Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Koncenzus ponašanja

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionKoncenzus ponašanja EmptyKoncenzus ponašanja

more_horiz
Svladavanje uzroka štete na forumu:
1.zadatak - samoobuzdavanje kako sprovesti.
2.razgovori sa moderatorima i adminom.
3.norme za međusobne poruke bez vrijeđanja
4.međusobno uvažavanje
5.pohvale i pokude
6.opomene i baniranje

Zadnja promjena: ; sri 21 vel 2007, 14:47; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionKoncenzus ponašanja EmptyRe: Koncenzus ponašanja

more_horiz
amen

more_horiz
Noemi je napisao/la:
amen

Ponekad napravimo i štetu Njegovim rukama i onima koje nosi, kako to konkretno spriječiti?Na ovim živim primjerima?
Osobno pohvaljujem brata Jevrejina za težnju prema pravednosti i protest protiv grupašenja i protekcije.To vodi ka jedinstvu čistote nauke i karaktera vidlljivih u ponašanju bez obzira na denominaciju..

more_horiz
Mislim da je u pitanje nedovoljna spoznaja Evanđelja, Radosne Vijesti za spasenje svakom čovjeku.

Oni koji nemaju milosrđe u sebi, mislim da ga nisu ni iskusili u stvarnosti. Tko je okusio Milost Gospodinovu, taj ne vidi u drugima ništa loše.

Vidi živo ljudsko biće koje je stvorio Bog i umro za njega. Nijedna doktrina, nauka,filozofija ne može donijeti milost spasenjsku osim osobnog preobražajnog uviđaja i iskustva te milosti i ljubavi s Križa.

Da smo svi razapeti s Kristom, ne bi bilo svađa, rasprava, osuđivanja.

Zadnja promjena: ; sri 21 vel 2007, 15:02; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ja volim brata jevrejina, i on to zna, ali se ne zna u svojoj revnosti zaustaviti, nije jedini. I drugi zapnu dokazivati uvjerenja na istom citatu nastane biblijski rat, no to nije volja božja.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Ja volim brata jevrejina, i on to zna, ali se ne zna u svojoj revnosti zaustaviti, nije jedini. I drugi zapnu dokazivati uvjerenja na istom citatu nastane biblijski rat, no to nije volja božja.

Ali On mrzi licemjere...
Kako da ih voli kao kandidate za nebo.Nije samo Jevrejin kandidat za nebo..

more_horiz
Mislim da je malo licemjernih na forumu, više ih je uvjerenih u svoj način vjerovanja.

Jevrejin je iskren.

more_horiz
naukovanje donose samo teorijski nepotpuni uvid u milost..DA

milost je nezasluženi dar božji, tako bi i mi forumaši trebali da se naučimo od Boga, biti milostivi i s ljubavlju jedni s drugima

more_horiz
Noemi je napisao/la:

Kod Jkova 1,3.4 imamo ohrabrenje za postizanje postojanosti...
pa kod Petra...
I brata Joshu pohvaljujem za mirnoću, no neznam da li je takav stvarno...

Zadnja promjena: ; sri 21 vel 2007, 15:13; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Na groblju je konsenzus ponašanja lol! lol!

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Nemoj biti grobar...

more_horiz
Izrail je napisao/la:

tako je, upravo sahranjujemo otpatke ljudskog smeća stare, griješne naravi, imaš li ti što za ubaciti u grob...

more_horiz
Ne znam jesam li se možda na ovom forumu nekad ponio nepristojno, nedostojno kršćanina... Daniel je neke ružne riječi napisao za mene...
Meni je jako žao, Daniele, ako sam te uvrijedio.
Žao mi je i ako sam uvrijedio nekog drugog... Možda Malog princa i Živca... Dečki, ispričavam se za svaku bahatost, za sve što nije bilo u kršćanskom duhu!

Htio bih da mene ljudi shvate - naime, ja na ovom forumu uglavnom raspravljam o teologiji (i malo o nekim drugim temama). I budući da ja RASPRAVLJAM, ponekad se dogodi da srušim nečije vjerovanje, a osobno sam svjestan da je to bolno. Možda sam ponekad u tom rušenju tuđeh vjerovanja i malo bezosjećajan, u smislu da jednostavno čovjeku "spustim", da mu srušim kuću, i onda odem...
Ali ljudi, shvatite me, da nikoga ovdje ne mrzim i da mi nije cilj da vas pobijam u vašim vjerovanjima, nego mi je cilj svakoga potaknuti (pa i samog sebe) na razmišljanje i na traženje pravog puta i prave istine.
Moj pristup je teološki, znanstveni. Žao mi je što ljudi to često protumače kao osobni napad... Sad Stvarno mi je žao.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Ne znam jesam li se možda na ovom forumu nekad ponio nepristojno, nedostojno kršćanina... Daniel je neke ružne riječi napisao za mene...
Meni je jako žao, Daniele, ako sam te uvrijedio.
Žao mi je i ako sam uvrijedio nekog drugog... Možda Malog princa i Živca... Dečki, ispričavam se za svaku bahatost, za sve što nije bilo u kršćanskom duhu!

Htio bih da mene ljudi shvate - naime, ja na ovom forumu uglavnom raspravljam o teologiji (i malo o nekim drugim temama). I budući da ja RASPRAVLJAM, ponekad se dogodi da srušim nečije vjerovanje, a osobno sam svjestan da je to bolno. Možda sam ponekad u tom rušenju tuđeh vjerovanja i malo bezosjećajan, u smislu da jednostavno čovjeku "spustim", da mu srušim kuću, i onda odem...
Ali ljudi, shvatite me, da nikoga ovdje ne mrzim i da mi nije cilj da vas pobijam u vašim vjerovanjima, nego mi je cilj svakoga potaknuti (pa i samog sebe) na razmišljanje i na traženje pravog puta i prave istine.
Moj pristup je teološki, znanstveni. Žao mi je što ljudi to često protumače kao osobni napad... Sad Stvarno mi je žao.

Zašto je dosta teško postići usrdnost naćina metode disputacije koja će više uvjeravati a manje vrijeđati?.Egzaktno exegetsko pridržavanje Sola scriptura ili i tradicije na najusrdniji način može postići više u podsticanju odgovarajućeg razmišljanja i razumijevanja kod disputatora na forumu.Naučno izlaganje teoloških dostignuća ne bi trebalo biti militaristički obojeno jer se takav vojni pohod psihološki militarno i dočekuje..te se obostrano ili svestrano čini šteta prema onima koji kao gosti ili budući sudionici žele uskočiti radi spasenja ili radi egzibicionističkog nadmetanja sa forumskim pametarima.Apologetika mora oduševljavati a ne ubijati , rušiti, treba graditi , nuditi bolje...i "protivniku" pomoći razmrsiti kućine i trice kako bi se svi držali one Pavlove upute da ne gledamo unazad već unaprijed prema nebeskome zvanju..Karanje zabludjeloga u istini ostavimo poslu sili istine a ne sili grubih riječi ili suhoparnih dokaza..Dakle , Justine, Ti imaš teološki - znanstveni pristup Drugi disputatori imaju to isto na drugi način - na primjer manje usrdan - a mi bi trebali manje strepiti od gromova baniranja.Osobno bih htio osjetiti mir IDILE KRISTOVIH UČENIKA OKO VATRE GDJE ČEKAMO KRISTA A NE PIJETLE DA ZAPIJEVAJU 3X12 ZA SVKOGA APOSTOLA ..Raspravljajmo usrdno u idili Svetoga Duha - dakle bez strasti gnjeva već u strasti mira - rodova Duha Svetog..
Moje pitanje svima:
Kako postići usrdnost ?
Da li je rod Duha stvar koncenzusa - dogovora izvan Duha Svetog ili u Duhu..Jevrejin je rekao da je bolje se moliti i postiti kako bismo bolje vidjeli
a manje griješili ..I istomišljenicima trebamo ostaviti slobodu savijesti, nebismo smjeli stvoriti klimu mobilizacije u ratnička plemena i mahati tomahavkom iznad crkvenih tornjeva..
Koju vrlinu dodajemo usrdnosti - onom u nama nutarnjem čovjeku?
Kako postići kršćansku savršenost?Postojanost na uskoj stazi - kako bi mogli trčati i na vrhu od igle a ne samo igrati nogomet u ušici od igle?

more_horiz
Puno puta sam primetio da te treba abrahame razumeti. I stvarno nesto duboko u meni upozoravalo me je na ono sto pises. Pitanje je bilo: "Sto je tako tesko shvatiti ga?"

A odgovor je dolazio kao opomena: "Duhovnog je tesko dokuciti."

Hvala Bogu sto si sa nama na ovom forumu. Ti si nam svima tako potreban.
Ako se zbog ikog ovde smirim, zbog tebe cu ( brate ), Duha Svetog u tebi.

Kako ako me ukori Noemi dali da to ignorisem? Negde duboko u sebi znam da me ta sestra ljubi, i zar ljubav ipak ne popravlja?

To nije lako, uvek sam bio kao grom, ponekad kao munja, oni koji su me ranije znali, zaobilazili su me u sirokom luku, kojima sam donosio Jevandljelje podizali su se kada bih prolazio da mi ukazu postovanje. U svemu sam bio autoritet. Neki put kao onaj koji krsi i lomi svoje protivnike, dok u drugom slucaju srce mi je plakalo u saosecanju za najvece gresnike. Ali zaista, Bog to zna, ono sto mogu uciniti to cu uciniti.

Molite se za mene, da mi Gospod udeli milost pobede nad gorom, a ostavi u mojoj dusi isceljujucu ljubav za one koji su slabi i nemaju pomocnika.

Molim vas, molite se za mene!

more_horiz
samo probaj da ignorišeš daj srce

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Puno puta sam primetio da te treba abrahame razumeti. I stvarno nesto duboko u meni upozoravalo me je na ono sto pises. Pitanje je bilo: "Sto je tako tesko shvatiti ga?"

Kako ako me ukori Noemi dali da to ignorisem? Negde duboko u sebi znam da me ta sestra ljubi, i zar ljubav ipak ne popravlja?

To nije lako, uvek sam bio kao grom, ponekad kao munja, oni koji su me ranije znali, zaobilazili su me u sirokom luku, kojima sam donosio Jevandljelje podizali su se kada bih prolazio da mi ukazu postovanje. U svemu sam bio autoritet. Neki put kao onaj koji krsi i lomi svoje protivnike, dok u drugom slucaju srce mi je plakalo u saosecanju za najvece gresnike. Ali zaista, Bog to zna, ono sto mogu uciniti to cu uciniti.

Molite se za mene, da mi Gospod udeli milost pobede nad gorom, a ostavi u mojoj dusi isceljujucu ljubav za one koji su slabi i nemaju pomocnika.

O da, bio sam i gori od Tebe..Tražio sam da mi se klanjaju..Bio sam jakih mišića ali mi nisu vrijedili za svagdašnji kruh koji je bio natopljen suzama i krvlju Isusa Krista.On me je pobijedio - i ja još vodim rat protiv sebe..
Zato se molim jer si mi sličan a zajedno smo više nalik Kristu nego svaki za sebe..
Ne zovi me mudrim .Nekada se za slabe treba i potuči, ali najteža je bitka sam sa sobom.Kaži, kako dalje..
Noemi, i Ona vodi bitku života..
Nekada mi se čini kao da meda više nema a da žuči ima više no vode u potocima..Potrebno je više se okrenuti svagdašnjim životnim dužnostima a manje vremena na forumu jer se tako gubi imunitet i snaga za svjedočenje..Pomozimo redovito i onima koji su blizu i onima koji su daleko..Ne zapustimo svoje najbliže jer su najbolja veza sa onima daleko
da svi budu jedni drugima blizu u Isusovoj idili..Mi nememo samo mišiće, imamo Duh Božji, oni su obe sile potrebne za slabe i smalaksale i sustale i posrnule.. popdignimo posrnule , oni su nam najbliži..

Zadnja promjena: ; sri 21 vel 2007, 19:49; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Jevrejin je napisao/la:

Jevrejine,moj,Jevrejine,polako,tko je s Isusom,treba biti krotka duha,ponizna srca,puno ljubavi,nemoj nagliti,polako,mi se ne zelimo tebe plasiti,nego voljeti,budi krotak i ponizan,bit ce svima nama bolje,slavit cemo Krista,ovako ga samo zalostimo,molit cemo se za tebe.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply