguće držati zakon svetosti čime je dovodio u sumnju anđele i izazvao pobunu jedne trećine anđela..Ako bi uspio na lak naćin prevariti Adama i Evu to bi značilo prvo da je Bog uzročnik grijeha jer stvara bića nesavršenima a postavlja visoke kriterije..U tom ratu, u toj velikoj borbi između Krista i Sotone Nebeski sud je bitan za dokazivanje Božje pravednosti...za teodiceju..No, čovjek nije začetnik zla time što je dopustio da bude prevaren - on je zgriješio, izgubio uvjetnu besmrtnost..
Sada je trebalo svemiru pokazati kroz plan spasenja pravednost Božju kroz žrtvu Isusovu protiv koje se ustremio sotona i sve do danas širi i nove lažne teorije o podmetanju zla..od strane Boga...
No vatra očišćenja u purgatoriumu - čistilištu - samo je za one koji su sigurni u svoje spasenje a nisu dovoljno očišćeni, te se poslije smrti njihove besmrtne duše nalaze jedno vrijeme u čistilištu gdje se očišćavaju vatrom čistilišta dok oni koje su slijedili sotonu gore vječnom vatrom u paklu..( vidi katekizam katoličke crkve 1030-1032)
Za dio problema očišćenja grijeha dobro je posjetiti topic Nebeska svetinja,
pročitati poslanicu Hebrejima i Levitski zakon..Židovska religija ne priznaje čistilište, također ni islam, protestanti također..Mali prinće, nije li bolje upoznati istinu o Nebeskoj svetinji, o službi Isusovoj u Nebeskom hramu (Otkrivenje)?

more_horiz
Brate Dizma

Citirao si jako dobar deo Pisma.

već začela mati moja.

No retko ko danas zna zasto je samo dete cim se rodi gresno, a da nije ucinilo niti jedan greh. To definitivno odvaja gledanje na greh kao samo posledica dela. Ljudi kazu: Kada si ucinio to i to ti si sagresio. Ali oni su samo delimicno u pravu. Mi vec dolazimo na ovaj svet gresni. A sta je potrebno da se zacne dete? I zasto je Isusu zaobisao prirodno zacece i dosao devicanskim putem? To su sustinska pitanja na koje danas ljudi imaju samo povrsne odgovore.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Brate Dizma

Citirao si jako dobar deo Pisma.

već začela mati moja.

No retko ko danas zna zasto je samo dete cim se rodi gresno, a da nije ucinilo niti jedan greh. To definitivno odvaja gledanje na greh kao samo posledica dela. Ljudi kazu: Kada si ucinio to i to ti si sagresio. Ali oni su samo delimicno u pravu. Mi vec dolazimo na ovaj svet gresni. A sta je potrebno da se zacne dete? I zasto je Isusu zaobisao prirodno zacece i dosao devicanskim putem? To su sustinska pitanja na koje danas ljudi imaju samo povrsne odgovore.

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]

Isus, sjeme nepropadljivo začet je Duhom kako bi osudio grijeh za grijeh u tijelu - neki bi to rekli da smrću izmjeni genetsku strukturu...To pozitivističko objašnjavanje teorije o sotoninom sjemenu posredstvom općenja .. nije biblijski ispravno..
Adam je poznao Evu nepoznatu - nevinu ...ali oboje su bili već griješni..
Molim braću da se ovdje po pitanju ovoga uzdržavaju od vrijeđanja i predugih postova..Iznosite po svome mišljenju Biblijsku teologiju putem principa biblijske apologetike - sola scriptura..

more_horiz
Brate Abrahame

Pismo jasno kaže da se nije Adam prevario nego da je Eva postala gršnica. I. Timotejeva 2:14. Dakle, iza toga postoji jedna velika dubina koja ukazuje na greh u Edenu.

Onda II. Korinćanima, 11:2-3. Pavle kaže da je obećao crkvu jednom mužu da bude čista, sveta...A sledeći stih: Ali kao što je Zmija prevari Evu...
Pavle ovde povezuje bračni zavet između Hrista i Crkve sa bračnim zavetom između Eve i Adama. Ali boji se da bračni zavet ne bude prekršen, jer je bio prekršen u Edenu. Prekršiti bračni zavet u za ženu znači biti sa drugim mužem. Za crkvu drugi muž je ono što nije Reč. Za prirodnu ženu drugi muž je ono što nije njen zakonit muž.

U Bibliji kada crkva ili Izrael napuštaju Reč Božiju, za Boga je to preljuba. I, knjiga Letopisa 5:25. II. knjiga Letopisa 21:13. i puno puno na tu temu ima citata iz Pisma.

A u prirodnom vrlo je jasno šta je preljuba. Pavle u II. Korinćanima kaže da je Eva (što je prirodna žena) prekrišla bračni zavet.

Ne želim ići dalje kao što rekoh. Oni koji žele o tome stvarno samo ličnim kontaktom, jer se bojim da će to neko pogrešno shvatiti i to mu ne bude na izgradnju. Tako da ja ne želim o tome više pisati javno na forumu na ovu temu, sada stvarno prestajem.

Gospod s vama!
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
[quote=&quot;Aladin&quot;]Brate Abrahame

Pismo jasno kaže da se nije Adam prevario nego da je Eva postala gršnica. I. Timotejeva 2:14. Dakle, iza toga postoji jedna velika dubina koja ukazuje na greh u Edenu.

Onda II. Korinćanima, 11:2-3. Pavle kaže da je obećao crkvu jednom mužu da bude čista, sveta...A sledeći stih: Ali kao što je Zmija prevari Evu...
Pavle ovde povezuje bračni zavet između Hrista i Crkve sa bračnim zavetom između Eve i Adama. Ali boji se da bračni zavet ne bude prekršen, jer je bio prekršen u Edenu. Prekršiti bračni zavet u za ženu znači biti sa drugim mužem. Za crkvu drugi muž je ono što nije Reč. Za prirodnu ženu drugi muž je ono što nije njen zakonit muž.

U Bibliji kada crkva ili Izrael napuštaju Reč Božiju, za Boga je to preljuba. I, knjiga Letopisa 5:25. II. knjiga Letopisa 21:13. i puno puno na tu temu ima citata iz Pisma.

A u prirodnom vrlo je jasno šta je preljuba. Pavle u II. Korinćanima kaže da je Eva (što je prirodna žena) prekrišla bračni zavet.

Ne želim ići dalje kao što rekoh. Oni koji žele o tome stvarno samo ličnim kontaktom, jer se bojim da će to neko pogrešno shvatiti i to mu ne bude na izgradnju. Tako da ja ne želim o tome više pisati javno na forumu na ovu temu, sada stvarno prestajem.

Gospod s vama!
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org[/quote]

Dakle, rplanom sjemena Nepropadljivog - projektom posebnog spoja ljudske i Božanske prirode planom iskupljenja po pseudobiblijskoj verziji Evinog prekršaja bračnog zavjeta moguće bi bilo osloboditi i Sotonu njegovog zla..Kristovom osudom grijeha za grijeh u tijelu ...ako Luciferu nije ranije bilo ponuđeno pokajanje prije negoli je krenuo u eksperiment virtualne neposlušnosti kako bi uvećao svoju spoznaju dobra i nedobra , naime na ne-dobro je upozoravala Božja savršena svetost.Nedobro - ako ne poslušaš... i pređeš granicu virtualnosti iz duhovne zbilje u fizičku zbilju tada gubiš uvjetnu besmrtnost...(osnova Božanskog zakona slobode i ljubavi)...Tvrdim, sotona se uopće nije uvukao u sjeme Evino kako bi uvlačenjem kroz poznanje Eve omeo tim načinom uvjetnu besmrtnost i napakostio Bogu tj. Kristu s nadom u zadobijanje vječne griješnosti jer se takva zamisao ne bi mogla ostvariti ni jedenjem ploda života grijehovnog čovjeka..Da je grijehovni čovjek jeo sa stabla života ovjekovječena bi bila patnja grijeh bi bio stalan i bila bi potrebna druga vrsta plana spasenja..
jer jedenje sa stabla života ne izjednačuje ljudsku i Božansku prirodu, ne prelazi vlast života po konzumiranju stabla života u biće koje ga jede, ono samo iscjeljuje..Ova verzija o bračnoj nevjeri Eve je samo jedna pseudoteologizirana verzija antiholivudskog pokreta...
Vijest trojice anđela je vijest za ovo vrijeme jer je 100 Biblijska.Svjedočanstvo koje je Bog povezao sa radom pokreta Trojice anđela - adventnim pokretom sedmoga dana - je puno ukazivanje na Dan Gospodnji koji dolazi na svijet radi konačne kazne naraštaja koje je ponovo pokvario svaki put po Zemlji kao i u predpotopno vrijeme.Pokret trojice anđela prenosi svijetu Božju posljednju poruku - posljednju vijest milosti..za čije prvenstvo se otimlju mnoge antiholivudske crkve iz svete američke alijanse koja je i adventistima ponudila suradnju..
Pokret Trojice anđela obavlja djelo za ovo vrijeme..Još prije antiholivudskog pokreta koji je ukazivao na pokvarenost ovog naraštaja a u vezi Dana Gospodnjeg i drugog Kristovog dolaska adventisti sedmoga dana nosili su posljednju poruku milosti svijetu .U toj poruci govori se i o Kristovoj nevjesti vezano za predadventni istražni sud i za armagedonsku bitku..Još je 1882 propovijedano : Blizu je Dan Gospodnji..Već su tada Božje kazne pogađale Zemlju..Bog je pokazao razliku između pseudoopomene za ovo vrijeme i Njegove originalne opomene..Subota je očiti znak Božjeg autoriteta koji ne mogu prihvatiti oni koji se protive Bogu..

Zadnja promjena: ; sub 17 oľu 2007, 18:25; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Brate Abrahame,

Možda ovde ima nekih koji nemaju puno obrazovanja pa te molim da koristiš jednostavne reči i citate iz Pisma. Nemoj da se ljutiš, trebao bi biti malo jednostavniji. Nisam mislio ništa loše pod time.

Advetni pokret nije jedini pokret koji govori o kraju i tumači Otkrivenje. No reci mi KO su to tri anđela po tvom mišljenju iz Otkrivenja.

Gospod stobom!
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Dobro, brate Aladine,
Indentifikacija trojice anđela iz Otkrivenja 14.
Krist uskoro dolazi u slavi na spasenje svome narodu.Da bi se ljudska bića pripremila za taj događaj , On je poslao poruke Trojice anđela.
Ti anđeli u pokretu - predstavljaju oni koji su prihvatili istinu za ovo vrijeme i u njenoj sili objavljuju evanđelje svijetu..
Duhovno stanje crkava postalo je onakkovo kako je opisano u 18 glavi Otkrivenja.Zašto su bile upućene ove poruke?
Zato što je učenje crkava postalo izopačeno.Ivan je vidio grupu vjernika koji se ne poklanjaju zvijeri i ne primaju žiga ..Ovdje je trpljenje svetih koji drže zapovijesti Božje - dakle i bračni zavjet- i imaju vjeru Isusovu..Odavati slavu Bogu znači otkrivati Njegov karakter u svom životu..Slžem se sa Tvojom listom zla koju si naveo a koja je daleko šira po svim dimenzijama i oblikovana po suvremenom sotoni..Zato i postoji opomena o Nebeskom sudu koji je ujedno i sud milosti na kojem Isus posreduje za svoj narod pred Bogom..
Uz sredstvo opijanja svijeta vinom lažne pobožnosti i lažne nauke - vinom Babilonskim najmočnije je staro predpotopno sredstvo - blud u kompjuterskoj verziji postmoderne sodomije..Pokret trojice anđela uključuje sve više vjernika iz različitih denominacija koji ostavljaju svoja doktrinalan učenja i prihvataju Božju opomenu o Nebeskome sudu i danu Pomirenja koji se odvija sada upravo sada pred Dan Jagnjetov .. jer sedam zala već pogađaju svijet za grijehe koji su doprli do Neba..U sedamnaestoj glavi Otkrivenja prorečeno je uništenje svih crkava koje su se zaista pokvarile uslijed idolopokloničke službe zlu(Otkrivenje 17,1-4)U ovoj glavi Otkrivenja prikazan je sotonski savez koji sada forsira i fundamentalističke pokrete da osramote pokret Trojice anđela koji je povijesno povezan sa Subotom kroz opravdanje vjerom..Veliki razlog ovog sukoba koji zahvaća svijet bit će subota zbog toga što se u toj zapovijesti o suboti Zakonodavac indentificira kao Tvorac neba i zemlje..No kada ne bi postojao paralelizam kretanja Krista u Nebeskoj svetinji i rada Trojice anđela na Zemlji tj pokreta troanđeoske vijesti ( a pokazuje se kao očišćenje Božjeg naroda od svakog grijeha) tada bi indentifikacija Trojice anđela bila nemoguća - Glavni kriterij indikatora jeste stvarnost Božjeg pečata Duhom na Božjem narodu..Zapečaćenje još nije završeno jer se generacije redaju sve do Dana Gospodnjeg - Izlaska Krista iz Svetinje-
Dolazi Dan Jagnjetov ...odmah poslije završetka sedam zala...

Zadnja promjena: ; sub 17 oľu 2007, 19:31; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
I koje imaju veze ta tri anđela sa istočnim grijehom? afro

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply