Što je to krštenje Duhom Svetim...da li je to poseban čin, ili je u paketu s krštenjem vodom?
Krizostom je napisao/la:Što je to krštenje Duhom Svetim...da li je to poseban čin, ili je u paketu s krštenjem vodom?
Jevrejin je napisao/la:Kada sam se krstio vodom, prihvativsi Hrista kao licnog Spasitelja, primio sam Svetoga Duha.
Kako sam to znao?
Ovo navodim, samo zbog toga da bi ste me razumeli - dosao sam sa ulice, vrlo nezgodnog karaktera - i umesto da i dalje budem namrsten sada sam se samo radovao.
Ali krstenje Svetim Duhom doslo je mnogo godina kasnije. Kada je sisao, bilo je to Nebo u srcu!
Znam da mi mozemo o ovome raspravljati, ali novorodjenje je iskustvo i telesnom coveku koji to ne zna ili ne razume, nemoguce ga je opisati. Telesno ne razume sto je od Duha, jer mu je nemoguce.
Mi samo mozemo reci kako se ono postize.
E sada se postavlja pitanje, kako ?
Ne sumnjam da ce mnogi to teoretski umeti da objasne. Ucinimo to zbog onih koji nemaju pojma kako se krsti Svetim Duhom. Kako se prima Sveti Duh.
Noemi je napisao/la:Jevrejin je napisao/la:Kada sam se krstio vodom, prihvativsi Hrista kao licnog Spasitelja, primio sam Svetoga Duha.
Kako sam to znao?
Ovo navodim, samo zbog toga da bi ste me razumeli - dosao sam sa ulice, vrlo nezgodnog karaktera - i umesto da i dalje budem namrsten sada sam se samo radovao.
Ali krstenje Svetim Duhom doslo je mnogo godina kasnije. Kada je sisao, bilo je to Nebo u srcu!
Znam da mi mozemo o ovome raspravljati, ali novorodjenje je iskustvo i telesnom coveku koji to ne zna ili ne razume, nemoguce ga je opisati. Telesno ne razume sto je od Duha, jer mu je nemoguce.
Mi samo mozemo reci kako se ono postize.
E sada se postavlja pitanje, kako ?
Ne sumnjam da ce mnogi to teoretski umeti da objasne. Ucinimo to zbog onih koji nemaju pojma kako se krsti Svetim Duhom. Kako se prima Sveti Duh.
Hej, brate po ulici, pa i ja sam slično prošla! Mene je Isus sreo na ulici, na autobusnoj stanici!
braslav je napisao/la:Puno ljudi dozivi obracenje, a samo nekolicina ima darove Duha Svetoga.
|
|