Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krštenje Duhom Svetim

power_settings_newLogin to reply
+4
Spart
Daniel
braslav
kainos
8 posters

descriptionKrštenje Duhom Svetim EmptyKrštenje Duhom Svetim

more_horiz
Što je to krštenje Duhom Svetim...da li je to poseban čin, ili je u paketu s krštenjem vodom?

descriptionKrštenje Duhom Svetim EmptyRe: Krštenje Duhom Svetim

more_horiz
Mogu li se malo ubaciti . Ja mislim da obraćenje nije isto što i nanovorođenje.
Krštenje Duhom Svetim se događa kod duboke odanosti i bliskosti sa Gospodinom Isusom.

Obraćenje jest promjena stava, načina razmišljanja u korist Boga, a tome prethodi spoznaja o griješnosti te pokajanje.

Nanovorođenje imamo poziciono, tj. Bog nas je nanovorodio kroz Krista i prihvaćanje Njega kao Spasitelja, i imamo svakodnevno nanovorođenje naše naravi, karaktera, preoblikovanje, svakog dana umremo sebi a rađamo se Bogu. Svaki dan nam život donosi lepezu događaja i pred nas se postavljaju izbori, raskrižja. Odabirom Kristova uska puta, već smo pokazali staroj naravi da nam više ničemu ne služi.

Krštenje Duhom Svetim se događa kada se čovjek i Bog sretnu u najdubljem dijelu čovjekovog duhovnog srca, manifestira se mirom, blagošću, toplinom, radošću, blaženom spoznajom prisustva Gospodnjeg. To se teško može opisati riječima, ali čak ni osjećajima jer to je povišeno stanje duha u čovjeku, ne spada u euforiju.

Krštenje Duhom Svetim mogu popratiti , (ali i ne moraju) darovi Duha Svetoga koji služe za osobnu i crkvenu izgradnju. Ti darovi se trebaju koristiti božjom mudrošću a ne ljudskom bahatošću i veličinom.

Nanovorođenje i krštenje Duhom Svetim nije jedno isto. Nanovorođenje se dešava na mentalnoj i emotivnoj ravni a krštenje na duhovnoj. Krštenje je božanska intervencija.

more_horiz
Kada sam se krstio vodom, prihvativsi Hrista kao licnog Spasitelja, primio sam Svetoga Duha.
Kako sam to znao?
Ovo navodim, samo zbog toga da bi ste me razumeli - dosao sam sa ulice, vrlo nezgodnog karaktera - i umesto da i dalje budem namrsten sada sam se samo radovao.

Ali krstenje Svetim Duhom doslo je mnogo godina kasnije. Kada je sisao, bilo je to Nebo u srcu!

Znam da mi mozemo o ovome raspravljati, ali novorodjenje je iskustvo i telesnom coveku koji to ne zna ili ne razume, nemoguce ga je opisati. Telesno ne razume sto je od Duha, jer mu je nemoguce.
Mi samo mozemo reci kako se ono postize.

E sada se postavlja pitanje, kako ?
Ne sumnjam da ce mnogi to teoretski umeti da objasne. Ucinimo to zbog onih koji nemaju pojma kako se krsti Svetim Duhom. Kako se prima Sveti Duh.

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Što je to krštenje Duhom Svetim...da li je to poseban čin, ili je u paketu s krštenjem vodom?

Krštenje Duhom Svetim je poseban čin. Ne dolazi u paketu sa krštenjem vodom. Može se desiti da netko bude kršten u isto vrijeme, ali može biti i prije i poslije krštenja vodom. Ovisi o osobi, koliko se zbližila, koliko je otvorena, a i sami način manifestacije je stvar između Boga i čovjeka. No, primarni znak krštenja Duhom Svetim jest radost u duši, i doživljaj Boga unutar sebe. To se ne može uporediti sa osjećajem radosti, nego unutarnje stanje posebne blažene tihe radosti, pomiješane sa mirom i ljubavlju.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Kada sam se krstio vodom, prihvativsi Hrista kao licnog Spasitelja, primio sam Svetoga Duha.
Kako sam to znao?
Ovo navodim, samo zbog toga da bi ste me razumeli - dosao sam sa ulice, vrlo nezgodnog karaktera - i umesto da i dalje budem namrsten sada sam se samo radovao.

Ali krstenje Svetim Duhom doslo je mnogo godina kasnije. Kada je sisao, bilo je to Nebo u srcu!

Znam da mi mozemo o ovome raspravljati, ali novorodjenje je iskustvo i telesnom coveku koji to ne zna ili ne razume, nemoguce ga je opisati. Telesno ne razume sto je od Duha, jer mu je nemoguce.

Ne sumnjam da ce mnogi to teoretski umeti da objasne. Ucinimo to zbog onih koji nemaju pojma kako se krsti Svetim Duhom. Kako se prima Sveti Duh.

Hej, brate po ulici, pa i ja sam slično prošla! Mene je Isus sreo na ulici, na autobusnoj stanici! I love you I love you I love you

more_horiz
Hej, brate po ulici, pa i ja sam slično prošla! Mene je Isus sreo na ulici, na autobusnoj stanici!quote]

U Djelima Apostolskim 1,5
Isus je rekao svojim sljedbenicima da će biti kršteni Duhom Svetim - u Djelima 2 čitamo o pedesetnici kao očevidno ispunjenje Njegovih riječi.To se dogodilo deset dana nakon uznesenja / Isus je uzašao na Nebo Ocu da počne službu - u Nebeskoj svetinji./
Krštenje Duhom, idealno gledano prethodi krštenju vodom- koje je vidljivo priznanje o promjeni koja se dogodila u srcu.Istinski vjernik rođen je Duhom-Ivan 3,5.6.
Prvi čin probuđenja iz mrtvih - pokajanje po prihvaćenom svjedočenju Duha Svetoga o rješenju za grijeh - dar je Duha Svetog.To darivanje je omogučio Krist.Njegov lik, Njegov križ, Njegovo djelo, u kojem smo surazapeti, suumrli, suuskrsli, Duhom prepoznajemo kao dar Kristov za nas osobno..To nas svjedočanstvo Duha gane i poslobodnoj volji prihvatamo silu kojom nas križ privlači - kajemo se nakon priznanja svojih grijeha, dragovoljno...Zapazimo važnost UZNESENJA !Isus je počeo obavljati svoju Nebesku službu spasenja - Posredovanje za griješnika u Nebeskoj Svetinji-
Preko te Njegove službe je aktivirana služba Svetoga Duha kojom nas Isus poziva k sebi - iz smrti u život Njegovom vjerom.Bez Njegove sadašnje službe u Svetinji - ne bi bila moguće krštenje Svetim Duhom.Prikaz ove istine bitan je u dokazivanju istine o prirodi autoriteta Crkve..

more_horiz
VELIKI BRATSKI POZDRAV SESTRI U HRISTU, Noemi!

Moje je srce ispunjeno divljenjem prema pravim hriscanima. Duh kojim se izrazavas i pises to mi jasno svedoci, i zar ima veceg znaka da je neko obilno primio naseg Spasitelja, kroz silu pristunosti Duha Svetoga?

Primi moje iskreno postovanje!

more_horiz
I love you I love you I love you I love you I love you obred Hvala ti brate, .....grli

more_horiz
Ja sam poprilicno siguran da je to obracenje covijeka jer obratiti se znaci postati novim covijekom na neki nacin nanovo se roditi. Pravo obracenje je dozivotno.

more_horiz
misli li netko da po krštenju duhom Svetim vjernik ima jasan znak govorenja u jezicima?

more_horiz
Mozda netko, ali svatko?

more_horiz
mislim da većina onih koji su kršteni Duhom Svetim imaju dar Duha Svetoga za koji su sigurni da imaju jer im je to Bog otkrio pa tako i dar govorenja u drugim jezicima

more_horiz
ajme , pa vi ne čitate kad se nešto gornje napiše...bounce

more_horiz
Puno ljudi dozivi obracenje, a samo nekolicina ima darove Duha Svetoga.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:
Kako sam to znao?

Hej, brate po ulici, pa i ja sam slično prošla! Mene je Isus sreo na ulici, na autobusnoj stanici! I love you I love you I love you

Ti si srela Isusa na autobusnoj stanici? Kako je bilo, ste otisli na kavu?

Zadnja promjena: ; uto 16 sij 2007, 22:48; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Puno ljudi dozivi obracenje, a samo nekolicina ima darove Duha Svetoga.

To pustimo Gospodinu na brigu, jer Duh Sveti daje darove po svojoj volji kome hoće, a ne čovjek.

more_horiz
OVO je ozbiljna tema.

Dajmo doprinos koliko svako od nas to moze.

Kako se dobija novorodjeno srce? Ako neko nije siguran u svoje obracenje ili nezna sigurno kako se ono postize neka to iskreno kaze.

Ako nece da kaze, neka istazuje ovo pitanje. Ljudi kao sto i sami znate niko ko se ne rodi nanovo nece naslediti vecni zivot. A Nikodim je bio veliki ucitelj Izrailja i njihov knez, pa to nije razumeo, pa nije sramota ako i ja neznam sve o tome. Volim da ucim.

more_horiz
pentekostalci ( da li netko drugi od reformiranih ne znam , ali za njih znam) i karizmatski pokret (obnova) u KC spominju krštenje u Duhu, izlijev DS u obilju ili punini

molio bih nekoga od pentekostalaca ( ako ih ima) da kažu nešto o tome)
naravno mogu i drugi koji nešto više znaju o tome

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply