Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Licemjerstvo

power_settings_newLogin to reply
+4
Totus Tuus
apostol
Stena
Spart
8 posters

descriptionLicemjerstvo EmptyLicemjerstvo

more_horiz
HRISCANSTVO JE DANAS PUNO ZLIH I PODLIH LJUDI!

Kakve su se sve zmije uvukle u hriscanstvo. Danas iza senke, zavesa, u pordumima hriscanskih dusa kriju se tako zli ljudi da ona manjina iskrenih zavedena njihovim podlim uticajem nemoze dokuciti stvarno izvorno hriscanstvo.

To su oni medju nama, u nasim Crkvama, koji progone na jedan fin i suptilan nacin pravu Bozju decu. U svim Crkvama danas takvi u vecini imaju povlascene pozicije i rukovodeca mesta.

OTPAD, napisan je na njihovim celima uzarenim zigom sotonske podanosti. Oni kao takvi veoma uspesno glume hriscane. A u stvari mogli bi smo ih usporediti sa demonima u ljudskom telu.

Da nije njih, glume kojom se koriste, maskama koje nose, duhovnim ubistvima koje cine, satiranjem kojim se bave i progonstva koja sprovode, Crkve bi jasnije i cistije svetlele ovom jadnom svetu koji sve brze tone u propast.

Ustanimo i podignimo svoj glas protesta. Pozovimo te duhovne kreature hriscanstva, da se pokaju.

Ko ima hrabrosti da ustane za istinu? Ko sme danas da se sukobi sa tim mracnim elementima medju nama i stane im nesuprot makar ga to kostalo ugleda, pozicije i cak ovog zivota?

Koliko takvih ima na ovom forumu?

Zadnja promjena: ; pet 09 oľu 2007, 17:25; ukupno mijenjano 2 put/a.

descriptionLicemjerstvo EmptyRe: Licemjerstvo

more_horiz
Igra koja se odigrava iza scene veoma je prljava. Ne bih se zacudio kada bi ovakva tema brzo bila izbrisana sa ovog foruma.

Jer nigde, nikada gde se iskreno borilo za cistu poboznost nije nedostajalo onih koji su bili tu da to uniste.

Uvek je bilo razloznih opravdanja kada se inkvizicija ostvarivala. Uvek je vecina stala na stranu lazi kako bi se ugusila istina. Uvek ce biti laznog morala i etike onih koji ce se na nju pozvati da bi se ovakva tema ugasila, ili bila izbacena sto dalje od ociju javnosti.

Samo nemojte govoriti isitnu!

Samo nemojte ukazivati na zlo!

Samo cutite, i vicite Aliluja, jer se laz najbolje prikriva nazivima ljubav i jedinstvo.

Zato, imam pitanje za vase srce, dusu, i savest?

Na cijoj ste vi strani? I imateli hrabrosti ustati da branite Svetlost?

more_horiz
Mucenik,naslov koji si postavio nije bio u skladu sa pravilima i svrhom ovog foruma pa je promjenjen u "Bez naslova" .Temu nisam izbrisao,ali naslov nije bio prikladan.Do daljnjeg,topic ostaje dok moderatori zajedno odluče što učiniti u svezi toga.

Zadnja promjena: ; pet 09 oľu 2007, 22:01; ukupno mijenjano 2 put/a.

descriptionLicemjerstvo EmptyNista novo pod suncem

more_horiz
Mozete ga slobodno izbrisati.

Ako nije u skladu sa vasim pravilima foruma, ili je u pitanju nesto drugo brisi.

more_horiz
Da ne bude zabune, ja sam zamolio Mucenika da postavi taj post.

Dugo vec kao gost, neprijavljen pratim vas forum. Ispocetka mi se dopao.

Ali kada sam video sta se ustvari desava na njemu osetio sam potrebu da se prijavim i pokusam da doprinesem njegovom poboljsanju.

Kao mladic ( godiste mi je pogresno upisano ) susrecem se u hriscanstvu sa stvarima koje mu ne pripadaju. Mi mladi uvek imamo osetljivija zapazanja od starijih za nepravdu. Poznajem neke svoje vrsnjake koji su zbog kvazi hriscana pobegli i od Boga i od vere u ljude.

Smatrao sam da je jedna ovakva tema vazna. Jer se medju hriscanima ( ja jos nisam krsten ) nalaze toliko mnogo onih koji ga sramote.

Ujedno veoma mi je poznata istina sukoba na ovom vasem forumu. Licno zivim sa Mucenikom. Znam sta je i zbog ceka nesto uradio. Povukao je potez koji me je licno odusevio.

A neki tu, koji se veoma prave da su sa Isusom, i dalje bestidno pisu velike govore, a trebali bi da su vec po vasim pravilima opomenuti i cak mozda banirani.

Kako vidim to se ne desava. A sada za veliko cudo, vi se navodno dogovarate sta da ucinite sa ovom temom. Jasno je da vam ona smeta. Jer vas dirketno pogadja.

Ovu temu sam ja hteo na moje ime da postavim, ali Mucenik je kao i mnogo puta do sada uzeo krst na sebe.

Brisite vi to ovde, ali na Nebu ce ostati zapis koji niko od vas nece i ne moze da obrise.

Jednog dana, neki od vas koji ste ucestvovali u svemu sto se ovde dogodilo, moracete da odgovorite pred Bogom. Tada vam ni brisanje ni laganje i licemerno pretvaranje nece pomoci.

Zato sam i kazao, miran u dusi, brisite.

Vi cinite jednu veliku nepravdu, Muceniku, coveku koga ja dobro poznajem. I kad bi ste stvarno znali ko je on, duboko biste se postideli.

Zato, brisite hriscani, brisite dok moze da se brise, ali nikada necete moci da obrisete svoju odgovornost.

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Mucenik,naslov koji si postavio nije bio u skladu sa pravilima i svrhom ovog foruma pa je promjenjen u "Bez naslova" .Temu nisam izbrisao,ali naslov nije bio prikladan.Do daljnjeg,topic ostaje dok moderatori zajedno odluče što učiniti u svezi toga.

Sta? Ova tema nije u skladu sa pravilima i svrhom foruma?

Pa jeli ovo hriscanski ili antihriscanski forum?

Sta je ovde napisano a da nije sastavni deo hriscanstva? Koga ova tema vredja? I zar je ovde iznesena laz ili istina?

Ne mogu se sloziti sa vama postovani moderatoru.

more_horiz
Ovoj temi dok nisam promjenio naslov u "Bez naslova" je bio naziv "hriscanstvo je puno zla".Temu nisam obrisao niti mislim to učiniti,ali naslov nikako nije bio primjeren forumu.Kršćanstvo u pravom smislu je za mene,a vjerujem i za tebe,jedina ispravna vjera i put ka Bogu po Spasitelju Isusu Kristu,a to što ima onih koji su kršćani samo na papiru ne znači da je kršćanstvo puno zla.

more_horiz
Ok, pravilno si mi objasnio i slazem sa tobom moderatoru.

Naravno, dao sam los naslov.

Tako reci covece, srpski, da te ceo svet razume.

more_horiz
Vracaj ovoj temi naslov, mislim neki drugi naslov. Johsua, ako je naslov bio pogresan onda menjaj naslov.

Moj predlog je: Ustanimo protiv Licemerstva!

more_horiz
Licemerje je bolest danasnjeg hriscanstva.

Svako se moze pretvarati kao dobar. Neko mi je rekao, oni koji se najvise smeskaju u Crkvi, njih se najvise plasi.

more_horiz
Mucenik je napisao/la:
Vracaj ovoj temi naslov, mislim neki drugi naslov. Johsua, ako je naslov bio pogresan onda menjaj naslov.

Moj predlog je: Ustanimo protiv Licemerstva!

Može al počnimo od svog srca tj.od samog sebe,pa kad se vidimo u Božjem svjetlu nikada nečemo upirat prstom u druge i bjesnit zbog licemjerstva.Svetost Božja će otkriti kakvi smo mi sami i poniznost će začepit naša prljava usta.Mislim na sebe Halelujaaa i na sve koji su doživjeli Božji dodir.

more_horiz
Da li krscani smiju lagati?Lagati na bliznjega svoga bez dokaza? Da li,smiju stavljati stvari u kategoriju licemjerja,za ono sto nisu sigurni,zar nije bolje prvo razmisliti,pa onda donjeti konacni sud.Zasto treba,terati druge ljude na istomisljenost?

more_horiz
Mucenik je napisao/la:
Koliko takvih ima na ovom forumu?
Prizmajem ovako javno. Ja sam jedan od tih.

more_horiz
Mene zanima taj pojam licemjerja.Da li je to kad netko zamisli nesto,a ti ne odgovoris,onako kako njemu odgovara ili sto,inace ova rijec je sve prisutnija i svim medijuma,i politicari takodje cesto koriste ovu rijec.

more_horiz
Licemjera ima, bilo ih je i bit će ih. DA, I U CRKVI!

Ali koliko god ti licemjeri bili veliki licemjeri, oni nisu veći licemjeri od onih, koji provode godine svoga života razmišljajući o njihovom licemjerstvu, a nikad im se ne usude u lice reći to što o njima govore njima iza leđa...

Dakle, samo bih upozorio, da su pravi kršćani takvi ljudi, koji u drugima vide lijepe stvari. Kršćani nisu negativni nastrojeni prema svijetu i ljudima, bez obzira što kršćani itekako dobro vide negativnosti.

Kršćani su ljudi, koji se ne bave tuđim grijesima i tuđim licemjerjem. Suspect
Kršćani su ljudi, koji se bave tuđim potencijalima. victory

Kršćani imaju viziju jednog boljeg svijeta. lol!

more_horiz
licemjeri i zlotvori ce u pakao. Sad

more_horiz
Stena je napisao/la:
Licemerje je bolest danasnjeg hriscanstva.

Svako se moze pretvarati kao dobar. Neko mi je rekao, oni koji se najvise smeskaju u Crkvi, njih se najvise plasi.

Slažem se licemjera je puno i pretvaraju se da su dobri a u isto vrijeme tračaju i ogovaraju bližnje.
Međutim, najgore u svemu tome jeste sto se ogovaranje obično zasniva na prepričavanju vijesti koje smo saznali obično od svojih prijatelja i ne moraju biti istinite, dapače. I onda se moramo zapitati čemu to vodi? Hoće li itko time biti povrijeđen? Kako bismo se mi osjećali da nam neko tako priča iza leđa. Tračanjem ne možemo ništa postići do povrijediti nekoga.
To je dobar način skretanja pozornosti s vlastitih nedostataka. Naglašavaš li tuđe, tvoje greške kao da postaju manje. Zapamti, kada pričaš o drugima, zapravo puno više govoriš o samoj sebi. I zato ubuduće prije nego počnemo pričati o drugima, priupitajmo se kakvi smo mi? Imamo li mi mana? Zamislite svijet u kojem niko ne bi tračao? Svi bi dolazili i nasamo u lice govorili ono sto im smeta kod drugih. Bi li međuljudski odnosi bili tada bolji?

descriptionLicemjerstvo Emptyre:dina

more_horiz
Dina je napisao/la:
Mene zanima taj pojam licemjerja.Da li je to kad netko zamisli nesto,a ti ne odgovoris,onako kako njemu odgovara ili sto,inace ova rijec je sve prisutnija i svim medijuma,i politicari takodje cesto koriste ovu rijec.

Licemer ti je na nasem jeziku jednostavno glumac.Iz kog razloga bi mogao glumiti to samo on zna, ali se po plodovima brzo prepozna medju istinskim vernicima.Mnoga su delovanja Duha Svetog, i jedan od tih delovanja je ukazivanje na licemere-glumce.Moje misljenje da ce njih uvek biti, jer gde je ovaca, tu je koza koje koriste guzvu da se nahrane. To zalosni slucajevi zaludjenosti koji pokusavaju izvuci korist u telesnosti i vodjeni svojim licnim interesima zbunjuju one koji su tek dosli u porodicu Boziju pokazujuci im los primer. Ali dok ima pravih vernika, onih koji zele da proslave Gospoda, njihova obmana i samoobmana ce biti vidljiva.Mislim da se ne treba sekirati mnogo oko njih, oni nemaju snagu, samo puno pricaju a ne rade nista i svako ko hoce slediti Gospoda moze ih iskoristiti za primer kako ne treba ziveti, slika govori mnogo vise od reci.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply