Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Studenti teologije

power_settings_newLogin to reply
+3
No Nick
Aladin
Justin
7 posters

descriptionStudenti teologije EmptyStudenti teologije

more_horiz
study

Dakle, dragi studenti teologije, još malo i kraj školske godine. Što smo mi to naučili?

descriptionStudenti teologije EmptyRe: Studenti teologije

more_horiz
Kad bismo ti barem mogli dati usuglašene odgovore...

Ali teologija je ipak ljudska tvorevina, to se mora priznati...

Čovjek tumači Pismo kako on to želi...

Ali Bog je samo jedan i On se ne mijenja i put do Njega je samo preko Krista.

Eto, TO sam ja naučio.

more_horiz
Da brate Justin

To si dobro rekao. "Teologija je ljudska tvorevina" "Čovek tumači Pismo kako hoće." Zamisli, samo Pismo kaže da ono nije od privatnog tumačenja nekog čoveka, i da Reč Gospodnja dolazi proroku. Zaista, teologija i jeste ljudska tvorevina ali prorok u službi to nije.
Amos 3:7, Evanđelje po Jovanu 10:34-35.
Ali kada se pojavi u našoj generaciji Biblijski prorok, mislim sa takvim kvalifikacijama, hoće li ga crkve i religiozni svet današnjice primiti? Baš kao što je svaka generacija religioznih ljudi učinila! Jedne pobila, druge proterala, a to su same Reči Isusa Hrista našeg Gospoda.

To je bio moj mali komentar na ono što si rekao brate. Mi bi morali biti sigurni da ne sledimo ljudsko vođstvo i ljudske tvorevine nego Božije, ali to je već u Njegovoj suverenoj milosti.

Bog neka te blagoslovi.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Pa i to sto ti kazes se savrseno uklapa u ono sto si kazao Justinu, jer slediti bilo kojeg proroka znaci slediti nista vise do ljudske tvorevine.

Ono sto trebamo slediti jeste, kako ja razumem bar, Pismo. A najvise trebamo biti dobri ljudi. Smile Ostalo ce vec doci na svoje mesto.

Poz.

more_horiz
Ne No Nick

Slediti učenje Božijeg proroka je život, odbaciti ga je smrt.
Isus je rekao: Ko primi proroka u ime proročko primiće platu proročku.

Šta misliš šta će biti sa onim koji ga odbaci, šta će on primiti?

Zamisli u vreme Mojsija reći Bogu: Ah, ja ne znam ko je ovaj Mojsije, neću da sledim čoveka, ja sledim samo Boga, čitaću samo Bibliju. Ja znam ko je govorio Abrahamu, a ovaj Mojsije ko je.

NE! Moraš primiti ono što Bog šalje i samo tako možeš ispravno služiti Bogu.

Ili u vreme Pavla da kažeš: Ovaj Pavle, ne znam ko je. Ja ću slediti samo Isusa. A Pavle je rekao: Od sada više nikog ne znamo po telu. Ako smo i Gospoda poznavali po telu od sada ga više ne poznajemo. Evanđelje koje je primio Pavle je ukorilo i korigovalo čak i samog Petra koji je morao priznati da je dvoličio. Po Pavlovom Evanđelju će se suditi u onaj dan. Otkrivenje koje je primio Pavle je postavilo celu Novozavetnu doktrinu crkve, Isus o mnogim stvarima čak nije ni govorio koje je Pavle iznosio po otkrivenju. Tako da ne bi mogao niko reći: Ja sledim samo Isusa i odbaciti Pavla. Odbaciti Pavla značilo bi potpuni verski promašaj.

TOLIKO O SLEĐENJU PROROKA KAKO TO NIJE BITNO. Zar bi Bog uopšte i slao proroke i apostole, itd kada bi samo čitanje Biblije ispunilo Božiji plan i svrhu. Upamtite, Božiji principi se nemenjaju. Primiti čoveka koji nosu Poruku od Boga uvek je značio život.
Pogledajte kada je udovica primila Iliju ili Jeliseja, to je za njih bio život. Biblija je puna toga. Nemojte se prevariti to što čitate Bibliju ne znači da imate i otkrivenje iste, a Biblija može biti, ili Bog može da se upozna samo otkrivenjem.

Bog s vama
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Biblijom se ispituju Proroci darom Duha proroštva kojeg Bog daje crkvi koja sluša Duha što govori crkvama.Tko slijedi Krista prepoznaje proroke.Jedan od kriterija za utvrđivanje proroka je poštivanje Zakona neodvojenog od Proroka..

more_horiz
aladine, to vazi jedino pod uslovom da je Bozji prorok pravi prorok.

A sta ako nije??

more_horiz
"Po ljubavi " reče Isus. Samo po kojoj gradacionoj ljestvici ljubavi, sudeći po iskustvu, postoji nekoliko vrsta ljubavi...ljubav koja voli i ljubav koja osuđuje, otvorićemo topik Filozofija ljubavi. Sad

more_horiz
No Nick je napisao/la:
aladine, to vazi jedino pod uslovom da je Bozji prorok pravi prorok.

A sta ako nije??

Pravi Božji prorok današnjice neće u ime Božje proroicati Dan Gospodnji i odbacivati Subotu ili joj davati nebitni značaj - kad je vidlljivo u čemu je suština krize koja dolazi na svijet - suština krize je donošenje zakona o prisilnom svetkovanju nedjelje ..Pravi prorok današnjice ne prorokuje protiv Kristove službe u Nebeskoj svetinji..Pravi prorok prorokuje u skladu sa pismom - Prorok ne proturječi Kristu Njegovom osnovnom mjerilu na Sudu
- što si učinio za mene a ne da si prorokovao u moje ime..

Zadnja promjena: ; sub 17 oľu 2007, 22:26; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Za No Nick i Naomi

Da, No Nick, to važi samo ako je neko pravi prorok, potpuno si u pravu. Ako nije pravi prorok onda slediti ga znači stati na jako klizav teren. Ali da li je neko pravi ili lažni, to ne možeš utvrditi samo teologijom, zato što su u Pismu pravi proroci uvek bili od Boga potvrđeni, čak i kada su govorili u svojoj generaciji stvari koje niko nije ni razumeo, pa su zbog toga mnogi bili progonjeni i zlostavljani. Ali Bog je bio sa njima, ne teološki već u sili Duha. "Ne svojom snagom ni svojom silom, već mojim Duhom kaže Bog!"
Dakle, pravi prorok je uvek potvrđen mnogo više nego teologijom, tako je u celoj Bibliji. A to je zato što ljudi ne razumeju stvari koje govore proroci u svojoj generaciji, pa kada ne veruju rečima treba da veruju delima.

Sestro Naomi, ne nikog ne osuđujem apsolutno, ni jednu osobu na ovom forumu. Jubav je pre svega korektivna i ljubi istinu i sve veruje. Ovo je borba za ljudske duše, ne osuda, već spasenje kroz Isusa Hrista koji je Reč. Inače ono što me motiviše da budem na ovom forumu nije želja za raspravom već ono drugo sestro Naomi.

Božiji blagoslov
Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Za No Nick i Naomi

Da, No Nick, to važi samo ako je neko pravi prorok, potpuno si u pravu. Ako nije pravi prorok onda slediti ga znači stati na jako klizav teren. Ali da li je neko pravi ili lažni, to ne možeš utvrditi samo teologijom, zato što su u Pismu pravi proroci uvek bili od Boga potvrđeni, čak i kada su govorili u svojoj generaciji stvari koje niko nije ni razumeo, pa su zbog toga mnogi bili progonjeni i zlostavljani. Ali Bog je bio sa njima, ne teološki već u sili Duha. "Ne svojom snagom ni svojom silom, već mojim Duhom kaže Bog!"
Dakle, pravi prorok je uvek potvrđen mnogo više nego teologijom, tako je u celoj Bibliji. A to je zato što ljudi ne razumeju stvari koje govore proroci u svojoj generaciji, pa kada ne veruju rečima treba da veruju delima.

Sestro Naomi, ne nikog ne osuđujem apsolutno, ni jednu osobu na ovom forumu. Jubav je pre svega korektivna i ljubi istinu i sve veruje. Ovo je borba za ljudske duše, ne osuda, već spasenje kroz Isusa Hrista koji je Reč. Inače ono što me motiviše da budem na ovom forumu nije želja za raspravom već ono drugo sestro Naomi.

Božiji blagoslov
Brat Aladin

Pravi prorok prorokuje Kristovo ispunjenje Zakona i Proroka , ne odvajajuči Zakon ni Proroke od jedinstva Kristovog ispunjenja..Pravi prorok prorokuje protiv sakrivanja zakona i proroštva u slijepoj ljubavi bez Duha Svetoga.Duh Sveti nikada neće reči - Krist je ispunjenjem zakona ukinuo zakon, već će pokazati što je u srcu upisano -Zakon Božji Duhom Svetim ili žig zvjerinji...duhom sotone..

more_horiz
Razumem tvoj pogled Brate Abrahame, tako si poučen u svoj crkvi, i to je u redu. Ja lično mogao bih imati na ovo deset stranica dug odgovor, no moja žena iovako misli da puno vremena provodim na forumu.

Bog te blagoslovio
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Smile Ne zanosi se, prijatelju, na tih 10 bi doslo jos po 10...Smile

Treba biti konstruktivan, sto je nekada tesko.

Kome su bili podlozni proroci?

more_horiz
Proroci su podložni samo Bogu, čak ni kralju ako je u suprotnosti njegova volja ili odluka sa TAKO KAŽE GOSPOD. Prorok na zemlji koji je u proročkoj službi je usta Božija. Mi često kažemo Božija Reč je rekla, a ono bi se moglo i ovako reći: Pavle je rekao, Isaija je rekao, Joel je rekao, Jeremija je rekao, Daniel je rekao...Znamo da je to sve bilo TAKO KAŽE GOSPOD, pa kome bi bili podložni?

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
[quote="Aladin"]Razumem tvoj pogled Brate Abrahame, tako si poučen u svoj crkvi, i to je u redu. Ja lično mogao bih imati na ovo deset stranica dug odgovor, no moja žena iovako misli da puno vremena provodim na forumu.

Bog te blagoslovio
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org[/quote]
Ja nisam poučen u Crkvi već od Boga!
I moja žena se podučava od Boga.
Sada je vrijeme za obnovu snaga.
Bog blagoslovio Tvoju obitelj velikim desetkom i spasenjem duša.
Amen

Zadnja promjena: ; sub 17 oľu 2007, 23:02; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Brate Abrahame

Ovu tvrdnju "Ja nisam poučen u Crkvi već od Boga!" nebi da šire komentarišem. To mi je pre neki dan rekao i misionar Jehovinih Svedoka.

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Brate Abrahame

Ovu tvrdnju "Ja nisam poučen u Crkvi već od Boga!" nebi da šire komentarišem. To mi je pre neki dan rekao i misionar Jehovinih Svedoka.

Brat Aladin

Dobro, budi podučen od Boga i slušaj glas što govori Duh crkvama i pojedincima - Tebi.
Amen, laku noć

more_horiz
Takođe i u kontra smeru važi isto.

Lepo spavaj, i nadam se da ćeš imati dobar i miran počinak!

Laku noć!

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply