Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Počivanje ( padanje ) u duhu

power_settings_newLogin to reply
+5
nathan
kainos
cubela
Izrail
hrvoje hrki
9 posters

descriptionPočivanje ( padanje ) u duhu - Page 2 EmptyRe: Počivanje ( padanje ) u duhu

more_horiz
Jedna junakinja iz vremena brodoloma je bila Grace Darling, kći čuvara svjetionika na Longstonu, na Farnskim otocima, na sjeveroistočnoj obali Engleske. Ujutro, 7. rujna 1838 godine, Grace je gledala kroz teleskop sjvetionika i ugledala je devetoro preživjelih poslije jednog strašnog brodoloma kako se drže za jednu stijenu u pobjesnelom moru.Pošto nije mogla pronaci mještane dragovoljce koji bi bili spremni izici u čamcu za spasavanje, Grace je pošla na dva opasna puta, prvo sa svojim ocem, a zatim sa dva čovjeka koja je spasila. Oluja je bjesnila i prijetila da razbije čamac , ali Grace Darling je uspjela dovesti svih devetoro preživjelih na sigurno tlo.

Počivanje ( padanje ) u duhu - Page 2 BUS979350

"Jer se pokaza blagodat Božja koja spasava sve ljude" (Titu 2:11). Sveti Duh stalno korača pored svakog života, nudeći nadu ljubavi, mira i radosti u Isusu.

Jer smo prihvatili Isusa kao svog Spasitelja, kada ponovo pogledamo korake koji su nas

doveli dovde mozemo navesti mnoge dokaze milosti Duha koji nas je doveo do spasenja i vodi i poucava..Milost se pokazuje kao Osoba – Duh Sveti..

descriptionPočivanje ( padanje ) u duhu - Page 2 EmptyRe: Počivanje ( padanje ) u duhu

more_horiz
Isus uči molitvu Oče naš i govori nam:"Neka dođe kraljevstvo Tvoje...", meni je to jedna od najjačih izjava, jer nas potpuno usmjeruje k izvoru i jedinom pravom domu, a to je Kraljevstvo Božje.
Jedno me zanima, svijetu koji je ovakav kakav je ne može ništa pomoći doli jedna dobra doza Kraljevstva. No, mi se zatvaramo u crkvenjaštvo, crkvenu politiku i denominacijsko zastrašivanje. Isus kaže:"ako ja prstom Božjim izgonim zle duhove, znači da se k vama približilo Kraljevstvo Božje." Dakle bez obzira na padanje ili bilo što, ako je osoba koja je dotaknuta od Duha Svetog iscjeljena, oslobođena ili nešto drugo. Meni je to dovoljan pokazatelj PRSTA BOŽJEG. E sad se postavlja pitanje što je sa onima koji su pali i ostali isti? Mislim da to nitko ne može odgovoriti, ali jedno znam: Sve što se radi po čvrstom uvjerenju (a da je u skladu sa biblijskom doktrinom) je O.K.
Nemojmo sotonizirati ionako malo Božje sile koja je prisutna u crkvi.
Moj je prijedlog da molimo da dođe Božje kraljevstvo u naše živote kroz radost, mir, ali i silu i snagu Duha
Svetoga. Kako bi ovaj svijet napokon vidio očitovanje djece božje.

more_horiz
nathan je napisao/la:
Isus uči molitvu Oče naš i govori nam:"Neka dođe kraljevstvo Tvoje...", meni je to jedna od najjačih izjava, jer nas potpuno usmjeruje k izvoru i jedinom pravom domu, a to je Kraljevstvo Božje.
Jedno me zanima, svijetu koji je ovakav kakav je ne može ništa pomoći doli jedna dobra doza Kraljevstva. No, mi se zatvaramo u crkvenjaštvo, crkvenu politiku i denominacijsko zastrašivanje. Isus kaže:"ako ja prstom Božjim izgonim zle duhove, znači da se k vama približilo Kraljevstvo Božje." Dakle bez obzira na padanje ili bilo što, ako je osoba koja je dotaknuta od Duha Svetog iscjeljena, oslobođena ili nešto drugo. Meni je to dovoljan pokazatelj PRSTA BOŽJEG. E sad se postavlja pitanje što je sa onima koji su pali i ostali isti? Mislim da to nitko ne može odgovoriti, ali jedno znam: Sve što se radi po čvrstom uvjerenju (a da je u skladu sa biblijskom doktrinom) je O.K.
Nemojmo sotonizirati ionako malo Božje sile koja je prisutna u crkvi.
Moj je prijedlog da molimo da dođe Božje kraljevstvo u naše živote kroz radost, mir, ali i silu i snagu Duha
Svetoga. Kako bi ovaj svijet napokon vidio očitovanje djece božje.

slažem se uglavnom

znate li neke svećenike. laike itd koji mole nad drugima , i drugi počivaju u duhu
npr. kao fra linić, fra jozo zovko, vassula ryden...

more_horiz
...Hrvoje Hrki...vidiš mene zanima, šta ti misliš o poćivanju u duhu...i kakva su tvoja iskustva u vezi "padanja"...i dali
si imao osobno... takva iskustva...i gdje..?

more_horiz
ja sam vidio kod fra linića i u jednoj molitvenoj zajednici
nisam imao sreće da osobno popričam sa tim ljudima pa neznam detalje

ali na karizmat.katoličkom forumu tebe-tražim.com postoje detaljna svjedočanstva ljudi koji su počivali u duhu
možda da tamo pogledaš

ja nisam nikada počivao

more_horiz
...Hvala na odgovoru...!!
Ćudno mi je da nisi nikada poćivao u duhu...
a toliko pišeš, zapitkuješ...te imam dojam...
da puno znaš o dotićnoj temi... ili samo želiš saznati,
što misle ovćice iz drugog ovćinjaka...?
Ljudska svjedoćenja, su uvijek blijeda slika
onog što Duh Sveti, ćini u duši dotaknutog ćovjeka...!
...Bog bio s tobom brate... daj srce ...

more_horiz
Domenika je napisao/la:
...Hvala na odgovoru...!!
Ćudno mi je da nisi nikada poćivao u duhu...
a toliko pišeš, zapitkuješ...te imam dojam...
da puno znaš o dotićnoj temi... ili samo želiš saznati,
što misle ovćice iz drugog ovćinjaka...?
Ljudska svjedoćenja, su uvijek blijeda slika
onog što Duh Sveti, ćini u duši dotaknutog ćovjeka...!
...Bog bio s tobom brate... daj srce ...

jesi li ti počivala, kada kažeš čudno da nisam počivao...

možeš li nam ti dati detaljnije opise tog stanja:D

more_horiz
...Odgovor tražiš za množinu... Smile ...
a sam si postavio pitanje, zar ne..?
No..sve jedno...odgovaram tebi Hrvoje...!
Da...imala sam Milost, poćivati u Duhu Svetomu...
I od tada...više nisam ista (iz nutra)...!
Sad znam, da je Isus Živ...u mojem životu...!!
Nićeg se više ne bojim...volim svijet, ma kako strašno
izgledao...volim ga, jer i takvog...Isus ga nosi u Svojoj
Desnici...!! Isus je Gospodar svijeta...pa makar surova
stvarnost govorila drugaćije...!!
Volim sve ljude...Ljubim ovaj svijet...tako ćudesno
iscrtan Desnicom Njegovom...!!
Brate...ovu nisu floskule...već moje svjedoćanstvo...!!

more_horiz
Domenika je napisao/la:
...Odgovor tražiš za množinu... Smile ...
a sam si postavio pitanje, zar ne..?
No..sve jedno...odgovaram tebi Hrvoje...!
Da...imala sam Milost, poćivati u Duhu Svetomu...
I od tada...više nisam ista (iz nutra)...!
Sad znam, da je Isus Živ...u mojem životu...!!
Nićeg se više ne bojim...volim svijet, ma kako strašno
izgledao...volim ga, jer i takvog...Isus ga nosi u Svojoj
Desnici...!! Isus je Gospodar svijeta...pa makar surova
stvarnost govorila drugaćije...!!
Volim sve ljude...Ljubim ovaj svijet...tako ćudesno
iscrtan Desnicom Njegovom...!!
Brate...ovu nisu floskule...već moje svjedoćanstvo...!!

a vidiš meni ovo baš izgledaju floskule, bez ljutnje molim:cheers:
zašto
jer nisi opisala ništa u vezi tog počivanja

šta tada osjećaš, šta vidiš čuješ isl
ovo što si navela su citati iz biblije ili općeniti sojećaj da si nova osoba, nešto novo, ali da li je to baš tako

navedi ti nama lijepo kad si u počivanju šta vidiš , čuješ osjećaš
to je onda nešto konkretno:flower:

more_horiz
...Ehe he...to bi za tebe, tek bila floskula...!
Bez ljutnje...!!
Što god da kažem...nebi mogao razumjeti...!!
Ako nemožeš razumjeti malo...kako ćeš razumjeti puno...!
A što, ako je to intima...Neba i moje duše...?
Pa da dam na uvid...vas celom svetu..?
A onda povuci potegni...jest, nije, može, nemože...
kao što je to i na forumu..kojeg si naveo...!!

more_horiz
ma znao sam da ćeš ovako neodređeno odgovoriti, tj, ne odgovoriti

opet nisi ništa rekla konkretno
šta vidiš, ili čuješ , ili osjećaš kad navodno počivaš u duhu
ovo što si navela je puka frazeološka osjećajnost koje sam se naslušao od mase "obraćenika" ili tek beba u duhovnom rastu ka nasljedovanju Krista...

oa budi sestro barem nešto konkretnija , ako tvrdiš da si počivala u duhu , da ljudi iz tvog konkretnog svjedočanstva nešto nauče ili shvate
u suprotnom , slaba nam vajda ...

more_horiz
...Hrki... Very Happy ...!!

...Ma ljudi u ovom slućaju nisu u igri...
nego ti i ja...no, jedino ako se netko
nevidljiv,nije ukljućio u diskusiju... Wink ...!!
...Obraćenik...što je to uistinu..?
Dali samo fraza...raznježene duše...
ili...novi ćovjek...?
A biti beba...jest povlašteni položaj...!
Zar Gospod Isus ne reće..."Ako ne budete kao
djeca, nećete ući u Kraljevstvo Nebesko"...!!
...Vidiš...od kad me pohodio Duh Sveti...
nebacam više...svetinje pred svinje... lux ...!

more_horiz
Smatram da bi "padanje/pocivanje u Duhu" trebalo jasno teoloski opravdati na temelju Biblije. Medjutim, takvo iskustvo se ne spominje u Novom zavetu. To "pocivanje" se najvise temelji na diskutabilnom iskustvu i emocijama ("Bilo je divno"; "Osecao/la sam prisustvo Boga" i sl.) pojedinaca.
"Pocivanje u Duhu" je novijeg datuma. Niti je zabelezeno i opisano u Novom zavetu, niti je postojalo sve do danasnjih dana. Zaista je cudno (ili nije) sto se u danasnje vreme pojavljuje u okviru harizmatickog pokreta, s obzirom da su duhovni darovi (npr. govorenje u jezicima) prestali. misli

more_horiz
Evo pojmova koji se koriste da bi se objasnilo "pocivanje" i kako se ono dozivljava/manifestuje (izvor: http://www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?p=38012):

Cvijetič:
To je jedan osječaj koji teško mogu objasniti ljudima koji me ispituju, jer je to zaista za mene nešto posebno, zaista osječaš toliku Isusovu prisutnost i to je prekrasno! Drago mi je što si imala priliku i ti to osjetiti!

Zlatko:
Meni osobno se ubrza rad srca,često znam da se smijem,nekad i naglas.

Zaboravih dodati da sam bio svjedok na seminaru kod fra Ive Pavića u Tišini ovo ljeto, kada je jedna osoba počivala u duhu i gotovo cijelu misu pjevala u jezicima takve anđeoske melodije.

Neke osobe mogu za vrijeme počivanaj (ako su okužene zlim duhom) imati manifestacije (rezanje,cviljenje,zavijanje..i ostali čudni zvukovi).

Maya_mary:
Ja sam vise puta pocivala u Duhu, uvijek sam snazno osjecala Njegovu prisutnost a reakcije su bile razlicite, u pocetku sam osjecala sanaznu bol u prsima i plakala sam, tijelo mi se grcilo, drhtala sam, no kasnije sam osjecala snaznu silu i ljubav, tijelo paralizirano a duh lebdi, prekrasan osjecaj.

Teja11:
Ja sam par puta počivala u Duhu i to mi je nešto predivno i preljepo...poslije se osjećam lagano, sretno, radosno i mirno..zaista divan osjećaj!

Itd.

P.S.
Pogledati i link:

http://alfa.users.sbb.co.yu/tresenje_protestantski_otpad.avi

Kako karizmatici objasnjavaju ovaj snimak?

more_horiz
hvala na trudu
neka svjedočenja sam već čitao na TT-u jer tamo najviše pišem

ali me zanima ima li tko od protestanata ta iskustva
ovaj film nema veze sa počivanjem
gledao sam uživo ljude koji počovaju, razlika je nebo i zemlja
pa i sam dolazak u stanje počivanja, a kamoli ovo mahanje, divljanje- ovo je čista glupost

more_horiz
Protestantski otpad. Laughing Doista lijep naziv, ha? Toliko o "interdenominacijskom forumu i toleranciji". Ali kada to rade adventisti onda je ok? ha? Laughing

Inace, komentar na filmic, tip je presmijesan kad mahnita i trci po crkvi... Pitam se samo koliko je tu duhovnosti? Neutral

more_horiz
dominik je napisao/la:
Protestantski otpad. Laughing Doista lijep naziv, ha? Toliko o "interdenominacijskom forumu i toleranciji". Ali kada to rade adventisti onda je ok? ha? Laughing

Inace, komentar na filmic, tip je presmijesan kad mahnita i trci po crkvi... Pitam se samo koliko je tu duhovnosti? Neutral

Opet adventisti krivi,a kad ti vrijedjas onda se ne pitas kako to stoji pred Bogom.
Molim te Dominik,pridrzavaj se pravila foruma,ili si vec vise puta u prekrsaju i zasluzio baniranje,ti covjece vrijadjas sve do podne,a od podne pocinjes i sam sebe.Uozbilji se.

more_horiz
Ako to nisu napisali adventisti. Onda se iskreno ispricavam. Neutral

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply