Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zavist

power_settings_newLogin to reply
+2
Spart
kainos
6 posters

descriptionZavist - Page 2 EmptyRe: Zavist

more_horiz
Da, potpuno se slažem s tobom, brate moj...
Nažalost, takav duh pokreće također mnoge vjernike. To što sam ja član neke crkvene zajednice koja naglašava poniznost i uzajamnu službu, ne znači nužno da sam nanovo rođen i da doista imam ove rodove Duha...

Mladi ljudi su jako skloni natjecanju s drugima...Posebno dečki, dok se trude da osvoje djevojke... Čak i u crkvi dok sviraju na bogoslužju pjesme slavopoja Bogu, neki momci pokušavaju biti dobri u tome samo zato, da bi impresionirali neke djevojke u "publici"... To nam je u krvi, teško nam je ići protiv sebe... Ali zato je na roditeljima velika odgovornost da djecu uče (primjerom prije svega) koliko je važno danas biti skroman, ponizan, jednostavan, zadovoljan time što imam...

Što se tiče visokih crkvenih dužnosnika, nažalost vjerojatno postoje i među njima neki, kojima je najvažnije da budu PRVI, da zauzmu POLOŽAJ, kao što to imamo u politici... Ali ovakvi ljudi ne samo da sramote ime crkve, nego također upropaštavaju moral i onemogućavaju duhovni napredak cijele crkvene zajednice. Zato što vođe imaju jako veliki utjecaj. Pogotovo u izrazito hijerarhijski organiziranim zajednicama, kao što je katolička...
Kad bi ljudi znali koliko je važno da vođe Božjeg naroda budu pravi, ponizni, vjerni Božji ljudi...

more_horiz
Slazem se sa tobom justin,

To sto si rekao je ok, kazes na roditeljima je velika odgovornost, jeste. Ali pogledan na moj zivot. Mene roditelji nisu mogli usmeriti ka Hristu i moralu kao tebe, jedino sto su ucinili je da su mi omogucili da imma potrebne uslove za odrastanje.
Ali nisu mi mogli omoguciti moralno vaspitanje kao tebi. O tome sam se morao sam starati.

Pa tako prodjes neka iskustva u zivotu i pitas zar sve moras prolaziti tezim putem.

E ono sto mene obuzima kao pitanje je zasto je to tako? ZASTO LJUDI KOJI ISPOVEDAJU HRISTA IMAJU LOSE RODOVE AKO JE TO HRISTOV DUH?

Fundamentalno su oni ok? Veruju u HRista, Krsnetenje, pokajanje, opravdanje verom, posvecenje, eto neki i u subotnji dan, PA KAKO ONDA IMAJU TU ZAVIST, RAZUMES, FUNDAMETNALNO IMAJU DOKRTINU SAVRSENU TESKO MOZES STAVITI PRIMEDBU NA TO.

Ma ja sam to prosao sa darom jezika, kada sam prihvatio to kao znak krstenja svetim Duhom, imao sam to ceznuo za time jer su me ucili da mi vecna sudbina zavisi od toga.

I kada sam to dobio sta se desilo, postao sam zvezda u crkvi jer sam govorio jezike vise nego bilo ko od njih tamo. ALI JA SAM MISLIO DA CU SE NANOVORODITI KADA TO BUDEM IMAO, USTVARI MISLIO SAM DA CU IMATI NOVO SRCE, I ONDA MOGAO SAM LJUDE PREMAZATI SA TOM PRICOM DA JE TAKO, ali istinksi to nije bilo tako u mom srcu.

Ja sam zeleo, zeleo stvari koje Bog zabranjuje i mogao sam pricati svim jezicima sveta to mu je bilo tako.

I to me zanima ONO STO ODREDJENE DOKRTINE PROIZVODE U MENI, MOGU ONE BITI JAKO LEPO IZLOZENE UBEDLJIVE ALI AKO DOK JA SLUSAM TOG PROPOVEDNIKA TO NE CINI DA JA BUDEM U SLOBODI OD GREHA, JA TO NE MOGU PRIHVATITI NIKAKO MA KOLIKO TO BILO RECENO FUNDAMENTALNO TACNO.

Tako je i sa subotom KADA BIH ZNAO I KADA BI ME LJUDI UBEDILI DA CE TO KORISTITI MOM VECNOM SPASENJU PA JA BIH JE DRZAO REVNIJE OD MNOGIH TVOJIH VERNIKA, ali pre toga moram videti te ljude kako ljube Hrista, kako u njihovoj crkvi nema takmicarskog duha, moram videti kako poniznost zivi u njima, moram videti kako njihovi mladi nemaju jedinu anbicuju da organizuju svoj zemaljski zivot i obezbede sebi zemaljsku egzistenciju, moram videti i sustinu ne samo fundamentalnu istinu. Nadam se da me rezumes.

Pokazi mi takvu zajednicu i pre ces me ubediti da si i fundamentalno isrpavan.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dragomir je napisao/la:

Tako je i sa subotom KADA BIH ZNAO I KADA BI ME LJUDI UBEDILI DA CE TO KORISTITI MOM VECNOM SPASENJU PA JA BIH JE DRZAO REVNIJE OD MNOGIH TVOJIH VERNIKA, ali pre toga moram videti te ljude kako ljube Hrista, kako u njihovoj crkvi nema takmicarskog duha, moram videti kako poniznost zivi u njima, moram videti kako njihovi mladi nemaju jedinu anbicuju da organizuju svoj zemaljski zivot i obezbede sebi zemaljsku egzistenciju, moram videti i sustinu ne samo fundamentalnu istinu. Nadam se da me rezumes.

Sto,zar vjernici,si dopustaju ubjedjivanje od ljudi?Zar vjernici se nesmiju brinuti za ovozemaljsku egzistenciju?????????Pa zar ne pise negdje u Bibliji,tko ne radi da ne jede??????</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Smije li vjernik biti zavistan,i na cemu,nije li to veliki grijeh????

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Slazem se sa tobom justin,

To sto si rekao je ok, kazes na roditeljima je velika odgovornost, jeste. Ali pogledan na moj zivot. Mene roditelji nisu mogli usmeriti ka Hristu i moralu kao tebe, jedino sto su ucinili je da su mi omogucili da imma potrebne uslove za odrastanje.
Ali nisu mi mogli omoguciti moralno vaspitanje kao tebi. O tome sam se morao sam starati.

Pa tako prodjes neka iskustva u zivotu i pitas zar sve moras prolaziti tezim putem.

E ono sto mene obuzima kao pitanje je zasto je to tako? ZASTO LJUDI KOJI ISPOVEDAJU HRISTA IMAJU LOSE RODOVE AKO JE TO HRISTOV DUH?

Fundamentalno su oni ok? Veruju u HRista, Krsnetenje, pokajanje, opravdanje verom, posvecenje, eto neki i u subotnji dan, PA KAKO ONDA IMAJU TU ZAVIST, RAZUMES, FUNDAMETNALNO IMAJU DOKRTINU SAVRSENU TESKO MOZES STAVITI PRIMEDBU NA TO.

Ma ja sam to prosao sa darom jezika, kada sam prihvatio to kao znak krstenja svetim Duhom, imao sam to ceznuo za time jer su me ucili da mi vecna sudbina zavisi od toga.

I kada sam to dobio sta se desilo, postao sam zvezda u crkvi jer sam govorio jezike vise nego bilo ko od njih tamo. ALI JA SAM MISLIO DA CU SE NANOVORODITI KADA TO BUDEM IMAO, USTVARI MISLIO SAM DA CU IMATI NOVO SRCE, I ONDA MOGAO SAM LJUDE PREMAZATI SA TOM PRICOM DA JE TAKO, ali istinksi to nije bilo tako u mom srcu.

Ja sam zeleo, zeleo stvari koje Bog zabranjuje i mogao sam pricati svim jezicima sveta to mu je bilo tako.

I to me zanima ONO STO ODREDJENE DOKRTINE PROIZVODE U MENI, MOGU ONE BITI JAKO LEPO IZLOZENE UBEDLJIVE ALI AKO DOK JA SLUSAM TOG PROPOVEDNIKA TO NE CINI DA JA BUDEM U SLOBODI OD GREHA, JA TO NE MOGU PRIHVATITI NIKAKO MA KOLIKO TO BILO RECENO FUNDAMENTALNO TACNO.

Mogu ti reći da me ovaj post dirnuo. Stvarno je tako kako kažeš - ako ne vidimo da BOG DJELUJE u čovjeku, tada sva ta nauka ne vrijedi ni pišljiva boba! I mogu ti reći da me sram, kad vidim neke mlade ljude iz adventističke crkve, da se ponašaju kao svjetski! Ali hvala Bogu, neki od njih su se popravili... Ipak su to mlade osobe, a danas je općenito vrlo teško mlade uopće zadržati u crkvi... Ali mogu ti reći da kad je riječ o suboti, to je doista jedan veliki blagoslov od Boga. Jesi čitao časopis National Geographic? Prošle godine je izašao jedan broj, u kojemu se govorilo o "tajnama dugovječnosti". I znaš koje skupine ljudi najduže žive? Bilo je tri skupine, ne sjećam se više koje točno, ali jedna od te tri skupine ljudi nije bila vezana za podneblje i kulturu i zdrave sireve, kao svojom tajnom dugovječnosti, nego je ta skupina za svoju tajnu dugovječnosti imala svoju VJERU! - ta skupina su ADVENTISTI! Da čovjek ne povjeruje, jel da? Stručnjaci su ispitivali kako Adventisti mogu tako dugo živjeti i zaključili su da je u pitanju njihov način ishrane (zahvaljujući Bibliji i zdravstvenoj reformi nadahnute spisateljice Ellen White), te SUBOTA! DA, SUBOTA! Zašto je subota tajna dugovječnosti? Zato što su Adventisti jedna od rijetkih denominacija koja se doista čvrsto drži biblijskog učenja o danu od odmora, a to znači da svakog tjedna CIJELU subotu (a ne samo na misi, jel tako...Smile ) posvete ODMORU! I to ne tako da idu spavati... Nego taj cijeli dan posvete izgrađivanju dobrih odnosa s Bogom (bogoslužje, kroz proučavanje i slavljenje) i ljudima oko sebe (odlaze u prirodu, zovu jedni druge u goste...). Doista je subota najbolji lijek protiv stresa, a stres je jedna opaka bolest, koja nemilosrdno zahvaća svakoga u današnjem ubrzanom i nervoznom svijetu... Ljudi uzimaju slobodne dane par puta godišnje da bi se odmorili...ali to im ne može biti dovoljno...čak i tada se malo tko ZNA ODMORITI - ljudi i tada razmišljaju o poslu, brinu se, telefoniraju... Ali zanimljivo je da je Bog u Bibliji rekao da u subotu moramo POTPUNO prestati s poslom, čak da ne smijemo ni PREGOVARATI o poslu toga dana! Shvaćamo li zbog čega je Bog dao taj "zakon" o suboti? Ako posvetimo taj dan Jahvi, to vrijeme ćedoista za nas biti jedan veliki, neopisivo veliki blagoslov od Boga, baš kako piše Postanak 2:2-3!

Eto ja malo off-topic, ali baš si me potaknuo na ovo... Otvorit ću novi topic, o moralnosti subote i stvaranju svijeta...bit će opet puno za čitati...Smile

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
apostol je napisao/la:
Smije li vjernik biti zavistan,i na cemu,nije li to veliki grijeh????
Je to je veliki grijeh,jer je Lucifer nacinio prvi taj grijeh,iz zavisti,i ako postoji,prvi,drugi hiljaditi grijeh,ovo bi definitivno bio prvi grijeh.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply