Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Rodovi vizije

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionRodovi vizije - Page 6 EmptyRe: Rodovi vizije

more_horiz
Aladin je napisao/la:
OK, Abrahame

To si mnogo ranije trebao napistati drugima koji se nalaze na ovom forumu. A ja sam samo izneo prosto jednu cinjenicu, koja je nepobitna, da svi verniici na ovom forumu imaju korene u nekom Bozijem probudjenju ili pravcu koji je u Hriscanstvu, i da mnogi ljudi ako ne i svi, citanje svojih omiljenih hriscanskih knjiga i verske literature i odlazenje u svoju crkvu nazivaju Hristom i Bozijim vodjstvom, a neki od njih ljude koji citaju Hriscansku literaturu koja ima drugacije poglede na Bibliju nazivaju svakojako. Inace ja sam se ukljucio na ovaj forum sa duznim postovanjem prema svim vernicima nezavisno od bilo cega. Tek sam poceo odgovarati na nacin na koji jesam kada su odredjeni clanovi foruma, nicim izazvani, poceli da pisu i naglasavaju moja verska ubedjenja kao djavola i laz a svoja izdigli kao Hrista i jedino merilo razumevanja Biblije. Ja nisam tako poceo i nije fer ili korektno da mi se prebacuje za nesto sto nisam ja inicirao odnosno pokrenuo.

Bog s vama
Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]
OK, Brate,
Ispričavam se , nije bilo namjerno, nisam mogao, ima nas malo i strpljivo smo očekivali djelovanje savijesti..
Molim nas sve da budemo susretljivi i prema onima koji su drugačiji od nas...
Računam na pomoć s Neba...

Hoćete li www - adrese?

more_horiz
Dobro brate,

Ja znam da nekada delujemo jedni drugima cudni kada izjavimo nesto sto je suprotno onome sto mi verujemo, no ipak ako nas Isus poziva da ljubimo i svoje neprijatelje, onda...Meni niko nije neprijatelj na ovom forumu, i svako ljudsko bice moze biti u nekoj manjoj ili vecoj zabludi, ali ja nisam dosao na ovaj forum da otvaram ljudima oci, to moze samo Bog. Jednostavnom prijateljskom i hriscanskom komunikacijom pokusavam upoznati ljude sa kojima treba da zivim u vecnosti. Inace moji neprijatelji su duhovi tame koji deluju pod nebom i koji su u sinovima nepokornosti, odnosno protivljenja. To su poglavarstva i vlasti ovog zlog doba, a Jovan nam kaze da je ceo svet u vlasti zloga. Radi toga i verujem da je istina sa ogromnom manjinom ljudi kada je ceo svet u vlasti zloga. I ako je uzak put i malo je onih koji ga nalaze, prema Isusovim recima, onda moja verovanje jos vise ima temelja u Pismu. Ali ja nisam dosao na ovaj forum da kazem da ja jedino imam istinu i da je obavezno verovati u Isusa Hrista onako kako ja verujem ili kako je to ucio brat Branham. Jednostavno sam tu da razmenim iskustva sa drugim hriscanima i pruzim ruku prijateljstva. A to sto se ne slazem sa odredjenim stavovima nekih clanova foruma i to sto oni prezentiraju na svojim web stranicama, to je moja stvar, i ja nisam na ovom forumu da bi se rugao nicijim verskim uverenjima.

Sa nadom da ce se ljudi na ovom forumu drzati osnovnih hriscanskih principa, cak iako se razmenjuju potpuno razliciti pogledi na Pismo, nastavljam sudelovanje na ovom forumu. Ja cu se drzati toga, ali ako ljudi budi iznosili grube kvalifikacije, cuce moje misljenje o njihovim nastupima.

Pozdrav brate Abrahame, i zelim da imas veru imena pod kojim se nalazis pod ovim forumom.

Brat Aladin

more_horiz
Idemo na posao..molimo mir u dogovorenim okvirima..
pozdrav svima..

more_horiz
Ekumenizam nikako, ne radi se ovde o ekumenizmu ovde se radi o jednoj drugoj stvari.
Ekumenizam je kada mi zrtvujemo svoja duboka verska ubedjenja zbog zajednistva sa drugim crkvama, pre svega Rimokatolickom.

Nisam mislio o tome kada sam pokrenuo ovu temu. Mislim ako poznajete Ameriku, delimicno Evropu ali pre svega Ameriku videcete nesto sto je sustinski razlicito u odnosu na ove prostore.

Tamo necete ili veoma retko naidjete na coveka koji ne zna nista o Isusu Hristu i Bibliji, cak iako nisu vernici ali znaju osnovne stvari o tome ko je bio Isus, sta je radio, zasto je umro.

Ovi prostori su specificni po tome sto vecina stanovnistva ne zna nista ali gotovo nista o Bibliji i tome o cemu ona govori. Mi zivimo na prostorima gde vlada potpuno ne znanje, i zato verujem da je potrebno svaku evangelizaciju prilagoditi toj stvarnosti.

Evo kada smo kod adventista oni su u gradu u kom ja zivim jedini organizovali jedan uspesan evangelisticki skup, dobra reklama dobra posecenost, i osnovne teme, iz konteksta propovedi i predavanja na teme poreklo Biblije, kako je nastala Biblija, zasto je Biblija znacajna itd.

Potom su govorili o Isusu Hristu, njegovoj Milosti prastanju, dali potresan primer jednog osudjenika koji je pre nego sto je nad njim izvrsena smrtna kazna predao zivot Hristu recima zbog onog sto sam ucinio ja ovo zasluzujem ali mi Njegova Milost daruje vecni zivot.

Zaista prijatno vece i ja sam bio na tom skupu iako nisam i nikada necu pripadati adventistickoj crkvi. Ali ko sam ja da kazem da tamo nije delovao Duh Boziji, koji je izliven na svako telo u ove nase dane.

Da li sam zato sto sam se radovao njihovim sluzbama u mom gradu postao deo ekumene naravno da nisam.

I to je upravo to. Eto Abrahame, ti si prosao jedno stravicno iskustvo takodje i ti znas kako je bilo, Bog te je izveo iz toga, Spasio, i tu je ta vizija, moderna tehnologija nam omogucava da nacinimo upravo to, snimimo to svedocanstvo u kvalitetan dokumentarni film i to distribuiramo putem Ineterneta i kroz medije.

Ti ces i dalje biti adventitsa, ja cu i dalje biti Branhamista ako to tako zelis zvati i nista vise od toga.

Ono sto je najvaznije ljudi ce iz toga dobiti blagoslov. To je poenta.
Ljudi kao ti i dominik bez sumnje imaju sto za kazati, zar ne? I to sto imate reci blagoslovilo bi mnoge, verujem mnoge kao sto je mnoge i blagoslovilo to svedocanstvo sa evangelizacije te noci.

Na kraju ljudi koje pozivamo u ovaj projekat ne moraju dati nista osim svog svedocanstva i to je to, produkcija bi bila nasa, mi bi dosli do vas snimili, to kvalitetno obradili, distribuirali i to je sve sto se ocekuje od svakog ko je zaitneresovan.

Uz sve to obavezujemo se da bi vam konpletan materijal dali da ga autorizujete i pregledate ceo film pre distribucije pa ako tu nadjete nesto sto vam se ne dopada imali bi u svakom trenutku slobodu da se vase svedocansto skine.

Eto to je ideja.

Pozdrav

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply