Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Licemjerstvo

power_settings_newLogin to reply
+4
Totus Tuus
apostol
Stena
Spart
8 posters

descriptionLicemjerstvo - Page 2 Emptyre:

more_horiz
Justin je napisao/la:
Licemjera ima, bilo ih je i bit će ih. DA, I U CRKVI! K

Ako neko dolazi na crkvene sastanke i peva pesme, mozda je cak i vodja, to neznaci da je i deo crkve.To znaci da je se samo progurao kroz instituciju, ali pravi klanjaoci kaze Isus ce se klanjati u Duhu i Istini.Reci u lice nema nista bolje, ali postoji razlika izmedju govorenja u lice sa kamenom u ruci i bez njega. Licno sam probao tu varijantu sa kamenom i veruj mi nije nesto sto je ugodno Isusu, prosle su godine teskog tretiranja mog zivota da bih shvatio da nije moje da proganjam i naplacujem, vec u ljubavi i razumevanju pokusati da objasnim toj osobi.I tvrdim ,licemera nema u crkvi, ima ih samo medju onima koji se nazivaju crkvom a nisu crkva.

Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz njegovu crkvu, kroz one koji koji su spremni da se odreknu svega radi Njegovog imena.

descriptionLicemjerstvo - Page 2 EmptyEvo molitvene pesme :

more_horiz
Bog ne gleda kao što gleda čovjek:
čovjek gleda na oči, a Jahve gleda što je u srcu."

(1Samulova 16:7 b)

Oče, Ti vidiš ono što
je u duši,
Trebam sada Tvoju pobedu
Vidiš šta je
što me sada guši,
Nek anđeli bitku povedu.

Ne želim više prazne klupe,
Ne želim više bol duši,
Dosta više religije glupe,
Dosta nauke koja svrbi uši.

Tvo Duh je Duh utehe i istine,
Daj da budemo tešitelji mi,
Daj dovedi Tvoj narod do suštine,
Da može dovoditi druge istini.

Oče sotona lažima vlada,
Narod Tvoj sluša njegov glas,
Iz srca im se izgubila nada,
I više neznaju gde je spas.

Podigni Gospode svoju ruku,
Ima još onih koji Tebe traže,
Prekini laž, licemerje i muku,
I nek nas Tvoje čuvaju straže.

By Amos

Zadnja promjena: amos; ned 16 stu 2008, 09:15; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Promene)

descriptionLicemjerstvo - Page 2 EmptyRe: Licemjerstvo

more_horiz
Jon 1:8 Tada mu rekoše: kaži nam zašto dođe ovo zlo na nas; koje si radnje? i odakle ideš? iz koje si zemlje? i od koga si naroda? Jon 1:9 A on im reče: Jevrejin sam, i bojim se Gospoda Boga nebeskoga, koji je stvorio more i suhu zemlju. Jon 1:10 Tada se vrlo uplašiše ljudi, i rekoše mu: što si učinio? Jer doznaše ljudi da bježi od Gospoda, jer im on kaza. Jon 1:11 I rekoše mu: što ćemo činiti s tobom, da bi nam more utolilo? Jer bura na moru bivaše sve veća. Jon 1:12 A on im reče: uzmite me i bacite me u more, i more će vam utoliti, jer vidim da je s mene došla na vas ova velika bura. Jon 1:13 A ljudi stadoše veslati da bi došli ka kraju; ali ne mogahu, jer im bura na moru bivaše sve veća. Jon 1:14 Tada prizvaše Gospoda i rekoše: molimo ti se, Gospode, da ne poginemo radi duše ovoga čovjeka, i nemoj metnuti na nas krvi prave, jer ti, Gospode, činiš kako hoćeš. Jon 1:15 Potom uzeše Jonu i baciše ga umore, i presta bura na moru. Jon 1:16 Tada se pobojaše oni ljudi Gospoda vrlo, i prinesoše žrtvu Gospodu i učiniše zavjete.

Dok sam čitao knjigu proroka Jone, jako kratka knjiga a prepuna jako korisnih stvari, nešto mi je privuklo pažnju i Gospod mi je progovorio.Jona je bio čovek teške naravi, nikako se ne uklapa u osobu koju bi Bog mogao da odabere da vrši Njegovo delo, i to ne bilo koje delo već delo evangelizacije.Dakle čovek teške prgave naravi, koji ni slučajno nije želeo da radi to što mu je bilo rečeno.No Jona je imao jednu važnu osobinu koju je Gospod koristio na svoju slavu, Jona je bio iskren i direktan čovek. I Bogu je to bilo dovoljno da bi ga iskoristio da ljudima prenese i svoje ime i svoju volju.Često imam priliku da vidim ljude Božije koji toliko vremena potroše da skriju svoje greške i slabosti misleći da će to pokvariti ljudima mogućnost da vide svetlo Božije.U toj jako žarkoj želji da pomognu drugima upadaju u greh licemerstva jer ispovedaju nešto što nije živo njihovom životu, već ili je bilo živo u životu nekog drugog ili su pročitali da tako treba biti. Toliko se trude da stvore jednu sliku da su oni pravi vernici i da to što oni veruju ih je učinilo takvima, da sakrivaju svoje nedostatke jer misle da upravo ti nedostaci će smetati da ljudi vide istinu. No Jona je čovek koji pokazuje jasno da to nije tačno, Bog je koristio Jonin pokušaj da izbegne propovedanje da evangelizira ljude u brodu, tim ljudima nije baš ništa značila činjenica da je Jona pokušao da izbegne misiju koju mu je Gospod namerio, i
pokušavajući da izbegne misiju upravo ju je obavljao tu na brodu među tim ljudima dar je bio operativan i oni su se predali Gospodu, Jona je jedino bio iskren i nije mario da ga bace u vodu. Tako da Bog Joninu grešku koristi za svoju slavu , no da je Jona ćutao i pokušavao da sakrije činjenicu da je izbegavao zadatak to nebi pokazalo Božiju suverenost. Nemojmo se zavaravati da Bog mora imati savršene ljude, blage i fine naravi, koji sa puno ljubavi i strpljenja radosno nose vest da bi se očitovao. Ne mora i Jona je je očigledni dokaz toga, njegova narav je bila sve samo ne to. Bog je imao svoju volju sa Jonom i on je iskoristio to što Jona jeste da bi oglasio svoje ime. Nemojmo glumiti da smo nešto što nismo, dopustimo Bogu da nas menja i da koristi sa onim što jesmo.Nemojmo sakrivati svoje pogreške, pustimo neka ljudi vide ko smo stvarno, neka bi se Božija slava očitovala i u našim slabostima. Dokle god neko glumi da je nešto što nije Bog ga nikada neće moći koristiti na pravi način, jer svaka gluma je laž kakvo zajedništvo ima Bog sa lažju , ne dozvolimo da nam nametnu pravila Hrišćanskog ponašanja po kojima moramo da se ravnamo, te fine intelektualne evangelizacije pune ljubavi.Ne kažem da ne treba da imamo ljubavi, trebamo, ali ako nemamo nemojmo glumiti da imamo, budimo iskreni dozvolimo da nas Bog menja i ispunjava ljubavlju. Ako nešto nemamo priznajmo da nemamo i tražimo da bismo dobili, i kroz sve to vreme Bog nas može koristiti važno je samo da smo iskreni po pitanju ko je Bog i ko smo mi, Njega trebamo da proslavimo a ne sebe. Ionako sve što smo ikada mogli u uradili i jesmo to je zahvaljujući Njegovoj milosti, proslavimo Boga sa onim što jesmo, budimo jedinstveni nemojmo glumiti da smo nešto što nismo.
Da me neko ne razume pogrešno ovo nije poziv da se živi pogrešno jer to može proslaviti Boga, ovo je poziv na iskren i otvoren, jasan i proziran hod sa Bogom, jednom rečju transparentan.Budimo transparentni i Bog će nas koristiti kao primer, evangelizacija nije u glumi već u manifestaciji Boga . Iskrenost je jedini način za zadobijanje duša , budimo iskreni, dopustimo da nas vide, pa ko hoće da nađe zamerku neka je nađe, no oni koje privuče Bog neće toliko gledati na naše mane od kojih će biti neke kojih se verovatno do promene tela nećemo otresti. Ali Bog nas može koristiti, samo trebamo biti iskreni. Danas su nam postavili takve standarde kao da mi trebamo biti nežniji od krila leptira prema ljudima, da trebamo imati ljubav kao baka prema svojoj unuci, da imamo razumevanja kao da smo studirali psihologiju, i da pritom budemo savršeni po njihovj definiciji savršenosti koja daleko od definicije pisma koliko nebo od zemlje. To jednostavno je laž i pokušaj da nas zarobe u okove njihovih definicija baziranih na načelima ovog sveta a ne na Hristu, i guraju nas u licemerstvo, ne popuštajmo od našeg identiteta u Hristu i težimo za savršenstvom u Gospodu.Isus je rekao:" Luk 12:1 Kad se na njih skupiše hiljade naroda da stadoše gaziti jedan drugoga, onda poče najprije govoriti učenicima svojijem: čuvajte se kvasca farisejskoga, koji je licemjerje. " E pa čuvajmo se....
Služimo Gospodu sa onim što jesmo.

descriptionLicemjerstvo - Page 2 EmptyRe: Licemjerstvo

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply