Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Razum i/ili srce?

power_settings_newLogin to reply
+7
dominik
Justin
Peaceful_warior
simply
No Nick
braslav
forestsilvy
11 posters

descriptionRazum i/ili srce? - Page 2 EmptyRe: Razum i/ili srce?

more_horiz
Dao nam je razum i dao nam srce!
Dobismo razum da spoznajemo i srce da Ljubimo!!

bijasmo slobodni i u toj slobodi tvrdoga sam mišljenja nije Adamu i Evi Zmija/Sotona lagao! već ih je malicioznom istinom naveo na zlo!

ne bijaše na naše dobro niti bijaše Bogu ugodno!! a ta prosudba je bila jedino bitno.

Kada se proba grijeh-nije ga se lako ostaviti-jeste li se pitali zašto?
Vlast Sotonsku ne prihvaćam kao obrazloženje od nikoga koji Vjeruje u Isusa Krista-Kralja svih Kraljeva i Spasitelja!!
Dakle?

Moć.
Mogu-zašto ne bih.
Moć slobodom razuma poželjeti i uzeti!Izabrati između dobra i zla, biti kao Bog!
Uzeti znaći zavladati nad uzetim, prvo sam uzeo svoju Volju k sebi Bože i njome krenuo prema zabranjenome, dakle osporivši Tvoju Vlast i Tvoju Volju da bude!!
Moj razum me okrenuo od tebe a da bijah Mudar osim tebe ne bi ničeg bilo.I bio bi mi dovoljan.
Razum nas posramje,dok je srce bilo idolopoklonik žene/i čovjekove/oj.

Sluga srce i razum Gospodar!?

Dobismo razum da Ga spoznajemo i srce da Ga Ljubimo!!

ovako stvari dobivaju svoje pravo mjesto i poslanje
nakon što nam se Božić rodi i nama se nanovo obznani!!

Ljubiti Boga svim Srcem svojim, svom dušom svojom, svom snagom svojom i svim umom svojim!!
Budi Bože vazda Volja Tvoja ne moja moj Gospodine!vraćam što sam zloupotrebio!!!
oprosti
Blagoslovilo vas Predragocjeno Srce Isusovo

more_horiz
Ispunjavanje zahtjeva zakona je plod spasenja.

Istrazitelj srca kaze:
Kada se proba grijeh-nije ga se lako ostaviti-jeste li se pitali zašto?
Vlast Sotonsku ne prihvaćam kao obrazloženje od nikoga koji Vjeruje u Isusa Krista-Kralja svih Kraljeva i Spasitelja!!
Dakle?

Prodan pod grijeh-
Kaze apostol Pavao

Rimljanima 7,14-25
8 A grijeh uze prigodu po zapovijedi i načini u meni svaku želju; jer je grijeh bez zakona mrtav.
9 A ja sam živio nekad bez zakona; a kad dođe zapovijed, grijeh oživje.
10 A ja umrijeh; i nađe se, da mi je zapovijed bila za smrt, a trebala me je voditi k životu.
11 Jer grijeh uzevši prigodu po zapovijedi prevari me, i ubi me njome.
12 Tako je dakle zakon svet, i zapovijed sveta i pravedna i dobra.
13 što je dakle dobro meni zar postade smrt? Bože sačuvaj! Nego grijeh, da se pokaže grijeh, dobrom učini nu smrt, da bude grijeh odviše griješan zapovijeđu.
14 Jer znamo, da je zakon duhovan a ja sam tjelesan, prodan pod grijeh.
15 Jer ne znam, što činim, jer ne činim ono, što hoću, nego na što mrzim, ono činim.
16 Ako li ono činim, što neću, hvalim zakon, da je dobar.
17 A to ja sad više ne činim, nego grijeh, koji stanuje u meni.
18 Jer znam, da dobro ne živi u meni, to jest u tijelu mojemu, jer htjeti imam u sebi, ali učiniti dobro, ne nalazim.
19 Jer dobro, što hoću, ne činim, nego zlo, što neću, ono činim.
20 A kad činim ono, što neću, već ja to ne činim, nego grijeh, koji stanuje u meni.
21 Nalazim dakle zakon, kad hoću dobro da činim, da me na zlo nagoni.
22 Jer imam radost u zakonu Božjemu po unutrašnjem čovjeku,
23 Ali vidim drugi zakon u udima svojim, koji se protivi zakonu uma mojega i zarobljava me zakonom grijeha, koji je u udima mojim.
24 Ja nesretni čovjek! Tko će me izbaviti od tijela smrti ove?
25 Hvala Bogu po Isusu Kristu, Gospodinu našemu! Tako dakle ja sam umom služim zakonu Božjemu, a tijelom zakonu grijeha.

more_horiz
Što mislite može li osoba koja je psihički bolesna imati jaku i djelotvornu vjeru?
Znamo da bismo vjerovali moramo situaciju gledati srcem, a ne umom, no kad je um bolestan vjerujem da je to znatno teže. Nije isto zdravoj osobi i depresivnoj gledati kako Bog za nas ima naume mire, a ne nesreće da nam da budućnost i nadu itd. Zdravi ljudi mogu imati kušnje, ali bolesnima je daleko teže jer će njih možda srušiti u vjeri stvari koje zdrave nikad ne bi srušilo. Da li Bog onda ima iste kriterije prema zdravom i bolesnom? Da li bolesnom ''progleda kroz prste'' nekad jer zna koje su mu mogućnosti?!...
Nadam se da sam bila otprilike jasna što vas hoću pitat.
P.S. znam da je Bog iscjelitelj i znam da može iscjeliti psihu i ne očekujem sad odgovor kao da Bog ima zdravlje za tu osobu, već me zanima dok je osoba bolesna može li imati vjeru koja pomiče planine i tome slično?

more_horiz
Draga Mila,ovo tvoje pitanje je dosta kompleksno,mozda ce netko od strucnjaka iz psihologije lili medicine bolje objasniti.
Ali smatram da Bog ima za sve jednake kriterije,ono sto ponekad mi ne razumijemo to su njegove metode rada.Pa i sam psalmista kaze....kipi ljudsko srce sto nema odmah osude za zlo.
Mi smo kao ljudi skloni odmah izreci osudu,a Bog u nama gleda ,ne ono sto jesmo ,nego sto bi mogli biti.Mislim da upravo depresivni ljudi u Bogu mogu pronaci veliki ....zaklon i stit.
O covjekovoj vjeri u Boga,zdrava ili bolesna se nikad ne usudjujem bilo sto reci,zasto?Zato... jer vjeru svatko od nas gradi drugacije s Bogom,Bog svakog ponaosob... kako pise u Izaiji ima na svojim dlanovima izrezanog.Verojatno nam je i zato dan onaj stih...ne sudite da vam se ne sudi.Mi nismo citatelji n icijeg srca,i ne znamo sto kome stoji u srcu.Ali zato mozemo dati sanse svakom da dodje Bogu i gradi svoj odnos sa njim.

more_horiz
Apsolutno bih se složio sa opcijom razuma i srca. Čovjek ne može biti potpun bez udjela jednog i drugog u svojem životu. Isto tako čovjekov odnos prema Bogu nemože biti kvalitetan ako ne sadži obadvije komponente. Zato su nam i dani da razumijemo i dajemo tu ljubav kojom nas je otkupio naš Spasitelj Isus Krist . Naravno tu ćemo ljubav imati ako mu otvorimo u potpunosti i svoj um i svoje srce. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply