Zanima me iskren odgovor (nisam ga dobio u cijelosti od svecenika) u vezi naslova. Odnosno, katolicka crkva u braku dopusta i preporuca koristenje plodnih i neplodnih dana prilikom bracnog darivanja kako bi supruznici imali pod kontrolom i broj rodenja djece, ali ako se neplodni dani produžuju putem hormonalnih pilula onda je to grijeh i to teški. Osjecam da brak nije sexaonica vec da mu je svrha eshaton, međutim, do sada su mi svecenici izbjegavali (direktno ili indirektno) odgovoriti i komentirati srž te odredbe katoličke crkve. Ako se objektivno sagleda, da se od nekog tamo pape na danas preporuca koristenje plodnih i neplodnih dana, pa iz toga proizlazi da u tom slucaju bracni cin nema za svrhu prokreaciju, vec ugodu.
Misljenja sam da u bracnom darivanju nije potrebno zadovoljiti 3 stvari kako se tvrdi (jedan od tih je i prokreacija) vec da smijemo i uživati (ali bez bludnih misli) vec iz darivanja ljubavi.
Inace, u vezi smo vec dugo i pridrzavamo se predbracne cistoce (2 godine) ali nam je nepojmljivo da kad cemo uci u brak da cemo biti ograniceni plodnim i neplodnim danima u bracnom darivanju, osim ako nezelimo imati 15tero djece (zelim ako Bog dopusti imati barem troje djece pa na dalje, ali ne i 15). Zato smo mislili koristiti hormonalnu terapiju (protiv smo konrecepcije koja ubija zivot, znaci svih onih oblika koje nastupaju na snagu tek nakon spajanja muske i zenske spolne stanice)
Misljenja sam da u bracnom darivanju nije potrebno zadovoljiti 3 stvari kako se tvrdi (jedan od tih je i prokreacija) vec da smijemo i uživati (ali bez bludnih misli) vec iz darivanja ljubavi.
Inace, u vezi smo vec dugo i pridrzavamo se predbracne cistoce (2 godine) ali nam je nepojmljivo da kad cemo uci u brak da cemo biti ograniceni plodnim i neplodnim danima u bracnom darivanju, osim ako nezelimo imati 15tero djece (zelim ako Bog dopusti imati barem troje djece pa na dalje, ali ne i 15). Zato smo mislili koristiti hormonalnu terapiju (protiv smo konrecepcije koja ubija zivot, znaci svih onih oblika koje nastupaju na snagu tek nakon spajanja muske i zenske spolne stanice)