Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zapovedi Božje i katoličke !

power_settings_newLogin to reply
+2
sunshine
biblijski-hriscanin
6 posters

descriptionZapovedi Božje i katoličke ! - Page 2 EmptyRe: Zapovedi Božje i katoličke !

more_horiz
Mislim da Vatikan ima lovu za koju nitko i ne zna, i to ogromne količine.....pa čovječe, gdje nestalo toliko zlata i novaca koje su stoljećima zgrtali...Nije ni čudo što će mnogi trgovci i predsjednici plakati u posljednje dane nad Rimom, o kojem govori Otkrivenje...

descriptionZapovedi Božje i katoličke ! - Page 2 EmptyRe: Zapovedi Božje i katoličke !

more_horiz
vega je napisao/la:
vidim, da kontekst mojih rijeći zanemaruješ, kao i činjenicu da je RIMokatolička crkava ubijala KRŠČANE pod krinikom da su vještci, i "sotonizirani", povjest govori više nego što vi možete priznati, al to vatikanu nesmeta da i dalje laže....samo mi je žao duša koje su uspjeli slagat.

Pa zapravo su vještice spaljivali protestanti a ne katolici.

protestantizam, luter je napavio dobru stvar (btw. MOŽE li se gnjusina od "crkve" [očito mislim na RIM i vatikan, da me opet krivo ne shvatiš] toga doba biti Kristova Crkva??) ali je pogriješio u tome što je baš kao i vi citirao i štimao pismo kak se njemu svidi (zanemarujuči Jakovljevu poslanicu)...

Ta "gnjusina od Crkve" kako je nazivaš, je isto vjerovala i u vrijeme kad je bila u katakombama, kao što vjeruje i danas, i sve što je onda naučavala, vjerno uči i danas. I da, ta Crkva je bila, jeste i ostat će Kristova Crkva jer je s njom Bog sklopio neraskidivi Savez u vlastitoj krvi. Pa eto, ako već vjeruješ da su Židovi bili jedini Božji narod, čak i kad su većinom zanemarili Boga, jer je samo s njima Bog sklopio Savez u životinjskoj krvi, onda još više moraš vjerovati da je Katolička Crkva i danas božji narod jer je s njom Bog sklopio neraskidivi i vječni Savez u krvi beskonačno dragocjenijoj od životinjske... u vlastitoj krvi.

No eto, ako se nećeš potruditi saznat sa otvorenim srcem, nego sa srcem punim predrasuda, što mi uistinu učimo, te zašto učimo ono što učimo, onda ćeš uvijek biti u situaciji da se pitaš... pa kako je moguće da je vječni Savez trajao samo par desetljeća (ako i toliko) nakon smrti apostola?

Biblija i samo biblija, naravno pod ovim uvjetom:
Ivan 3, 3-12: " Odgovori mu Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!" Kaže mu Nikodem: "Kako se čovjek može roditi kad je star? (krštenje male djece...ha?? odkud vam to??) Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se?" Odgovori Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje. Što je od tijela rođeno, tijelo je; i što je od Duha rođeno, duh je. Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha." Upita ga Nikodem: "Kako se to može zbiti?" Odgovori mu Isus: "Ti si učitelj u Izraelu pa to da ne razumiješ? Zaista, zaista, kažem ti: govorimo što znamo, svjedočimo za ono što vidjesmo, ali svjedočanstva našega ne primate. Ako vam rekoh zemaljsko pa ne vjerujete, kako ćete vjerovati kad vam budem govorio nebesko?"

Ne znam što mi s ovim želiš reći. Jel tu negdje piše tvoje ime ali ga ja ne uočavam?

pozdraf, Božji blagoslov!

I tebi. Sretno u potrazi za Istinom koja je samo jedna. I koja se navješta iz koljena u koljeno. Jer je tako Bog obećao. Wink

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Mislim da Vatikan ima lovu za koju nitko i ne zna, i to ogromne količine.....pa čovječe, gdje nestalo toliko zlata i novaca koje su stoljećima zgrtali...Nije ni čudo što će mnogi trgovci i predsjednici plakati u posljednje dane nad Rimom, o kojem govori Otkrivenje...

I pravo je da nitko ne zna. Naime, mi nismo tu da trubimo pred svijetom što smo sve učinili. A ako i ima zlouporaba, što nije nemoguće, to je sića s obzirom na ono što Crkva sve financira.

Jer, u konačnici, katolici čine skoro 20% ukupne svjetske populacije. A učešće bogatstva u Crkvi nipošto nije u tom obimu. Pogotovo ne u novcima. Novcima i trgovinom se bavi netko drugi, daleko malobrojniji ali ne i siromašniji od nas.

I usput, kladim se da više dobiva SDA po glavi vjernika nego KC.

more_horiz
melkisedek je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:

I pravo je da nitko ne zna. Naime, mi nismo tu da trubimo pred svijetom što smo sve učinili. A ako i ima zlouporaba, što nije nemoguće, to je sića s obzirom na ono što Crkva sve financira.

Jer, u konačnici, katolici čine skoro 20% ukupne svjetske populacije. A učešće bogatstva u Crkvi nipošto nije u tom obimu. Pogotovo ne u novcima. Novcima i trgovinom se bavi netko drugi, daleko malobrojniji ali ne i siromašniji od nas.

I usput, kladim se da više dobiva SDA po glavi vjernika nego KC.

Naime, mi nismo tu da trubimo pred svijetom što smo sve učinili.

Ali ti ipak trubis i to cak i o drugima.obred lol! obred lol! obred obred

more_horiz
dina ti si zakon, ma bravo ya ajoj, sad sam gotova trk

uglavnom, slazem se sa svime sto je melkisedek rekao, pogotovo ovo: "Ta "gnjusina od Crkve" kako je nazivaš, je isto vjerovala i u vrijeme kad je bila u katakombama, kao što vjeruje i danas, i sve što je onda naučavala, vjerno uči i danas. I da, ta Crkva je bila, jeste i ostat će Kristova Crkva jer je s njom Bog sklopio neraskidivi Savez u vlastitoj krvi. Pa eto, ako već vjeruješ da su Židovi bili jedini Božji narod, čak i kad su većinom zanemarili Boga, jer je samo s njima Bog sklopio Savez u životinjskoj krvi, onda još više moraš vjerovati da je Katolička Crkva i danas božji narod jer je s njom Bog sklopio neraskidivi i vječni Savez u krvi beskonačno dragocjenijoj od životinjske... u vlastitoj krvi."

to nitko ne moze poreci! neki ovdje svojim nebulozama nijecu sami sebe. i tak...

more_horiz
vrlo skoro...vidjet ćemo...Pozdraf! =)

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply