Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zapovedi Božje i katoličke !

power_settings_newLogin to reply
+2
sunshine
biblijski-hriscanin
6 posters

descriptionZapovedi Božje i katoličke ! EmptyZapovedi Božje i katoličke !

more_horiz
----- Ovo su prave zapovedi Božje :

1.- "Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuce ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene.
2.- "Ne pravi sebi lika ni oblicja bilo cega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze -
na djeci do treceg i cetvrtog koljena, a iskazujem milosrde tisucama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.
3.-"Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
4.-"Sjeti se da svetkuješ dan subotni. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, pocinak posvecen Jahvi,
Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kci tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja,
niti došljak koji se nade unutar tvojih vrata. Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima,
a sedmoga je dana pocinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
5.-"Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.
6.-"Ne ubij!
7,-"Ne ucini preljuba!
8.-"Ne ukradi!
9.-"Ne svjedoci lažno na bližnjega svoga!
10"Ne poželi kuce bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova,
ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!"

----- A ovo su zapovedi Katoličke crkve ::

1.Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene!
2.Ne spominji ime Gospodina, Boga svoga, uzalud!
3.Sjeti se da svetkuješ dan Gospodnji!
4.Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji!
5.Ne ubij!
6.Ne sagriješi bludno!
7.Ne ukradi!
8.Ne reci lažna svjedocanstva!
9.Ne poželi žene ni muža bližnjega svoga!
10.Ne poželi nikakve stvari bližnjega svoga!

------ Ove koje su navedene, iskrivljene su, isprevrtane, i prekracene !....

Da li je tio namjerno, ili kakva griješka ?.... Ako je kakva griješka -- pa dobro , Bog ne gleda na vrijeme neznanja !...
Ali, ako su namjerno promjenjene, nije li to ispunjnennje Vizije prikazane proroku Danijelu :-- Dan.7,25.

" On ce huliti na Svevišnjega, zatirati Svece Svevišnjega; pomišljat ce da promijeni blagdane i Zakon,
i Sveci ce biti predani u njegove ruke na jedno vrijeme i dva vremena i polovinu vremena".

Biblijski hrišcanin

descriptionZapovedi Božje i katoličke ! EmptyRe: Zapovedi Božje i katoličke !

more_horiz
u cemu je razlika hoces mi reci? tim vise,sto je 6.zapovijed kako kaze "katolicka "sveobuhvatna,a ona iznad ukljucuje samo preljub,a nie samo to grijeh bludnosti.toga ima malo vise.

more_horiz
2.- "Ne pravi sebi lika ni oblicja bilo cega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam
ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze -
na djeci do treceg i cetvrtog koljena, a iskazujem milosrde tisucama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.

Ova cela nedostaje, pitam se zasto misli .

more_horiz
sunshine je napisao/la:
u cemu je razlika hoces mi reci? tim vise,sto je 6.zapovijed kako kaze "katolicka "sveobuhvatna,a ona iznad ukljucuje samo preljub,a nie samo to grijeh bludnosti.toga ima malo vise.

Vrlo jasno Bog je osobno dao svoj zakon a rimokatolicka crkva se drznula taj zakon mjenjati, iako nije autor zakona- time se rimokatolicka crkva i papa dize iznad Bozjeg autoriteta sto je djelo antikrista i sotone na osnovu ucenja Biblije:

Neka vas nitko ne zavede ni na koji način. Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti, Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram zasjedne gradeći se Bogom... 2. Solunjanima 2,3-4

Tko je dao pravo da rimokatolicka crkva mjenja Bozje zapovjedi po svom nahodjenju?!

Osim toga dokazano je da je rimokatolicka crkva izrazito neprijateljski raspolozena prema onima koji vjeruju u Isusa Krista sto sto se pokazalo i spaljivanjem Jana Husa na lomaci, sto u najmanju ruku nije Kristovo ucenje. Osim toga ubojstvo je prestup Bozjeg zakona koji kaze :Ne ubij!

Rimokatolicka crkva jasno pokazuje da je bezakonicka i idolopoklonicka buduci da zakon jasno kaze "Ne pravi sebi lika ni oblicja bilo cega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran"

Treba samo pogledati fasade ili unutrasnjost rimokatolickih crkava pa da bude jasno o cemu se radi. Bozji zakon kaze i da je Bog ljubomoran no to rimokatolickoj crkvi ne smeta da ga izazivaju laznim bogovima u obliku djevice marije i svetaca i da ih stuju ili im se mole.

A kada smo kod bludnosti onda samo treba podsjetiti na rimokatolicki zavjet cutanja"Crimen Sollicitationis " u kome stite bludnike unutar svoje lazne crkve http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/panorama/5389684.stm

takodje o krsenju Bozjih zapovjedi rimokatolicke crkve mozete pogledati na :
http://video.google.com/videoplay?docid=3335354490744010763

http://www.reformation.org/sex-crimes-and-vatican.html
Vatican Sex Crimes - Pope Benedict's Obstruction of Justice:Sex crimes and the Vatican A secret document, Crimen Sollicitationis, which sets out a procedure for dealing with child sex abuse scandals within the Catholic Church...
https://www.youtube.com/watch?v=rOyb-pV61zk

more_horiz
biblijski-hriscanin je napisao/la:
------ Ove koje su navedene, iskrivljene su, isprevrtane, i prekracene !....

Da li je tio namjerno, ili kakva griješka ?.... Ako je kakva griješka -- pa dobro , Bog ne gleda na vrijeme neznanja !...

„Doista kad se mijenja svećeništvo, nužno se mijenja i Zakon“ Heb 7:12

Krist je smrću na križu ispunio i promjenio stari Zakon i dokinuo staro levitsko svećenstvo. Vi tvrdite da se tu ne radi o dekalogu, no nemate ni jedan stih kojim bi pokazali da je dekalog, kojeg je Mojsije dobio, poseban nepromjenjivi dio Zakona. Dapače, iz cijelog Pisma je jasno da su i Židovi, i Isus i apostoli, pod zakonom uvijek govorili o cijelom zakonu, uključujući dekalog. Zato sv. Pavao, pokazujući u kamene ploče, govori o slavnoj, ali ipak promjenjenoj službi (2 Kor 3,3-15):

"Pa ako je smrtonosna služba, slovima uklesana u kamenju, bila tako slavna da sinovi Izraelovi nisu mogli pogledati u lice Mojsijevo zbog prolazne slave lica njegova" 2 Kor 3,7

Smrtonosna služba, slovima uklesana u kamenju, je bila tako slavna da sinovi Izraelovi nisu mogli pogledati u lice Mojsijevo.

"Jer ako je ono prolazno bilo slavno, mnogo je slavnije ovo što ostaje." 2 Kor 3,11

Iako je ona prva služba, u kamenu uklesana, bila slavna ipak je prolazna. A mnogo je slavnija ova nova služba koja ostaje.

Uistinu, nikad Židovi nisu odvajali dekalog od ostatka Zakona. Zato Pavle i može pokazati u kamene ploče i za njih reći da su slavne, ali ipak prolazne te stoga i zamjenjene još slavnijim. Subota je, kao i puno toga iz SZ samo sjena koja više ne vrijedi u starom obliku. Zato se u Pismu nigdje ne nalazi zapovjed Crkvi da je održava (čak niti na popisu od dvadesetak grijeha koji se nalaze u NZ), nego isti onaj Pavao piše da je ona sjena koju ne treba održavati (Kol 2,16-17). A u (Heb 4) se i objašnjava zašto je subota zamjenjena.

No, vratimo se mi još malo na Heb 7:12. Naime, tu piše da je promjenjeno i svećenstvo. To je zanimljiva izjava budući da u Jr 33,17-18 piše:

" Jer ovako govori Jahve: "Nikada Davidu neće nestati potomka koji će sjediti na prijestolju doma Izraelova. I nikada neće levitima i svećenicima nestati potomaka koji će služiti preda mnom i prinositi paljenice, kaditi prinosnice i prikazivati klanice u sve dane." Jr 33,17-18

Zanimljivo je da bez problema prihvaćate Pavlovu izjavu da levitskog svećenstva, kojemu je rečeno da će uvijek prinositi žrtve i da će trajati u sve dane. A s druge strane ne prihvaćate izjave tog istog Pavla kad kaže ono što KC uči. Kako?

Razmotrimo još jedan stih iz SZ-a:
"Drži njegove zakone i njegove zapovijedi koje ti dajem danas da dobro bude tebi i tvojoj djeci poslije tebe; da dugo poživiš na zemlji koju ti Jahve, Bog tvoj, daje zauvijek." Pnz 4:40

Jedna od stvari koje ovdje vidimo je ta da je zakon sa zapovjedima dan Izraelu kao sredstvo da bi mu bilo dobro u obećanoj zemlji. Dakle, Zakon nije svrha nego sredstvo koje je trebalo poslužiti svrsi... da narodu bude dobro.

Zašto to naglašavam? Naglašavam to iz razloga što ste vi bez problema prihvatili i izjavu da je i Židovski narod bio slika novog Izabranog naroda - Crkve s kojom je Bog sklopio novi i bolji Savez nego ga je imao Židovski narod. Vidiš, još jedna zanimljiva stvar u vašoj vjeri je ta da ste se lakše pomirili s tim da je narod (koji je svrha) bio slika i da je zamjenjen, od toga da je Zakon (koji je samo sredstvo) slika koja je kasnije, također, zamjenjena.

Kako možete istovremeno prihvaćati da je ono što je važnije... narod... mogao biti slika koja je zamjenjena novim narodom, a da ne može biti zamjenjeno ono što je samo sredstvo koje je služilo narodu?
Po kojem to poretku može biti zamjenjeno ono što je svrha Božjeg djelovanja, a ne može biti sredstvo koje služi svrsi?

A sad još jednom pogledajmo kako stvari uistinu stoje:

1. Katolička Crkva uistinu uči i vjeruje u vječnost Božjeg Zakona, ali ne u slici koju je dobio Mojsije, nego u slavnijem i puno boljem obliku kojeg je dao Krist.
2. Katolička Crkva uistinu uči i vjeruje da je istinito Božje obećanje o levitima koji prikazuju žrtve u sve dane, ali ni tu o starim levitima koji su slika (ni žrtvama koje su također slika), nego o novim levitima koji su izabrani iz svih naroda (Iz 66,21) koji prikazuju čistu žrtvu na svakom mjestu (Mal 1,11) i na žrtveniku s kojeg nemaju pravo jesti službenici Šatora (Heb 13,10).
3. Katolička Crkva uistinu uči i vjeruje da je Židovski narod slika Crkve, narod od kojeg je Crkva potekla i prema svim ostalim narodima se razgranala tako da više nema razlike Židov i Grk. (Gal 3,28)

Nije li ironično da mi, koje optužujete za nezakonito ukidanje i mjenjanje Zakona, vjrujemo u ono što direktno piše i to od vremena apostola, dok vi, koji se pozivate na Zakon, ne možete pokazati niti jedan stih koji bi govorio i potkrepljivao vaše tvrdnje? To, uistinu nije čudno kad u obzir uzmemo i Božja obećanja koja su jasna i nedvosmislena.

more_horiz
amos je napisao/la:
Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam
ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze -

Ova cela nedostaje, pitam se zasto misli .

Neka te ne zbunjuje. Jer, za početak, čak ni u SZ ova zapovjed nije bila apsolutna zabrana izrade bilo kakvih slika ili kipova onog sa neba. Jer, ne zaboravimo, sam Hram je bio oslikan nebeskim stvarnostima i u najsvetijem mjestu je stajalo pomirilište za koje je Bog zapovjedio da bude okruženo sa dva kerubina koja ga krilima zaklriljuju.

Evo što o tome piše Zagrebački rabin u članku u jednim dnevnim novinama: "Dva kerubina, pouka o idolopoklonstvu"

Također, ne treba zaboraviti da je sam Bog uzeo obličje čovjeka i tako nam se pokazao.

I treće, ta zapovjed nije ukinuta iako je nema u ovom popisu zapovjedi. Dapače, i ona je radikalizirana do krajnjih granica i takva je da često izaziva otpor kod mnogih.

Evo o čemu se radi. U SZ Božji narod nije znao sve o Bogu. Znao je nešto, ali nije sve razumio kako treba. Razlog tome je što tada nije mogao nositi sve, nego se jedva borio i sonim što je znao. Zbog toga je u Mojsijevom dekalogu, maksimum koji se od njih tražio da znaju i vjeruju:

Jahve je Bog i nemaj drugih bogova uz njega; te ne pravi si lika i obličja....

Vidiš, u dekalogu se uopće nije tražila vjera u Isusa, niti se tražila vjera u trojedinog Boga!

Što to znači? To znači da je starom izraelu bilo dopušteno imati čak i različite predodžbe o tome kakav taj Jahve jeste. Sve dok je vjerovao da je Bog jedan i dok se nije klanjao drugim rukotvorenim bogovima, sve je bilo u redu.

No da li ta zapovjed u tom obliku vrijedi danas? NE!

Jer, više nije dovoljno samo vjerovati da je Bog jedan, nego je potrebno vjerovati i da je trojedin. I ne samo to, potrebno je ispovjedati pravu vjeru o tome kakav Bog jeste.

Vidiš, i na ovom forumu vlada poprilično šaroliko razumjevanje o tome kakav je Bog. Neki kažu de trojedin, ali da je Isus postao Bogom tek na krštenju. Neki vjeruju da je postao na krštenju ali je prestao biti prije smrti. Neki vjeruju da je Isus zapravo Mihael. Neki opet vjeruju da Bog uopće nije trojedin. Varijacija na temu uistinu ima puno.

Pitanje? Da li su te varijacije danas, nakon što se Bog utjelovio i nakon što je ostavio svog Duha Istine da bude sa Crkvom kroz sva vremena, dopuštene? Odgovor je: nisu.

Nekad jeste bilo dopušteno imati različite predodžbe o Bogu, no danas to nije tako.

Vidiš, danas si ljudi uglavnom ne prave materijalne kipove i slike kojima se klanjaju kao bogovima, no danas si ljudi itekako prave svoje umotvorene idole kojima se klanjaju kao pravim bogovima.

Stoga ponavljam, ti umotvoreni idoli nisu dio originalne zapovjedi Mojsiju jer Židovi i onako nisu znali cijelu prirodu Boga, no mi, jer je znamo, onda smo dobili i taj "bonus" na zapovjedi.

Stoga, Crkvi je ne samo zabranjeno klanjati se rukotvorenim idolima kao bogovima, nego joj je zabranjeno klanjat se i umotvorenim idolima kao bogovima.

Stoga kad nas pitaju da li je i prva i druga zapovjed Mojsijevog dekaloga promjenjena, mi odgovaramo: Jeste! Naravno ne u smislu ukidanja, nego je postrožena do maksimuma.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Vrlo jasno Bog je osobno dao svoj zakon a rimokatolicka crkva se drznula taj zakon mjenjati, iako nije autor zakona- time se rimokatolicka crkva i papa dize iznad Bozjeg autoriteta sto je djelo antikrista i sotone na osnovu ucenja Biblije:

Da li ti misliš da je danas dovoljno vjeroovati u Jahvu po shvaćanju koje je dato starozavjetnom Izraelu, ili misliš da je potrebno prihvatiti i istinu o Isusu?

Jer, prva Božja zapovjed ne govori ništa o Isusu. Prema tome, ako ne prihvatite ono što Pavao kaže... da je Zakon promjenjen, onda ispada da je i danas dovoljno vjerovati u Jahvu, ali ne i Isusa. No, hej, pa to nas dovodi u vrlo nezgodan položaj, zar ne?

Neka vas nitko ne zavede ni na koji način. Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti, Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram zasjedne gradeći se Bogom... 2. Solunjanima 2,3-4

Potpuno točno. Otpad dolazi tako što ljudi napuštaju Crkvu, zavedeni učenjima raznih samozvanih i lažnih proroka.

Tko je dao pravo da rimokatolicka crkva mjenja Bozje zapovjedi po svom nahodjenju?!

Bog je promjenio Zakon. To ti vrlo jasno piše.

Osim toga dokazano je da je rimokatolicka crkva izrazito neprijateljski raspolozena prema onima koji vjeruju u Isusa Krista sto sto se pokazalo i spaljivanjem Jana Husa na lomaci, sto u najmanju ruku nije Kristovo ucenje. Osim toga ubojstvo je prestup Bozjeg zakona koji kaze :Ne ubij!

Katolička Crkva je dužna braniti pravu vjeru od svih hereza koje ljude vode u vječne muke u paklu. Istinom se ne kocka nego ju se beskompromisno brani. Tako je i sa Janom Husom. Tj. inkvizicija je djelovala prvenstveno među katolicima, i onima koji su unutar Crkve širili hereze.

A što se tiče razumjevanja zapovjedi: ne ubij, pogledajte malo što piše u Br 25,6-8. Vidiš, humanističko društveno uređenje u kojem se država ne brine za vječno dobro svojih građana je relativno nova pojava u svijetu. I, kao što imamo priliku uvjerit se na vlastite oči, takav svijet lagano giba k svome kraju. Jer, kad čovjek ispusti činjenje pravde iz svojih ruku, onda dolazi Bog sa svojom apsolutnom pravdom.
A činjenje pravde se nipošto ne zaustavlja samo na zaštiti zemaljskog i prolaznog čovjekova dobra, nego se proteže i na zaštitu čovjeka od vječne propasti.

Ne zaboravimo, Kraljevstvo Božje je uređeno tako da će u njemu biti svi Božji izabranici i svi će oni činiti jedno tijelo koje će, naravno, biti u savršenom skladu. I tu ima pristup svatko... tko umre u Božjoj milosti.
Tko ne bude pod milošću, taj ide u pakao... vječno.

Dakle, kad sudimo humanističkim očima, prvo drštveno uređenje za koje ćemo reći da je loše je upravo Kraljevstvo Božje. Ironično, zar ne?
A usput rečeno, to se danas i događa i zato ljudi sve manje i vjeruju u pakao kao vječno odredište za jadne izgubljene duše.

Rimokatolicka crkva jasno pokazuje da je bezakonicka i idolopoklonicka buduci da zakon jasno kaze "Ne pravi sebi lika ni oblicja bilo cega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran"

Bez uvrede, prije da ste vi idolopoklonici jer, kako sam čuo, E.G.White je vjerovala da je Isus zapravo Mihael. Ako je to istina (ispravi me ako griješim), onda je to istinsko idolopoklonstvo jer to predstavlja klanjanje svojoj umotvorenoj slici boga.

Treba samo pogledati fasade ili unutrasnjost rimokatolickih crkava pa da bude jasno o cemu se radi. Bozji zakon kaze i da je Bog ljubomoran no to rimokatolickoj crkvi ne smeta da ga izazivaju laznim bogovima u obliku djevice marije i svetaca i da ih stuju ili im se mole.

Dovoljno je pročitati kako je bio ukrašen židovski Hram i što je bilo napravljeno i stajalo u samoj Svetinji nad Svetinjama pa da se vidi da imate krivo razumjevanje te zapovjedi.

A kada smo kod bludnosti onda samo treba podsjetiti na rimokatolicki zavjet cutanja"Crimen Sollicitationis " u kome stite bludnike unutar svoje lazne crkve http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/panorama/5389684.stm

Štićenje bludnika svakako treba najoštrije sankcionirati, no to ništa ne znači za ispravnost našeg nauka. Jer, i sam Isus je rekao da nije moguće da sablazni ne dođu. No jao onome po kome dođu, ali jao onome tko zbog sablazni ne prepozna ono Božje u Crkvi.

more_horiz
melkisedek je napisao/la:

Katolička Crkva je dužna braniti pravu vjeru od svih hereza koje ljude vode u vječne muke u paklu. Istinom se ne kocka nego ju se beskompromisno brani. Tako je i sa Janom Husom. Tj. inkvizicija je djelovala prvenstveno među katolicima, i onima koji su unutar Crkve širili hereze.

A što se tiče razumjevanja zapovjedi: ne ubij, pogledajte malo što piše u Br 25,6-8. Vidiš, humanističko društveno uređenje u kojem se država ne brine za vječno dobro svojih građana je relativno nova pojava u svijetu. I, kao što imamo priliku uvjerit se na vlastite oči, takav svijet lagano giba k svome kraju. Jer, kad čovjek ispusti činjenje pravde iz svojih ruku, onda dolazi Bog sa svojom apsolutnom pravdom.
A činjenje pravde se nipošto ne zaustavlja samo na zaštiti zemaljskog i prolaznog čovjekova dobra, nego se proteže i na zaštitu čovjeka od vječne propasti.

Ne zaboravimo, Kraljevstvo Božje je uređeno tako da će u njemu biti svi Božji izabranici i svi će oni činiti jedno tijelo koje će, naravno, biti u savršenom skladu. I tu ima pristup svatko... tko umre u Božjoj milosti.
Tko ne bude pod milošću, taj ide u pakao... vječno.

Dakle, kad sudimo humanističkim očima, prvo drštveno uređenje za koje ćemo reći da je loše je upravo Kraljevstvo Božje. Ironično, zar ne?
A usput rečeno, to se danas i događa i zato ljudi sve manje i vjeruju u pakao kao vječno odredište za jadne izgubljene duše.

Bez uvrede, prije da ste vi idolopoklonici jer, kako sam čuo, E.G.White je vjerovala da je Isus zapravo Mihael. Ako je to istina (ispravi me ako griješim), onda je to istinsko idolopoklonstvo jer to predstavlja klanjanje svojoj umotvorenoj slici boga.

......
Dovoljno je pročitati kako je bio ukrašen židovski Hram i što je bilo napravljeno i stajalo u samoj Svetinji nad Svetinjama pa da se vidi da imate krivo razumjevanje te zapovjedi.

.....
Štićenje bludnika svakako treba najoštrije sankcionirati, no to ništa ne znači za ispravnost našeg nauka. Jer, i sam Isus je rekao da nije moguće da sablazni ne dođu. No jao onome po kome dođu, ali jao onome tko zbog sablazni ne prepozna ono Božje u Crkvi.

Zanimljivo je kako pravdas zlocine ispada jos da je to bila milost sto je inkvizicija poklala i pobila ljude ???
Kad si vec rekao da treba sankcionisati sticenje bludnika onda bi trebalo da to posaljes na papinu adresu buduci da ih on osobno stiti, a ako ti ni tada nije jasno onda pogledaj BBC: Vatican Sex Crimes - Pope Benedict's Obstruction of Justice- pa ako ti nije jasno onda gledaj opet pa opet dok ne shvatis. A kad shvatis onda cemo ko je promjenio Zakon koji je Bog uspostavio, a ako ti ni to nije jasno imas u filmu borba za duse o namjerama rimokatolicke crkve i kako smatraju Papu vecim i od Boga sto jasno ukazuje da je papa antikrist i Bozji protivnik...naravno film su pravili pravoslavni buduci da se oni sa vama poznaju stoljecima pa su iznjeli neke zanimljive detalje kako oni zovete jedni druge sestrinske crkve ?!

Sto se tice Mihaila arhandjela ima tema na ovom forumu pa je bolje pruci ....i da, za Isusa se upotrebljava izraz -andjeo zavjetni -

Evo, ja ću poslati anđela svojega, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kojega vi tražite, i anđeo zavjetni, kojega vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama. Malahija 3,1

A sam Isus je Gospod nad Vojskama:

I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, Otkrivenje 12,7

Ovaj andjeo je zapovjednik nebeskih vojski- Gospod nad Vojskama, a takodje znamo da se Kristu dade svaka vlast na nebu i na zemlji, e sad sto je to tebi cudnovato to je sasvim jasno.

Meni je cudnovato da se koljaci nazivaju krscanima pa opet nikom nista ti kazes kako je to -katolicka crkva duzna - sad bih volio cut nekog administratora da malo popricamo o sirenju mrznje i govora mrznje -citat ;".Katolička Crkva je dužna braniti pravu vjeru od svih hereza koje ljude vode u vječne muke u paklu. Istinom se ne kocka nego ju se beskompromisno brani. Tako je i sa Janom Husom."...ali dobro je da se barem vidi kakav je duh rimokatolika i sta oni zastupaju .

more_horiz
što je to RIMokatolička crkva, a što je to Kristova Crkva??

http://www.gotquestions.org/Hrvatski/katolicka-pitanja.html

pogledajte si malo...vrlo zanimljive Istine.Rimokatolička crkva tvrdi da je nastala u vrijeme smrti, uskrsnuća i uznesenja Isusa Krista otprilike 30. godine. Katolička crkva sebe naziva Crkvom za koju je Isus Krist umro, Crkvom koju su uspostavili i sagradili Apostoli. Je li to pravo porijeklo Katoličke crkve? Naprotiv, čak i letimično čitanje Novoga zavjeta otkrit će da Katolička crkva nema svoje porijeklo u Isusovu učenju, kao ni u učenju njegovih apostola. U Novom zavjetu, ne spominje se ni papinstvo, ni štovanje / obožavanje Marije (ni Marijino bezgrješno začeće, Marijino trajno djevičanstvo, Marijino uznesenje niti Marija kao su-otkupiteljica i su-posrednica), molitve svecima na Nebu da se mole za nas, apostolsko naslijeđe, obredi crkve koji vrše ulogu sakramenata, krštenje male djece, ispovijedanje grijeha svećeniku, Čistilište, indulgencije/oproštajnice kao ni jednaki autoritet crkvene Predaje i Svetoga pisma. Stoga, ako Katolička crkva ne potječe od učenja Isusa i njegovih učenika, kao što čitamo u Novom zavjetu, koje je onda pravo porijeklo Katoličke crkve?

U prvih 280 godina povijesti kršćanstva, kršćanstvo je bilo zabranjeno od Rimskoga carstva, a kršćane su strahovito progonjili. To se promijenilo nakon »obraćenja« rimskoga Cara Konstantina. Konstantin je »legalizirao« kršćanstvo Milanskim ediktom iz 313. godine. Godine 325., Konstantin je sazvao Nicejski sabor, u pokušaju da ujedini kršćanstvo. Konstantin je kršćanstvo zamislio kao religiju koja bi ujedinila Rimsko carstvo, koje se u to vrijeme počinjalo dijeliti. Premda se to tada činilo pozitivnim razvojem kršćanske crkve, rezultati nipošto nisu bili pozitivni. Kao što Konstantin nije htio u potpunosti prihvatiti kršćansku vjeru nego je nastavio sa svojim poganskim vjerovanjima i praksom, tako je i kršćanska crkva koju je Konstantin promicao bila mješavina pravoga kršćanstva i rimskog poganizma.

Konstantin je shvatio da zbog toga što je Rimsko carstvo toliko golemo, prostrano i raznoliko – neće svi htjeti napustiti svoja religijska vjerovanja i prihvatiti kršćanstvo. Zato je dopustio, pa čak i zagovarao, »kršćanizaciju« poganskih vjerovanja. Potpuno poganska i krajnje nebiblijska vjerovanja dobila su nov, »kršćanski« identitet. Evo nekoliko jasnih primjera tih vjerovanja:

(1) Kult Izide, religija egipatske majke-božice, uvedena je u kršćanstvo tako što su Izidu zamijenili Marijom. Mnogi nazivi koji su se koristili za Izidu, poput »Kraljica Neba«, »Majka Božja« i »theotokos« (Bogorodica), pripisani su Mariji. Mariji je dana uzvišena uloga u kršćanskoj vjeri, daleko veća od one koju joj daje Biblija. Sve to služilo je kako bi se privukli štovatelji Izide vjeri koju inače ne bi prihvatili. Zapravo, mnogi hramovi božice Izide pretvoreni su u hramove posvećene Mariji. Prve jasne naznake katoličke Mariologije javljaju se u pisanjima Origena, koji je živio u Aleksandriji u Egiptu, koja je slučajno bila žarište štovanja božice Izide.

(2) Mitraizam je bila religija Rimskoga carstva od prvoga do petog stoljeća nakon Krista. Bila je jako popularna među Rimljanima a posebno među rimskim vojnicima, te je vjerojatno bila religija nekolicine rimskih careva. Premda Mitraizam nikada nije dobio »službeni« status u Rimskome carstvu, de fakto je bila službena religija sve dok ga Konstantin i naredni carevi nisu zamijenili kršćanstvom. Jedna od ključnih značajki Mitraizma bio je žrtveni obrok, koji je uključivao jedenje tijela i pijenje krvi bika. Mitra, bog Mitraizma, bio je »prisutan« u tijelu i krvi bika, a onima koji su ga blagovali u žrtvenom objedu davao je spasenje (theofagija, jedenje boga). Mitraizam je također imao sedam »sakramenata«, tako da je sličnosti između Mitraizma i Rimokatoličanstva toliko puno da se jednostavno ne mogu zanemariti. Konstantin i njegovi sljedbenici pronašli su laku zamjenu za žrtveni obrok Mitraizma u konceptu Gospodnje večere. Nažalost, neki rani kršćani Gospodnjoj večeri već su počeli pripisivati mističke značajke, pritom odbacivši biblijski pojam jednostavne uspomene na Kristovu smrt i prolivenu krv. Romanizacija Gospodnje večere upotpunila je prijelaz u žrtvenu konzumaciju Isusa Krista, koja je sada poznata kao katolička Misa / Euharistija.

(3) Većina Rimskih careva (i građana) bili su henoteisti. Henoteist je osoba koja vjeruje u postojanje mnogih bogova, ali se prvenstveno usredotočuje samo na jednoga boga, ili pak smatra da je taj jedan bog nadređen drugim bogovima. Na primjer, rimski bog Jupiter bio je vrhovni bog rimskoga panteona bogova. Rimski mornari često su štovali Neptuna, boga oceana. Kada je Katolička crkva prigrlila rimski poganizam, jednostavno je zamijenila panteon bogova svecima. Kao što je rimski panteon bogova imao boga ljubavi, boga mira, boga rata, boga snage, boga mudrosti itd., jednako je i Katolička crkva imala sveca koji je bio »zadužen« za sve ove i mnoge druge kategorije. Kao što su mnogi rimski gradovi imali boga zaštitnika pojedinog grada, tako je i Katolička crkva izmislila »sveca zaštitnika« za gradove.

(4) Vrhovnost rimskoga biskupa (papinstvo) nastala je uz podršku rimskih careva. Budući da je Rim bio središte vladavine Rimskim carstvom u kojemu su živjeli rimski carevi, grad Rim postao je prominentan u svim aspektima života. Konstantin i njegovi nasljednici podržali su rimskoga biskupa kao vrhovnog vladara crkve. Naravno da je za jedinstvo rimskoga carstva bilo najbolje da vlast i državna religija imaju sjedište na istome mjestu. Premda se većina drugih biskupa (i kršćana) odupiralo ideji o vrhovnosti rimskoga biskupa, rimski biskup se na kraju uzdigao do vrhovnosti zbog moći i utjecaja rimskih careva. Kada je Rimsko carstvo doživjelo slom, pape su preuzele naslov koji su prethodno imali rimski carevi – Pontificus Maximus.

Mogli bismo iznijeti mnoge druge primjere. Ova četiri dovoljna su da pokažu pravo porijeklo Katoličke crkve. Naravno, Rimokatolička crkva niječe pogansko porijeklo njezinih vjerovanja i običaja. Katolička crkva prerušava svoja poganska vjerovanja slojevima komplicirane teologije. Ona izgovara i niječe svoje pogansko porijeklo tako što stavlja masku »crkvene Predaje«. Budući da prepoznaje da su mnoga njezina vjerovanja i običaji krajnje strani Svetomu pismu, prinuđena je zanijekati autoritet i dostatnost Biblije.

Porijeklo Katoličke crkve je tragičan kompromis kršćanstva s poganskim religijama koje su je okruživale. Umjesto da naviješta Evanđelje i obraća pogane, Katolička crkva »pokrstila« je poganske religije i »opoganila« kršćanstvo. Brišući razlike i značajke, da, Katolička crkva postala je privlačna stanovništvu Rimskoga carstva. Jedna posljedica toga jest to što je Katolička crkva stoljećima bila vrhovna religija u »Rimskome svijetu«. Međutim, druga posljedica jest ta što je najdominantniji oblik kršćanstva otpao od istinskog Evanđelja Isusa Krista, kao i od pravoga naviještanja Božje riječi.

2. Timoteju 4,3-4 kaže: »Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrave nauke, nego će prema svojim strastima sebi nagomilati učitelje da im škaklju uši, te će odvratiti uši od istine, a okrenut će se bajkama.«

sav tekst uzet sa:

more_horiz
činjenica je da je RIMokatolička crkva najbogatija ne-vladina organizacija na svijetu...

sada me zanima mišljenje o ovim stihovima:

Matej 6, 19-21: 
"Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu. Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu. Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce."

1 Timoteju 4, 1-5: "Duh izričito govori da će u posljednja vremena neki otpasti od vjere i prikloniti se prijevarnim duhovima i zloduhovskim naucima. A sve to pod utjecajem himbe lažljivaca otupjele savjesti koji zabranjuju ženiti se i nameću uzdržavati se od jela što ih je Bog stvorio da ih sa zahvalnošću uzimaju oni koji vjeruju i znaju istinu. Doista, svako je Božje stvorenje dobro i ne valja odbaciti ništa što se uzima sa zahvalnošću jer se posvećuje riječju Božjom i molitvom."

ekumenci i svi oni koji tvrde/vjeruju/uče da mi "vežemo sotonu" i "osvajamo cijeli svijet za Krista"

2 Timoteju 3, 1-7: "A ovo znaj: u posljednjim danima nastat će teška vremena. Ljudi će doista biti sebeljupci, srebroljupci, preuzetnici, oholice, hulitelji, roditeljima neposlušni, nezahvalnici, bezbožnici, bešćutnici, nepomirljivci, klevetnici, neobuzdanici, goropadnici, neljubitelji dobra, izdajice, brzopletnici, naduti, ljubitelji užitka više nego ljubitelji Boga. Imaju obličje pobožnosti, ali snage su se njezine odrekli. I njih se kloni! Od njih su doista oni što se uvlače u kuće i zarobljuju ženice, natovarene grijesima, vodane najrazličitijim strastima: one uvijek uče, a nikako ne mogu doći do spoznaje istine."

Luka 18, 8:
"Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu. Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?"

Luka 17, 26-33: "I kao što bijaše u dane Noine, tako će biti i u dane Sina Čovječjega: jeli su, pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju. I dođe potop i sve uništi. Slično kao što bijaše u dane Lotove: jeli su, pili, kupovali, prodavali, sadili, gradili. A onog dana kad Lot iziđe iz Sodome, zapljušti s neba oganj i sumpor i sve uništi. Tako će isto biti u dan kad se Sin Čovječji objavi. U onaj dan tko bude na krovu, a stvari mu u kući, neka ne siđe da ih uzme. I tko bude u polju, neka se ne okreće natrag. Sjetite se žene Lotove! Tko god bude nastojao život svoj sačuvati, izgubit će ga; a tko ga izgubi, živa će ga sačuvati." (isto imate i u Matej 24)

Djela 4, 12: "I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti."  (da spasiti, al koliko se sječam na misi se više spominje marija, i svi istali nego Isus. o molitvama da nepričam...)

more_horiz

zgrada nije i nemože biti crkva...ajmo vidjet tko/što je crkva KRISTOVA!! 

2. Korinčanima 6, 14-18: "Ne ujarmljujte se s nevjernicima. Ta što ima pravednost s bezakonjem? Ili kakvo zajedništvo svjetlo s tamom? Kakvu slogu Krist s Belijarom? Ili kakav dio vjernik s nevjernikom? Kakav sporazum hram Božji s idolima? Jer mi smo hram Boga živoga, kao što reče Bog: 

"Prebivat ću u njima
i hoditi među njima; 
i bit ću Bog njihov,
a oni narod moj.
Zato iziđite iz njihove sredine
i odvojite se, govori Gospodin,
i ništa nečisto ne dotičite
i ja ću vas primiti.
I bit ću vam otac
i vi ćete mi biti sinovi i kćeri,
veli Gospodin Svemogući."

Kološanima 2, 16-23: "Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest - tijelo Kristovo. (CRKVA -MI KRŠČANI, NE ZGRADA) Nitko neka vas ne podcjenjuje zato što on sam uživa u "poniznosti i štovanju anđela", >> zadubljuje se u svoja viđenja, bezrazložno se nadima tjelesnom pameću svojom, a ne drži se Glave, Njega od kojeg sve Tijelo, zglobovima i svezama zbrinuto i povezano, raste rastom Božjim. Ako ste s Kristom umrli za počela svijeta, zašto se, kao da još u ovom svijetu živite, dajete pod propise: "Ne diraj, ne kušaj, ne dotiči"? Sve će to uporabom propasti. Uredbe i nauci ljudski! samozvanu bogoštovlju, poniznosti i trapljenju tijela sve to doduše slovi kao mudrost, ali nema nikakve vrijednosti, samo zasićuje tijelo."

također je potrebno pročitati što je zakon a što milost...nije mi jasno, 

Ivan 3, 16: "Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni." - to je čin Božje ljubavi, Križ je osnova Božje milosti za nas, tu mi nemamo NIKAKVOG udijela, POJAM milosti je - NEZASLUŽENA dobrota/naklonost! 

a vi sad idete radit da "ZAKONOM" nešto postignete, pa zar niste pročitali:Rimljanima 3, 19-20: "A znamo: što god Zakon veli, govori onima pod Zakonom, da svaka usta umuknu i sav svijet bude krivac pred Bogom. Zato se po djelima Zakona nitko neće opravdati pred njim. Uistinu, po Zakonu - samo spoznaja grijeha!"

što milost kaže: 

Rimljanima 3, 21-28: "Sada se pak izvan Zakona očitovala pravednost Božja, posvjedočena Zakonom i Prorocima, pravednost Božja po vjeri Isusa Krista, prema svima koji vjeruju. Ne, nema razlike! Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja; opravdani su besplatno, njegovom milošću po otkupljenju u Kristu Isusu. Njega je Bog izložio da krvlju svojom bude Pomirilište po vjeri. Htio je tako očitovati svoju pravednost kojom je u svojoj božanskoj strpljivosti propuštao dotadašnje grijehe; htio je očitovati svoju pravednost u sadašnje vrijeme - da bude pravedan i da opravdava onoga koji je od vjere Isusove. Uloga vjere Gdje je dakle hvastanje? Isključeno je. Po kojem zakonu? Po zakonu djela? Ne, nego po zakonu vjere. Smatramo zaista da se čovjek opravdava vjerom bez djela Zakona."sada mi odma aludirate na Jakova 2, 17-20: "Tako i vjera: ako nema djela, mrtva je u sebi. Inače, mogao bi tko reći: "Ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi svoju vjeru bez djela, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru. Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću. Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djela jalova?" ajdmo sada pogledati ta djela, Jakov 2, 5-16: "Čujte, braćo moja ljubljena: nije li Bog one koji su svijetu siromašni izabrao da budu bogataši u vjeri i baštinici Kraljevstva što ga je obećao onima koji ga ljube? A vi prezreste siromaha! Ne tlače li vas upravo bogataši? Ne vuku li vas baš oni na sudove? Ne psuju li oni lijepo Ime na vas zazvano? Ako doista izvršujete kraljevski zakon po Pismu: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga, dobro činite; ako li ste pristrani, grijeh činite i Zakon vas osuđuje kao prijestupnike. Ta tko sav Zakon uščuva, a u jednome samo posrne, postao je krivac svega. Jer tko reče: Ne čini preljuba, reče i: Ne ubij. Ako dakle i ne činiš preljuba, a ubiješ, postao si prijestupnik Zakona. Tako govorite i tako činite kao oni koji imaju biti suđeni po zakonu slobode. Jer nemilosrdan je sud onomu tko ne čini milosrđa; a milosrđe likuje nad sudom. Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti? Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje pa im tkogod od vas rekne: "Hajdete u miru, grijte se i sitite", a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist?" sad idemo pogledati što Isus najprije kaže o milosti: Luka 6, 27-36: "Nego, velim vama koji slušate: Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju.Onomu tko te udari po jednom obrazu pruži i drugi, i onomu tko ti otima gornju haljinu ne krati ni donje. Svakomu tko od tebe ište daji, a od onoga tko tvoje otima ne potražuj. I kako želite da ljudi vama čine, tako činite i vi njima. Ako ljubite one koji vas ljube, kakvo li vam uzdarje? Ta i grešnici ljube ljubitelje svoje. Jednako tako, ako dobro činite svojim dobročiniteljima, kakvo li vam uzdarje? I grešnici to isto čine. Ako pozajmljujete samo onima od kojih se nadate dobiti, kakvo li vam uzdarje? I grešnici grešnicima pozajmljuju da im se jednako vrati. Nego, ljubite neprijatelje svoje. Činite dobro i pozajmljujte ne nadajuć se odatle ničemu. I bit će vam plaća velika, i bit ćete sinovi Svevišnjega jer je on dobrostiv i prema nezahvalnicima i prema opakima. Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." i ujedinjenje svega gore navedenoga: 2 Filipljanima 2, 12-15: "Tako, ljubljeni moji, poslušni kako uvijek bijaste, ne samo kao ono za moje nazočnosti nego mnogo više sada, za moje nenazočnosti, sa strahom i trepetom radite oko svoga spasenja! Da, Bog u svojoj dobrohotnosti izvodi u vama i htjeti i djelovati. Sve činite bez mrmljanja i oklijevanja da budete besprijekorni i čisti, djeca Božja neporočna posred poroda izopačena i lukava u kojem svijetlite kao svjetlila u svijetu" od Boga je i htijeti i djelovati činiti dobro u vama, djela - ako nisu u Gospodu učinjena - Bog govori da je sva naša pravednost poput "haljina okaljanih". nemožemo mi biti dobri, kolko god se to nama/drugma činilo, BOG JE DOBAR!! i nitko više!Božji blagoslov, Marana Tha

Zadnja promjena: vega; pon 15 lip 2009, 15:15; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

Zanimljivo je kako pravdas zlocine ispada jos da je to bila milost sto je inkvizicija poklala i pobila ljude ???
Kad si vec rekao da treba sankcionisati sticenje bludnika onda bi trebalo da to posaljes na papinu adresu buduci da ih on osobno stiti, a ako ti ni tada nije jasno onda pogledaj BBC: Vatican Sex Crimes - Pope Benedict's Obstruction of Justice- pa ako ti nije jasno onda gledaj opet pa opet dok ne shvatis.

Ne pravdam ja zločine. Daleko od toga. Dapače, ja smatram da bi zločin trebao biti osuđen i od zemaljske vlasti a ne samo čekati Božju pravdu. Jer, kao što rekoh, odustajanje društva da samo čini pravdu, tj. da teži k Božjoj pravednosti, jeste otvoren poziv Bogu da on učini svoju pravdu nad društvom.

To i jeste razlog zašto ovo naše društveno uređenje koje sad gledamo nema baš izvrsnu perspektivu nego, dapače, vapi za Božjom osvetom. Tj. iz razloga što je sve dopušteno i što se više ništa ne smatra grijehom te se stoga ništa ni ne sankcionira, zbog toga je kraj našem društvu izvestan i zagarantiran.

I još nešto, kad se govori o inkviziciji i kažnjavanju na smrt, zaboravljaju se neke stvari, npr. da je na smrt bio osuđen i svećenik koji je uhvaćen u homoseksualnom odnosu. Pa ako me pitaš da li je i to pravedno, ja ću opet reći da jeste. Jer, da sam ja sudac i da u moje ruke dođe katolički svećenik koji je počinio npr. zločin pedofilije, taj bi sigurno bio najstrože kažnjen... maksimalno koliko zakon dopušta. I iz razloga što širi sablazan, a također i zbog njegova vlastita dobra jer je i za njega dobro da već za ovog života bude strogo kažnjen kako bi se mogao pokajati za svoje zločine te tako ipak izbjegne vječnu osudu u paklu. A nije nikakava tajna da najdublje krugove pakla popunjavamo baš mi, katolici, i naše katoličke apostate. Jer, tko je više dobio, od njega se više i traži.

A što se tiče BBC eve emisije... dovoljno sam se naslušao tih masonskih podvala. Stoga, ako želiš raspravljat, možemo raspravljati o onom što na što se obojica pozivamo i priznajemo... Pismo.

A kad shvatis onda cemo ko je promjenio Zakon koji je Bog uspostavio,

Biblija je jasna o tome tko ga je promjenio... sam Bog.

a ako ti ni to nije jasno imas u filmu borba za duse o namjerama rimokatolicke crkve i kako smatraju Papu vecim i od Boga sto jasno ukazuje da je papa antikrist i Bozji protivnik

Taman kad sam pomislio da me više ništa ne može iznenaditi... onda naletim na ovakvu izjavu lol!

...naravno film su pravili pravoslavni buduci da se oni sa vama poznaju stoljecima pa su iznjeli neke zanimljive detalje kako oni zovete jedni druge sestrinske crkve ?!

Da, gledao sam već ranije neke filmove o KC i iz redova Pravoslavne Crkve, također i iz redova raznih protestantskih krugova i mogu reći da u njima ima poprilična količina kojekakvih gluposti.

Sto se tice Mihaila arhandjela ima tema na ovom forumu pa je bolje pruci ....i da, za Isusa se upotrebljava izraz -andjeo zavjetni -

Priznajem svoju krivicu skretanja s teme i predlažem da ipak ne idemo na sasvim stotu stranu od početnog posta, jer nas to neće nikamo dovesti.

Meni je cudnovato da se koljaci nazivaju krscanima pa opet nikom nista ti kazes kako je to -katolicka crkva duzna - sad bih volio cut nekog administratora da malo popricamo o sirenju mrznje i govora mrznje -citat ;".Katolička Crkva je dužna braniti pravu vjeru od svih hereza koje ljude vode u vječne muke u paklu. Istinom se ne kocka nego ju se beskompromisno brani. Tako je i sa Janom Husom."...ali dobro je da se barem vidi kakav je duh rimokatolika i sta oni zastupaju .

Ako pogledaš i u NZ vidjet ćeš što je dužnost Crkve:

"Pošto se u ime Gospodina našega Isusa Krista okupite vi i moj duh, snagom Gospodina našega Isusa, neka se takav preda Sotoni na propast tijela da bi se spasio duh u Dan Gospodina Isusa." 1 Kor 5,4-5

Zamisli si situaciju da u vrtić dolazi neki perverznjak kvariti djecu i učiti ih svim gadostima. Da li bi ga pokušao spriječiti ili bi ga pustio u ime slobode izražavanja? Ja sigurno ne bih. Na žalost, naše humanističko društvo baš tome teži... doslovno... jer u njemačkoj već imaš literaturu za vrtiće koja propagira homoseksualnosti. E to je taj vrli humanizam i sloboda da se čini sve što nas je volja.

To nije Božje društveno uređenje nego sotonsko.

more_horiz
vega je napisao/la:
što je to RIMokatolička crkva, a što je to Kristova Crkva??

pogledajte si malo...vrlo zanimljive Istine.Rimokatolička crkva tvrdi da je nastala u vrijeme smrti, uskrsnuća i uznesenja Isusa Krista otprilike 30. godine. Katolička crkva sebe naziva Crkvom za koju je Isus Krist umro, Crkvom koju su uspostavili i sagradili Apostoli. Je li to pravo porijeklo Katoličke crkve? Naprotiv, čak i letimično čitanje Novoga zavjeta otkrit će da Katolička crkva nema svoje porijeklo u Isusovu učenju, kao ni u učenju njegovih apostola. U Novom zavjetu, ne spominje se ni papinstvo, ni štovanje / obožavanje Marije (ni Marijino bezgrješno začeće, Marijino trajno djevičanstvo, Marijino uznesenje niti Marija kao su-otkupiteljica i su-posrednica), molitve svecima na Nebu da se mole za nas, apostolsko naslijeđe, obredi crkve koji vrše ulogu sakramenata, krštenje male djece, ispovijedanje grijeha svećeniku, Čistilište, indulgencije/oproštajnice kao ni jednaki autoritet crkvene Predaje i Svetoga pisma. Stoga, ako Katolička crkva ne potječe od učenja Isusa i njegovih učenika, kao što čitamo u Novom zavjetu, koje je onda pravo porijeklo Katoličke crkve?

Katolička Crkva jeste Kristova Crkva zato što je Krist s njom sklopio neraskidivi Savez u vlastitoj krvi. A da je ona ta Crkva Bog je potvrdio po tome što je po njoj odredio kanon Pisma. Jer, jasno je da Bog ne bi odredio Pismo po anticrkvi ako negdje drugdje postoji prava Crkva.

Budući da je Bog odredio Pismo po nama, tako je posvjedočio tko je taj s kime je sklopljen neraskidivi i vječni Savez u njegovoj Krvi.

Stoga, svatko tko kaže da ta Crkva niije Kristova Crkva se nalazi u apsurdnoj situaciji da vjeruje da je trajniji bio savez koji je uspostavljen krvlju životinja, nego onaj koji je uspostavljen Kristovom krvlju.

Jer, ako nije istina ono što je učila Crkva po kojoj je Bog Pismo ostavio, onda kršćanstvo nije prava vjera jer je Bog slagao i pokazao da njegova krv ne vrijedi više od životinjske krvi. Ja se najiskrenije nadam da nitko neće dočekati kraj života sa jednom takvom suludom mišlju.

more_horiz
Katolička Crkva jeste Kristova Crkva zato što je Krist s njom sklopio neraskidivi Savez u vlastitoj krvi. A da je ona ta Crkva Bog je potvrdio po tome što je po njoj odredio kanon Pisma.
vega je napisao..=)nego, možeš li mi naći u pismu gdje to točno Krist pravi zavjet sa crkvom??

more_horiz
i dali se to meni čini ili ti uporno ignoriraš RIM u katoličkoj crkvi, također kao i navedene stihove...

Kološanima 2, 16-23: "Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest - tijelo Kristovo. (CRKVA -MI KRŠČANI, NE ZGRADA) Nitko neka vas ne podcjenjuje zato što on sam uživa u "poniznosti i štovanju anđela", >> zadubljuje se u svoja viđenja, bezrazložno se nadima tjelesnom pameću svojom, a ne drži se Glave, Njega od kojeg sve Tijelo, zglobovima i svezama zbrinuto i povezano, raste rastom Božjim. Ako ste s Kristom umrli za počela svijeta, zašto se, kao da još u ovom svijetu živite, dajete pod propise: "Ne diraj, ne kušaj, ne dotiči"? Sve će to uporabom propasti. Uredbe i nauci ljudski! samozvanu bogoštovlju, poniznosti i trapljenju tijela sve to doduše slovi kao mudrost, ali nema nikakve vrijednosti, samo zasićuje tijelo."

1 Timoteju 4, 1-5: "Duh izričito govori da će u posljednja vremena neki otpasti od vjere i prikloniti se prijevarnim duhovima i zloduhovskim naucima. A sve to pod utjecajem himbe lažljivaca otupjele savjesti koji zabranjuju ženiti se i nameću uzdržavati se od jela što ih je Bog stvorio da ih sa zahvalnošću uzimaju oni koji vjeruju i znaju istinu. Doista, svako je Božje stvorenje dobro i ne valja odbaciti ništa što se uzima sa zahvalnošću jer se posvećuje riječju Božjom i molitvom."

itd...(dosta toga sam napisao/CITIRAO) mene iskreno zanima kako jedan katolik "vidi" te stihove???

more_horiz
vega je napisao/la:
činjenica je da je RIMokatolička crkva najbogatija ne-vladina organizacija na svijetu...

Po kojim kriterijima? Crkva može biti najbogatija jedino ako se u to uračuna vrijednost zemljišta, građevina i umjetnina koje ima. No, problem s takvom kalkulacijom je taj što je to zemljište Crkva dobila na dar od svojih vjernika, a nekretnine su joj često radile mnoge generacije katolika.
Tako imamo slučaj Kolnske katedrale koja je sa par prekida građena oko 650 godina. I onda danas dođe netko procjenjivat vrijednost toga i na tome gradi svoje tvrdnje o našem bogatstvu.

A usput, nije li čudno da je izgradnja jedne naše katedrale trajala duže nego što cjelokupni protestantizam ima godina? Smile

I usput, živućih katolika na svijetu ima milijardu. Ako svaki da mjesečno jedan euro, po tome će ispasti da je Crkva apsolutno najbogatija na svijetu. No, naravno, nitko neće odbijati rashode.

more_horiz
vidim, da kontekst mojih rijeći zanemaruješ, kao i činjenicu da je RIMokatolička crkava ubijala KRŠČANE pod krinikom da su vještci, i "sotonizirani", povjest govori više nego što vi možete priznati, al to vatikanu nesmeta da i dalje laže....samo mi je žao duša koje su uspjeli slagat.

protestantizam, luter je napavio dobru stvar (btw. MOŽE li se gnjusina od "crkve" [očito mislim na RIM i vatikan, da me opet krivo ne shvatiš] toga doba biti Kristova Crkva??) ali je pogriješio u tome što je baš kao i vi citirao i štimao pismo kak se njemu svidi (zanemarujuči Jakovljevu poslanicu)...

Biblija i samo biblija, naravno pod ovim uvjetom:
Ivan 3, 3-12: " Odgovori mu Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!" Kaže mu Nikodem: "Kako se čovjek može roditi kad je star(krštenje male djece...ha?? odkud vam to??) Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se?" Odgovori Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje. Što je od tijela rođeno, tijelo je; i što je od Duha rođeno, duh je. Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha." Upita ga Nikodem: "Kako se to može zbiti?" Odgovori mu Isus: "Ti si učitelj u Izraelu pa to da ne razumiješ? Zaista, zaista, kažem ti: govorimo što znamo, svjedočimo za ono što vidjesmo, ali svjedočanstva našega ne primate. Ako vam rekoh zemaljsko pa ne vjerujete, kako ćete vjerovati kad vam budem govorio nebesko?"

pozdraf, Božji blagoslov! 

more_horiz
vega je napisao/la:
i dali se to meni čini ili ti uporno ignoriraš RIM u katoličkoj crkvi, također kao i navedene stihove...

Ne ignoriram ja Rim u tvojim upisima, nego sam samo svjestan da je to prigovor koji se Crkvi upućuje od početka. A na taj prigovor je lijepo odgovorio jedan katolik još davnih dana...

“We must hold to the Christian religion and to communication in her Church, which is Catholic and which is called Catholic not only by her own members but even by all her enemies. For when heretics or the adherents of schisms talk about her, not among themselves but with strangers, willy-nilly they call her nothing else but Catholic. For they will not be understood unless they distinguish her by this name which the whole world employs in her regard.” Augustine, The True Religion, 7:12 (A.D. 390).

Ili ukratko, čak i kad tebe neki stranac na ulici pita gdje je Katolička Crkva, ti ćeš ga uputiti nama a ne u svoju zajednicu, jer ćeš znati koga taj čovjek uistinu traži. Wink

Istina, puno toga si citirao. Malo i previše za jednu temu koja bi se trebala baviti jednim relativno uskim područjem, ali je otišla na sve druge strane a najmanje u smjeru u kojem ju je autor zamislio. No, ima tu otvorenih tema, pa ako te zanima malo ih pročitaj.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply