Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zvijezda nad Betlehemom

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionZvijezda nad Betlehemom - Page 2 EmptyRe: Zvijezda nad Betlehemom

more_horiz
svirka

evo ja imam druga koji misli slično kao i ja

more_horiz
čim nađem još tekstova, budem stavila, ali nađi i ti, možda si brži...

Smile Ja to imam nesto u 'glavi', a nesto sam stavio na nekom papiru, dobro je da znam gde je taj papir...Smile

Pa pokusaj samo da sumiras u cemu je problem? Ja koliko sam istrazivao-nikako se ne moze Isusovo rodjenje i astronomska pojava dovesti u vezu, iako kao sto rekoh, ljudi pokusavaju to. eto moje pozicije.

more_horiz
No nick spomenuo si da to imaš i na papiru pa ako bi htio podijeliti sa nama bilo bi lijepo od tebe.zajedništvo
Slažem se sa tvrdnjom da svaku informaciju bilo od znanstvenika,astronoma,astrologa.... treba provjeravati i ne uzimati sve zdravo za gotovo,a molitva je također jako bitna.

more_horiz
Uz molitvu sam i istrazivao to. Pokusacu da jednom da ostavim, ima se dosta citati, zaista, ali mislim da vredi. Sumnjam da me ikoji astrolog moze ubediti sa bilo kakvim 'mapama' i slicno, da je u pitanju fizicka zvezda. No way!

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Sumnjam da me ikoji astrolog moze ubediti sa bilo kakvim 'mapama' i slicno, da je u pitanju fizicka zvezda. No way!

Pa ova tri mudraca nisu bila u biti mudraci nego magi, poznavatelji astrologije i pomoću konstelacije zvijezda znali su da će se roditi Bog u Betlehemu.

more_horiz
Setala tako zvezda po nebu, mozda je gurali andjeli? Inace kako bi ona sama po sebi krcila put mudracima do mesta gde je bio Isus.

Ili je zvezda po konstelaciji isla tacno onuda kuda su se kretali mudraci i ujedno strpljivo cekala da oni zavrse svoje razgovore kod Iroda.

Malo humora, nema sta?

Pa zasto su andjeli pevali u velikom mnostvu, onu pesmu kod pastira, dok je jedan andeo tacno kazao pastirima gde lezi Dete Isus.

Nadam se i da to sada neko ne protumaci kao pricicu u metafori ili mitsko slikovito objasnjenje.

Jasno vidimo da je zvezda isla, kretala u pravcu Jerusalima i vodila mudrace! Odvela je mudrace u Jerusalim i tu nestala! Prema tome kao da je neko imao za cilj da ona dodje do Jerusalima! Kasnije se opet pojavila kad su mudraci krenuli prema Vitlejemu. Vodila ih je do mesta gde je bio Isus.

Ona je vodila mudrace, isla pred njima. Kako je to mogao da ucini neki nebeski predmet?

Zvezda je to mogla uciniti jedino, ma kazem ja, samo ako su je andjeli gurali pred sobom.

To nema veza sa astrologijom.

more_horiz
Doista, nema veze s astrologijom. Jer, radi se o kometi a ne o zvijezdi. Kometama se bave astronomi, a u ono vrijeme astrologija i astronomija su bile dio iste škole.

more_horiz
ne kažem ja jevrejine ni ovo ni ono, mi pričamo što drugi kažu da je to bilo, osobno ne mislim ništa jer ništa o tome ne znam, a neću da vjerujem naslijepo ni astronima, ni astrolozima, ni teolozima premda uskoro diplomiram teologiju... lol! ako Bog da...
onda neću vjerovat ni samoj sebi...hihihihi... pijani

more_horiz
Ma ko tebi sta govori?

Kako si se samo pronasla, jadan ja.

Ja to andjelima, sto bre nisu mahali krilima kata su gurali tu kometu?

more_horiz
Jevrejine, brate, dobar ti komentar...Smile) Ne znam da li danas da to ostavim ili neki drugi puta...Smile

Pa ova tri mudraca nisu bila u biti mudraci nego magi, poznavatelji astrologije i pomoću konstelacije zvijezda znali su da će se roditi Bog u Betlehemu.

Nisu oni znali pomocu zvezde da ce se roditi Bog, nisu cak ni znali da je u pitanju Bog. Znali su preko jevrejskih spisa koje su proucavali. To je njih odvelo do Betlehema.

more_horiz
ne znam jevrejine, crta znaš mene, svud se petljam, brblja

more_horiz
http://www.pangoseditore.com/SER/Horoskop_Isusa_Hrista.html

vidi ovo.

more_horiz
Evo, sad sam pogledao sajt koji si ostavila, i povrsan pogled na ovo:

[quote]Na dan Isusovog rodjenja, posmatrajući sa Zemlje planete su formirale zmaj konfiguraciju, dok su sa aspekta Sunca obrazovale veliki promenljivi krst. Isus se rodio na dan punog i pomračenog Meseca. Pomračenje se desilo oko 13:35h po Vitlejemskom vremenu.<SPAN lang=SR style="FONT-SIZE: 11pt; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-language: SR">

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply