Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Borilačke vještine i Krščanstvo

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionBorilačke vještine i Krščanstvo - Page 2 EmptyRe: Borilačke vještine i Krščanstvo

more_horiz
Mislim da će tuđe rijeći reći više negoli moje pa da malo bolje razumijete pogledajte : ( buffajte cjeli video ali vama će biti samo interesantno od 13minute do 20min )
http://www.watch-dragonball-z.com/episode_265.html
1. Hvala vam svima na odgovorima a zatim da objasnim nešto.
Mislim da jedino čovjek koji vrednuje život može istinski živjeti. Mnogi bi rekli pa gdje u krvavom "dogovorenom" obračunu ima vrednovanja života ? Ljubavi ? Prijateljstva ? Kakav je to duh sporta koji uništava hram božji u svrhu čini se uništenja onog najvrednijeg tj.života?
Ali rečeno je da grijeh ne dolazi u ljutske uši nego izlazi iz usta. Svako od nas ima grešne misli ali misli dolaze i odlaze kao i vjetar a i mi nismo naše misli pa tako da to nije grijeh ali motivacija koji proizlazi iz naših misli , rjeći može plodom donjeti grijeh u tu je najveća opasnost. Ja imam drugačije motive negoli drugi borci * i nemam želju nekoga poniziti pa čak ni povrjediti. Bavio bi se borilačkim vještinama pa čak i pod cjenu da se nikada neču boriti pa ako treba poginit ču od tuđe ruke bez da svoju sebi u obranu stavim ma nije me briga. Ono što ne želim je živjeti 10%, živjeti kao mnogo puta kada osjetim ljubav prema nečemu jednostavno odustat od toga jer drugi kažu,misle i nakraju sam sebi kažem da nemogu. U bibliji ima prispodoba o talentima ako se sjećate, mene moja okolina želi učiniti onim koji ima samo 1 talent pa ga zakopa.
Moja dilema je u tome što ima jedna ljepa definicja za grijeh:"
Grijeh je kada u životu ideš svojim putem"(Iz k njige Hajka na zmaja").
Ja imam osjećaj da je ovo moj put , moj poziv a svaka staza bez Boga vodi konačno u propast samo ja nemam toliko problema sa Bogom negoli sa ljudima. Najveći strah po meni je da postanem neka vrsta rižinog krščana kao i mnogi ljudi po meni jer neke stvari vidim kakve jesu bez obzira na sebičnost. Npr. Meni je jedan prijatelj koji je teolog dao opravdanje za ratove ljudi u stilu rat je bio nešto drugo tu se ljudi smiju ubijat ali ovo što ti želiš je potpuno krivo!? Tj. Ljudi sebi uzimaju opravdanja za grijeh kako i kada njima odgovara. Ja se želim bavit borilačkim vještinama bez elemenata istočnačkog misticizma svoju zaradu dati u dobrotvorne svrhe vrednjujući život i duh sporta === ja grešnik ( buduće mjesto stanovanja : PAKAO ).
Ljudi ratuju ubijaju jedni drugo za svoju zemlju ( koja pripada gospodinu a ne njima ) i oni dobivaju medalje bivaju heroji === oni pravi krščani ( buduće mjesto stanovanja : RAJ ).
Ako je ovaj moj postupak tj. želja grijeh onda je moj čitav život grijeh ,sve u njemu i konačno život gubi svaki smisao jer će na kraju opet sve biti grijeh a ja sam grešan pa moji postupci rađaju grijeh moj život postaje žačari krug a to je moja definicija pakla.
*Ja sam u potpunosti svjestan da duboko u srcu gajim veliku mržnju prema svim ljudima a da su borilačke vještine ja sklisko područje za moju dušu ali isto tako gajim veliko poštovanje prema ljudima.

descriptionBorilačke vještine i Krščanstvo - Page 2 EmptyRe: Borilačke vještine i Krščanstvo

more_horiz
[quote=\"crusader\"]Možeš ti abrahame jedan tekst napisati svojim riječima ili doslovno moraš prekopirati sve od nekud..[/quote]

----------
Darkwunder
Ja imam osjećaj da je ovo moj put , moj poziv a svaka staza bez Boga vodi konačno u propast samo ja nemam toliko problema sa Bogom negoli sa ljudima.

Imati osjećaj nije dovoljno za opravdani izbor puta.Kada uporedimo Solomunovu životnu filozofiju izbora puta možemo odmah na početku zapaziti u njegovoj molitvi po dovršetku izgradnje hrama da je tražio od Boga razum i mudrost kako bi ostvario službu kralja po volji Božjoj.Osječaj se kasnije umješao u njegov život i njegovu službu te je prvagnuo i nanio njemu i kraljevstvu probleme uzrokovane idiolopoklonstvom u koje je pao gotovo cijeli narod zbog njegovog popuštanja tjelesnim strastima..Umjesto da je tražio uz razum i vjeru kojom bi održao srce na Božjem putu - On se oslonio na dar koji mu nije bio dovoljan da pokrije njegove mane..Zanemario je cjelovitu milost i zavjetnu obvezu prema Jahvi..Polaskao je sam sebi uslijed laskanja okoline, krenuo je po osječaju širokim putem na kojemu je pao i morao se boriti sa sobom i Bogom..Tako svaki borac koji se oslanja u startu na svoj osječaj presudno griješi ako ne pobijedi prvo sebe i uskladi pobjedu sa ciljevima i metodama borbe u ratu u koji se upustio misleči da ga je na put borbe uputio Gospšodina darujui mu dar borilačke vještine..Čovjek, kao otkupljenik Kristov - nije svoj, dužnik je Božji i u startu griješi u izboru upotrebe sebe i dara ako se ponaša kao da nije otkupljen i kao da je još u vlasti pbjeđenog gospodara koji mu laska da je Božja volja mrziti ljude i poštivati ih..Ono što Bog u paketu milosti koji ide uz dar daje jeste mržnja na zlo i mržnja i gađenje nad grijehom, dakle daje prvaednost po svome Sinu onome koji vjeruje Sina..Osječaj dakle nije dovoljan za izbor upotrebe dara.Potrebni su i vjera i mudrost i razum kao poznavanje svetih stvari..Borilaštvo osobe koja je izrasla na tlu kršćanske kulture u mnogome se razlikuje od one nekršćanske, uzmimo istočnjaćke ..
, prvo po smislu razloga- kršćaninu je služba ljubavi kriterij osobnog poretka u ljestvici vrijednosti jer se pobjeda nad neprijateljem drži Isusova pobjeda nad Sotonomi njegovom hedonističkom filozofijom razloga postojanja..Hedonizam uključuje borbu protiv onoga koji etički osporava pravo na život bez svetosti tj. ukinuće prava i postavljanje slobode bez zakona za čiji poredak je dovoljan nagon prema zadovoljstvu i samopotvrđivanju..
Kada analiziramo razloge zašto Hrvatski sportaši ne ostvaruju pobjede kako bi mogli nalazimo uzroke u filozofiji pobjede nad sobom koja se ne može ostvariti zato što su športaši kršćanski neodgojeni..Oni nisu cjelovite kršćanske osobe, oni imitiraju zapadnoistoćnu varijantu upotrebe iracinalnih snaga pa izgube pobjedu u posljednjoj minuti ili u nekoj vrsti predaha na pr. u ringu kada pomisle - evo sad sam doma na rivi , svi oko mene slave me kao neku zvijezdu..Ta potreba za poštovanjem okoline proizilazi iz edipovog kompleksa sa kojim i drugi Europljani nisu još načisto..Večina boraca ima o sebi svoj mit bez kojega se ne mogu boriti jer borba postaje besmislena i nespretna..Svrha tog mita je zadovoljavanje erotskog nagona - kad pobjedim sve će me ljepotice tražiti..Zato treneri koji su službenici borilačkih korporacija nikada ne demitologiziraju svoga junaka već još više mitologiziraju..Pogledaj face kada se susretnu na ringu kako se uništavajuči gledaju šaljuči poruku onm drugome i onoj drugoj strani...Tako i Ti, nalaziš se u krizi mitologiziranja svojega dara kako bi svladao svoje racinalno JA pa se na osnovu osjećaja upustio u borilaštvo ..
Ti nečeš moći pobjeći od Boga ako Ti je dao ovaj dar već ćeš morati uskladiti sebe u sklopu harmonije borilačke filozofije i unutrašnjeg svog ponašanja prema sebi..Kda kažeš da Ti je Bog darovao taj dar - Ti u dubini duše priznaješ da si Bogu dužnik jer si otkupljen skupo - krvlju Sina čovječjeg..Zato moraš odgovoriti na pitanje možeš li Ti kao stalno potiskujuči racionalko ne samo gledati već i uzrokovati pojavu krvi na svom suborcu tj partneru kojega si pretvorio u prijatelja na zajedničkom treningu..?Bavio sam se sportom i svakodnevno trenirao dvadesetak godina i donekle poznajem sportske psihe i mitove o borilaštvu..

Najveći strah po meni je da postanem neka vrsta rižinog krščana kao i mnogi ljudi po meni jer neke stvari vidim kakve jesu bez obzira na sebičnost.

Eto etičkog racionalkakoji stvar vidi kakva je - nije li to racionalizacija potiskivanja straha od poraza?

Npr. Meni je jedan prijatelj koji je teolog dao opravdanje za ratove ljudi u stilu rat je bio nešto drugo tu se ljudi smiju ubijat ali ovo što ti želiš je potpuno krivo!?

Nađe se i takav teolog koji povijesno odobrava ubilačko ratovanje..No kada malo bolje analiziramo Benediktovo citiranje o nasilju tada možemo vidjeti je moguće i drugačije rješavati sukobe tj ne treba ih stvarati..

Tj. Ljudi sebi uzimaju opravdanja za grijeh kako i kada njima odgovara. Ja se želim bavit borilačkim vještinama bez elemenata istočnačkog misticizma svoju zaradu dati u dobrotvorne svrhe vrednjujući život i duh sporta === ja grešnik ( buduće mjesto stanovanja : PAKAO ).
Ljudi ratuju ubijaju jedni drugo za svoju zemlju ( koja pripada gospodinu a ne njima ) i oni dobivaju medalje bivaju heroji === oni pravi krščani ( buduće mjesto stanovanja : RAJ ).
Ako je ovaj moj postupak tj. želja grijeh onda je moj čitav život grijeh ,sve u njemu i konačno život gubi svaki smisao jer će na kraju opet sve biti grijeh a ja sam grešan pa moji postupci rađaju grijeh moj život postaje žačari krug a to je moja definicija pakla.
*Ja sam u potpunosti svjestan da duboko u srcu gajim veliku mržnju prema svim ljudima a da su borilačke vještine ja sklisko područje za moju dušu ali isto tako gajim veliko poštovanje prema ljudima.

Dakle ne može se služiti dvama gospodarima.
Zato potražimo rješenje u izboru jednog gospodara..i jednog učitelja i jednog trenera i jedne filozofije borilaštva kako bi došli do unutrašnjeg mira koji nas čini radosnim borcima koji nisu tatini ili mamini sinovi koji jure zadovoljiti svoje slasti pa rađaju grijesima...Izaberimo:
Onoga koji nas je otkupio ili onoga koji nas je uveo u ropstvo jer nismo svoji..
Ali predlažem da ovo pitanje postupno izanaliziramo i razumijemo..Nadam se da će pored Crusadera nam pomoći i drugi iskusni borci..koji mogu nešto reči kako rješavaju pitanje sa ljudima a nemaju problema sa Bogom:
Ja imam osjećaj da je ovo moj put , moj poziv a svaka staza bez Boga vodi konačno u propast samo ja nemam toliko problema sa Bogom negoli sa ljudima
.
Riječ je o putu i pozivu, dakle radi se o izboru sudbine i opravdanju izbora puta i poziva..
No kada kažemo - poziv , mislimo li na Onoga koji nas je pozvao ili na , eto struku u ekonomskom sistemu..?
Zaista je ovo dobro analizirati i vidjeti kako pozivima Bog nije dao pravo na griješenje, a eto - cijela Europa po pozivu griješi?!Ne samo Europa već i cijeli svijet u smalaksalom kršćanstvu zbog ćega je papa Bebedikt XVI pozvao mladež da budu proroci nove ere!Možš li Ti svojim pozivom biti prorokom nove ere ili ćeš kao i stari naši trljati život u grijehu lažnih proroka koji podstiću cinizam i idolopoklonstvo svake vrste kako kaže papa kojemu je prethodnik ostavio započeti projekt civilizacije ljubavi ...

Ili ćemo smisao poziva naći u ljubavi ili u rezignaciji - ?
Preporućam izbor -Prorok nove ere..jer era je Darkwundera prošla, zar ne..
imaš li nostalgiju za tim vremenom i Schpenhureovim postulatom ubiti ali ne biti ubijen tj ne umrijeti?
Borilačke vještine i Krščanstvo - Page 2 Schlepptop

Ili , da li je moguć drugi postulat - NeSchopenhauerovski - stopirati protivnika i učiniti ga prorokom nove ere?
Moguć je, nadam se da i Ti tragaš za takvim modelom i proročkim treningom...o njemu ovisi civilizacija, zar ne?
Još jednom razmisli , jer može Ti se sigurno dogoditi u ovoj akceleraciji događaja koji mijenjaju i kulturu športaša i osobne strukture demitologiziranjem odnosa čovjeka prema sebi uslijed promjene u ljestvici vrijednosti koja će se sigurno dogoditi Europi kako bi se mogla nositi sa drugim kulturama koje nisu spremne održati poslovne ugovore..
Bolje sada bolno spriječiti krizu a ne poslije tragićno..

Zadnja promjena: abraham; ned 27 srp 2008, 11:38; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Dečko je već odabrao svoje: Bavit će se tim grubim sportom pod svaku cijenu. Pred njim su "najbolje godine".
Ono što si ti abrahme napisao da će pronaći svoj unutrašnji mir; hoće, no dotle moraju proći te "najbolje godine".
Evo za primjer Željka Mavrovića koji se povukao iz svijeta boksa nakon mnogih godina uspjeha te napokon našao svoj istinski mir.

more_horiz
Ovo bi mogao dečko i sam kazati, ali savjetujem bolju pripremu i bolji izbor trenera jer se svaki dar može upropastiti mitom.Na početku - upoznati svoj mit i demitologizirati ga računajući na vrlo grube okonosti života ispunjenih ekonomskim i moralnim turbulencijama koje će ostaviti trag na svakoj osobi koja se nije pripravila za novu eru borbe dobra i zla, da tako općeniti kažem...no, što kaže Maravić o miru i smislu poziva?Možda mu može On dati koji savjet..no zaista je dobro da šprtaši imaju teologe za savjetnike na sužavnju širokih puteva ..

more_horiz
Onda, Darkwonderu, možemo ti poželjeti samo sreću u tvojem naumu. Isto tako, dobro pripremi svoje tijelo na zadane udarce, upijaj ih, al ne zaboravi istom mjerom vratiti suparniku!
Nažalost, to je ono kontra Isusovog nauma: "Pruži i drugi obraz, brate".

* Možemo li znati odakle si i kod koga treniraš?
Koliko si visok i težak, da bar približno znamo o kome je riječ
kad se pojaviš na ekranima..?

Evo mojih specifikacija za primjer:
Gym: - at home
Trainer: himself
Class: A
Style: Muay Thai
Born: 25.09.1979.
Weight: 88 kg
Height: 194 cm
Hair - for girls -Black

more_horiz
Crusader
al ne zaboravi istom mjerom vratiti suparniku!

Uzvratni udarac mora biti snažniji po sastavu i bogatiji harizmatskim smislom kako bi se osujetila startegija tzv. protivnika..i oduševila publika..za umjetnost svladavanja grijehovnih strasti..
Kako izgleda uobičajeni vaš trening?
Kako održavate brzinu koja sa 28 godina opada?

more_horiz
Abrahame -> Tu ti je u pitanju samo jako snažna "VOLJA".
Volja da samog sebe takoreć "tjelesno" održiš do maksimalnih granica. Uzmimo u obzir svakodnevno trčanje kroz šumu ili dizanje utega za obujam ruku, dodajmo pažljivu prehranu i ispijanje što više tekućine (vode sobne temperature), a ne pivski trbuh i guza).
Što ti je tijelo čvršće to ti je zdravstveno stanje stabilnije.
Kako održavate brzinu koja sa 28 godina opada?

Nisam primjetio da mi opada nego da mi se povećava. Još jedanput u životu prave odluke primam, sebe uvjeravam "da predaje nema".
Uzmimo u obzir ovog glumca sa slike, koliko godina bi ste mu dali - više od 30? Nažalost, njemu je 56. Ali u kondiciji je 33-godišnjaka, njegovo zdravstveno stanje je kao u mladića.
Nevjerovatna kondicija (To je isti čovjek u mojem avataru, Matthew Fox, "Izgubljeni Jack")
Svašta je moguće, pogotovo ako sam sebe uvjeriš da ti to možeš. Ili ako može On, mogu to i ja, ta nisam sazdan od marmelade.
Borilačke vještine i Krščanstvo - Page 2 Jaackbd4

more_horiz
Imam 21.g
Imam otprilike 83 kg na 184 cm visine.
Dugovremenim sparingom od samo 6 minuta x 2 dnevno postigao sam veliku brzinu udarca ruku dok mi udarci nogom zaostaju malo.
Treniram do 2 puta dnevno ali dosta neuredno npr.(pon 2x,uto 1,sri nista,čet 2x, pet nista ,sub 1x,ned 2x itd... ) jer nemogu u potpunosti vjerovat u ovo sto radim ako je neispravno.
Moji trenizni traju u prosjeku 1h do 1h40min i to tako da stalno radim.
Nemam trenera ,niti ikakve potpore od ikoga dapače svi me odgovaraju pa čak i zaustavljaju na mom putu evo odma primjer:
Jučer navečer sam bio na stopu u Vinkovcima i rekao sam Bogu da ako mi nitko ne stane do 21:15 idem kući trčati tj. 15km i to nakon dva odrađena treninga po 1.30min. Nitko mi nije stao. Prekrstio sam se i rekao si ovo je moj izazov i moj test i želim znati dali to mogu jer kada sam inače išao pješke trebalo mi je 3 h i 30m. Na 40% puta me otac zove dali treba autom doći po mene ja reko ne a on idiot naravno dođe negdje na 60% puta po mene i pita me zašto sam tužan / ljut ? Rekao sam mu da nikada u svom životu neću znati dali sam to mogao istrčati a on mi kaže :"Pa mogao si dobiti upalu pluća a i ti bi to sigurno istrčao". Eto to mi je rekao čovjek koji najviše voli jesti masno i poslje toga popit pivo i koji me voli. Nakon ovoga kad sam došao kući moja me rodbina isprdala ja sam bio inteligentno podmukao pa su me izvrjeđali da sam konj koji je nadprosječno inteligentan pa sam otišao spavat.
Tu vidite primjer čovjeka koji sebe u sportu samo želi samom sebi dokazat. Ja neželim bavljenjem borilaćkih vještina steći zanimanje žena jer ja pokušavam živjeti spolnu čistoću.
Ja neželim steći slavu i novac jer mi ljutska mišljenja i prešani vlakna pamuka nikada ništa nisu značila.
Sve što želim je uložiti ljubav u nešto neočekujući zauzvrat ništa. Slušajući druge ljude koji su krščanski potkovaniji od mene dobijam osjećaj da je svaki čovjek pozvan da širi božju riječ i bude ili evangelizator ili retardiran malouman čovjek jer očito sve ostalo vodi prije ili kasnije u propast.

Btw.Brzina ne opada sa godinama.
Treniram jednu skromnu verziju Jeet Kun do-a imam neke knjige ali još nisam počeo intezivno trenirat tehniku jer nisam potpuno uvjeren dali ima išta dobro u borilačkim vještinama. U Vinkovcima ima samo Teakwan do ali sada je ljetna stanka.
Evo nekih metoda koje namjeravam koristiti a da povečavaju eksplzivnu snagu i brzinu:Girje,Maca(veliki čekić),Utezi,sklekovi,zgibovi ,trčanje ,Treninng sa kilažama za tjelo --Ancle weights i sl.

Ako netko zna nekoga tko se slučajno bavi teologijom i tjelovježbom neki mi da njegov mail ili možda preporući neku knjigu jer je ljudima koji se time nebave malo teže razumjeti.
Bez obzira hvala na savjetima puno ste mi pomogli

more_horiz
Darkwonder oduševljava..
No, nije šteta prevelika što nisi iz inata trčao do Vinkovaca ..to možeš uvijek..Brzina se harmonizira i sprintom 100m a kondicija brzine održava sprintom 200m..U atletskom klubu možeš svladati gipkost tijela skokom s motkom a ravnotežu ukapirati 110 preponama..Atletska tjelovježba održava harmoniju cijelog tijela i psihe..
Ne treba se opterećavati sa molitvom, ona postaje sastavni dio svake faze borbe ...
Ima li ovdje još nešto na ovoj adresi:HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Adresa: ERVENIČKA 7, VINKOVCI 32 100
Telefon: +385 (032) 309 258
OTOK

Adresa: V. RADU©A 19, VINKOVCI 32 100
Telefon: +385 (032) 354 329
BIBLIOTEKA EUROASIA

BORILAČKE VIDEOKASETE
na hrvatskom jeziku !

Borilačke vještine i Krščanstvo - Page 2 Kazete_domace_slika

http://www.karate-vinkovci.hr/index.php

No , kako mi ličiš na

– Bruce Lee-a koji je ponavljao kao i Ti da treba vidjeti stvari kakve jesu i da treba udariti kada moraš i nastupiti kada moraš...

ovo gore Ti neće možda koristiti za Tvoju verziju JKD..Ali koristiš li bambusov štap ili ne?

On je često upoređivao borca JKD sa vodom..No Ti bi mogao meditirati kako Duh lebdi nad vodama i daje smisao ljepoti i snazi vode...

Dakle Voda i Duh što lebdi nad vodom - višestruka sila koja blokira napadača...

No meni se osobno ne dopada filozofija dobra i zla koju je interpretirao Bruce Lee ..ali u čemu je tajna njegovog puta šake?

No ipak je pitanje životnog poziva - kako ćeš hraniti svoju obitelj?

------

more_horiz
Dosta toga nisam razumio što si napisao jer si daleko pametniji od mene ali polako ću shvatit.
Što se tiče obitelji u smislu svoje vlastite ne namjeravam je ni osnivati jer mi netreba više ljudi koji mi govore da ništa nemogu i koje me podcjenjuju. Za obitelj čovjek treba bit stvoren i treba se odreći vlastitih ideala i sebičnost da bi zajednica cvjetala.
U mom slučaju bi to značilo da bi vrlo vjerojatno od mene bilo očekivano da svoju zaradu investiram u kučni budžet prije negoli u svoj trening ili da mi trening bude pod opterečenjem ekonomskih pritisaka a onda bi opet postao jedan od onih koji to čine primarno iz ekonomskih motiva.
Hvala na linkovima i obavjestima Smile

more_horiz
Darkwonder
Što se tiče obitelji u smislu svoje vlastite ne namjeravam je ni osnivati jer mi netreba više ljudi koji mi govore da ništa nemogu i koje me podcjenjuju.

Tebe će Tvoja suđenica sigurno cijeniti jer će Te voljeti u Bogu..Kao što si dobio dar borilaštva tako još više ćeš dobiti suprugu kada dođe vrijeme jer Ti nisi svoj jer si otkupljen skupo i dužnik si Bogu kao i oni koji Te nažalost podcjenjuju i time ine veliki grijeh a trebalo bi da Te vole kao i Ti njih, vidiš otca se Tvoj brine za Tebe , dolazi po tebe kada si 15 km od kuće..Ima svuda oko nas sprdaća koji nam se podmuklo sprdaju , kako kažu neki Slavonci...
Rijetki su ljudi kojima je Bog darovao da se ne žene...Na pr. apostol Pavao..
Ti možeš naći Suprugu koja će također s Tobom trenirati kako Ti je Bog darovao borilaštvo..
Svladavanje egoizma i ekonomskog otuđenja u kojem naše sposobnosti bivaju unižene na dodatak mašinama ili su svedene na robu koja prestankom potražnje izgubi društvenu važnost može se postići molitvom i nadom kao i marljivim svobuhvatnim treningom u kojem ćemo naći vremena i mjesta za osobni rast kao dužnika Božjih..Bog ne želi da Tew netko podcjenjuje ...ali i Isusa su podcjenjivali a sve je tako ljubio ..Zamisli Njegovu borilačku vještinu . On u borbi protiv grijeha da u svome tijelu osudi grijeh za grijeh u tijelu i podnese smrt kao kaznu za grijeh i svojom smrću pobijedi smrt i duhom života bi uskrišen da bismo po razapinjanju starog čovjeka i smrti starog čovjeka kojega je uzeo tijelo da bi to tijelo bilo u mesijanskoj ljubavi svladano kako bi mi s njime bili surazapeti i suumrli i suuskrsli i tako mogli biti nalik na Njega , kako ve više Njemu možemo nalikovati tako možemo i biti borbeni kao i On , imati borilačku vještinu prepoznavajući kako se i protiv ćega boriti i primiti pobjedu vjerom..vjera je naime pobjeda koja pobijedi svijet...

Kako Ti treba i teolog u planiranju treninga preporučam jer ste sada u nadbiskupiji a sigurno ćeš u Đakovu naći nekoga od Halambeka koji će Ti držati duhovne vježbe:

Robert Farkaš, župnik
Adresa:
telefon:
faks:

+385 (0)32 322-944
+385 (0)32 303-726

rfarkas@inet.hr

http://www.srce-isusovo.com/index.php?main=o%20nama.htm
Rimokatolička župa Presvetog Srca Isusovog
Antuna Branka Šimića 15 b
32100 Vinkovci
Republika Hrvatska

!!!!!!!!!!!!!!Exclamation

Imaš sreće , a mogao bi imati i Božji blagoslov
od fonda za spor koji je osnovan od strane Vatikana
i Italije za podržavanje i širenje vrijednosti sporta
koje je apostol Pavao koristio u svojim tekstovima
kao primjer za duhovni rast u borbi vjere..
Potraži taj fond.Borilačke vještine i Krščanstvo - Page 2 Listen

Vatikan/Italien: Gemeinsame Sportstiftung gegründet

Borilačke vještine i Krščanstvo - Page 2 Listen
Staatliche und vatikanischen Institutionen habe
gemeinsam eine Stiftung „Johannes Paul II. für den Sport“ gegründet.
Ihr Ziel ist es, weltweit den pastoralen und erzieherischen Wert des Sports
zu verbreiten und unterstützen.
Sie berufe sich auf den polnischen Papst, da er als ...»

more_horiz
Hvala ti Abrahame . Ljepo je čudi rječi stvarnog učitelja mudrosti a i poticaja i razumjevanja. Mislim da sam razumio ono u što sam vjerovao već neko vrijeme. Dokazao sam da Bog moje želje teže ispunjava jer sam sebičan a i nerealan.
S druge strane sam dokazao da kad Boga zamolim da drugim pomogne onda on to i učini. Neka stoga bude ono što mora bit onako kako on hoće i kada on hoće. Ja ču imat povjerenja a i strpljenja. Pokušat ču se bavit onim što najviše volim i to onako kako najbolje i najmoralnije znam a njega ču molit da me u tome sprijeći ako sam na krivom putu ili barem da drugima pomogne kad već oni nežele meni.

more_horiz
Dokazao sam da Bog moje želje teže ispunjava jer sam sebičan a i nerealan.

Ali si pošten, iskren i strpljiv. Netko poput tebe odavno bi već nasrnuo snagom svojih mišića na svoje nadređene.

more_horiz
Čini ti se Razz, samo čitam između redova života i to je to.

more_horiz
Što je sa Mavrovićem..?
Otkad se povukao ni traga ni glasa mu...

more_horiz
Pa evo baš se jučer oglasio u povodu smrti Mate Parlova u sportskom dijelu Dnevnika.

Inače se i dalje bavi proizvodnjom zdrave hrane na svojem imanju.

pozdrav

Euro

more_horiz
Zar mu je potrebam publicitet , zar je ikome potreban? Zašto bi se čovjek kitio uspjesima u sportu kad ima toliko drugih područja gdje se može biti uspješan*.
*Doslovce uspješnost nepostoji.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply