Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krista živjeti i propovjedati...

power_settings_newLogin to reply
2 posters

descriptionKrista živjeti i propovjedati... EmptyKrista živjeti i propovjedati...

more_horiz
Živjeti i propovjedati Isusa Krista !Što to znači?!Da li bi Krista razapeli da se osobno pojavi na sceni svijeta? Vjera u Krista kao jedine grešnikove nade uglavnom se izostavlja, i svijetom se širi duhovna pustoš -Njega nema ne samo u govoru već se izostavlja iz vjerskog iskustva mnogih koji tvrde da vjeruju u Njegov drugi dolazak ..mnoge propovijedi ovog vremena su bez Krista. … Neka bi nam Bog pomogao da nam oči budu pomazane očnom masti, da bismo progledali - čujemo podosta puta, ali nema iskrene spremnosti prolaziti križnim putem milosti pokajanja kao da ćemo se osramotiti ako to priznamo..

Za mnoge koji su angažirani u radu za ovo vrijeme Krist je dospio na drugo mjesto, a prvo mjesto zauzele su teorije i argumenti...denominacijske kritike i "evanđeoske svađe"..Što podrazumijevamo pod propovijedanjem Krista? Svakako u to spada mnogo više nego spominjati Njegovo ime, te
čno ga izgovarati i proizvoljno ga povezati sa svojim osobnim uvjerenjima. … Kristocentrično propovijedanje za mene je objava Starog zavjeta Obećanje Mesije, dok je Novi zavjet Ispunjenje koje svjesno prihvaća Njegove zahtjeve u osobnom životu. …
Ne treba se
čuditi što je apostol Pavao rekao Korinćanima: ''Jer ne propovijedamo same sebe, nego Krista Isusa Gospodinom'' (2 Kor 4,5) i ''Mi propovijedamo Krista raspetoga: Židovima sablazan, poganima ludost.'' (1 Kor 1,23) Charles Spurgeon je svojim studentima često govorio. ''Kad god počnete svoju propovijed, krenite što brže možete do Golgote.'' Kad su Karla Bartha tražili da sažme pola stoljeća svog golemog teološkog razmišljanja, on je bez oklijevanja odgovorio: ''Isus mene voli sam, to iz Svetog pisma znam.''Imate li hrabrosti o tome misliti i govoriti i..i...

Zadnja promjena: abraham; pon 21 srp 2008, 20:52; ukupno mijenjano 2 put/a.

descriptionKrista živjeti i propovjedati... EmptyRe: Krista živjeti i propovjedati...

more_horiz
Bojim se da mi stalno sebe kudimo. Uvjek postoji naša samokritika u smislu:
- da smo mi dobri kršćani Isus bi se brzo vratio(a Isus je kažu rekao da ni on nezna kad će se vratiti već samo "Otac")
- da propovijedamo na pravi način sve bi bilo super...(očito ni Isus nije dobro propovijedao jer ništa nije štimalo poslje njegovih propovijedi)
Bez uvrede, ali ja mislim da Isus (onaj originalni, a ne od crkve korigirani) nije tako gledao na nas.
Ako nas je stvorio savršeni i svemogući Bog, tad ukoliko ne valjamo, (nije sve u slobodi) i Bog mora priznati kiks. Stoga je Isus i otišao #da nam pripremi stanove# ...da ode , da se zauzme za nas , ne jer nas gleda kao krivce već suprotno, jer nas gleda kao one koji su jadni i nemogu sebi pomoći te on odlazi s Bogom izgladiti stvar i pomoći nam..taj Isus ima smisla.

descriptionKrista živjeti i propovjedati... EmptyRe: Krista živjeti i propovjedati...

more_horiz
Antan je napisao/la:
- da smo mi dobri kršćani Isus bi se brzo vratio(a Isus je kažu rekao da ni on nezna kad će se vratiti već samo "Otac")
- da propovijedamo na pravi način sve bi bilo super...(očito ni Isus nije dobro propovijedao jer ništa nije štimalo poslje njegovih propovijedi)
Bez uvrede, ali ja mislim da Isus (onaj originalni, a ne od crkve korigirani) nije tako gledao na nas.
Ako nas je stvorio savršeni i svemogući Bog, tad ukoliko ne valjamo, (nije sve u slobodi) i Bog mora priznati kiks. Stoga je Isus i otišao #da nam pripremi stanove# ...da ode , da se zauzme za nas , ne jer nas gleda kao krivce već suprotno, jer nas gleda kao one koji su jadni i nemogu sebi pomoći te on odlazi s Bogom izgladiti stvar i pomoći nam..taj Isus ima smisla.

Zar nije Krist rekao da ako poznajemo Njega poznajemo i onoga koji ga je poslao (Oca) ? Stvoreni smo savršeni ali smo padom u grijeh izgubili tu savršenost i grijeh NAS JE ODVOJIO OD BOGA I NJEGOVE SVETOSTI jer Bog je svet i ništa nesveto ne može prebivati u njegovoj blizini. Krist je taj koji je premostio jaz i koji nas je vratio iz otpadništva natrag ka Bogu. Postoji samo 1 Krist i to onakav kako ga pokazuje Pismo. U tvojim se izlaganjima osjeća da nisi baš čitao što Pismo govori. Vrlo je nepravedno donositi sud o nekome ako ne znaš tko ta osoba zapravo jest. Pismu je dalo cjeloviti opis karaktera i Sina i Oca . Zsr nije dovoljno reći da je Bog (Otac) tako ljubio svijet ( nas grešnike) da je Sina svojega dao radi nas da ni jedan koji u Sina vjeruje ne pogine već da po Sinu ima život vječni? Nema veće ljubavi i pravde od toga. A to kako pojedinci prikazuju Krista svojim životima to ide njima na dušu. I mi kao takvi ne možemo i ne smijemo donositi sud na temelju toga. To je isto kao da ja donosim sud o tome kakav si ti čovjek na temelju postova na ovom forumu. Obrati se ka Pismu. Unutra ćeš upoznati Oca i Sina onakve kakvi zapravo jesu. Hvala .Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
abraham je napisao/la:
Živjeti i propovjedati Isusa Krista !Što to znači?!Da li bi Krista razapeli da se osobno pojavi na sceni svijeta? Vjera u Krista kao jedine grešnikove nade uglavnom se izostavlja, i svijetom se širi duhovna pustoš -Njega nema ne samo u govoru već se izostavlja iz vjerskog iskustva mnogih koji tvrde da vjeruju u Njegov drugi dolazak ..mnoge propovijedi ovog vremena su bez Krista. … Neka bi nam Bog pomogao da nam oči budu pomazane očnom masti, da bismo progledali - čujemo podosta puta, ali nema iskrene spremnosti prolaziti križnim putem milosti pokajanja kao da ćemo se osramotiti ako to priznamo..

Za mnoge koji su angažirani u radu za ovo vrijeme Krist je dospio na drugo mjesto, a prvo mjesto zauzele su teorije i argumenti...denominacijske kritike i "evanđeoske svađe"..Što podrazumijevamo pod propovijedanjem Krista? Svakako u to spada mnogo više nego spominjati Njegovo ime, te
čno ga izgovarati i proizvoljno ga povezati sa svojim osobnim uvjerenjima. … Kristocentrično propovijedanje za mene je objava Starog zavjeta Obećanje Mesije, dok je Novi zavjet Ispunjenje koje svjesno prihvaća Njegove zahtjeve u osobnom životu. …
Ne treba se
čuditi što je apostol Pavao rekao Korinćanima: ''Jer ne propovijedamo same sebe, nego Krista Isusa Gospodinom'' (2 Kor 4,5) i ''Mi propovijedamo Krista raspetoga: Židovima sablazan, poganima ludost.'' (1 Kor 1,23) Charles Spurgeon je svojim studentima često govorio. ''Kad god počnete svoju propovijed, krenite što brže možete do Golgote.'' Kad su Karla Bartha tražili da sažme pola stoljeća svog golemog teološkog razmišljanja, on je bez oklijevanja odgovorio: ''Isus mene voli sam, to iz Svetog pisma znam.''Imate li hrabrosti o tome misliti i govoriti i..i...

Jakovljeva 2,1 Braćo moja, vjeru Gospodina našega Isusa Krista slavnoga ne miješajte s pristranošću!
Jakovljeva 2,2Dođe li na vaš sastanak čovjek sa zlatnim prstenjem, u sjajnoj odjeći, a dođe i siromah u bijednoj odjeći
Jakovljeva 2,3i
vi se zagledate u onoga što nosi sjajnu odjeću te reknete: "Ti lijepo
ovdje sjedni!", a siromahu reknete: "Ti stani - ili sjedni - ondje,
podno podnožja moga!",
Jakovljeva 2,4niste li u sebi pristrano sudili te postali suci što naopako sude?
Jakovljeva 2,5Čujte,
braćo moja ljubljena: nije li Bog one koji su svijetu siromašni izabrao
da budu bogataši u vjeri i baštinici Kraljevstva što ga je obećao onima
koji ga ljube?
Jakovljeva 2,6A vi prezreste siromaha! Ne tlače li vas upravo bogataši? Ne vuku li vas baš oni na sudove?
Jakovljeva 2,7Ne psuju li oni lijepo Ime na vas zazvano?
Jakovljeva 2,8Ako doista izvršujete kraljevski zakon po Pismu: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga, dobro činite;
Jakovljeva 2,9ako li ste pristrani, grijeh činite i Zakon vas osuđuje kao prijestupnike.
Jakovljeva 2,10Ta tko sav Zakon uščuva, a u jednome samo posrne, postao je krivac svega.
Jakovljeva 2,11Jer tko reče: Ne čini preljuba, reče i: Ne ubij. Ako dakle i ne činiš preljuba, a ubiješ, postao si prijestupnik Zakona.
Jakovljeva 2,12Tako govorite i tako činite kao oni koji imaju biti suđeni po zakonu slobode.
Jakovljeva 2,13Jer nemilosrdan je sud onomu tko ne čini milosrđa; a milosrđe likuje nad sudom.
Jakovljeva 2,14Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti?
Jakovljeva 2,15Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje
Jakovljeva 2,16pa im tkogod od vas rekne: "Hajdete u miru, grijte se i sitite", a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist?
Jakovljeva 2,17Tako i vjera: ako nema djela, mrtva je u sebi.
Jakovljeva 2,18Inače,
mogao bi tko reći: "Ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi svoju
vjeru bez djela, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru.
Jakovljeva 2,19Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću.
Jakovljeva 2,20Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djela jalova?
Jakovljeva 2,21Zar se Abraham, otac naš, ne opravda djelima, kad na žrtvenik prinese Izaka, sina svoga?
Jakovljeva 2,22Vidiš: vjera je surađivala s djelima njegovim i djelima se vjera usavršila
Jakovljeva 2,23te se ispunilo Pismo koje veli: Povjerova Abraham Bogu i uračuna mu se u pravednost pa prijatelj Božji posta.
Jakovljeva 2,24Gledajte: čovjek se opravdava djelima, a ne samom vjerom.
Jakovljeva 2,25Ne opravda li se slično, djelima, i Rahaba bludnica kad primi glasnike i drugim ih putom izvede?
Jakovljeva 2,26Jer kao što je tijelo bez duha mrtvo, tako je i vjera bez djela mrtva.

more_horiz
Ključ svega jest iskrenosti i poniznost u odnosu sa Bogom što će dovesti do bolje spoznaje Boga i njegove volje za nas . Sve to će učvrstiti naš odnos sa Bogom . A kada čovjek ima iskren i odnos sa Bogom to se vidi iz njegovog života. Činjenica je što se danas svi busaju u prsa teologijom a nitko nema živu zajednicu sa Bogom. Jedan čovjek sa iskrenom zajednicom sa Bogom može teološki nadjačati i 10 000 teologa koja tu zajednicu nemaju. Isto tako može uputiti ka Kristu tisuće ljudi. Tu leži odgovor na problem koji si tzi Abraham u samom naslovu istaknuo. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Antan je napisao/la:

Svjedočanstvo je istinito da se svijetom širi duhovna pustoš , cinizam i skepsa , jer svijet odbacuje Krista i upravo zato što kršćani ne žive Krista kako bi mogli da ne odbacuju milost koja im je potrebna da prigrljevaju izopačene grijehom kako je Krist nas prigrlio:
"7 Prigrljujte jedni druge kao što je Krist prigrlio vas na slavu Božju."

Umišljena pobožnost dovodi do umišljenog opravdanja , ali ona nema sile koja osvjedočava da je netko pod milošću jer se ne vide djela vjere koja kroz ljubav radi..

1 Opravdani dakle vjerom, u miru smo s Bogom po Gospodinu našem Isusu Kristu. 2 Po njemu imamo u vjeri i pristup u ovu milost u kojoj stojimo i dičimo se nadom slave Božje. 3 I ne samo to! Mi se dičimo i u nevoljama jer znamo: nevolja rađa postojanošću, 4 postojanost prokušanošću, prokušanost nadom. 5 Nada pak ne postiđuje. Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!
6 Doista, dok mi još bijasmo nemoćni, Krist je, već u to vrijeme, za nas bezbožnike umro. 7 Zbilja, jedva bi tko za pravedna umro; možda bi se za dobra tko i odvažio umrijeti. 8 A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije. 9 Koliko li ćemo se više sada, pošto smo opravdani krvlju njegovom, spasiti po njemu od srdžbe? 10 Doista, ako se s Bogom pomirismo po smrti Sina njegova dok još bijasmo neprijatelji, mnogo ćemo se više, pomireni, spasiti životom njegovim. 11 I ne samo to! Dičimo se u Bogu po Gospodinu našemu Isusu Kristu po kojem zadobismo pomirenje.
12 Zbog toga, kao što po jednom Čovjeku uđe u svijet grijeh i po grijehu smrt, i time što svi sagriješiše, na sve ljude prijeđe smrt... 13 Doista, do Zakona bilo je grijeha u svijetu, ali se grijeh ne ubraja kad nema zakona. 14 Da, ali smrt je od Adama do Mojsija doista kraljevala i nad onima koji ne sagriješiše prekršajem sličnim kao Adam, koji je pralik Onoga koji ima doći.

Namjerno srljanje u grijehovni život je postao normalni način života, vremna grijeha slabijeg intenziteta su nepovratno prošla jer bludnost, nečistoća, razvratnost, idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja, zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično u okvirima mafijašenja i korupcije nalze zakonske okvire i gotovo da dobijaju osnovu u ljudskim pravima..
Takvi koji točine združeni sa zlom - ne žele Krista ni kršćane u svojoj blizini..
Mnogi takvi su članovi i KC i protestantskih crkvi kao i pravoslavne..
Zlo je pomahnitalo i pustoši svijetom kao pijavica orkana i tajfuna ..

Suprot tome čedan krijeposni sveti život po milosti - sudbinski neuporedivi sa životom kojemu je kraj smrt - ima plodonosnu nadu iščekivanja Kristovog drugog dolaska..

Hoće li mladi ljudi, mladi, mladi kršćani kreniti u susret Novoj pedesetnici i biti proroci ere novoga svijeta, hoće li svojom požrtvovnošću u Isusu Kristu moći zaustaviti zlo u pustošenju duša..
Hoće li mladi pokazati silu voljenja Isusove ljubavi u svom životu kako bi bilo spašeno mnoštvo - posebno djece i mladih ljudi od pakosti koja baca čovjećanstvo u kaos...?

gubavac:
Ključ svega jest iskrenosti i poniznost u odnosu sa Bogom što će dovesti do bolje spoznaje Boga i njegove volje za nas . Sve to će učvrstiti naš odnos sa Bogom . A kada čovjek ima iskren i odnos sa Bogom to se vidi iz njegovog života. Činjenica je što se danas svi busaju u prsa teologijom a nitko nema živu zajednicu sa Bogom. Jedan čovjek sa iskrenom zajednicom sa Bogom može teološki nadjačati i 10 000 teologa koja tu zajednicu nemaju. Isto tako može uputiti ka Kristu tisuće ljudi. Tu leži odgovor na problem koji si tzi Abraham u samom naslovu istaknuo. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Oni koji su poznali Krista kao da Ga ne poznaju, a , zaista Ga ne poznaju jer su Ga ostavili i pošli svojim širokim putevima ne mareći za duše u svijetu da na primjeru iskrene pobožnosti i istinskoga hoda za Kristom oduševljavaju Kristovom dobrotom i pravednošću i snagom evanelja koja nudi svijetu oslobođenje od ropstva grijeha i nudi radost spasenja u sreći svetosti..
Budite živi sveci i pokažite Kristovu ljubav koja lomi svaku mržnju , svaki grijeh - ako griješnik to hoće, ako se da privuči Kristovim križem...uskrsnućem u život..
Mnogi kršćani us vojoj su iskrenosti zaboravil ostati nalik na Kristovu smrt - kako bi se na njima vidio i Kristov život..Ne možemo živjeti Krista ako nismo nalikovali Njegvoj smrti..
Kako nalikovati Njegovoj smrti?

more_horiz
abraham je napisao/la:
Antan je napisao/la:

Svjedočanstvo je istinito da se svijetom širi duhovna pustoš , cinizam i skepsa , jer svijet odbacuje Krista i upravo zato što kršćani ne žive Krista kako bi mogli da ne odbacuju milost koja im je potrebna da prigrljevaju izopačene grijehom kako je Krist nas prigrlio:
"7 Prigrljujte jedni druge kao što je Krist prigrlio vas na slavu Božju."

Umišljena pobožnost dovodi do umišljenog opravdanja , ali ona nema sile koja osvjedočava da je netko pod milošću jer se ne vide djela vjere koja kroz ljubav radi..

1 Opravdani dakle vjerom, u miru smo s Bogom po Gospodinu našem Isusu Kristu. 2 Po njemu imamo u vjeri i pristup u ovu milost u kojoj stojimo i dičimo se nadom slave Božje. 3 I ne samo to! Mi se dičimo i u nevoljama jer znamo: nevolja rađa postojanošću, 4 postojanost prokušanošću, prokušanost nadom. 5 Nada pak ne postiđuje. Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!
6 Doista, dok mi još bijasmo nemoćni, Krist je, već u to vrijeme, za nas bezbožnike umro. 7 Zbilja, jedva bi tko za pravedna umro; možda bi se za dobra tko i odvažio umrijeti. 8 A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije. 9 Koliko li ćemo se više sada, pošto smo opravdani krvlju njegovom, spasiti po njemu od srdžbe? 10 Doista, ako se s Bogom pomirismo po smrti Sina njegova dok još bijasmo neprijatelji, mnogo ćemo se više, pomireni, spasiti životom njegovim. 11 I ne samo to! Dičimo se u Bogu po Gospodinu našemu Isusu Kristu po kojem zadobismo pomirenje.
12 Zbog toga, kao što po jednom Čovjeku uđe u svijet grijeh i po grijehu smrt, i time što svi sagriješiše, na sve ljude prijeđe smrt... 13 Doista, do Zakona bilo je grijeha u svijetu, ali se grijeh ne ubraja kad nema zakona. 14 Da, ali smrt je od Adama do Mojsija doista kraljevala i nad onima koji ne sagriješiše prekršajem sličnim kao Adam, koji je pralik Onoga koji ima doći.

Namjerno srljanje u grijehovni život je postao normalni način života, vremna grijeha slabijeg intenziteta su nepovratno prošla jer bludnost, nečistoća, razvratnost, idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja, zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično u okvirima mafijašenja i korupcije nalze zakonske okvire i gotovo da dobijaju osnovu u ljudskim pravima..
Takvi koji točine združeni sa zlom - ne žele Krista ni kršćane u svojoj blizini..
Mnogi takvi su članovi i KC i protestantskih crkvi kao i pravoslavne..
Zlo je pomahnitalo i pustoši svijetom kao pijavica orkana i tajfuna ..

Suprot tome čedan krijeposni sveti život po milosti - sudbinski neuporedivi sa životom kojemu je kraj smrt - ima plodonosnu nadu iščekivanja Kristovog drugog dolaska..

Hoće li mladi ljudi, mladi, mladi kršćani kreniti u susret Novoj pedesetnici i biti proroci ere novoga svijeta, hoće li svojom požrtvovnošću u Isusu Kristu moći zaustaviti zlo u pustošenju duša..
Hoće li mladi pokazati silu voljenja Isusove ljubavi u svom životu kako bi bilo spašeno mnoštvo - posebno djece i mladih ljudi od pakosti koja baca čovjećanstvo u kaos...?

gubavac:

Oni koji su poznali Krista kao da Ga ne poznaju, a , zaista Ga ne poznaju jer su Ga ostavili i pošli svojim širokim putevima ne mareći za duše u svijetu da na primjeru iskrene pobožnosti i istinskoga hoda za Kristom oduševljavaju Kristovom dobrotom i pravednošću i snagom evanelja koja nudi svijetu oslobođenje od ropstva grijeha i nudi radost spasenja u sreći svetosti..
Budite živi sveci i pokažite Kristovu ljubav koja lomi svaku mržnju , svaki grijeh - ako griješnik to hoće, ako se da privuči Kristovim križem...uskrsnućem u život..
Mnogi kršćani us vojoj su iskrenosti zaboravil ostati nalik na Kristovu smrt - kako bi se na njima vidio i Kristov život..Ne možemo živjeti Krista ako nismo nalikovali Njegvoj smrti..
Kako nalikovati Njegovoj smrti?

Otvaranjem svoga srca i prepuštanjem Kristu da učini da umremo svojem starom ja koje nas sprečava da dođemo i priznamo da smo u otpadu i da nam treba Kristova iscjeljujuća ljubav i vodstvo. Čovjek koji iskreno i ponizno pristupa Kristu i koji iskreno čita Pismo ne može i neće zastraniti sa Kristovog puta iz razloga što će Krist boraviti u njemu , mijenjati ga svakodnevo i učiniti da raste u ljubavi iz dana u dan. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Tko je u Kristu ne može a ne živjeti i propovjedati Krista, vječno evanđelje..
Propovjednici , kao da su zaboravili podučavati narod putu prema Kristu..na jednostavan način u podnožju križa..

more_horiz
Gubavac, ne kužim kakav sam ja to "sud" donio?
Abrahame, frazeologija nije svjedočenje. dobro je pitanje:
"Kako nalikovati Njegovoj smrti?" ja bi dodao : Kako DANAS nalikovati Njegovoj smrti? - danas ne koriste fraze iz prošlosti.
A ako kažete da su ljudi danas grešniji no što su bili prije...tada griješite protiv Pisma jer mudri Salomon kaže: .. da nije mudro reći da je nekad bilo bolje vrijeme...
Ne znam tko je u zadnjih 2000 godina imao više priležnica do Vatikanske klike i tko je više ljudi zapalio, rastezao na točku i slično...od Papstva, a ni protestanti nisu puno zaostajali...(Calvin, Lutheranci, anglikanci) stoga šta osobito kažete kada kažete da je danas "zlo u pustošenju duša" a kad nije bilo?

more_horiz
Sud znači okarakterizirati nekoga na temelju spoznaje o tome nekom. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
ako to ne smijem...tada zar uopće smijem misliti bilo što o bilo kome?

more_horiz
Misliti i imati mišljenje i okarakterizirati nije isto. Smiješ misliti ali ako okarakterizaš nekoga nekakvim a on to zapravo nije već je drugačiji griješiš Bogu jer govoriš neistine o tome nekome. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Nisi li ti mene okarakterizirao u drugim postovima kao licemjera koji nije pročitao Bibliju? Question
opet nam izmiče tema...kako ova rasprava pomaže kod življenja i propovijedanja Krista? makar nisam siguran da bi ova tema spadala pod apologetiku..al dobro.

more_horiz
Ja sam rekao da je pogled iz te perspektive koju si ti iznio licemjeran jer Boga prikazuje nepravednim i u slučaju da nije dao slobodan izbor i u slučaju kad ga je dao i kad ga ne krši. Nego ostavlja da sami izaberemo kome ćemo služiti. Ja sam iznio svoje MIŠLJENJE koje sam donio s obzirom o spoznaji koju imam o Božjem karakteru iz Svetog Pisma. Hvala. A ti si Boga OKARAKTERIZIRAO kao nepravednog. A tvoj pogled i mišljenje je suprotan svemu što Biblija , kao Božja objava, naučava tako da te Biblija proziva zbog toga a ne ja. A Bog i Božja objava nisu u suprotnosti jedno s drugim jer kako mogu i biti kad su od jedno te istog izvora?Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
dobri den dragi ljudi.
evo čitajući . da osim KOMENTARA dam jedan jednostavan uvid.
PRIJE SVEG:
Kršćanin.= KAO KRIST.

...i prvi učenici kad su bili tako nazvani, nazvani su zbog jedne jedine osobine. jer su živjeli kao što je živio Krist..
i ako ne živiš teško možeš dobiti takav NAZOVIMO GA NADIMKOM.
jer je u početku to bio nadimak. Kršćanin.

npr.
stoga ukoliko tvrdiš da si doktor, a nikad nisi učio za doktora, čak kad te upitam da nit lječiš ( nazovimo alternativnim metodama) ili samo tek tako tvrdiš da si lječnik. a sve ovo niti si prošao niti činiš. čini te ? ......
lašcem ili prevarantom. nešto od tog jest.
tako da ukoliko uzimamo li ime KRŠĆANIN trebamo živjeti kao što je i Krist živio. a kamo li tek da se još upuštamo u kojekakove diskutabilne radnje poput redovitog laganja, prevare, bluda.... da ne ulazim sad u sam grijeh.. ( Galaćanima 5:19)

no appropo ove teme vidimo u Mateju 28:18-
20 što nam Sam Mesija govori taman prije nego je uzašao na nebo. ( samo mala replika)
primjer.
ukoliko netko odlazi odnosno umire. ( govorim o uobičajenom svijetu i prilikama u životu) ono što na kraju svog života želi reći je ne neku glupost, već najčešće nešto jako važno. u ovom dijelu vidimo što je Kristu bilo važno da nam ostavi kao nazovimo OPORUKU:

16Jedanaestorica pođu u Galileju, na goru, kamo im je zapovjedio Isus. 17Kad su ga ugledali, padnu pred njim ničice, ali neki su ipak posumnjali. 18Isus im priđe i reče im: 'Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. 19Idite zato i učinite sve narode mojim učenicima krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. 20Učite ih da ispunjavaju sve što sam vam zapovjedio! Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.'

što to nama ostavlja da činimo.. ? .. prvo da imamo pouzdanje u retku 18 da je naš Krist sa nama i da mu je dana SVA VLAST.. ( nebojmo se)

• zatim da iz tog razloga IDEMO I UČINIMO SVE NARODE NJEGOVIM UČENICIMA
  • KRSTEĆI IH U IME OCA SINA I DUHA SVETOG
PAZI SAD TU NIJE KRAJ

• I UČITE IH SVEMU ŠTO SAM ZAPOVIJEDIO ( ne po našim željama , već ono što je on naučavao)
  • i kaže da je tada ON SA NAMA DO SVRŠETKA SVIJETA.

EVO .. mislim da naše znanje je koliko god veliko. ukoliko nemamo uvjerenje i vjeru DA TREBAMO ČINITI ONO ŠTO JE ON ČINIO..
nećemo ni činiti
jer osim da smo spašeni po milosti. mogao nas je odmah podići sa sobom. sam Pavle kaže da mu je život RAD..
ZATO

žetva je velika ali žetelaca je malo..

POZDRAV
Very Happy

more_horiz
Mika, Matej 28 nije pisao Isus niti njegov biograf koji bi stajao pored i zapisivao "posljednje riječi"...već je to nakon kojih par desetaka godina napisala crkva, koja je isto tako pod vodstvom Cara Konstantina na saboru odlučila koji će od mnogih tekstova "ući" u kanon i tako ti je nastala Biblija. (ne bi sada o točnom nadnevku pisanja evanđelja, jer su opet i tu različiti stavovi)
U boljim Biblijama npr. NASB istaknuti su dokazani "umetci" u tzv. originalna pisma. Tako npr. gdje se aludira na trojstvo ...to ti je sve naknadno dopisano i u boljim prijevodima stoji napomena da se to ne nalazi u najstarijim rukopisima....to je dokazano..upravo ti je u Dalmaciji, po nalogu pape rađena korekcija prijevoda latinske biblije te je korigirano da se podupre Trojstvo....nakon Arija....opće poznata stvar, uzmi bilo koju Kroniku kršćanstva ili nešto slično i naći ćeš, a ima i još toga.

more_horiz
haj... kaj nije nadopisan Marko 16..? Very Happy

moje pitanje je i odgovor...
Basketball

more_horiz
1. Ivanova 5,1Svaki,
koji vjeruje, da je Isus Krist, od Boga je rođen; i svaki, koji ljubi
onoga, koji je rodio, ljubi i onoga, koji je rođen od njega.
1. Ivanova 5,2Po tom znamo, da ljubimo djecu Božju, ako Boga ljubimo i njegove zapovijedi držimo.
1. Ivanova 5,3Jer je ovo ljubav Božja, da zapovijedi njegove držimo, i zapovijedi njegove nijesu teške.
1. Ivanova 5,4Jer sve, što je rođeno od Boga, pobjeđuje svijet, i pobjeda koja pobjeđuje svijet, jest vjera naša.
1. Ivanova 5,5Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?
1. Ivanova 5,6Ovaj
je, koji dođe vodom i krvlju i Duhom, Isus Krist, ne samo u vodi, nego
u vodi i krvi; i Duh je, koji svjedoči, jer je Duh istina.
1. Ivanova 5,7Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ova su trojica jedno,
1. Ivanova 5,8I troje je, što svjedoči na zemlji: "Duh, i voda, i krv; i ovo je troje jedno.
1. Ivanova 5,9Ako primamo svjedočanstvo ljudi, svjedočanstvo je Božje veće, jer je ovo svjedočanstvo Boga: "On je svjedočio za Sina svojega.
1. Ivanova 5,10Tko
vjeruje u Sina Božjega, ima svjedočanstvo Božje u sebi Tko ne vjeruje
Bogu, učinio ga je lašcem; jer ne vjerova u svjedočanstvo, koje
svjedoči Bog za Sina svojega.
1. Ivanova 5,11I ovo je svjedočanstva, da nam je Bog dao život vječni; i ovaj je život u Sinu njegovu.
1. Ivanova 5,12Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života.
1. Ivanova 5,13Ovo pišem vama, koji vjerujete u ime Sina Božjega, da znate, da imate život vječni.
1. Ivanova 5,14I ovo je pouzdanje, koje imamo prema njemu, da nas usliši, ako što molimo po volji njegovoj.
1. Ivanova 5,15I kad znamo, da nas usliši, štogod molimo, znamo, da primamo, što ga zamolismo.
1. Ivanova 5,16Ako
tko vidi brata svojega, gdje čini grijeh, što ne donosi smrti, neka
moli, i dat će mu život. To vrijedi za one, koji ne čine grijeha, što
donosi smrt. Ima grijeh, što donosi smrt; za tajne govorim, da moli.
1. Ivanova 5,17Svaka je nepravda grijeh; i ima grijeh, što ne donosi smrti.
1. Ivanova 5,18Znamo, da ni jedan, koji je rođen od Boga, ne griješi; nego koji je rođen od Boga, čuva se, i zli ga se ne dotiče.
1. Ivanova 5,19Znamo, da smo od Boga, a sav svijet leži u zlu,
1. Ivanova 5,20Znamo,
da je Sin Božji došao i dao nam razum, da upoznamo Istinitoga Boga. I
mi smo u Istinitome, u Sinu njegovu Isusu Kristu. Ovaj je istiniti Bog
i život vječni.
1. Ivanova 5,21Dječice, čuvajte se od idola! Amen.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply