Što je to zavist, kako je nastala, i kako je možemo pobijediti?
Joshua je napisao/la:Po meni zavist sama po sebi je negativna kao i ljubomora.Patološko stanje bi se možda moglo usporediti sa dopuštanjem zavisti u svojem životu da se duboko ukorijeni u naše biće,a što nikako nije dobro.
Joshua je napisao/la:Kako to misliš Dina da ljubomora ne mora biti negativna?Ako sam ja ljubomoran na nekog što ima nešto,a ja ne da li je to u redu?
Dina je napisao/la:
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>Joshua je napisao/la:Kako to misliš Dina da ljubomora ne mora biti negativna?Ako sam ja ljubomoran na nekog što ima nešto,a ja ne da li je to u redu?
Ne nije uredu,ali ako ja imam nesto i ljubomorno ga cuvam i njegujem ,e to je za mene pozitivno,ja tudje necu a svoje nedam.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>
Joshua je napisao/la:Dina je napisao/la:
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>Joshua je napisao/la:Kako to misliš Dina da ljubomora ne mora biti negativna?Ako sam ja ljubomoran na nekog što ima nešto,a ja ne da li je to u redu?
Ne nije uredu,ali ako ja imam nesto i ljubomorno ga cuvam i njegujem ,e to je za mene pozitivno,ja tudje necu a svoje nedam.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>
Da li je to onda ljubomora ili ?Nego to što si ti navela je revnost ili briga za svoje.Ne znam kako to možemo povezati sa zavisti ili ljubomorom
|
|