Neka se ime Isus proslavi medju narodima kroz Njegovu crkvu, kroz one koji su spremni svega da se odreknu radi Njegovog imena.
Krizostom je napisao/la:što kaže Ezekiel u 12,12-16:
12 I dođe mi riječ Jahvina: 13 »Sine čovječji, zgriješi li koja zemlja protiv mene nevjerom i ja podignem ruku na nju te joj uništim i posljednju pričuvu kruha i pustim na nju glad da zatrem u njoj sve ljude i stoku; 14 preostanu li u njoj samo tri čovjeka – Noa, Daniel i Job – ti će se svojom pravednošću spasiti« – riječ je Jahve Gospoda. 15 »Također, ako na tu zemlju pustim divlje zvijeri da joj djecu unište a nju pretvore u pustinju, kojom se zbog zvijeri više nitko neće usuditi proći; 16 preostanu li u njoj samo ta tri čovjeka, života mi moga« – riječ je Jahve Gospoda – »oni neće spasiti ni sinova ni kćeri, nego samo sebe, a zemlja će njihova postati prava pustinja.
Ne spašava nas naše ime, formalno pripadanje crkvi, već naša osobna vjera u Spasitelja i život u skladu sa Njegovim načelima. Tako u svjetlu ovog teksta ne pomažu ni sveci ni Marija kako neki tvrde....
Dina je napisao/la:Neka se ime Isus proslavi medju narodima kroz Njegovu crkvu, kroz one koji su spremni svega da se odreknu radi Njegovog imena.
amos je napisao/la:Kao prvo mora biti jasno sta je crkva Isusa Hrista, i ta recenica koja je citirana govori o tome ko je i sta je crkva.To su ljudi Boziji koji su spremni svega da se odreknu radi proslavljanja Isusovog imena,koji se odricu i sebe samih.To su ljudi koji svuda i u svemu traze kako da proslave Onoga koji ih je otkupio, spasio i imenom novim nazvao.To su ljudi kojima je sam Isus Hrist promenio zivote, dao im nadu, buducnst , smisao zivotu.To su ljudi koji su Mu zbog toga toliko zahvalni da je sve drugo na ovom svetu izgubilo vrednost za njih, sve osim Isusa Hrista.To su ljudi koji su sposobni da se ponize da bi se Isus proslavio, koji traze sto je Njegovo, koji teze da budu kao On, koji se raduju jutarnjem susretu sa Njim, kojima je On preko dana u mislima i u srcu, koji razmisljaju o tome kako da ugode Njemu ,a ne sebi i nekim svojim sebicnim zeljama, koji traze sto je Bozije a ne svoje, koji se ponize da bi samo jedna dusa dobila priliku da upozna svetlo Isusa Hrista koji se ponizio do same smrti.To su ljudi koji hrabro stoje za istinu kada niko drugi nece, koji govore i teske i ostre reci ne da bi povredili i da bi nesto dokazali, vec da bi pomogli ljudima da vide neke stvari.Koji se ne ljute kada ih odbacuju, jer znaju da su I Isusa odbacivali i zbog toga im je srce puno radosti jer znaju da je to obecanje Njegovim ucenicima, to su ljudi koji nemaju gorcine jer ih ponizavaju jer znaju da je Isus rekao da ce i to biti nesto sto ce ih snalaziti, to su ljudi u kojima Isus Hrist prebiva kroz Svetog Duha, to je crkva koja proslavlja Isusa Hrista onako kako bi On sam zeleo i kako nam je ostavio.Takva crkva ima ulogu da spasava ljude, ne zato sto je sama spasitelj vec zato sto na pravi nacin ukazuja na Spasitelja Isusa Hrista , Gospoda i Boga.