dominik je napisao/la: Jedna od velikih sotoninih lazi je da on ne postoji. I da nema pakla.
Da, samo sto to nije nikakva argumentacija. Tako se stvari ne mogu dokazivati. To je kao kada bi netko rekao da je jedna od velikih Crvenkapicinih podvala da ona ustvari ne postoji itd. (nadam se da ovaj primjer nece nikoga uvrijediti) Meni osobno ne smeta, ali nikoga razumnog to ne moze uvjeriti.
dominik je napisao/la: Istina medjutim je, da pakao postoji i da ce djavao biti u njemu. Kao i svi koji nisu upisani u Knjigu Zivota pred Bogom.?
Ne znam sto bih rekao... Osobno nemam nista protiv toga, ali takva tvrdnja nije poduprta niti jednim jedinim razumnim dokazom. Njezino dosljedno prihvacanje i promisljanje dovodi do proturijecnosti unutar nje same jer je besmislena.
Osim toga, nesto sam primjetio sto ne razumijem... Prihvacate Djavla, Vraga kao stvarnu osobu, ali pisete to ime malim slovom? U cemu je stvar? Jel' to da mu dadete manji znacaj ili sto?!
dominik je napisao/la: Shvati Fazlija, tvoj grijeh vice pred Pravednim Bogom. Ne mozes ga ispraviti ni ocistiti - cime ces ga platiti?
Nisam dobio takav dojam... Ne pretjerujes li malo?! Konacno, cak i da to prihvatimo, kakav bi to bio Bog kojeg bi neki Fazlija mogao uvrijediti ili naljutiti? Kada bi to i bio grijeh, cime bi ga jedan Fazlija mogao ispraviti, platiti..?! Takvo poimanje Boga je vrlo ograniceno, meni se cini. Cime se to moze utjecati, mijenjati Bozja volja?! Meni to nije jasno?!
Zadnja promjena: ; pet 09 ožu 2007, 23:49; ukupno mijenjano 1 put.