Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Koncenzus ponašanja

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionKoncenzus ponašanja - Page 3 EmptyRe: Koncenzus ponašanja

more_horiz
Radi mira u kuci, necu vise ovakve stvari koje citam komentirati.

more_horiz
Da evo sada sam procitao Hrikijev stav, i covek je u potpunosti u pravu.

Sasvim se slazem sa njim.

Ocigledno je da smo neki vise osetljivi. A razgovor ako se otme kontroli, vi moderatori zakljucajte temu, ili samo pazite da se ne psuje i direktno vredja.

A diskusija koje se vodi uz argument, istorijski ili na osnovu vere, to nije uvreda niti je to provokacija. To su samo cinjenice koje neko moze da prizna a neko nemora.

I svima ce nam biti lepo.

more_horiz
Neskromno samopoštivanje donelo je Luciferu - pad
(Ezekiel 28,11-19).
Slučaj Nabukodonozora 4,28-33.
Slučaj Herodovog unuka Djela 12,22.23.
Isusovi učenici Luka 22,24.
Matej 11,29; Priče 6,16.17 itd...
Prije pada javlja se oholost.
Pogledajmo jedan apsurd : Kada vidimo da samo sebe unižavamo na obličje neke životinje ili još i gore - prelazimo preko toga i dalje sebe ljubimo..No kada takvu ljubav trebamo pokazati prema drugima - to ne ide..Zašto?
No držim da je moguće i normalno da i pored razlika u doktrinama kršćani mogu i moraju da se ne vrijeđaju..
Sječam se jednog posta od Daniela u kojem je rekao da oholost zasljepljuje..Kako da postignemo sveto poštivanje bližnjih koji nas vrijeđaju?
Svaki je član foruma unikat i potrebno je cijeniti vrijednost koji taj unikat ima u Bogu..Ne možemo se izgovarati ni Petrom ni Pavlom ni Barnabom...
Kada prelazimo preko područja u kojima su lavine učestale, sniježne ili kamenite, pješćane, blatne itd..tada pazimo da ih ne izazovemo jer obično stradamo i stradaju mnogi..
Ako sijemo blagost - izniknut će blagost ako sotona ne ukrade sjeme i ne posije svoje...

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
Molim te Izraile da meni i Krizostomu pokažeš na kojem topiku su uvrede, da možemo poduzeti što je potrebno. Hvala

Čuj, uzeo sam malo odmora jer sam jučer previše čitao gore pa me ponjelo.
Mislim da ipak ne bi bilo u redu da pišem što mi sve smeta gore jer bi (a Jevrejin je već počeo) drugi mogli reći kako podilazite katolicima.
Dakle ako smatrate da je gore sve u redu onda dobro.
Opet mislim kako je neki konsenzus ponašanja nužan kakav će on biti trebali bi se svi dogovorit, no neki neće ni doći ovdje da se izjasne.
Ja ću se držat teme ali budući je puno laži i podmetanja ne mogu preći preko toga i moram reći da je laž laž a dobro dobro.
Svoju vjeru imam pravo svedočiti.
Oprostite ako zbog mene imate neugodnosti.
Eto ja sam da se dogovorimo svi o pravilima a ako to nije moguće onda sam da se svima dopusti iznositi stavove ali bez psovki.
To je valjda neki minimum.study

Dogovor o pravilima obuhvata i držanje pravila pomoću vrline i samokontrole..Svatko ima pravo svjedočiti svoju vjeru ali vrijeđanjem drugih unižavamo i svoju vjeru..
Potrebno je :
Ne svjedočiti lažno,
Ne podmetati,
Ne odgovarati na uvrede,
Ne vrijeđati
......
ali opraštati koliko puta?
Ne gledaju samo ljudi - forume, već i sveti i nesveti anđeli, svako se ponašanje zapisuje na Nebu..

more_horiz
Žalosno jeda neki neće niti reći što bi za njih bilo prihvatljivo ponašanje.
Recimo Dizma.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Žalosno jeda neki neće niti reći što bi za njih bilo prihvatljivo ponašanje.
Recimo Dizma.

On ima viši prag tolerancije od prosječnog katolibana.

more_horiz
Dizma je napisao/la:

On ima viši prag tolerancije od prosječnog katolibana.

Pa zar nemožeš niti na ovoj temi bez vrijeđanja?
Hoćeš da i ja tvoje pripadnike crkve zovem pogrdnim imenima?
Žalosno je to čuti od nekog tko se naziva Gospodinovim vjernikom.

more_horiz
abraham je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
Molim te Izraile da meni i Krizostomu pokažeš na kojem topiku su uvrede, da možemo poduzeti što je potrebno. Hvala

Mislim da ipak ne bi bilo u redu da pišem što mi sve smeta gore jer bi (a Jevrejin je već počeo) drugi mogli reći kako podilazite katolicima.
Opet mislim kako je neki konsenzus ponašanja nužan kakav će on biti trebali bi se svi dogovorit, no neki neće ni doći ovdje da se izjasne.
Ja ću se držat teme ali budući je puno laži i podmetanja ne mogu preći preko toga i moram reći da je laž laž a dobro dobro.
Eto ja sam da se dogovorimo svi o pravilima a ako to nije moguće onda sam da se svima dopusti iznositi stavove ali bez psovki.

Dogovor o pravilima obuhvata i držanje pravila pomoću vrline i samokontrole..Svatko ima pravo svjedočiti svoju vjeru ali vrijeđanjem drugih unižavamo i svoju vjeru..
Potrebno je :
Ne svjedočiti lažno,
Ne podmetati,
Ne odgovarati na uvrede,
Ne vrijeđati
......
Ne gledaju samo ljudi - forume, već i sveti i nesveti anđeli, svako se ponašanje zapisuje na Nebu..

Iznosimo samo istinu, cinjenice, kao sto kaze abraham, bez svedocenja lazno, podmetanja, uvreda i vredjanja to jest psovanja ili tako to.

A ako meni hrki napise da sam ja otpadnik, da sam fanatik da sam mrzitelj katolika ili ko zna sta u tom smislu, onda ja imam pravo odgovoriti na te optuzbe. Mogu ih pobiti ili ispraviti kao i vratiti optuzbe na njegov racun. Ustvari Hrki to vec i cini. Posteno brate.
Pa ako i ja to njemu kazem, nije problem.

Mozemo se malo zakaciti, ali da to ne predje osecaj dobrog ukusa. Ako neko sebe spusti na taj nivo, pa neka se spusti. Svako ce bar onda pokazati svoje pravo lice.

Ja sam za takvu slobodu.

more_horiz
Po tebi nazivati vjernike katolibanima je opravdano?
Pa ako to nije vrijeđanje onda se može očekivat svašta.
Slat ćemo jedni druge "u ona mjesta" sve u šešnest. I zar će to biti normalno i vjerničko ponašanje dostojno Gospodinovih učenika.
Malo morgen.

more_horiz
Zar ja imam sto stim.

Ja sam odgovoran sebi, i ne smeta mi sto mi podmeces nesto sto ja niti sam mislio niti rekao.

Ti coveka izazivas, pa kada ti odgovori, onda se ljutis.

Njega pitaj, sto si navalio na mene. Jel to zato sto sam te prepoznao?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
abraham je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Noemi je napisao/la:

Potrebno je :
Ne svjedočiti lažno,
Ne podmetati,
Ne odgovarati na uvrede,
Ne vrijeđati
......

Iznosimo samo istinu, cinjenice, kao sto kaze abraham, bez svedocenja lazno, podmetanja, uvreda i vredjanja to jest psovanja ili tako to.

A ako meni hrki napise da sam ja otpadnik, da sam fanatik da sam mrzitelj katolika ili ko zna sta u tom smislu, onda ja imam pravo odgovoriti na te optuzbe. Mogu ih pobiti ili ispraviti kao i vratiti optuzbe na njegov racun. Ustvari Hrki to vec i cini. Posteno brate.
Pa ako i ja to njemu kazem, nije problem.

Mozemo se malo zakaciti, ali da to ne predje osecaj dobrog ukusa. Ako neko sebe spusti na taj nivo, pa neka se spusti. Svako ce bar onda pokazati svoje pravo lice.

Ja sam za takvu slobodu.

ali to što rekoh je sve istina
ti i inliner ste prvi žestoko počeli napadati papu , KC- bludnicu napijenu nedužnom krvlju Kristovih sljedbenika i sa sličnim nebulozama
ja sam tek od jučer počeo malo eksplicitnijim izrazima za reformirane , a opet zbog razloga što se Dizma pravi neuki Toša i neće ništa da kaže o rasističkoj doktrini njegovog ideologa Kalwina i zwiglija

more_horiz
Nemoj nagadjati sta sam mislio.

Tvoja dela govore o tvojoj Crkvi mnogo vise od tvojih reci.

more_horiz
Tebe Hrki postujem.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply