Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionEuharistijska prisutnost Isusova ili čuda EmptyEuharistijska prisutnost Isusova ili čuda

more_horiz
vjerujemo li u Isusovu-Božju nazočnost u pričesti kod pretvorbe
evo nekih čuda vezano za euharistiju, pričest, Presveti Sakrament isl
izvor: http://www.tldm.org/misc/HolyHour.htm

Jesus is truly present in the Most Blessed Sacrament...Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Lanciano
A dying young mother cured of cancer...
Father Aloysius Ellacuria, C.M.F., founder of the Missionaries of Perpetual Adoration, had a young mother come to him in the early 1970’s, eyes filled with tears, an aching body saturated with cancer, and given little hope to live. He took her into the chapel asking her, "Have you ever asked Our Lord to cure you?" "No," she replied. "Well he said, "Let us kneel down right here in the front of the Most Blessed Sacrament, and ask Him to cure you. You know Our Lord is really present in the Most Blessed Sacrament; do you believe that?" "Yes," she promptly replied.
Father continued, "Our Lord is the same as He who walked on this earth 2,000 years ago; and who blessed the sick and healed the sick. Do you believe that He is the same Lord that is living here in this Most Blessed Sacrament?" "Yes, He is," was her pain filled response. "Well, He cured them and He can cure you." Together they prayed a series of Our Father’s, Hail Mary’s, and Glory Be’s. After three of each the woman, startled, said: "Father, I don’t think it is necessary to continue to go on – I feel healed."
The next day X-rays were taken of the young mother and the astonished doctor said: "All the cells that were attacked by cancer are now like the cells of a new-born baby."
This was but one of the many cures Father Aloysius witnessed while imploring assistance from Jesus in the Most Blessed Sacrament.

Host turns to flesh at the Eucharistic Miracle at Lanciano, Italy in year 700...
Jesus spoke simply to mankind in the Bible. When He said: "This is My Body," I believe it, because Jesus said it and He meant what He said. God can do anything. Now if this is His Body, what part of His Body is the Host?
In year 700 there was a priest who had doubts of the real presence of Our Lord in the Most Blessed Sacrament. One day at Mass he prayed that his doubts would be removed. As he said the words Consecration the Host turned into Flesh and the Wine turned into Blood.
What type of Flesh and Blood was it? In 1970 the Holy See ordered a through scientific investigation using spectroscopic analysis, high powered microscopes and advanced medical technology. The most illustrious scientist, Professor Odoardo Linoli, eminent professor in anatomy and pathological and clinical microscopy, headed the investigation and was assisted by Professor Ruggero Bertellie of the University of Sienna. The investigation showed the Host had turned into flesh, into a fine slice of a human heart, and was incorrupt, as though it had just been taken form a heart.

The analyses were conducted with unquestionable scientific precision and were documented with a series of photographs, (these photographs can be seen on the Internet at http://www.acfp2000.com/Miracles/eucharistic.html which were made public by Professor Linoli on March 4, 1971 in the church of the miracle.
Other scientists were asked by the Holy See to verify these findings. When all of the data was accumulated, the scientists were in accord: "Without reservation, this is a slice of tissue from a human heart, as though it had been expertly sliced by a surgeon's scalpel through the center of the heart. And, though subject to decay as all flesh is for 1298 years, it remains incorrupt." These findings were published in September 1971 in the official newspaper of the Vatican, L’Osservatore Romano.
Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Lanciano2
The Flesh and the Blood have the same blood type: AB uncovered in the Holy Shroud of Turin. In scientific testing the Blood tested as if it were fresh living blood after almost 1300 years.
Various ecclesiastical investigations were conducted since 1574.
In 1970-'71 and taken up again partly in 1981 there took place a scientific investigation by the most illustrious scientist Prof. Odoardo Linoli, eminent Professor in Anatomy and Pathological Histology and in Chemistry and Clinical Microscopy. Prof. Ruggero Bertelli of the University of Siena assisted him. The analyses were conducted with absolute and unquestionable scientific precision and they were documented with a series of microscopic photographs.
These analyses sustained the following conclusions:
*The Flesh is real Flesh. The Blood is real Blood.
*The Flesh and the Blood belong to the human species.
*The Flesh consists of the muscular tissue of the heart.
*In the Flesh we see present in section: the myocardium, the endocardium, the vagus nerve and also the left ventricle of the heart for the large thickness of the myocardium.
*The Flesh is a "HEART" complete in its essential structure.
*The Flesh and the Blood have the same blood type: AB (Blood type identical to that which Prof. Baima Bollone uncovered in the Holy Shroud of Turin).
*In the Blood there were found proteins in the same normal proportions (percentage-wise) as are found in the sero-proteic make-up of the fresh normal blood.
*In the Blood there were also found these minerals: chlorides, phosphorus, magnesium, potassium, sodium and calcium.
*The preservation of the Flesh and of the Blood, which were left in their natural state for twelve centuries and exposed to the action of atmospheric and biological agents, remains an extraordinary phenomenon.
In conclusion, it may be said that Science, when called upon to testify, has given a certain and thorough response as regards the authenticity of the Eucharistic Miracle of Lanciano, Italy.

Jesus gives us His Heart in the Most Blessed Sacrament, the Sacrament of His Love...
The Holy Bible on the Most Blessed Sacrament... St. John 6:47-69
47 Amen, amen, I say unto you: He that believeth in me hath everlasting life.
48 I am the bread of life.
49 Your fathers did eat manna in the desert: and are dead.
50 This is the bread which cometh down from heaven: that if any man eat of it, he may not die.
51 I am the living bread which came down from heaven.
52 If any man eat of this bread, he shall live for ever: and the bread that I will give is my flesh, for the life of the world.
53 The Jews therefore strove among themselves, saying: How can this man give us his flesh to eat?
54 Then Jesus said to them: Amen, amen, I say unto you: except you eat the flesh of the Son of man and drink his blood, you shall not have life in you.
55 He that eateth my flesh and drinketh my blood hath everlasting life: and I will raise him up in the last day.
56 For my flesh is meat indeed: and my blood is drink indeed.
57 He that eateth my flesh and drinketh my blood abideth in me: and I in him.
58 As the living Father hath sent me and I live by the Father: so he that eateth me, the same also shall live by me.
59 This is the bread that came down from heaven. Not as your fathers did eat manna and are dead. He that eateth this bread shall live for ever.
60 These things he said, teaching in the synagogue, in Capharnaum.
61 Many therefore of his disciples, hearing it, said: This saying is hard; and who can hear it?
62 But Jesus, knowing in himself that his disciples murmured at this, said to them: Doth this scandalize you?
63 If then you shall see the Son of man ascend up where he was before?
64 It is the spirit that quickeneth: the flesh profiteth nothing. The words that I have spoken to you are spirit and life.
65 But there are some of you that believe not. For Jesus knew from the beginning who they were that did not believe and who he was that would betray him.
66 And he said: Therefore did I say to you that no man can come to me, unless it be given him by my Father.
67 After this, many of his disciples went back and walked no more with him.
68 Then Jesus said to the twelve: Will you also go away?
69 And Simon Peter answered him: Lord, to whom shall we go? Thou hast the words of eternal life.
Satanists believe Jesus is really present in the Most Blessed Sacrament...
It has been reported that a Satanist can pick out one consecrated Host mixed in with 1,000 unconsecrated Hosts. Satanists will pay $50 on up to get possession of a consecrated Host. They desecrate and violate the Host in the most heinous ways because they believe they are torturing Jesus. They do not steal the altar breads from Protestant Churches. They steal only the Catholic consecrated Hosts.
Our Lady of the Roses awesome Bayside Prophecies... http://www.tldm.org/../Bayside/ These prophecies came from Jesus, Mary, and the saints to Veronica Lueken at Bayside, NY, from 1968 to 1995.
His Heart…
Our Lady – "You must remain with My Son through His gift of His Heart to you in the tabernacles of the world." - May 10, 1972

Less And Less Honor Given To Eucharist…
Our Lady - "Less and less honor is being given to My Son in the Eucharist. Will you not love Him? Express and act upon your love by comforting My Son in the tabernacles of the world. Visit Him more often, for He grows lonely in His House. Graces in abundance shall be given to all who seek My Son in the Eucharist.
"Hasten, repair to the tabernacles of the world, My children, while the doors of My Son's houses, His Church upon earth are still open to you. Many countries shall be deprived of this source of great grace, and there shall be anguish of heart. Accept this elixir of love, My children - the Bread of Life, the Eucharist." November 20, 1979

Tabernacles to be closed…
Our Lady - "Come to My Son in the Tabernacles of the world. Hurry, My children, the agents of hell are loosed and have set in motion a plan now to close these Tabernacles to you. Hasten now; gather your graces, My children, while there is still time! Spend much time with My Son in the Eucharist. It is truly the Bread of Life. It will be a most dark day, My child, when these Tabernacles will be closed to you." February 10, 1975

Mother Theresa…
In 1963 the nuns in Mother Theresa’s convent started making a Holy Hour each week. In 1973 she and her sisters started making a Holy Hour each day and then her religious order began to really grow and blossom. Today she is legendary. She has hundreds of convents around the world and thousands of nuns in her order taking care of the poor. This is an example of the fruits from making a daily Holy Hour before Our Lord in the Most Blessed Sacrament.

One hour…
Our Lord is asking you as He did His disciples in the Garden of Gethsemani; "Could you not watch one hour with me?" Everyone should make a Holy Hour each week. If you are really a fully dedicated worker of Our Lady and if you really want Our Lady of the Roses apostolate to grow and blossom, you will make a Holy Hour each day.

Are you an eagle?
We go to the Book of life and love the Bible. We turn to St. Matthew Chapter 24, verse 28 "Where so ever the body shall be, there shall the eagles also be gathered together." The Body refers to Our Lord’s Body in the Most Blessed Sacrament, His Sacred Heart.
Now eagles soar in the high heavens and have their nests in high places. In this Bible passage the eagles refer to those souls who spend time in adoration before the Most Blessed Sacrament. They will soar as eagle high in the Heavens. Will you spend time with Our Lord in the Most Blessed Sacrament? Are you an eagle?

Weekly Holy Hour...
Malachi Martin said that in June 1988 Pope John Paul II wrote a letter to the universal Church asking each bishop to institute in every parish every week an holy hour of adoration. He asked that the Rosary and suitable prayers be said for two motives; that the Holy Ghost would send good priests to the Church, and that the chastisements mentioned at Fatima would be mitigated.

descriptionEuharistijska prisutnost Isusova ili čuda EmptyRe: Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda

more_horiz
"Mojoj se Euharistiji sve manje i manje pridaje važnost!" (16. listopada 2000.)

Sudjelovati u euharistijskim darovima znači biti sjedinjen s Tijelom Kristovim, rođenom od Djevice, kao i s Crkvom, koja je također njegovo Tijelo. Poznato je da kad čovjek prima Euharistiju valjano i s vjerom, Euharistija izlijeva božanstvenost na nas. Mi vjerujemo da sudjelujemo u vječnom životu, osim ako je ne primamo nevaljano i na svoju osudu.

Krist nam se daje u pričesti, daje nam svoje tijelo i kost. To je zaista ono što nam daje da jedemo. Tako nas on kroz pričest čini jedno sa sobom. Gospodin nas pobožanstvenjuje jer smo utjelovljeni u njega: tijelo njegova tijela i kost njegove kosti.

Pričest znači uskrsnuće u vječni život. A oni koji imaju život vječni jesu oni kojima Gospodin kaže da će ustati u posljednji dan. Isus, Sin Božji, jasno naviješta kako je jedinstvo koje imamo s njim u pričesti, isto kao jedinstvo i život koje on ima sa svojim Ocem. Po milosti, kad jedemo njegovo tijelo i pijemo njegovu Krv, na isti način kako je on sjedinjen po naravi sa svojim Ocem, tako smo i mi sjedinjeni s njim i živimo u njemu.

Gospodin je rekao: "Ja sam kruh koji silazi s Neba!" On nije rekao 'koji je sišao s neba' jer bi to značilo da je sišao samo jednom. Što nam on kazuje? On kaže 'da silazi dolje' naznačujući da uvijek i neprestance silazi u one koji ga valjano primaju, da nam je to ponuđeno svakog sata, upravo sada.

Morali biste vidjeti očima svojega duha da je ta malena hostija, tako skromna, da je pobožanstvenjena s Neba i da je to zaista Bog, kruh i piće besmrtnog života. Duh Sveti je taj koji pretvara kruh u Tijelo Gospodinovo, a vino u Krv našega Gospodina, prema tome potpuno pobožanstvenjeno.

Tako nam Gospodin daje sebe neštedimice, posvećuje nas i pripravlja za život vječni, zaodijeva nas sjajem besmrtnosti i čini nas gorljivima da mu se klanjamo. Krist je nazočan u euharistijskim darovima i sudjeluje u njima sa svoje dvije naravi, božanskom i ljudskom. Dakle oni koji često primaju svetu pričest blagoslovljeni su jer su hranjeni Kristom svaki dan. Nevidljivi Bog postaje vidljiv, nedostupni Bog postaje dostupan.

Evo što Gospodin kaže o Euharistiji u porukama PRAVI ŽIVOT U BOGU:

"Da bih spasio sve ponizne ove zemlji koji me primaju i da bih im dao neumrli život, postao sam Kruh da bih sebe dao vama. I po toj pričesti ja posvećujem sve koji me primaju, pobožanstvenjujem ih da bi postali tijelo mojega Tijela, kosti mojih Kostiju! Primajući mene, koji sam Božanski, vi i ja postajemo jedno tijelo, duhovno sjedinjeni. Mi postajemo rod! Jer ja vas mogu preobraziti u bogove po sudioništvu. Kroz svoje Božanstvo ja pobožanstvenjujem ljude… " (16. listopada 2000.)

Naš Gospodin Isus traži da svi dođemo k njemu i da mu se klanjamo u Presvetome Sakramentu. Ako kažete: "Nemam vremena" ili "Zar je to zaista nužno?" to je kao da kažete svojemu najboljem prijatelju "Nemam vremena da bih te ikako posjetio ili vidio!" Vaš bi se prijatelj uvrijedio, a još bi se više uvrijedio ako bi rekli: "Zar je zaista nužno da te posjetim?" To bi bilo jako neugodno, ne samo da bi vašeg prijatelja zaboljelo, nego bi vaš prijatelj počeo vjerovati kako više niste zainteresirani družiti se s njim. Isto je tako s našim Gospodinom.

U Svetom pismu prvi koji su se poklonili Isusu, koji su pali na koljena, bili su pastiri i tri mudraca. Oni su došli iz daleka da bi Kristu iskazali poštovanje.

U Getsemanskom vrtu, kad se u agoniji molio Ocu, bilo mu potrebno društvo njegovih učenika pa ih je zamolio da ostanu budni i da se mole. Ali, kao što znamo, učenici su zaspali te je Isus rekao Petru: "Niste imali snage ostati budni sa mnom jedan sat?"

Danas svijet, kaže naš Gospodin, živi kao da Boga nema i otpadništvo se raširilo više nego ikad prije, jer rad ne pridaje važnost Božjim zakonskim propisima. Svijet odbija dati Bogu slavu i namjesto toga slavi sebe, izigravajući boga. Ljudi daju najbolje od svojega vremena na zemaljske užitke, radije nego da budu s Bogom i prihvate njegovu ljubav. Živimo u vrijeme kad je dobro pretvoreno u zlo. Živimo u vrijeme kad je svijet ohladio od ljubavi Božje i daje se potpuno u bezboštvo i materijalizam okrećući sve materijalno u boga.

Isus zaista neprestance prebiva u svetohraništu. Kažeš da ljubiš Isusa? Onda dokaži svoju ljubav i pohodi ga u vrijeme adoracije, klanjaj mu se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom! Pokaži mu svoju ljubav svojom nazočnošću, pa čak ako i ništa ne kažeš nego ostaneš u tišini pred njim. Isus cijeni sve, on cijeni tvoju nazočnost, a za uzvrat on te privlači u svoje Presveto Srce, u svoj mili zagrljaj da te pouči ljubiti ga na intiman način.

"Obradujte me i promijenite svoj život! Blažen onaj čovjek koji meditira o onome što vam danas nudim. I proučava svoje srce i ispituje svoju dušu, jer ja ću ga uzdignuti. Blaženi moji svećenici, biskupi i kardinali koji dolaze k meni kao onaj carinik (Luka 18, 9-14) priznajući svoje grijehe, jer će u njihovim srcima moja Riječ pustiti korijen i napredovat će. Ja ću im skinuti veo s očiju, tako da mogu vidjeti i razumjeti srcem. Sve što tražim jest ljubav! Ljubav i klanjanje… Sve što tražim, ljubljeni moji, jest ljubav u svetosti. Ja sam u potrazi za vašim srcem… Ljubav čeka, dođite i klanjajte mi se…" (1. lipnja 1989.).

descriptionEuharistijska prisutnost Isusova ili čuda EmptyRe: Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda

more_horiz
Alatri, Italija godina 1228

http://www.alatrifolkfestival.it/alatri_tour_eng.htm

i/ili

http://home.sprynet.com/~bryaneadm/miracles.htm

Jedna mlada zenska je bila jako zaljubljena u jednog mladog covjeka, koji za nju nije bas mario. Zenska je odlucila nekako nabaviti ljubavnu drogu, da prisili mladica na vezu s njom.

Nekakva vracara joj je rekla da ide na pricest, i - prije nego se pricest namoci u njezinim ustima, da izvadi hostiju i stavi je u krpu. Mlada zenska je to ucinila, cim je stigla doma, odmah je nasla kutijicu, i stavila hostiju u kutijicu, te je kutijicu stavila u udaljeni dio kuce, gdje su drzali kruh.

Po noci je imala lose snove, i iducu noc isto tako. Treci dan, nakon sto je svanulo, isla je pogledati hostiju. Otvorila je kutijicu, i nasla frisko meso. Pocela je plakati, ukucani su dosli do nje, vidjeli cudo, i obavijestili susjede.

Kad je rijec stigla do svecenika, on je otisao, zajedno sa jos nekoliko svecenika u tu kucu, uzeo je kutijicu sa hostijom, i odnio je biskupu. U katedrali hostiju su stavili na oltar, okruzenu cvijecem i svijecama. Biskup Giovanni iz Alatri-a je stalno imao posjete crkvenih i civilnih ljudi koji su htjeli znati o tome cudu.

Biskup iz Alatri-a je napisao pismo papi, Gregori IX i obavijestio ga o svetogrdju koje je pocinjeno. Papa Gregor IX je odlucio da dvije zene trebaju izvrsiti pokoru, obadvije su se pokajale. Papino pismo, datuma 13 ozujka godine 1228 se cuva u arhivi katedrale u Alatri-ju.

Papino pismo zahvaljuje Isusu koji ponekad radi cudesa, da time pozove grijesnike na pokoru, obrati pokvarene, i zaustavi zlodjela, te ucvrsti vjeru katolicke crkve. Papa kaze da je mlada zenska bila slaba u svojoj ljubavi prema mladom covjeku, a ne bas zla osoba, te se je pokajala. Vracara koja je nagovorila mladu zensku da sakrije hostiju je trebala biti disciplinirana, trebala je posjetiti sve obliznje biskupe, ispovijediti svoj grijeh, te ih zamoliti za njihov oprost, i biti im pokorna.

Cudesna hostija je bila netaknuta do godine 1700, kad je biskup monsignor Guerra dao kradinalu Cybo jedan mali dio. Taj mali dio je kardinal polozio u monstrance, te je stavio u crkvu svete Marije degli Angeli alle Terme u Rimu, gdje je on htio biti zakopan. Ali, svecenici koji su se brinuli za tu crkvu su bili premjesteni, pa su ponijeli taj komadic cudesne hostije sa sobom.

Glavni dio cudesne hostije, koji se nalazi u katedrali u Alatriju, se izlaze dva puta godisnje, prve nedjelje poslije Uskrsa, i prvu nedjelju poslije Duhova.

Godine 1960 biskup Edorado Facchini iz Alatrija je potvrdio to cudo. Pregledali su staklenu bocu u kojoj se drzi eukaristijsko cudo, i potvrdili da su pecati na mjestu, nitko ih nije dirao od godine 1886, prijasnja inspekcija. Biskup Facchini je prekinuo pecat, izvadio cudesnu hostiju, te obznanio da jos uvijek izgleda kao komad svjezeg mesa, izgleda svijetlo na svakom dijelu koji je doticao bocu. Cudesnu hostiju su vratili u bocu, i ponovo zapecacen.

Godine 1978 slavljena je 750-ta obljetnica toga cuda. U njegovoj homiliji, monsignor Cesario D'Amato je rekao da je cudo vidljivo, neunistivo, stvarno

more_horiz
Siena, Italija godina 1730

Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Euch72-2

http://www.therealpresence.org/eucharst/mir/siena.html
U kolovozu, 14tog godine 1730 vigil su vjernici poceli za nadolazeci blagdan Uznesenja Marijinog. Lopovi su dosli u crkvu svetog Franje, provalili su u tabernacle i odnijeli zlatni ciborium sa Hostijama sa sobom. Iduceg jutra, svecenik je otvorio tabernacl i ustanovio da ciborium nije na mjestu kad je pokusao dijeliti pricest. Jedan vjernik je nasao ciborium na ulici. Svi su bili zaprepasteni sa tim svetogrdjem, pa su ukinuli svetkovanje Uznesenja Marijinog. Nadbiskup je sa vjernicima molio molitve za otstetu, dok su ostali trazili Hostije i lopove koji su ih ukrali.

Dva dana kasnije, doke je molio u crkvi svete Marije iz Provenzano, jedan svecenik je primijetio nesto bijelo iz skrabice. Shvatio je da je to Hostija, pa je obavijestio druge svecenike u crkvi, onda su zajedno obavijestili nadbiskupa i fratre u crkvi svetog Franje. Otvorili su skrabicu, i nasli su puno Hostija, neke od njih zamotane u paucinu. Tamo je bilo 348 Hostija, i sest polovica, bas toliko koliko su Franjevci rekli da je bilo u crkvi svetog Franje. Hostije su bile pokrivene paucinom i prasinom. Svecenici su ih pazljivo ocistili, stavili ih u ciborium i stavili ciborium na glavni oltar u crkvi svete Marije. Iduci dan je nadbiskup Alessandro Zondadari odnio Hostije natrag u crkvu svetog Franje.

Nota: Ako su hostije prljave, ne treba ih pojesti, mogu se ostaviti negdje da ih vrijeme unisti, da kruh istrune, ali se ne smiju dirati. Proces mora biti prirodan, dok Hostije istrunu, Krist vise nece biti u njima.

Na svacije cudjenje te Hostije nisu istrunule, nego su ostale svjeze, cak su imale ugodan miris. S vremenom su Franjevci shvatili da je to cudo prezervacije. 50 godina nakon sto su pronadjene Hostije, sluzbena istraga je pokrenuta. Svecenik Carlo Vipera je pregledao Hostije 14 travnja godine 1780, probao je jesti jednu, shvatio je da su potpuno svjeze, i neostecene. Neke od Hostija su bile konzumirane u prijasnjim godinama, sad je samo 230 komada ostalo. Stavili su ih u novi ciborium. Godine 1789 nadbiskup Tiberio Borghese iz Siene je sa teolozima i drugim casnicima pregledao Hostije, cak i pod mikroskopom. Jos su bile potpuno svjeze, i nisu pokazivale nikakvih znakova truljenja, niti susenja. Nadbiskup je naredio da nekoliko obicnih, nepretvorenih hostija stave u kutiju, i zakljucaju kutiju. Nakon deset godina su te hostije polako trunule, osusile se i pretvarale se u prah. Godine 1850 su te nepretvorene hostije potpuno istrunule, dok su pretvorene Hostije bile jos uvijek svjeze i netaknute.

Nekoliko puta su istrazivali to cudo, pogotovu godine 1914. Tada je Papa Pio X naredio istragu. Istragu je vodio nadbiskup, ucenjaci i profesori iz Siene i Pise, i teolozi, i drugi crkveni velikodostojnici. Pravili su testove sa kiselinom i stirkom, pokazalo je da su Hostije uistinu tijesto, normalno tijesto. Komisija se je slozila da te Hostije ne mogu normalno ostati svjeze toliko dugo. Profesor Siro Grimaldi, je bio glavni istrazivac u kemiji, drzao je nekoliko predavanja o tim Hostijama, a poslije je napisao i knjigu o tom cudu Uno Scienziato Adora (Naucnik koji se klanja).

Godine 1922 jos jedna istraga je bila, ovaj puta sa kardinalom Giovanni Tacci, nadbiskupom Siene, i biskupima iz Montepulciano, Foligno i Grosseto. Ponovo su nasli isto: da je u pitanju kruh, potpuno ocuvan.

Godine 1950 su cudesne Hostije preseljene iz starog ciboriuma u novi i skuplji ciborium, koji se je svidio drugom lopovu. U noci 5 kolovoza godine 1951 je lopov provalio u crkvu, uzeo ciborium, ali je ostavio Hostije u cosku tabernacla. Nadbiskup ih je pregledao, izbrojio 133 Hostije, i zapecatio ih u novi srebrni ciborium.

Svaki mjesec 17tog su na izlozbi, mogu se vidjeti. Na blagdan Corpus Christi su stavljene u procesijski monstrance, nosili su ih iz crkve kroz grad.

Izmedju mnogih koji su se klanjali pred tim Hostijama su bili sveti Ivan Bosco, papa Ivan XXIII, a pape Pio X, Benedikt XV, Pio XI i Pio XII su izdali izjave kojima pokazuju interes i divljenje.

Zadnja promjena: ; pet 09 vel 2007, 11:51; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Avignon, Francuska 1433

Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Image8

http://66.51.101.109/mirakles/avignon.htm

Nakon sto je Louis VIII, kralj Francuske unistio Albigensian heresiju, koja je negirala
pravu prisutnost Isusovu u Hostiji, on se je zakleo da ce napraviti javnu izlozbu kao
otstetu Isusu.

Grad koji je bio izabran je bio Avignon, kralj je izabrao datum 14 rujna 1226, blagdan
uzvisenja Svetog Kriza, dan koji je on htio napustiti krunu. Planirali su Euharistijsku
procesiju, koja je trebala zavrsiti u kapelici koja je specijalno bila gradjena za Sveti Kriz.

U kapelici je kralj cekao procesiju, kralj je bio odjeven u jutu, sa uzetom oko njegovog
struka, i svijecicom u ruci. S njim je bio kardinal Legate i cijeli dvor, sa mnogim
vjernicima. Procesiju je vodio biskup Corbie. Presveti Oltarski Sakrament je bio izlozen
cijelu noc, i ostao je izlozen puno dana. Tada je biskup odlucio da je najbolje da
ostane stalno izlozen. Papa je to odobrio.

Nastala je konfraternija Sivih Podanika. U kapelici Svetog Kriza clanovi su se stalno
klanjali 200 godina.

Godine 1433 rijeke pored Avignona su narasle nakon mnogih kisa, te su preplavile
obale. 29 studenog je voda dosla blizu kapelice Svetih Podanika. Planirali su prenijeti
Presveti Oltarski Sakrament na suho, sigurno mjesto camcem. Kad su stigli u kapelicu,
vidjeli su da je voda bila razdvojena, slicno kao u vrijeme Mojsija. Ispred njih, voda je
bila i na lijevoj strani, i na desnoj, visine 1.2 metra. U sredini je bio suhi prolaz sve do
oltara. Dva svjedoka su pala na koljena ispred cuda, doke su ostali zurili da jave drugim
ljudima.

Iz tog vremena svjedocanstvo kaze:
Veliko je bilo cudo u ovoj kapelici kad je voda usla godine 1433. Jako jaka poplava,
ujutro u ponedjeljak 29 studenog, voda se je dizala do visine oltara. Ispod oltara su bili
svi papiri, odjela, rucnici, relikvije, od kojih niti jedan nije bio ni vlazan, makar je iduceg
dana, u utorak voda bila jos visa
. Iduceg dana, u srijedu, voda je pocela opadati...

1-vog prosinca, dana kad je voda pocela padati, puno je ljudi doslo u kapelicu da vide
to cuda, te da se uvjere kako su papiri, odjela i sve ostalo ispod oltara ostali suhi.

Cudo je pridonijelo ogromnim poboznostima u cast Presvetog Oltarskog Sakramenta.
Odlucili su da ce 30-ti studenog, dan na koji se je cudo dogodilo, biti specijalni
blagdan.

Mnogih godina su Sivi Podanici skidali cipele i klececi isli od vrata do oltara.

Nazalost, godine 1793, kapelica Svetog Kriza je bila unistena. Bila je ponovo
sagradjena, novce za gradnju je dala bogata porodica. Nakon sto je nova kapelica bila
zavrsena, nadbiskup Avignona je ponovio privilegiju koju je originalna kapelica imala
prije, a to je kapelica Stalnog Klanjanja. Kazu da je ta privilegija jos uvijek tamo

more_horiz
Hrki je muška Marijančica:klap:
lol!

more_horiz
Izraile, što si time htio reći? Ako je neka šala, reci je u kavfančetu, ako nije šala nego poruga, ispričaj se Hrkiju.

Nemoj se ljutiti. ali mene jako boli ako tebe ili ti nekog, ili netko drugi, se ruga bratu ili sestri. Ako je šala, ajmo svi u kafić.

Vaša Noemi

more_horiz
Ispričavam se hrkiju.Very Happy

more_horiz
Najpoznatije i najvece euharistijsko cudo je u mjestu Lanciano, Italija.

Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Lanciano1

http://www.therealpresence.org/eucharst/mir/lanciano.html

Tamo je svecenik reda svetog Basila, u crkvi svetog Legontiana, posumnjao u stvarnu prisutnost Isusovu u hostiji. Za vrijeme mise, hostija se je promijenila u pravo meso, a vino u pravu krv. Hostija je velika hostija, iste velicine.

Od godine 1574 razliciti testovi su pravljeni na tom cudu. Godine 1970-71, a djelomicno i 1981 naucna istraga je pravljena. Istrazivao je naucnik, Prof. Odoardo Linoli, profesor anatomije, patologije, kemije i klinicke mikroskopije. S njim je testove pravio i Prof. Ruggero Bertelli izSiene.

Analiza je pokazala, dokazano mikroskopskim fotografijama:
meso je pravo meso, krv je prava krv,
krv i meso su ljudskog roda,
meso je misic srca,
u mesu vidimo u sekciji: myocardium, endocardium, vagus nerve, lijeva klijetka srca,
meso je "srce" kompletno u osnovnoj strukturi,
meso i krv imaju istu krvnu grupu: AB,
u krvi su proteini istih normalnih proporcija kao sto su nadjeni u normalnoj svjezoj krvi,
u krvi su minerali,
sacuvanost mesa i krvi, koji se normalno drze 12 stoljeca, i izlozeni su atmosferskim i bioloskim agentima, ostaje neobjasnjivo.

more_horiz
Za vrijeme mise, hostija se je promijenila u pravo meso, a vino u pravu krv. Hostija je velika hostija, iste velicine.

Bilo bi zanimljivo napraviti DNA analizu tog uzorka!!!

more_horiz
evo , kao naručeno za Malog princa, jedno novije euhar.čudo:

Euharistijsko čudo u Ostini (kraj Firence u Italiji)

Svećenik Gian Paolo Faroni,molio se u 15 sati,23.svibnja 2003.g.Primjetio je iznenada da je hostija u pokaznici prekrivena purpurnom krvlju s jedne strane,a sa druge strane hostija se znojila.Kada je svećenik dodirnuo pokaznicu,bila je topla.I drugi ljudi su to vidjeli i bili svjedoci.Na hostiji su se pojavila dva grčka slova, alfa i omega,koja nisu bila prije toga,niti su ih ljudi napravili prilikom izrade hostije.U Bibliji piše da je Isus za sebe rekao da je on Alfa i Omega,što znači Početak i Svršetak,jer su alfa i omega,prvo i zadnje slovo grčke abecede.
Na Badnjak,24.prosinca 2003.objavljeni su rezultati ispitivanja koji su obavljeni na Medicinskom institutu u Firenci.

Analizom su se dobili rezultati:
-radi se o ljudskoj muškoj krvi
-krvna grupa je AB,rezus faktor Rh+
-Krv je ista koja je bila i prilikom Euharistijskog čuda u Lancianu i koja se nalazi na Torinskom platnu (to je platno u koje je Isus bio obavijen,nakon smrti na križu,pronadjeno je u Jeruzalemu i prenijeto u Torino)
-napravljene su sve moguće analize na DNA

zanimljivo da se radi o AB grupi, a ta se grupa često spominje kod mnogih analiza krvi fenomena koji se tiču nadnaravnih pojava ( torinsko platno isl)

more_horiz
Strah me i pomislit da se iz toga može izvući genetski kod i klonirati?
Mislim da meni kao katoliku nisu dokazi presudni za istinitu prisutnost Živog Boga u Euharistiji nego vjera.
Prisutnost Boga se bez vjere ne može shvatiti.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Strah me i pomislit da se iz toga može izvući genetski kod i klonirati?
Mislim da meni kao katoliku nisu dokazi presudni za istinitu prisutnost Živog Boga u Euharistiji nego vjera.
Prisutnost Boga se bez vjere ne može shvatiti.

o kakvo kloniranju govoriš?
ispitivanju nisam vršio ja , nego znanstvenici
a vršili su ih jer su skeptici i nevjernici tražili da se vrši ispitivanju da li je uopće krv ljudska u pitanju itd

meni ne trebaju takvi dokazi jer vjerujem u Isusovu nazočnosti
ali trebaju npr. protestantima i drugima koji ne vjeruju
zato i ova tema, da se ljudi uvjere i kroz znakove koje nam je dragi Otkupitelj i Spasitelj davao , da ne popustimo u vjeri u njegovu nazoćnost u hostiji;)

more_horiz

Egipatski su vračari isto pravili velika "čuda" u Mojsijevo vrijeme (usp. Izlazak gl. 7 & 8 ).

more_horiz
Dizma je napisao/la:

Egipatski su vračari isto pravili velika "čuda" u Mojsijevo vrijeme (usp. Izlazak gl. 7 & 8 ).

brate dizma,

jako griješiš
nitko od laika, niti od svećenika ništa nije mađijao:affraid:
sve su to natprirodne pojave:D

more_horiz
Euharistijsko čudo kojem je svjedok Sveti Otac Ivan Pavao II

"Očitovao sam vam Presvetu Euharistiju na različite načine da bi Moja djeca mogla shvatiti važnost Presvete Euharistije."

"Požurite da postanete gorući plamenovi ljubavi, naknade i poklonstva Gospodinu koji jest u Presvetoj Euharistiji."

iz Isusovih i Marijinih "poruka po Juliji Kim"

Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Pope1zu3
31. listopada 1995, za vrijeme Mise u Papinskoj Kapeli.

Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Pope2cc1
1995. 10. 31.
Sveti Otac se iznenadio da je i On sâm postao svjedokom (čuda) izmjene Hostije u Tijelo i Krv u Julijinim ustima.

Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Pope3xw0
1995. 10. 31.
Zatim je Sveti Otac pomilovao Juliju Kim po obrazu.

Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Pope6gk3
1995. 10. 31.
I nad njom učinio znak Križa.

Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Pope5kb4
1995. 10. 31.
S velikim štovanjem prema Svetom Ocu, Julija Kim mu se smješi, nakon što se pred Njim duboko poklonila u korejskom stilu.

more_horiz
Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Euharistijskoudouk0 Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Euharistijskoudo3pe7 Euharistijska prisutnost Isusova ili čuda Euharistijskoudo2zo0

više ukoliko želite možete saznati na ovom linku:

http://www.heartofjesus.ca/Naju/naju.htm

more_horiz
Ovo mi se već čini neukusnim. Nekakav kanibalizam odjeven u kršćansko ruho. affraid

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply