Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Studenti teologije

power_settings_newLogin to reply
+3
No Nick
Aladin
Justin
7 posters

descriptionStudenti teologije - Page 2 EmptyRe: Studenti teologije

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Takođe i u kontra smeru važi isto.

Lepo spavaj, i nadam se da ćeš imati dobar i miran počinak!

Laku noć!

Često nemamo mirnu noć, razmišljamo i molimo se u snu, imamo i brige za svagdašnji kruh - objedinili smo ekonomiju i propovijedanje evanđelja..
Hvala , i Vama želimo mirnu noć..

more_horiz
tu bog ne prebiva

more_horiz
Bilo kako bilo, ali Gospod stalno podize proroke koji govore u Njegovo ime, a ne samo jednog proroka u 100 godina.I nije samo jedan prorok kojeg trebamo slediti nego je Gospod onaj koga trebamo slediti, i zato nam je dao svoju rec, i Svog Svetog Duha kojeg na molbu Sina posla Otac, da pomogne i uputi i utesi, i nauci.A po reci Sina koja je zapisana u reci Bozijoj u Ivanovom evandjelju.I proroci su uvek slani u odredjeno vreme i pod odredjenim okolnostima i postoje mnogi proroci Gospoda i danas.I zato je potrebna i nauka koja se naziva teologija da pomogne vec duhovnom coveku da prosiri znanje, ali razumevanje je iskljucivo uz pomoc Duha Svetog i situacija kroz koje nas Gospod provodi da nas nauci, oblikuje i izgradi.Problem nastane kada neduohovan zavrsi teologiju, pa pokusa sa filozofijom da dodje do Boga, iako mu je dobro receno da je to nemoguce.Uvek su postojali skolovani svestenici i postoji potreba za njima, ali samo ako su duhovni, ako nisu sacuvaj nas Gospode njihovog ponosa koji prozdire sve njihove neistomisljenike..Vera je jedina koja moze da otkljuca tajnu evandjelja.Bez vere je nemoguce ugoditi Bogu.

IVA 14:16 I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: IVA 14:17 Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.

Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!

more_horiz
Ajte ljudi sta ste stali, da li se slazete sa amosom ili ne? Volela bih da cujem vasa razmisljanja.

more_horiz
Slažem se s Amosom.
Da se razumijemo, svaki vjernik ima neku svoju teologiju, htio on to priznati ili ne. Nije teologija sama po sebi ništa loše. Teologija je ustvari razumijevanje biblijskih istina. Ako sam ispravno shvatio Sveto Pismo, tada je moja teologija ispravna. Naravno, netko može imati jako dobro razumijevanje tih istina, a da srcem ne bude doista posvećen Bogu. Takav čovjek može mnoge dovesti Kristu, a sam propasti.
Tužno je to...Postoje ljudi koji jako dobro znaju Sveto Pismo i znaju da jedno govore a drugo rade, ali su otišli daleko od Boga u svom načinu života i ne osjećaju snagu da Mu se vrate...Povratak je sada težak...
Zato bih zaključio: da, teologija sama po sebi nije ništa loše, ali ona je nedovoljna za ispravan i spasonosni osobni odnos s Bogom. Potrebno je svakodnevno predati um i srce Bogu, svome Nebeskom Ocu. Tada će čovjek moći još dublje razumjeti istine Svetog Pisma, ali što je najvažnije, tada će imati blagoslove neprocjenjive vrijednosti, blagoslove kakve mu nikakvo intelektualno gimnasticiranje samo po sebi nikad ne bi moglo dati...

more_horiz
Justin je napisao/la:
Slažem se s Amosom.
Da se razumijemo, svaki vjernik ima neku svoju teologiju, htio on to priznati ili ne. Nije teologija sama po sebi ništa loše. Teologija je ustvari razumijevanje biblijskih istina. Ako sam ispravno shvatio Sveto Pismo, tada je moja teologija ispravna. Naravno, netko može imati jako dobro razumijevanje tih istina, a da srcem ne bude doista posvećen Bogu. Takav čovjek može mnoge dovesti Kristu, a sam propasti.
Tužno je to...Postoje ljudi koji jako dobro znaju Sveto Pismo i znaju da jedno govore a drugo rade, ali su otišli daleko od Boga u svom načinu života i ne osjećaju snagu da Mu se vrate...Povratak je sada težak...
Zato bih zaključio: da, teologija sama po sebi nije ništa loše, ali ona je nedovoljna za ispravan i spasonosni osobni odnos s Bogom. Potrebno je svakodnevno predati um i srce Bogu, svome Nebeskom Ocu. Tada će čovjek moći još dublje razumjeti istine Svetog Pisma, ali što je najvažnije, tada će imati blagoslove neprocjenjive vrijednosti, blagoslove kakve mu nikakvo intelektualno gimnasticiranje samo po sebi nikad ne bi moglo dati...

Tako je brate, to je istina. Amen

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply