Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Uloga roditelja u kršćanskom odgoju

power_settings_newLogin to reply
+2
Debora
kainos
6 posters

descriptionUloga roditelja u kršćanskom odgoju EmptyUloga roditelja u kršćanskom odgoju

more_horiz
Da li ste mišljenja, da roditelji trebaju odgajati još u ranom djetinjstvu djecu u kršćanskom duhu i koju ulogu bi trebali imati roditelji u tome?

Zadnja promjena: ; sub 06 sij 2007, 22:12; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionUloga roditelja u kršćanskom odgoju EmptyRe: Uloga roditelja u kršćanskom odgoju

more_horiz
Da li vam je sad teško, kakva je situacija...

descriptionUloga roditelja u kršćanskom odgoju EmptyRe: Uloga roditelja u kršćanskom odgoju

more_horiz
Situacija je ko situacija, uključila sam se honorarno u jednu firmu iz Zagreba, "Vitalnes", proizvode magnetske podmetače za ublažavnje reume i bolova u kičmi i mišićima, pa ću pokušati s tim raditi. Samo je problem što sam se odvikla od ljudi, pa mi prezentacije teško idu, ali moram se potruditi.
Uzdam se u Boga, ako to krene-dobro, ako ne krene, neznam.

more_horiz
Mislim iz prakse, da je najvažnije djeci pokazati da Bog stvarno postoji. I pomoći im da se zbliže. Bez bliskosti sa Bogom njihova duša može biti izgubljena. Kad imaju spoznaju Boga u svom srcu, tada im je lako objasniti i ono ostalo. Kao npr. zašto nije dobro griješiti. Ako griješe, gube zajedništvo sa Bogom, i tada iako čovjek živi, duhovno je mrtav, bez Boga je sve ništavno i prolazno.
U tom smislu sam ja mojoj djeci pokazala kako da vjeruju.

more_horiz
Divim ti se Snjezana, hvala Bogu da ti je dao snage,da ostanes tako jaka kao samohrana majka.A i ja vidim u svemu tome samo jaku Bozju ruku,izdrzi Bog ce se pobrinuti,dobar je Bog,a ima i po kojeg dobrog covijeka.

more_horiz
Embarassed jel me misliš udat Embarassed

Čekaj još malo pirat , tek sam došla k sebi king

more_horiz
Naravno, smijemo se šalit nas dvije, jel da Dino Very Happy

more_horiz
Pa sigurno se smijemo saliti,ali ja sam mislila mozda ti mogu malo i pomoci u nekim stvarima,kao odgojitelj sam si uzela slobodu napisati onaj post prije,jer osjecam to tako,a ako je o udaji rijec slabo ti ja to mogu odraditi,iskreno receno i sebe sam jedva udala u 30.Ali kako nas narod veli,za srecu nikad kasno.

more_horiz
nou, ne mislim se udavati, nije mi nigdje u glavi još takva želja Embarassed

Samo ti piši, još kad znamo da si odgajatelj, bićemo slobodniji da te pitamo za savjet

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Pa osobno nemam djece,i to mi je zao,ali da imam drzala bi se stiha,,uci djete prema putu kojim ce ici,pa nece odstupiti ni u starosti''mudri Solomun je znao da se djete odgaja u domu za zivot.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>Pa osobno nemam djece,i to mi je zao,ali da imam drzala bi se stiha,,uci djete prema putu kojim ce ici,pa nece odstupiti ni u starosti''mudri Solomun je znao da se djete odgaja u domu za zivot.</BLOCKQUOTE>

Slažem se. klap

more_horiz
Da roditelji trebaju početi odgajati djecu u ranom djetinstvu, to možemo vidjeti u odgoju Samuelove majke. Prva knjiga Samuelova 2 i 3 poglavlje:mol: amen flower zajedništvo rasteze kuca crta

more_horiz
Evo ja kao još dijete, koje živim sa roditeljima, mogu iz svog osobnog iskustva reći i zahvaliti im se a tako i samom Bogu, da mi je dao tako dobre i duhovne roditelje, koji stvarno ljube Bogu i to su pokušali uz Božju pomoć da prenesu na mene.
Hvala im na tome!!!!

more_horiz
Roditelji kojma je Biblija vodič iz koje uzimaju savjete za odgoj sebe i svoje djece neće nikada pogriješiti u odgoju. cheers

more_horiz
Biblija kaže da su djeca dar od Boga, pa kada to znam o kako onda trebamo da taj dar čuvamo njegujemo pazimo do onoga dan, kada se Isus bude pojavio da zajeno sa našom djecom možemo stati pred Boga.study amen

more_horiz
Jako je važo djecu odajati u Kršćanskom duhu i to praktično pokazati.Mi sve probleme rješavamo molitvom tako da djeca već znaju da će im Isus pomoći kad ga mole za to.Imamo puno svjedočanstava i za našu djecu je Bog živ svaki dan.
Vrlo mi je važno nezakazati u tom smislu.Bog neka nam pomogne!

more_horiz
Ja mislim da bih roditelji trebali uciti svoje dete po Bibliji.study
Ja sam vec od rodena odgajana u religijoznom smislu i zato sam mojim roditeljima zahvalna. Za mene bez Boga nebi bilo smisla ziveti.moli

more_horiz
Da, i ja mislim da je na roditeljima velika odgovornost po ovom pitanju...
Čini mi se da živimo u vremenu kada je jako, jako, jako teško valjano obavljati ovu vrlo odgovornu i tešku zadaću.
Pa razmislimo samo o tome - danas je đavo toliko usavršio sve moguće metode pomoću kojih može trovati mladi um i srce djeteta... Danas ako roditelji žele znati što se događa u umu njihovog djeteta, oni se moraju itekako pomučiti... Posvuda su mediji, oni manipuliraju svima, nitko im ne može pobjeći... Djeca odrastaju u svijetu medija, u jednom lažnom, zlom, sebičnom svijetu...
Mediji su bogovi našeg vremena. A propovijedi koje oni šalju, samo su rijetko kada dobre i korisne. Uglavnom su to vražje poruke, koje služe raspirivanju grešnih sklonosti. Mediji uče našu djecu jednu prokletu poruku: SVE ŠTO SE TEBI SVIĐA, DOBRO JE ZA TEBE! Kako ćemo mi odgovoriti na ovo? Kako možemo objasniti svojoj djeci da je većina stvari koja im je tako privlačna - ustvari POGUBNA ZA NJIH?! Iskreno, ja se bojim pomisli da ću jednom biti otac! Bojim se, jer znam da će mi biti teško da spasim vlastitu djecu iz vražjih mreža! Ali tješi me to da danas, više nego ikad, čovjek može vidjeti snagu Božjeg Duha na djelu!

Roditelji, ako vam je stalo do vaše djece - BDIJTE NAD NJIMA!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply