ziger je napisao/la: Mormoni jesu sekta, a Jehovini su kult u čijoj se pozadini kriju masoni, jer osnivač je mason- slobodni zidar
Ne znam da li je to tako, ne bih zelio grijesiti dusu da kazem nesto sto ne znam, ali meni se JS uopce ne uklapaju u masonski svjetonazor koji je liberalan, otvoren prema drugim religijama i tradicijama, univerzalisticki?! JS su susta suprostnost tome, i vise mi slice na neke dogmatske krscanske fundamentaliste. Ali, mozda je to samo moj povrsan i pogresan dojam, ne znam?!
A pojam sekta (sljedba) nisam nikada ustvari razumio. Za mene su sekte ili sljedbe svi jednako bez razlike. Svaka duhovna skupina, bez obzira na brojnost.
ziger je napisao/la: Kult New Age je pokušaj današnjice da masoni prodru u sve svere ljudskoga društva.
Vjerujem da precjenjujes utjecaj i ulogu masona u stavaranju new age filozofija. Moje je misljenje da su new age prakse... a pod time smatram prakse poput reikija, kristaloterapije, gledanje aura, proslih zivota i sve ostale rubne duhovne discipline... dosle ustvari iz istocnjackih duhovnosti, a ne od masona. Razlog sirenje nisu neke zakulisne spletke masona, nego jednostavno duhovne potrebe ljudi koje ne mogu zadovoljiti klasicne i vise manje fundamentalisticke krscanske sljedbe (sekte)
ziger je napisao/la: To nagovještava ništa drugo doli dolazak antikrista koji će biti kralj sjedinjenog svijeta. Antikrist je zapravo utjelovljeni đavao.
Ma, ovaj... da ti budem iskren, ja ti u Djavla i Drakulu uopce ne vjerujem. To je cisto praznovjerje i paranoja. Takvo (pseudo)vjerovanje nije utemeljeno u niti jednoj razumnoj postavci. Drevno praznovjerje siromasnih i neukih izraelskih pastira koje bastinimo, nazalost, eto i mi. Ne bih tome uopce pridavao mnogo vaznosti u ozbiljnom razmatranju svjetskih dogadjanja.