Da zanimljivo razmisljanje josua, to nekako mogu povezati i sa onim sto je noemi govorila o staresinama...
Ja mislim da je zanemarena jedna sustinska sluzba u zajednici, to je sluzba pastira.
Bog je postavio petostruku sluzbu u crkvu apostle, proroke, ucitelje, evanjdeliste, i naravno pastire.
To je jedna posebna sluzba, coveka koji treba da se posveti ljudima koja mu je Bog doveo.
Evandjelista dovodi ljude u crkvu, ucitelj ih uci Bibliju ali pastir je nesto drugo, to je covek koji ima dar od Boga da savetima pomaze verniku da prebrodi duhovne i zivotne krize.
Povezujem to sa onim sto je neomi rekla, jer nekako se ta sluzba izgubila u teoligiji. Mislim pastir spremi propoved, propoveda, kaze neku poruku sa propovedaonicie sto je ok, ali je njegova sluzba da bdi nad duhovnim stanjem ljudi.
Da razgovara sa svakim pojedincem, da tesi, savetuje, ukorava, to je jako ozbiljna sluzba jer vodi ljude i stara se o njima sve dok su na zemlji.
Tu si upravu josua mnogi pastiri ne rade svoj posao, i zato su ljudi u crkvi sa tako velikim problemima i vrte se u krug.
Nazalost ako u crkvi nemam pastrira koji brine o meni prepusten sam sam sebi i to je jako jako tesko, jer je Boziji princip da postavi odgovornog pastira zajednice, ne pise uzalud udaricu pastira i ovce ce se razbezati.
Pa ako ta sluzba izneveri ostaje nam da se molimo za te ljude a mi da nadjemo prave prijatelje hriscane u koje imamo poverenja i koji nas mogu blagosloviti kao i mi njih naravno.