Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krista živjeti i propovjedati...

power_settings_newLogin to reply
2 posters

descriptionKrista živjeti i propovjedati... - Page 2 EmptyRe: Krista živjeti i propovjedati...

more_horiz
I sam Krist je rekao da sva Pisma svjedoče za njega. Kako možeš reći da poznaješ Krista a ne priznaješ Pismo u kojem je objavljen?? Pogledaj samo što je sve Biblija proživjela kroz povijest i tamni srednji vijek kada je bila masovno spaljivana kao i oni koji su propovijedali život u skladu sa Njome!!Isto tako i mnogi politički sistemi su je spaljivali!! A Bog opet nije dopustio da ona bude uništena već je i ti i ja imamo danas za osobno svjedočanstvo!! I onda tko si ti i tko sam ja da dovodimo u pitanje njezinu istinitost??? Kako nazvati takvo ponašanje??? Kako onda bilo tko može reći da poznaje Krista a ne priznaje Pismo koje svjedoči za Njega??????? Hvala. Bog s vama.

descriptionKrista živjeti i propovjedati... - Page 2 EmptyRe: Krista živjeti i propovjedati...

more_horiz
Gost je napisao/la:
Mika, Matej 28 nije pisao Isus niti njegov biograf koji bi stajao pored i zapisivao "posljednje riječi"...već je to nakon kojih par desetaka godina napisala crkva, koja je isto tako pod vodstvom Cara Konstantina na saboru odlučila koji će od mnogih tekstova "ući" u kanon i tako ti je nastala Biblija. (ne bi sada o točnom nadnevku pisanja evanđelja, jer su opet i tu različiti stavovi)
U boljim Biblijama npr. NASB istaknuti su dokazani "umetci" u tzv. originalna pisma. Tako npr. gdje se aludira na trojstvo ...to ti je sve naknadno dopisano i u boljim prijevodima stoji napomena da se to ne nalazi u najstarijim rukopisima....to je dokazano..upravo ti je u Dalmaciji, po nalogu pape rađena korekcija prijevoda latinske biblije te je korigirano da se podupre Trojstvo....nakon Arija....opće poznata stvar, uzmi bilo koju Kroniku kršćanstva ili nešto slično i naći ćeš, a ima i još toga.

car Konstantin je živo u 3 stoljeću nakon Krista.. do tad su napisane sve knjige u Riječi..
moraš biti oprezna kad se koristiš sa argumentima koje nisi provjerila. jer ako nešto govoriš MORAŠ provjeriti. jer su tvoji naputci neutemeljeni i PRISTRANI.
također moraš biti spremna se suočiti sa konsikvencama ispred Boga. ukoliko to što govoriš slučajno nije istina. JER
TI tada govoriš neistine.
ima nas tu na forumu, koji su sve ove stvari i proučavali, i studirali, kao i sami tu Riječ provjereno apliciramo u svoj život.
ta ista Riječ ima snagu da sudi.. jer po njoj ćemo biti suđeni. ne po ljudskoj riječi več Božjoj.
citiram:

2Timotej 3:16-17
16Jer cijelo je Sveto pismo od Boga nadahnuto i korisno za poučavanje, za popravljanje i odgajanje u pravednosti. 17Bog nas kroz njega oprema da budemo sposobni za svako djelo ljubavi.

Ivanovo evangelje 12:47-48
46Ja, svjetlo, došao sam na svijet da svi koji u mene vjeruju više ne ostanu u tami. 47Čuje li tko moje riječi, a ne posluša ih, neću mu ja suditi - jer sam došao spasiti svijet, a ne osuditi ga. 48Tko me prezre i ne primi mojih riječi, imat će svojeg suca. U posljednji će mu dan suditi riječ koju sam vam navješćivao. 49Jer ja nisam govorio sam od sebe, nego vam kazujem ono što mi je Otac zapovjedio. 50Znam da je njegova zapovijed vječni život i kad vam govorim, govorim vam ono što je meni rekao Otac.'

ja osobno nemam sumnje čija je to riječ .. to je BOŽJA RIJEČ.ali vidim po tvojem zapisu da ti vjeruješ da je to čovjek napisao. to je potpuno drugi par rukavica. u tom slučaju da ja citiram bilo što iz Biblije za tebe to nema autoritet, koji ima za mene. stoga se i nemožemo naći na istoj GRANI.
jer nismo na istoj...
pozdrav

more_horiz
Da li ste bili veceras na:
www.adventisti-pula.hr

Molimo , javite nam - kakav je bio prijem?

na tel:
099 205 7345
099 288 2112
098 212 740
091 597 6423

Hvala

Kršćanska adventistička crkva
u Puli

Predavanja: ISUS - Put, Istina i Život

Od petka 28. studenog do subote 6. prosinca 2008. godine u Puli će se održavati predavanja dr. Radiše Antića pod naslovom: ISUS - Put, Istina i Život
Predavanja će se održavati na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u velikoj dvorani "Tone Peruško" i biti će prenošena uživo preko Interneta.
Utorak i srijeda 25. i 26.11.2008.

Testiranje opreme i signala obavljati će se od 20:00 do 20:30. Uključite se u testiranje. Kliknite OVDJE i pogledajte testni signal. Ako Vam je lakše kliknite na PLAY u donjem okviru

Izravni internetski prijenos evangelizacije :
Krista živjeti i propovjedati... - Page 2 AV1FTnni

Pogledajte od petka-subote ovu evangelizaciju u izravnom internetskom prijenosu na adresi:

www.adventisti-pula.hr

Danas , 19.40 sati testirajte svoje racunalo i nastojte premasiti i srusiti virtualni prostor kako se to ne bi dogodilo u dirtektnom prijenosu..

Ukratko o sadrzaju predavanja na evangelzaciji:
Već na prvom predavanju profesora filozofije i teologije Dr. Antic Radiša potražit će odgovor na pitanje -Zašto nevini stradaju ako Bog postoji? Predavać evangelizator će iz najstarije knjige svih vremena, «knjige o Jobu,» upoznati goste da je zlo kozmićkog izvorišta i da rješenje problema zla nemožemo pronaći niti razumjeti u našoj horizontalnoj dimenziji
Sukob između dobra i zla se pokazuje u ljudskim životima. Jedini mir koji čovjek može pronaći je u povjerenje u Boga i onda kada izgleda besmisleno. Profesor Antić će govoriti o praktičnom kršćanstvu i pozvati prisutne da se zapitaju - da li je moguće da Bog šuti, ako nas voli?
- Da li je moguće da nas je Bog ostavio da tumaramo «ratnim poljima» svemirskog sukoba, boreći se za duševni mir svagdašnjih briga duše ili nam je ostavio pisana upustva kako preživjeti i stići do cilja?
Ne samo da je Bog ostavio naputak već je dao Spasitelja i Vodića ..
Dr. Antic će prikazati test na osnovu kojeg se može prepoznati pravi put ka istini. Pored svih poznatih duhovnih vođa jedino je Isus Krist položio test smrti. ...Prema predavacu,uskrisenje Isusovo je najveći test kršćnstva. ..

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply