Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Protestantske zajednice

power_settings_newLogin to reply
+3
forestsilvy
Spart
kainos
7 posters

pollKojoj protestantskoj zajednici pripadate

Baptist
1
4%
Adventist
9
32%
Pentekostalac
8
29%
Riječ Života
3
11%
Radosna Vijest
0
0%
Crkva cjelovitog evanđelja
0
0%
Metodist
0
0%
Evangelik
1
4%
Kalvin
1
4%
Neovisna crkva ili pojedinac
5
18%
Ukupno glasova:
28

descriptionProtestantske zajednice - Page 2 EmptyRe: Protestantske zajednice

more_horiz
ziger je napisao/la:
Ja sam prvenstveno kršćanin. Kojoj zajednici pripadaš nije bitno-bitno je da si primio Krista u svoj život.
Ja pohađam jednu lokalnu pentekosnu crkvu.
flower cheers Slavimo Gospodina!

Bitno je da li si u skladu sa Kristom i Njegovom sadašnjom službom u Nebeskoj Svetinji.To je bitno zato što mi ne možemo danas činiti djela Kristova izvan Njegove službe u Nebeskoj Svetinji.Kako On obnaša službu očišćenja Svetinje tako i mi na Zemlji treba da se čistimo od grijeha vjerom u Njegovoj nebeskoj stvarnosti..Ako slijedimo Krista u Njegovoj sadašnjoj službi tada smo u tijelu Crkve ostatka - koja ima vjeru Isusovu i drži Njegove zapovijesti...

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
nemam pojma...samo pucam pa ako pogodim dobro je, ak ne, nikom ništa...Shocked

Bio je to pun pogodak. hladno

Eto, drago mi je Dizma cheers ( umjesto piva ti zamisli čaj) Razz

more_horiz
abraham je napisao/la:
ziger je napisao/la:
Ja sam prvenstveno kršćanin. Kojoj zajednici pripadaš nije bitno-bitno je da si primio Krista u svoj život.
Ja pohađam jednu lokalnu pentekosnu crkvu.
flower cheers Slavimo Gospodina!

Bitno je da li si u skladu sa Kristom i Njegovom sadašnjom službom u Nebeskoj Svetinji.To je bitno zato što mi ne možemo danas činiti djela Kristova izvan Njegove službe u Nebeskoj Svetinji.Kako On obnaša službu očišćenja Svetinje tako i mi na Zemlji treba da se čistimo od grijeha vjerom u Njegovoj nebeskoj stvarnosti..Ako slijedimo Krista u Njegovoj sadašnjoj službi tada smo u tijelu Crkve ostatka - koja ima vjeru Isusovu i drži Njegove zapovijesti...

Krist Isus je prisutan Duhom svojim koji je u nama.
On nas vodi i govori nam kroz svoju Riječ- Bibliju.
Zapovjedi, zakon? To je samo radi spoznanja grijeha, a milost Božja samo spašava, ne vršenje Zakona. (pročitati Rim 3poglavlje uz obaćanje na 20, 23, 24 i 28 stih). Obavezno pogledati Rim 4:5 i Ef 2:8-9.

more_horiz
Zasto u upitniku nema Jehovih svjedoka i Mormona? Meni cesto dodju na vrata pa pricamo... Takodjer, gdje su luterani? Kada sam bio u Njemackoj vidio sam da postoje i luterani.

Osim toga... pise se Kelvin, a ne Kalvin!

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Zasto u upitniku nema Jehovih svjedoka i Mormona? Meni cesto dodju na vrata pa pricamo... Takodjer, gdje su luterani? Kada sam bio u Njemackoj vidio sam da postoje i luterani.

Calvin se piše.Very Happy
Evangelička Crkva- to su Lutherani, a jehovini Svjedoci, mormoni i još mnogi nisu protestanti, već spadaju u posve drugu grupu.
Mi priznajemo samo Bibliju kao autoritet vjere, a mormoni i još neke spise kojih je izdiktirao navodno anđeo Moroni (demon).
Mi vjerujemo u spasenje po milosti, a ne po djelima, djela su plod vjere.
Mi vjerujemo u Svetog Trojedinog Boga, a Jehovini ne vjeruju.
Vjerujemo da oni koji su primili Krista idu u raj t.j. pravednici koji su opravdani vjerom u Krista (Rim5:1), a ne svojim djeloma, oni koji nisu primili milost idu u pakao.
Vjerujemo da duša ne sanja, već da oni koji su primili Krista i nasljeduju Ga idu direkt u Nebo, a oni koji nisu idu u pakao.
To je ukratko naše vjerovanje.
hvala ti što se zanimaš!

more_horiz
Mislio sam da su Jehovi svjedoci isto protestanti. Malo mi je to cudno, kod podjele krscana na katolike, protestante i pravoslavce... gdje oni spadaju? Meni je logicno da u protestante. Dobio sam dojam da oni prihvacaju sve one gornje postulate, osim sto ne vjeruju u sv. Trojstvo.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Dizma je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
nemam pojma...samo pucam pa ako pogodim dobro je, ak ne, nikom ništa...Shocked

Bio je to pun pogodak. hladno

Eto, drago mi je Dizma cheers ( umjesto piva ti zamisli čaj) Razz

Može indijski ili cejlonski sa malo mlijeka. A može i ono prvo ali bez mlijeka. I u granicama. affraid

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Jean Calvin. Kelvin je bio onaj po kojemu se imenuju stupnjevi Kelvina. Luteranska i evangelička crkva su jedno te isto. Mormoni imaju svoju svetu knjigu, ne Bibliju.
Jehovini svjedoci su granični primjer. Sami neće biti protestanti, zašto da ih silimo da se izjašnjavaju kao protestanti? sunny

more_horiz
Kada sam se prvi put susreo sa Biblijom nitko mi nije rekao da će ta knjiga promjeniti moj život.

more_horiz
Onda se to zove iznenadjenje.

more_horiz
Vjerovatno sam ja cuo za tog drugog Kelvina, onog s toplomjera...

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Mislio sam da su Jehovi svjedoci isto protestanti. Malo mi je to cudno, kod podjele krscana na katolike, protestante i pravoslavce... gdje oni spadaju? Meni je logicno da u protestante. Dobio sam dojam da oni prihvacaju sve one gornje postulate, osim sto ne vjeruju u sv. Trojstvo.

Prvo što ti želim reći jeste da mi je drago što vodimo jedan opušten i prijateljski razgovor.
mnogi kažu da su oni i mormoni sekta. Mormoni jesu sekta, a Jehovini su kult u čijoj se pozadini kriju masoni, jer osnivač je mason- slobodni zidar, a oni su globalističko okultna sekta da tako kažemo.
Preko Jehovaca su pokušali izvršiti utjecaj na kršćanstvo.
Kult New Age je pokušaj današnjice da masoni prodru u sve svere ljudskoga društva.
Taj kult izvršio je utjecaj i na velike tradicionalne crkve koje polako sve to prihvaćaju.
To nagovještava ništa drugo doli dolazak antikrista koji će biti kralj sjedinjenog svijeta. Antikrist je zapravo utjelovljeni đavao.
Pogledaj Danijel 7 i Otkrivenje 13, prebroj glave životinjama u Danijelu 7 i zvijeri u Otkrivenju 13.
Da ne bih ulazio u dublja objašnjenja probaj u knjižnici naći knjigu Što Će Biti Od Ovoga Svijeta- Joakim Landerhaugen(?)
Ili pak Stanko Jumbrek- New Age i Kršćanstvo, samo idi na:
http://www.bogoslovni-institut.hr/knjige.html
Dobra je i knjiga Masonski I Okultni Simboli:
http://www.libar.at/drustveneoblasti/istorija/masonskiiokultnisimbolidrketibarns.php
Hvala ti Fazlija što se zanimaš.
Želim ti svako dodro u Gospodinu:ame:

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Vjerovatno sam ja cuo za tog drugog Kelvina, onog s toplomjera...

Simpatično!Very Happy
Kalvin, a ne Kelvin:)
Zbilja si draga osoba!

more_horiz
ziger je napisao/la:
Mormoni jesu sekta, a Jehovini su kult u čijoj se pozadini kriju masoni, jer osnivač je mason- slobodni zidar

Ne znam da li je to tako, ne bih zelio grijesiti dusu da kazem nesto sto ne znam, ali meni se JS uopce ne uklapaju u masonski svjetonazor koji je liberalan, otvoren prema drugim religijama i tradicijama, univerzalisticki?! JS su susta suprostnost tome, i vise mi slice na neke dogmatske krscanske fundamentaliste. Ali, mozda je to samo moj povrsan i pogresan dojam, ne znam?!

A pojam sekta (sljedba) nisam nikada ustvari razumio. Za mene su sekte ili sljedbe svi jednako bez razlike. Svaka duhovna skupina, bez obzira na brojnost.

ziger je napisao/la:
Kult New Age je pokušaj današnjice da masoni prodru u sve svere ljudskoga društva.

Vjerujem da precjenjujes utjecaj i ulogu masona u stavaranju new age filozofija. Moje je misljenje da su new age prakse... a pod time smatram prakse poput reikija, kristaloterapije, gledanje aura, proslih zivota i sve ostale rubne duhovne discipline... dosle ustvari iz istocnjackih duhovnosti, a ne od masona. Razlog sirenje nisu neke zakulisne spletke masona, nego jednostavno duhovne potrebe ljudi koje ne mogu zadovoljiti klasicne i vise manje fundamentalisticke krscanske sljedbe (sekte)

ziger je napisao/la:
To nagovještava ništa drugo doli dolazak antikrista koji će biti kralj sjedinjenog svijeta. Antikrist je zapravo utjelovljeni đavao.

Ma, ovaj... da ti budem iskren, ja ti u Djavla i Drakulu uopce ne vjerujem. To je cisto praznovjerje i paranoja. Takvo (pseudo)vjerovanje nije utemeljeno u niti jednoj razumnoj postavci. Drevno praznovjerje siromasnih i neukih izraelskih pastira koje bastinimo, nazalost, eto i mi. Ne bih tome uopce pridavao mnogo vaznosti u ozbiljnom razmatranju svjetskih dogadjanja.

more_horiz
Mislim da nema smisla raspravljati o Jehovinim svjedocima, Mormonima, Saibabi i New Ageu, oni nisu protestanti

more_horiz
Slazem se!

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
ziger je napisao/la:
Mormoni jesu sekta, a Jehovini su kult u čijoj se pozadini kriju masoni, jer osnivač je mason- slobodni zidar

Ne znam da li je to tako, ne bih zelio grijesiti dusu da kazem nesto sto ne znam, ali meni se JS uopce ne uklapaju u masonski svjetonazor koji je liberalan, otvoren prema drugim religijama i tradicijama, univerzalisticki?! JS su susta suprostnost tome, i vise mi slice na neke dogmatske krscanske fundamentaliste. Ali, mozda je to samo moj povrsan i pogresan dojam, ne znam?!

A pojam sekta (sljedba) nisam nikada ustvari razumio. Za mene su sekte ili sljedbe svi jednako bez razlike. Svaka duhovna skupina, bez obzira na brojnost.

ziger je napisao/la:

Vjerujem da precjenjujes utjecaj i ulogu masona u stavaranju new age filozofija. Moje je misljenje da su new age prakse... a pod time smatram prakse poput reikija, kristaloterapije, gledanje aura, proslih zivota i sve ostale rubne duhovne discipline... dosle ustvari iz istocnjackih duhovnosti, a ne od masona. Razlog sirenje nisu neke zakulisne spletke masona, nego jednostavno duhovne potrebe ljudi koje ne mogu zadovoljiti klasicne i vise manje fundamentalisticke krscanske sljedbe (sekte)

ziger je napisao/la:

Ma, ovaj... da ti budem iskren, ja ti u Djavla i Drakulu uopce ne vjerujem. To je cisto praznovjerje i paranoja. Takvo (pseudo)vjerovanje nije utemeljeno u niti jednoj razumnoj postavci. Drevno praznovjerje siromasnih i neukih izraelskih pastira koje bastinimo, nazalost, eto i mi. Ne bih tome uopce pridavao mnogo vaznosti u ozbiljnom razmatranju svjetskih dogadjanja.

Momak,

Sta mislis mozemoli mi na osnovu onoga sto ti verujes uopste pricati na ove teme.

Nije da ti netrebas pricati i pisati o cemu god zelis, vec govorim o uzaludnosti da ti dokazemo da djavo postoji.

Ne verujes u njega, imas objasnjenja po kojima pokusavas da dokazes svoj stav i tako redom.

Ali hajde, da te cujem. Sta bi mi rekao fenomenima koji se dogadjaju i jasno ukazuju na opsednutost. Ujedno pre nego bi smo se ovde lepo izrazgovarali o svemu sto nam je jasno ili manje jasno, trebalo bi da procitas jednu zivotnu pricu coveka koji se zove Roze Morno. On je inace bio sotonista. Bio je vrbovan od demona. I kasnije se susreo sa onima koji su direktno imali licne kontakte sa djavolima.

Bilo bi lepo da cujem sta ti o tome mislis.

Znas, hriscanima reci da je to cisto sujeverje verovanje u djavole, veoma je smelo a i po nama glupo. Ne kazem da si ti glup, vec tvoj pokusaj.

Pa momak, izvoli.

more_horiz
Op, pa nisi bas momak, ali si zato malo stariji momak.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply