Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Rodovi vizije

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionRodovi vizije - Page 2 EmptyRe: Rodovi vizije

more_horiz
inače samo da drugi to znaju, William Branham je negirao Trojstvo, već propovjedao Jednu Osobu Božju....

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>Pručavanje Biblije pokazuje da je osamdesetak osoba primilo pravi dar proroštva.Osam su bile žene.Ovaj je dar među najrjeđima i po tome jedinstven među duhovnim darovima.
Izbor proroka za službu u Crkvi jedino je imenovanje koje je Bog zadržao isključivo za sebe.2.Petrova 1,21.
Proroci su katkad proricali bez predviđanja da će proricati/ 1.Kraljevi 13,20-22/ a proricali su i tada kada nisu htjeli - Brojevi 23,12.20;24,13.
Obzirom na zadaću koju je trebalo obavljati, zašto pozvani od Boga često nisu željeli imati dar proroštva? Izlazak 4,1.10-12; Jeremija 20,7-9; Jona 1,1-3.
Služba proroka je vrlo teška ..Ne samo fizički i psihički , već nadasve duhovno..
Joelovo proročanstvo se djelomično ispunilo na Duhove
(Djela 2,16-21), ali glavno , cjelovito ispunjenje vezano je za poziv o izlasku iz Babilona Otkrivenje 18 - koji je dio nove reformacije i novog probuđenja vezanog za proslavljanje Božjeg zakona, vječnog evanđelja.Djelovanje Svetog Duha za posljednje vrijeme-o buhvaća proricanje.Isus ne bi upozoravao na lažne proroke koji će se pojaviti pred Njegov dolzak da se ne treba pojaviti pravi dar proroštva vezan za povijesni razvoj Crkve..Isusovo svjedočanstvo je vezano sa osobom i radom proroka..Mi možemo težiti prema Ispunjenju Joilovog proroštav 2,28- 30. i 31 stih ali Bog poziva..Ni namjerna revnost oko nove reformacije neće dati uspjeha dosizanja proricanja..Kada čovjek proriče po Božjem izboru - on ne uživa već nosi veliki teret kao da silazi u grob ili prolazi smrću..</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
točno si rekao abrahame, a sada to sve što si rekao probja povući paralele sa Eleln White i vidjeti ćeš da njoj fali dosta toga da bude prava proročica pozvana od Boga...

more_horiz
Ona nije ni bila prorok.

Trebali bi smo da o tome govorimo.

more_horiz
Pozdrav svima,

Ne osecamo se zaista kao neprihvaceni na ovom forumu, samo ima jedna stvar koja mi se cini znacajnom.

Bilo ko ko bude zeleo da raspravlja o nekim stavovima Branhamovim ili nasim, neka pokrene tu temu i ja cu se ukjuciti koliko mogu, pokusati da razjasnim nejasnoce.

Ova tema nije pokrenuta da bi se razovaralo o Bozanstvu, trojstvu, Elen Vajt ili tim stvarima sve su vazne teme ali ovde bih voleo da cujem vase predloge o tome sta bi mogli uciniti za Gospoda Isusa vi i mi.

Voleo bih da se razgovor tako usmeri, dakle ako neko ima pitanja u vezi bilo cega neka otvori temu i to je to.

more_horiz
Razumeli smo.

Samo vas molim za strpljenje i razumevanje ako neko i iznese neki suprotan stav.

Svi smo tako razliciti, puni zelje nesto da kazemo i ucinimo sto bi koristilo drugima u sto boljem poznanju i veri Isusa Hrista.

Iako bi smo to trebali najvise pokazati tamo gde je to mnogo potrebnije.

Ipak, ni razmena stavova nije nevazna.

Ako prema tome nekoga zanima vise detalja o stavovima koje zastupa dragomir neka otvori novu temu.

more_horiz
Evo ovako, braćo i sestre, cijelo popodne sam molila i plakala pred Gospodinom. Žarko. Milost njegova me obnovila.

Tako da vam svima dam na znanje i ravnanje, da me više uopće na zanima da li netko vjeruje u trojstvo, ili viče samo Isus.

Meni je od sada važno samo Ime Njegovo slaviti. Za drugo nema u mom umu mjestu. Svaki onaj koji se oprao u krvi Jagnjetovoj , taj je moj brat i sestra u Kristu, držao on subotu ili nedjelju, vjerovao u trojstvo ili ne, bio on katolik ili pravoslavac, baptista, metodista, adventista....

Svakio koji je opran u krvi Jagnjeta i mrzi grijeh, taj je moj brat i sestra.

Moj rod vizije jeste da je Isus Krist Kralj. I hoću živjeti po USTAVU Nebeskog kraljevstva. Kraljevstvo nebesko je u duhu i istini, a ljubav je osnovna pokretačka snaga.

Rodovi vizije mene jeste da se širi Radosna vijest o spasenju kroz Isusa Krista. da li snimala ili ne, molim se za širenje evanđelja.

Eto tako. Ja sam danas bolovala duhovnu bol, i ne dopuštam više da mi se to dogodi.

Idemo naprijed, ka Uzvišenom cilju!

more_horiz
Idemo napred.

more_horiz
Jeste setro Naomi. Bog nam je dao vecni Zivot i taj Zivot je u Njegovom Sinu. Ko ima Sina ima Zivot, ko nema Sina nema ni Zivota. Ko kaze da ima Oca a nema Sina taj nema ni Oca ni sina. A ko ima Sina ima i Oca. Tako pise u Evandjelju po Jovanu. Biblija jasno kaze: "Ko ima Oca ima i Sina." Dakle, mogu me zvati na forumima kako god zele, ali ja sam primio Sina a Biblija je rekla da onda imam i Oca. A to je verovao na kraju krajeva i brat Branham. Toliko o trojstvu. O tome moze i mnogo dublje ali na forumima ima ljudi kojima treba pomoci da se uzdignu u veri i utvrde u Hristu, i meni je za sada bitnije da ljudi utvrde svoj izbor i poziv nego da razglabam beskonacno dugo vremena sa ljudima koji veru smatraju prilikom za raspravu ili samodokazivanje. Mi se borimo za ljudske duse. Svaka dusa dobijena za Hrista je vaznija od beskonacnih ubedjivanja. Biblija je veoma jednostavna knjiga i nije istina da ljudi moraju biti super inteligetni i obrazovani. Apostoli su bili neobrazovani i neskolovani ljudi. Isus je rekao da se siromasnima propoveda Evandjelje (nemam nista protiv toga ako neka osoba zivi pristojno i ima dovoljno materijalnih dobara ili ako ima fino obrazovanje, ali dokle god se njeno obrazovanje slaze sa Bozijom Reci, to obrazovanje ce joj pomoci. A ako je ono u suprotnosti sa Biblijom, nece puno vredeti.) Sve ovo pisem u zelji da ljudi sto jednostavnije prime Hrista i da se povrate da budu kao deca, jer je takvih kraljevstvo Bozije. No nemam nista protiv Bozijih dubina, ali cesto ljudi koji nisu usli u dubine Bozije pokusavaju tamo plivati pa se podave.
Nisam zeleo nikog prozvati ni uvrediti.
Boziji blagoslov vam zeli brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ima jedna bitna razlika izmedu neznanja i krivonauke. I to pre ogromna da bi je precutjeli ili minimalizirali.

Branham nije Mickey Mouse da bi se sada tema sprovodila poput crtanoga, ako svatas.

Cijenim tvoje ciste namjere takode tvoju duboku ljubav prema Kristu. Pa bas zato i zelimo upozoriti da se u tjesto ne mijesa

zacin koji bi tjestu skodio.

Srdacan pozdrav

more_horiz
Pretpostavljam da bi jedna brza inkvizicija trebala da nas resi krivovernika, i da bi svetu onda bilo lakse. Samo jedna recenica o krivovernicima sto se istorije tice. U ogromnom broju slucajeva, kada se prema odredjenim grupama postupalo ili su se tretirali kao krivovernici, ustanovilo se kasnije da su upravo oni bili pravednici u Bozijim ocima a ne oni koji su ih okrivljavali. U ogromnoj broju slucajeva ubijali su se i progonili ispravni ljudi. Udarati etikete da je neko krivovernik je veliki korak ka inkviziciji. Nemojte zaboraviti da to sto danas imamo slobodu religije, da je to izborilo 68 miliona pobijenih protestanata tokom vekova u nazad, a ne politicke partije niti neki demokratski sistemi. Mi citamo danas Biblije koje su posredstvom krvlju mnogih ljudi dospele danas u nase ruke. Ja licno iako se mogu duboko neslagati sa odredjenim grupama, ipak im nikada ne osporavam verske slobode. A udarati etikete da je neko sektas ili krivovernik je korak ka ogranicavanju verskih sloboda, a to se uvek obije o glavu onima koji to cine i placaju ogromnu cenu za to. Pogledajte samo kako je Bog udario raznim nevoljama a po najvise duhovnom tamom zemlje koje ne dozvoljavaju verske slobode. Ekonomska i socijalna beda, progonstva, diktatori, i mnoga druga zla. No cinimi se da je ovo za neki drugi post vec.
Bog sa vama
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Vizija nije samo u vidjenjima, snovima, vec i u duboko izrecenim porukama.

Takva vizija nas sve spaja.

Upravo ove reci imaju tezinu koja treba da se neguje danas.

Neka nam one budu osnova jedinstva, bez obzira na sva razmimoilazenja. Na njima gradimo nasu buducnost. Jer, mozda dodje vreme, kada ce se one zaboraviti i odbaciti kao bezvredne.

Ali dok god mozemo, preko njih produzavajmo vreme milosti ljudima za njihovo spasenje.

more_horiz
Aladin: Pretpostavljam da bi jedna brza inkvizicija trebala da nas resi krivovernika, i da bi svetu onda bilo lakse. Samo jedna recenica o krivovernicima sto se istorije tice. U ogromnom broju slucajeva, kada se prema odredjenim grupama postupalo ili su se tretirali kao krivovernici, ustanovilo se kasnije da su upravo oni bili pravednici u Bozijim ocima a ne oni koji su ih okrivljavali. U ogromnoj broju slucajeva ubijali su se i progonili ispravni ljudi. Udarati etikete da je neko krivovernik je veliki korak ka inkviziciji. Nemojte zaboraviti da to sto danas imamo slobodu religije, da je to izborilo 68 miliona pobijenih protestanata tokom vekova u nazad, a ne politicke partije niti neki demokratski sistemi. Mi citamo danas Biblije koje su posredstvom krvlju mnogih ljudi dospele danas u nase ruke. Ja licno iako se mogu duboko neslagati sa odredjenim grupama, ipak im nikada ne osporavam verske slobode. A udarati etikete da je neko sektas ili krivovernik je korak ka ogranicavanju verskih sloboda, a to se uvek obije o glavu onima koji to cine i placaju ogromnu cenu za to. Pogledajte samo kako je Bog udario raznim nevoljama a po najvise duhovnom tamom zemlje koje ne dozvoljavaju verske slobode. Ekonomska i socijalna beda, progonstva, diktatori, i mnoga druga zla. No cinimi se da je ovo za neki drugi post vec.
Bog sa vama
Brat Aladin

Halo Aladine,

nije inkvizicija, niti progon, niti ubistvo, niti religija…Pustimo se polemike. Hvala.

U pitanju je da mi uzimamo u obzir nasu odgovornost upozoriti svakoga krivonauke koja se takode i sama otkriva kroz ucenja, izlaganja i izjava gospodina Brenhama.

Stvar u biti je jako jednostavna. Prorok kao prorok nikada ne izjavljuje nesto sam

po sebi, vec uvijek to sta mu Bog dodijeli. Znaci da prorok i nikad nece nesto izjaviti

sta se u buducnosti nebi i ispunilo. Kod Mojsije mozemo procitati da su se « proroci » koji nisi ispunjavali taj kriterijum bili kamenovani po Bozijem nalogu.

Pa sada procjenite na kojemu stepenu je bio Brenham?!

Itekako su se Isus, kao i Apostoli suprostavljali krivonauku, da sada ne navodim svaki

stih koji se odnosi na tu temu.

Toliko za sada.

Srdacni pozdrav

JoPlus & Friends

Jevrejin: Vizija nije samo u vidjenjima, snovima, vec i u duboko izrecenim porukama.

Takva vizija nas sve spaja.

Upravo ove reci imaju tezinu koja treba da se neguje danas.

Neka nam one budu osnova jedinstva, bez obzira na sva razmimoilazenja. Na njima gradimo nasu buducnost. Jer, mozda dodje vreme, kada ce se one zaboraviti i odbaciti kao bezvredne.

Ali dok god mozemo, preko njih produzavajmo vreme milosti ljudima za njihovo spasenje.

Halo Jevrejine,

jedinstvo ne ide nikad na racun Bozje rijeci.

Veliki pozdrav

JoPlus & Friends

more_horiz
Pozdrav,

Dragi prijatelji slozicu se da Branham nije Mickey Mouse. Ne znam cemu to poredjenje.
Sada ako zelite da ukazete na te lazne doktrine i ucenja izvolite otvoriti temu pa da razogovaramo o tome.

Ova tema nije ponovo kazem otvorena iz tog razloga. Samo pre nego sto bih saslusao vase razloge i stavove, dozvolice te mi da vas pitam nesto.

Licno vas, i pri tom me ne zanima kojoj crkvi pripadate ni sta verujete mada to naslucujem.

Dakle da li ste ikada razmisljali o tome ko ima pravo da tumaci Boziju Rec i samim tim utice na stavove ljudi.
Koja je vasa potrvrda da vas Bog salje u takvu vrstu sluzbe?

Bez da vredjam vasa osecanja, zasto bi vasi stavovi bili verodostojni ili istiniti, zar samo zato sto ih vi iznosite, na ovom svetu ima toliko ucenja i doktrina i pravaca pa kada bi sve njih uzimali za istinite samo na osnovu njihovih dobrih namera dokle bi stigli.

Ja ne sumnjam u vase dobre namere niti jednog trenutka ali to jos uvek ne znaci da ste ovlasteni tumaci Bozijih Istina i jos manje da ste u poziciji da vi kazete sta je ispravno a sta krivoverje.

Pa ako zelite da raspravljate sa nama onda zelim da vam kazem nesto o nama i nasoj sluzbi. Mojoj i Aladinovoj. Na nasem sajtu ste mogli videti pored ostalih stvari i slike sa nasih sluzbi i ljude koji su obraceni i dovedeni Hristu kroz moju i sluzbu brata Aladina.

To je preko stotinu ljudi, izvuceni iz greha, olsobodjeni, krsteni Svetim Duhom, neki od njih su primili Izlecenje kroz veru u Silu Boziju.

Sto se samog brata Aladina tice Bog je nadrpirodno odgovorio na njegou molitvu i njegovog malog sina sacuvao od intdrvencije lekara na njegovom oku.

Mene licno je Bog izlecio od paralize u ledjima jednog dana na poslu... i ima toga jos dosta. I ne pricam ovo da bih se hvalio nego zato sto hocu da vam kazem jednu stvar.

Isus je rekao OVI ZNACI CE SLEDETI ONE KOJI VERUJU, NIJE LI TAKO i svaka vrsta propovedanja koja ljude ne dovodi do krstenja Svetim Duhom i Bozanskog izlecenja nema nikakve veze sa Bogom.

Pri tom nije vazno koliko ljudi zvuce pametno sebi i drugima RACUNA SE DA LI BOG TO POTVRDJUJE ILI NE!

Tako sa postovanjem ja vas pitam za rezultate vase sluzbe Hristu, ne ne pitam vas za vase dobre namere, casne zelje i velike planove PITAM VAS ZA REZULTATE.

Pokazite mi ljude koje ste doveli Hristu, pokazite mi znake koje su sledile vazu sluzbu, i onda i samo onda mozete pretendovati da vas neko ozbiljno saslusa.

Ali ako je sve sto imate reci fraza da je neko ko ne veruju kao vi krivovernik onda to govori mnogo vise o vasem duhovnom stanju nego bilo sta drugo.

Sa postovanjem fraze me ne zanimaju, ne klevete i ne razumevanje smo navikli na kraju Isus je rekao da ce njegova istinita crkva biti neshvacena i progonjena i cudo bi bilo da ne bude tako i danas.

Dakle momci rezultati vase sluzbe su? Pa ako imate bilo kakvu potvrdu da vas je Bog poslao u sluzbu recite, ako nemate razmislite o onome na sta smo vas mi pozvali otvarajuci ovu temu.

ILI MOZDA NEMATE STA DA KAZETE?

more_horiz
Znate li neko Branhamovo prorocanstvo koje si nije ispunilo?

www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ovde se razmenjuju ozbiljne reci.

Hvala sto se u njima otkriva duboko medjusobno postovanje.

Ova tema nosi naziv Rodovi i vizije.

Imao bih mnogo da vam kazem oko toga, ali ja u tome ne nalazim vaznosti. Sta sam radio, i koliko, po meni je nevazno. Ali mi je vazno ono sto je Isus ucinio za mene licno.

Pazite sta zelim da vam kazem. Isus je rekao da ce mnogi u Njegovo ime propovedati. Ciniti cuda. Izgonice djavole i ko zna sta jos uz to.

Ali to nije nikakav dokaz da je neko Hristov.

Za mene je dokaz da je neko stvarno Hristov, zajednica koju verom ima sa Njim ( svakodnevno Ga licno upoznaje ), i promene Bozje milosti koje se dogadjaju Hristovom prisutnoscu, u covekovom karakteru.

Ovo ja tako vidim, ja tako tumacim.

Na kraju, to uvek dovede, spontano i od srca da postanemo Hristovi radnici u najzescim borbama za spasenje ljudi.

Rod je se uvek pokazuje na kraju, kada sazri. Pre toga mnogi trce a da nisu poslani, posli su sami i u svojoj sili. Propasce oni i oni koje su pridobili.

Ako rod nije rod dobrog drveta, onda on nije pravi.

more_horiz
Pozdrav,

Tema nosi naziv rodovi vizije. Samo da pojasnim u ovom slucaju nisam mislio na klasicnu viziju, kada neko vide nesto nadprirodno.
Koristio sam rec vizija da bih izrazio zelju naseg srca i nase planove u vezi onoga sto zelimo ciniti u buducnosti.

Dakle ne radi se ovde o tome da su se nama ukazali andjeli i rekli nesto nadam se da niste naslov ove teme razumeli na taj nacin.

Verujemo naravno i u tu vrstu vizije ali ovde se radi o necemu sto je zapalilo nase duse a to je ideja o snimanju kvalitetne hriscanske muzike i snimanju dokumentarnih filmova u kojima bi ljudi dali svoja svedocanstva.

Nadam se da razumes vuce o tome se radi. Samo voleo bih da mi neko kaze zasto toliko sumnjicavosti i neporverenja. Dobro ja znam da je ovo internet ogranicen nacin komunikacije ali mozemo preci i na drugi vid medjusobne komunikacije, privatnim mailovima, telefonski.

Zaista verujemo da bi trebali uci u taj kanal prezentacije evanjdjelja. Pogledajte koliko ljudi gleda televiziju kao hipnotisani.

Ideja je ta da im omogucimo da gledaju kvalitetne hriscaske sadrzaje i zato smo i prevodili slube stavili ih na sajt, na DVD, zato smo i snimili dokumentarni film kao pocetak nase aktivnosti na tom podrucju.

Zar ne mislite da bi bilo korisno dati svedocanstva naseg obracenje u formu filma na DVD pa ko zeli stavi to i gleda.
Isto tako zar ne vidite potrebu za kvalitetnom muzikom na ovim prostorima.

Dakle to je nasa vizija koja nas vodi, i nasa ponuda. Nasa ruka prijtateljstva je otvorena za saradnju sa svima koji to zele.

Svi predlozi, ideje sugestije su dobro dosle.

Sada sto se tice onoga sto si rekao vuce o rodovima. Mogu li te pitate samo nesto a da mi odgovoris,

Zasto odmah u startu polazis od predpostavke da nasa sluzba nije od Boga i navodis tekstove koji govore da ce propasti sve sto nije od Boga?

Zasto odmah toliko negativno? I molim vas ljudi ovo je predlog ali pogledajte od vas koji ste se javili noemi i jevrjejin su bili pozitivni.

I na kraju vuce ja tebi zelim da tvoja sluzba uroditi plodom i blagoslovom za ljude i za razliku od tebe necu te u startu sumnjiciti da ona tvoja sluzba nije od Boga, nadam se da ces i ti zauzeti pozitivniji stav prema nama i ako nista drugo moliti se da nam Bog pomogne u svemu i ispravi u svemi sto mislis da je potrebno.

Pozdrav i hvala na komentarima

more_horiz
http://jesus-messiah.com/html/branham.html

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply