Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionMrznja i kršćani EmptyMrznja i kršćani

more_horiz
Zasto je papa Ivan Pavao II trazio oprostenje za zla koja su cinili,krscani kroz povijest drugih religija i krascani jedni drugima?

descriptionMrznja i kršćani EmptyRe: Mrznja i kršćani

more_horiz
mržnja i kršćani?

Pravi kršćanin nema mržnje u sebi jer je toliko združen sa Kristom da vidi samo Njega, pa onda ne stigne mrziti...

bar mislim tako...

bolje rečeno, da li je kršćanin onaj, koji mi proizvodi strah u meni svojim nastupom?

more_horiz
Ma hriscani se i danas mrze. U to sam ubedjen.

Video sam mnogo mrznje jednih prema drugih. To sam video u ovo, nase vreme, koje svi proglasavamo dobom ljubavi.

Samo sto to mnogi kriju, kriju u svom srcu, jer znaju da bi bili osudjeni od okoline.
A neki glume ljubav samima sebi, kao i drugima.

Kada ih se dotaknes, tada iz njih provali sva istina. Opravdavajuci se laznim izgovorima, takvi hriscani cine zlo drugima.

Poznacete laznu ljubav, kada ukorite sa svom ljubavlju onoga koji glumi hriscanina.

Da vam ispricam jedno iskustvo u vezi mrznje u hriscanstvu.

Razgovarao sam jednom sa jednim bratom. Kazao sam mu istinu i ukazao na njegov greh. Zeleo sam da mu pomognem. Nalazili smo se kod njega kuci u dvoristu. Tu je bila u blizini njegova cerka koja bi mogla cuti nas razgovor. I on me je onako ljubazno pozvao da izadjemo i prosetamo.

Kada smo se nasli na ucili, on je poceo da me vredja, i to veoma podlo na veoma ne hriscanski nacin. Pokusao je da me isprovocira, znajuci ko sam i kakav sam nekada bio, mislio je da bih ga mozda mogao lupiti po nosu. Naravno, on bi to iskoristio i napravio bi mi problem. Ali ja sam ga procitao. Ujedno Sveti Duh mi je davao snagu i savrseni mir u toku tih provokacija.

Mrznja postoji kod mnogih, ali je oni guse u sebi misleci da su je na taj nacin izgnali zauvek iz svog srca. Ali pobeda se ne dobija na taj nacin. Mrznu mora sam Bog izvaditi iz srca i ocistiti ga, a ujedno uliti svu puninu svoje ljubavi u njega kako bi smo stvarno imali cisto srce prema drugima.
Ovo mnogi ne shvataju, pa su ubedjeni kako su pobedili zlo svog srca. Misle da gusenjem i sabijanjem svojih pravih osecanja, su postali hriscani koji imaju ljubav, ili Hrista u srcu. A ustvari samo su vestacki, za kratko vreme, prigusili svoja prava osecanja. Takvi se uzalud muce, jer nisu dobili pobedu od Isusa Hrista.

Oni misle da je za spasenje milost Bozja dovoljna, a ne veruju da Bozja milsot cisti srce od greha i vadi ga iz njega.
Zato je Isus rekao: Ako Me ljubite, drzite Moje zapovesti.

A on je taj koji preko Duha Svetoga, taj zakon ljubavi stavlja u srce. Mi to ne mozemo uciniti svojim naporima i trudom.

To je razlog sto mnogi hriscani koji su pravi Hristovi sledbenici dozivljavaju cak i u svojim Crkvama progonstvo svoje brace.

Jos uvek ima kukolja o kome pricamo, zato je mrzja kod mnogih kvazi hriscana stavrna i jaka. Kao sto je napisano: Telesni uvek progoni duhovnog.

more_horiz
Na svu sreću ja sam vidio i puno ljubavi jednih za druge.
Papa je baš iz ljubavi i dubokog osjećaja za pravdu uputio ispriku za zločine koji su počinili ljudi u ime Crkve.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Na svu sreću ja sam vidio i puno ljubavi jednih za druge.
Papa je baš iz ljubavi i dubokog osjećaja za pravdu uputio ispriku za zločine koji su počinili ljudi u ime Crkve.

Hoces reci, da nam je htio pokazati,kako mi, kao ljudi,radimo ono zasto bi se netko nevin poslije nas stidio?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ma radi se o isprici za povijesne događaje i nama poveznicu s sadašnjim djelovanjem pojedinca i Crkve.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Ma radi se o isprici za povijesne događaje i nama poveznicu s sadašnjim djelovanjem pojedinca i Crkve.

Ali zar mi necemo sutra biti povijest.?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply