Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nanovorođenje?

power_settings_newLogin to reply
+6
Mitar
simply
zivotjeIsus
crusader
Medeni
KRAJVREMENA
10 posters

descriptionNanovorođenje? - Page 3 EmptyRe: Nanovorođenje?

more_horiz
Ma e,ne razmišljam ti ja svojom glavom uopšte!
Samo pišem ono što znam
Ti misliš glavom pa stoga i razmišljaš,naravno!
Ja ne razmišljam,ja znam
Nagla je promena,jer nema vremena ...
Generaliziranje ljudi -muško -žensko nije isto što i generaliziranje aktivnosti,stvari -MUZIKE!
tužno je kad gledam -LJUDI TOLKO UŽIVAJU U MELODIJAMA bezazlenog teksta ,nisam rekla da to mora bit Black Sabbath !
Ja sam nanovorođena ,a rodiš se odjedamput ,zar ne?
...osim ak te mama ne rađa par godina smjeh

more_horiz
Nebesa su, Anđela korovi pjevali Jedinorođenome
David Bubnjem i citrom slavio Gospodina
Nanovorođenje? - Page 3 Drumroll
i da mi glasnice hoće pjevale bi s kora note koje dopiru do trećeg neba
eh da pjevati više!!
pjevati

moj osobiti način molitve
najdraži!!

kaže sv.Augustin "tko pjeva dvostruko moli"

I ja tebi kažem, ne razmišljam o tome, jer to Znam,
duša mi pjeva, srce i tijelo jednom vibrom kad izađe iz nutrine:

Dajemo ti Slavu, Čast i Hvalu
tebi podižemo ruke
Tvoje Ime slavimo...

JER VELIK SI
ČINIŠ DJELA VELIKA
NITKO NIJE KAO TI
ISUSE
NITKO NIJE KAO TI
JER VELIK SI.............(nanana na na na) Nanovorođenje? - Page 3 Icon_smile

Božji blagoslov
p.s. o Znanju i Osjećajima razmišljaj uvijek kao o napola dostignutim Putovima!!

more_horiz
"tko pjeva dvostruko moli"

aha,a kome se moli?
...to nije rekao?
I ko je taj Sveti Augustin koji u to veruje?Ko ga proglasi Svetim?

more_horiz
diana je napisao/la:
Ma e,ne razmišljam ti ja svojom glavom uopšte!
Samo pišem ono što znam
Ti misliš glavom pa stoga i razmišljaš,naravno!
Ja ne razmišljam,ja znam
Nagla je promena,jer nema vremena ...
Generaliziranje ljudi -muško -žensko nije isto što i generaliziranje aktivnosti,stvari -MUZIKE!
tužno je kad gledam -LJUDI TOLKO UŽIVAJU U MELODIJAMA bezazlenog teksta ,nisam rekla da to mora bit Black Sabbath !
Ja sam nanovorođena ,a rodiš se odjedamput ,zar ne?
...osim ak te mama ne rađa par godina Nanovorođenje? - Page 3 Grinning

Poštovana diana,
pokušat ću ti odgovoriti na isti način na koji ti meni pišeš - koristeći izraze "znam" i "mislim" (odn razmišljam). Evo ovako:
Diana, ja znam da ti nisi novorođena, nego samo misliš da jesi. A kad bi bila novorođena ti se ne bi opirala i branila od onoga što Biblija savjetuje, objašnjava, zahtijeva. Ti ne bi davala stvarima (muzici, spolnosti i dr.) svoju istinu, nego bi prihvatila i pokorila se Božjoj istini o tome. Dakle, budući da se ti opireš (zbog trenutnog religioznog pijanstva) osvjedeočenju i istini Biblije, ti samo misliš da si novorođena, a ja znam da nisi. Tek kada se pokoriš Božjoj istini, i prihvatiš Božju volju (a ne da namećeš svoju volju, svoja gledišta, svoje osjećaje) - kao mjerilo istine - tek tada si na putu novorođenja.

Naravno da je novorođenje događaj, a ne proces. Ali "rast u duhovnosti" je proces (jednako kao i kod drveta koje kroz jedan vremenski određen proces donosi plod - od pupa, preko cvatnje do zrelosti). Da li si ti novorođena - ne mjeri se tvojim "znam da jesam", nego Božjim mjerilom "nisi sve dok se ne pokoriš onome što je moja volja".

Nadam se da se nećeš uvrijediti što sam citirao tvoje "znam" i "mislim", jer je sve to u dobroj namjeri - da ti ukažem na Božja mjerila pravednosti, a ne na naša vlastita. Nikada nam nije "ja znam" dovoljno dobro, nego treba reći "Bog zna". I zato treba Njemu vjerovati više nego sebi (svojim trenutnim osjećajima, trenutnim mišljenjima, trenutnim "znam").

Pozdrav

more_horiz
moje ZNAM i MISLIM nije išlo od mene,i ti koji nisi novorođen-to ne prepoznaješ

more_horiz
simply je napisao/la:
Poštovani/poštovana.
Doista
mi je drago da možemo razmjenjivati svoja iskustva, svoja
razumijevanja, postavljati pitanja i diskutirati o različitim
gledištima. Ova tema je vrlo važna, čak jedna od najvažnijih u
kršćanskom životu i zato znam da je potrebno detaljno je proučiti. Ali
je vrijedno truda jer rezultati novorođenja imaju trajnu vrijednost.

Hvala simply na velikom trudu da mi odgovoris na postavljena pitanja.
I dalje sam tu pratim ovu temu iako ovih dana nisam uspela da odgovorim. Da ti skratim dilemu brate, ja sam sestra.

Veoma su me zadovoljili tvoji odgovori. Dotakao si se u jednu ruku sustine.

Slazem se sa tobom da je ova tema izuzetno bitna, jedna od najbitnijih za spasenje. To je sigurno. Jer ako se zadovoljimo religioznoscu poput Nikodima kome Isus objasnjava sustinu koju on iako ucitelj u Izrailju nije shvatio, mi smo i dalje mrtvi ljudi koji pokusavamo da zivimo duhovno. Samo uljuljkani ljudi koji misle da nesto znaju i nesto imaju, ali u stvari sve im nedostaje.

Kad pocnem da pricam sa ljudima koji se deklarisu kao vernici, vidim da mi imamo dosta rupa u shvatanju ove teme. Zato je dobro ovo istrazivati i dobro prostudirati. Vredno je truda, kao sto si rekao. Mi sebe zaista treba ozbiljno da upitamo da li mo mi zaista prosli novorodjenje. Da li je to nase iskustvo? To je moj cilj. Jer bojim se da masa nas teoretise samo o tome, a da im je ova tema u prakticnom smislu skoro nepoznata. Zato smatram da je potrebno da o ovome govorimo na jedan dublji nacin.

simply je napisao/la:
"Da, oni koji žive po tijelu, teže za onim što je tjelesno; a koji po Duhu, za onim što je duhovno. Težnja je tijela smrt, a težnja Duha život i mir. Jer težnja je tijela protivna Bogu: zakonu se Božjemu ne podvrgava, a i ne može." (8,5-7)

Da, ovde se nalazi resenje za nas, u ovim recima. Jasno je da nase telo ne moze ziveti pravedno ili duhovno. Duh zivota koji je u Hristu mora doci da bi nas oslobodio od zakona tela, tj. greha. Ovo je nasa velika potreba!

simply je napisao/la:
Zatim kaže: "Oni pak koji su u tijelu, ne mogu se Bogu svidjeti. A vi niste u tijelu, nego u Duhu, ako Duh Božji prebiva u vama. A nema li tko Duha Kristova, taj nije njegov. I ako je Krist u vama, tijelo je doduše mrtvo zbog grijeha, ali Duh je život zbog pravednosti. " (8,8-10). Dakle, čovjek koji živi "u grijehu (po tijelu) ne može se Bogu svidjeti). Ali ako živimo "u Kristu", ako živimo po Duhu, ako Duh prebiva u nama – tada nad nama ne vlada više grijeh, nego Krist.

"Jer ako po tijelu živite, umrijeti vam je, ako li pak Duhom usmrćujete tjelesna djela, živjet ćete. Svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji." (8,13.14.) Dakle, novorođeni čovjek se odupire grijehu snagom Duha koji živi u njemu – kada te nešto navodi na grijeh, ti mu se opireš. Kada te nešto želi uvući u zlo – ti ga pobjeđuješ snagom Duha koji živi u duhovnom čovjeku. Svi ljudi koji su pod vodstvom Svetog Duha – to su pravi sinovi i kćeri Božje.

"Živjeti u Kristu" nije novo ropstvo (poput starog ropstva grijehu). Nego je to posinjenje – postajemo sinovi i kćeri Božje (vidi 8,15.16.)

U telu jasno je da mi ne mozemo nista. Nismo sposobni da ugodimo Bogu. Pavle ide dalje od ovoga i objasnjava da ljudi koji pokusavaju da budu pravedni, pokusavajuci nesto sami od sebe su u dugu kod Boga.

Ovde imam pitanje za tebe i sve nas. Ako je teznja tela protivna Bogu, kao sto i pise, kako nase telo onda moze da se pokori Bogu? Vidim da si o tome nesto pisao, ali ovo je isto tako potrebno objasniti. Nadam se da si me razumeo sta te pitam. Pitam te i pitam vas, kako ako je moje telo u neprijateljstvu sa Bogom, ne pokorava se Duhu, u stanju je nepokornosti, kako onda da se pokori ili podcini. Kako se to desava po vama?

simply je napisao/la:
U pravu si. Osvjedočiti se o svojoj grešnosti i prihvatiti Boga samo iz straha od kazne – nije dobro. Nego mi (kao razumska bića) moramo prepoznati Božju ljubav i Božju dobrotu. Upravo moramo razumjeti da nas Bog zove na obraćenje i novorođenje iz svoje ljubavi: "Zar ne znaš da dobrota Božja hoće da te vodi k obraćenju?" (Rimljanima 2,4)

Tek kada prihvatim da je dobar Bog, a ne ja – ja sam grešan, rob grijeha (što misliš kako je ovo teško prihvatiti jednom "farizeju" koji se cijelog života bavio samo formalnostima, obredima kako bi tim svojim djelima postigao svetost – i Krist ga nakon svega toga osvjedočava da se mora "ponovno roditi od Duha i vode"?

Dakle, nije dovoljno samo "klimati glavom" (kako ti citiraš) nego treba svoje srce (svoj unutrašnji život) predati Bogu. Treba dozvoliti Bogu da nas potpuno promijeni iznutra: naš razum, svijest, volja, emocije, karakter – sve se to mora mijenjati pod utjecajem Duha Svetog – onda kada odlučimo pokoriti se Bogu, a ne više grijehu.

Dobro, ti ovde govoris o osvedocenju koje je coveku potrebno da bi shatio svoju potrebu. Govoris ovde nesto o predanju. Ali kako to se ti predajes? Da li ti smatras da kada bi bilo obratno, kada bi osvedocenje o svojoj gresnosti prihvatili iz ljubavi, ne iz straha, da li bi to bilo dovoljno za predanje? Jos uvek mi nije jasno sasvim ovde tvoje glediste, mada vidim da pricas o potrebi za Duhom.

simply je napisao/la:
[size=12]Jedna stvar je ovdje vrlo važna. Kada se mi nanovo rodimo, mi smo tada tek duhovne "bebe". Pred nama je cijeli život u kojem trebamo rasti u duhovnosti. I tada je moguće pogriješiti i zgriješiti (iz neznanja, slabosti, biti prevaren…). Ali mi tada (kao duhovne osobe) nećemo ostati u tom grijehu – nećemo ga braniti, odobravati – nego ćemo posramljeni i poraženi doći ka Kristu da nas odmah očiti od tog grijeha koji je smetnja našem duhovnom životu.

I ovo si interesantno zapazio. Nanovorodjenje je pocetak. Potreban je duhovan rast ili rast u Duhu. To je vidim bilo potrebno i Isusu, i Jovanu Krstitelju. Pise da su oni rasli u Duhu.

Dobro, kada se nanovorodimo da li onda znaci da smo presli iz nesvetosti u svetost? Da li smo mi pravedni kada smo nanovorodjeni? Ili sveti? Dobro, istina je da mozemo da pogresimo. Ali kada mi gresimo? Od cega zavisi da li cu danas gresiti ili ziveti pravedno? Da li je dovoljno da budem jedanput nanovorodjena? I kako da zivimo kao Enoh, bez gresenja i padanja? To su neka moja pitanja.

Istina je da dok traje vreme milosti mi imamo zastupnika kod Oca. Ali ono na sta mi trebamo da se osposobimo je trajna svetost. Mene zanima koji je put do toga i kako se to postize?

Pozdravljam te.

more_horiz
diana je napisao/la:
moje ZNAM i MISLIM nije išlo od mene,i ti koji nisi novorođen-to ne prepoznaješ

Diana, izvini sto se ja sad ovako ubacujem. Pisem ti zato sto pokusavam da shvatim sta ti nama ovde hoces da kazes.

Evo citam tvoje sveze iskustvo. Vidim da ti ovde govoris da si nanovorodjena. Oprosti sto cu ti to reci, ali nekako mi izgledas previse samoubedjeno. Da li dozvoljavas da ti neko nesto kaze ili ces na svaku rec govoriti da znas i da drugi ne znaju.

Evo, navodis da si odbacila muziku, svu muziku. Vidim da pored ovog tvrdis jos neke stvari, za koje bi trebala da das malo vise dokaza u Pismu, da je to tako ispravno kako ti mislis i verujes, da bismo mogli da uzmemo to sto govoris sa nekom tezinom. Ovako bez toga ovo sto tvrdis izgleda smesno. Pazi, ja te ne provociram, nije to moja namera. Hocu samo da mi pruzis dublje dokaze da to sto ti tvrdis je istina, nista vise.

Evo pitam te koji su po tebi kriterijumi nanovorodjenja? Po cemu ti prepoznajes duhovno rodjenog od onog koji to nije? Ako si nanovorodjen covek ovo ti pitanje nece biti tesko.

more_horiz
Pozdrav sestro "životjeIsus".
Sada sam u gužvi sa vremenom, ali ću ti ovih dana pokušati odgovoriti na tvoja važna pitanja.
Pozdrav od Simplya.

more_horiz
Pozdrav svima

hteo bih da kažem šta Biblija govori o nanovorođenju.

Dela 2:38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
Dela 2:39 Jer je za vas obećanje i za decu vašu, i za sve daleke koje će god dozvati Gospod Bog naš.

Dela 19:1 Dogodi se pak, kad beše Apolos u Korintu, da Pavle prolažaše gornje zemlje, i dođe u Efes, i našavši neke učenike
Dela 19:2 Reče im: Jeste li primili Duha Svetog kad ste verovali? A oni mu rekoše: Nismo ni čuli da ima Duh Sveti.
Dela 19:3 A on im reče: Na šta se dakle krstiste? A oni rekoše: Na krštenje Jovanovo.
Dela 19:4 A Pavle reče: Jovan krsti krštenjem pokajanja, govoreći narodu da veruju Onog koji će za njim doći, to jest, Hrista Isusa.
Dela 19:5 A kad to čuše, krstiše se u ime Gospoda Isusa.

Jovan 3:3-11

more_horiz
zivotjeIsus je napisao/la:
Ovde imam pitanje za tebe i sve nas. Ako je teznja tela protivna Bogu, kao sto i pise, kako nase telo onda moze da se pokori Bogu? Vidim da si o tome nesto pisao, ali ovo je isto tako potrebno objasniti. Nadam se da si me razumeo sta te pitam. Pitam te i pitam vas, kako ako je moje telo u neprijateljstvu sa Bogom, ne pokorava se Duhu, u stanju je nepokornosti, kako onda da se pokori ili podcini. Kako se to desava po vama?

Grešna narav (to "tijelo" o kojem Pavao piše) ne može se pokoriti Bogu jer se protivi Njemu. Ali to više nije naš problem onda kada se ne oslanjamo na tu narav, nego na Krista. Npr: ja nisam dobar, ali Krist jest – zato mi (nakon pokajanja) Krist koji živi u meni pomaže da živim dobrim životom – unatoč tome što imam i dalje grešnu narav. Ali ona sada ne vlada nad menom, nego vlada Krist. Praktično to znači da ja više ne moram robovati staroj grešnoj naravi, jer mi Krist kao novi vladar moga srca daje snagu da se oslanjam na njega, a ne na sebe (na svoje "ja", na svoju grešnu narav). Više u životu ne radim ono što bih ja sam po sebi htjeo (moje grešno "ja" bi htjelo da živim po svojoj sebičnoj i zloj naravi), nego ono što je u skladu sa Božjom voljom (ono što bi On htjeo da ja radim). Bog mi je pomogao da više ne robujem sebi (svojim strastima, grešnim sklonostima, bezumnim prohtjevima itd) nego da služim Njemu. I dokle god se svojom slobodnom voljom pokoravam Božjoj vlasti nada mnom – Krist ima pravo vladati mojim srcem – i time držati grešnu narav pobjeđenom. Unatoč tome što ona i dalje ostaje u meni. Dakle, imam grešnu narav i dalje, ali ona više ne vlada nad menom, nego vlada Krist kojem sam sebe predao. U praktičnom životu to znači da više ne robujem starim grešnim sklonostima, već živim jednim novim (drugačijim) životom. A ako i učinim nešto loše (iz neznanja, iz slabosti itd) odmah prepoznajem u tome zlo (jer me Gospod opominje – preko savjesti, prako razuma i sl.) i ja odbacujem taj grijeh i molim za oprost. Tako da više unatoč mogućnosti da "padnem u grijeh", više "ne živim u grijehu". A za to nas je Krist oslobodio – iako ostajemo slabi i nesavršeni – slobodni smo od ropstva grijehu, onda kada Krist živi u nama (kada mi živimo u Njemu).

Dobro, ti ovde govoris o osvedocenju koje je coveku potrebno da bi shatio svoju potrebu. Govoris ovde nesto o predanju. Ali kako to se ti predajes? Da li ti smatras da kada bi bilo obratno, kada bi osvedocenje o svojoj gresnosti prihvatili iz ljubavi, ne iz straha, da li bi to bilo dovoljno za predanje? Jos uvek mi nije jasno sasvim ovde tvoje glediste, mada vidim da pricas o potrebi za Duhom.

Predanje označava predaju. Predao si se nekome, dao si mu sebe, svoj život. Bogu predajem svoj život na upravljanje i vodstvo, jer sam upoznao da je Osoba od povjerenja, da će moj život biti puno bolji ako ga On vodi, nego ako ga ja sam od sebe vodim. Predanje je zapravo pokoravanje volje – predajem ono što bih ja sam od sebe htjeo (a to je grijeh, jer sam grešno biće) i pokoravam se onome što bi Bog htjeo (jer je On svet, savršen i pravedan). I predanjem ne gubim ništa vrijedno, kad u meni nema trajne vrijednosti (onda kada sam rob grijeha). Predajem sebe da bih dopustio Bogu da me spasi – od mene samog.

Dobro, kada se nanovorodimo da li onda znaci da smo presli iz nesvetosti u svetost? Da li smo mi pravedni kada smo nanovorodjeni? Ili sveti? Dobro, istina je da mozemo da pogresimo. Ali kada mi gresimo? Od cega zavisi da li cu danas gresiti ili ziveti pravedno? Da li je dovoljno da budem jedanput nanovorodjena? I kako da zivimo kao Enoh, bez gresenja i padanja? To su neka moja pitanja.

Istina je da dok traje vreme milosti mi imamo zastupnika kod Oca. Ali ono na sta mi trebamo da se osposobimo je trajna svetost. Mene zanima koji je put do toga i kako se to postize?

Da bi nešto bilo sveto – tu mora prebivati Bog koji je jedini svet. Dakle, naš život je svet ako u njemu boravi Bog.

Mi nemamo svoju pravednost (taj pojam označava ono što je ispravno, ono što je pravo) onda kada smo robovi grijeha. Zato je Krist naša pravednost – mi njemu predajemo svoje grijehe, a On nama daje dar svoje pravednosti. Novorođenjem mi ostajemo i dalje grešnici, ali živimo pravednim načinom života – jer Krist vlada nad nama. (Za razliku od neobraćenog kršćanina koji misli da živi pravedno /zbog toga što je pobožan, što je vjernik/ ali živi grešnim životom).

Dakle, obraćeni je svjestan svoje grešnosti, ali živi pravedno (jer Krist vlada njegovim životom). A neobraćeni misli da je pravedan zato što je formalni, tradicionalni kršćanin – ali živi grešno.

Pozdrav.

more_horiz
Istina Simply nema sta:)

more_horiz
dachabambi je napisao/la:
Istina Simply nema sta:)

Pozdrav, dachabambi.

more_horiz
Grešna narav (to "tijelo" o kojem Pavao piše) ne može se pokoriti Bogu jer se protivi Njemu. Ali to više nije naš problem onda kada se ne oslanjamo na tu narav, nego na Krista. Npr: ja nisam dobar, ali Krist jest – zato mi (nakon pokajanja) Krist koji živi u meni pomaže da živim dobrim životom – unatoč tome što imam i dalje grešnu narav. Ali ona sada ne vlada nad menom, nego vlada Krist. Praktično to znači da ja više ne moram robovati staroj grešnoj naravi, jer mi Krist kao novi vladar moga srca daje snagu da se oslanjam na njega, a ne na sebe (na svoje "ja", na svoju grešnu narav).
Više u životu ne radim ono što bih ja sam po sebi htjeo (moje grešno
"ja" bi htjelo da živim po svojoj sebičnoj i zloj naravi), nego ono što
je u skladu sa Božjom voljom (ono što bi On htjeo da ja radim). Bog mi
je pomogao da više ne robujem sebi (svojim strastima, grešnim
sklonostima, bezumnim prohtjevima itd) nego da služim Njemu. I dokle
god se svojom slobodnom voljom pokoravam Božjoj vlasti nada mnom –
Krist ima pravo vladati mojim srcem – i time držati grešnu narav
pobjeđenom. Unatoč tome što ona i dalje ostaje u meni. Dakle, imam
grešnu narav i dalje, ali ona više ne vlada nad menom, nego vlada Krist
kojem sam sebe predao. U praktičnom životu to znači da više ne robujem starim grešnim sklonostima, već živim jednim novim (drugačijim)
životom. A ako i učinim nešto loše (iz neznanja, iz slabosti itd) odmah
prepoznajem u tome zlo (jer me Gospod opominje – preko savjesti, prako razuma i sl.) i ja odbacujem taj grijeh i molim za oprost. Tako da više unatoč mogućnosti da "padnem u grijeh", više "ne živim u grijehu". A za to nas je Krist oslobodio – iako ostajemo slabi i nesavršeni – slobodni smo od ropstva grijehu, onda kada Krist živi u nama (kada mi živimo u Njemu).

U redu Simply. Bilzu si brate. Dobar ti je odgovor. Potpuno je druga stvar kada sam ja nanovorodjena. To je nesto drugo.

Ja sam pitala dok je jos u telu covek, kako se onda covek predaje jer telo je protiv Duha, i Duh je protiv tela. Da pojednostavim pitanje, da li je po vama predanje moje delo? Da li vi mislite da ako slobodnom voljom izaberem Hrista, da nas to pokorava Njemu? Ili nas nesto drugo pokorava Njemu?

Pokusavam svo vreme da vas navedem na razmisljanje.

Predanje označava predaju. Predao si se nekome, dao si mu sebe, svoj život. Bogu predajem svoj život na upravljanje i vodstvo, jer sam upoznao da je Osoba od povjerenja, da će moj život biti puno bolji ako ga On vodi, nego ako ga ja sam od sebe vodim. Predanje je zapravo pokoravanje volje – predajem ono što bih ja sam od sebe htjeo (a to je grijeh, jer sam grešno biće) i pokoravam se onome što bi Bog htjeo (jer je On svet, savršen i pravedan). I predanjem ne gubim ništa vrijedno, kad u meni nema trajne vrijednosti (onda kada sam rob grijeha). Predajem sebe da bih dopustio Bogu da me spasi – od mene samog.

Ali sta to znaci predanje? Sta lezi u osnovi tih reci? Da li se ja jos uvek borim sa gresima ili ne? Sta znaci biti predat? Dobro ovo si odgovorio da predam svoj zivot, ali sta to znaci?

Mi nemamo svoju pravednost (taj pojam označava ono što je ispravno, ono što je pravo) onda kada smo robovi grijeha. Zato je Krist naša pravednost – mi njemu predajemo svoje grijehe, a On nama daje dar svoje pravednosti. Novorođenjem mi ostajemo i dalje grešnici, ali živimo pravednim načinom života – jer Krist vlada nad nama. (Za razliku od neobraćenog kršćanina koji misli da živi pravedno /zbog toga što je pobožan, što je vjernik/ ali živi grešnim životom).

Znaci ti verujes da smo nanovorodjenjem pravednici. Dobro. Nismo do kraja usli u dubinu ove teme. Ali dobro. Polako, prvo da vidimo ovo prvo sto smo pricali, da li se do kraja razumemo.

Lep pozdrav Simply, Nanovorođenje? - Page 3 Icon_smile.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply