Stvarno bi čovjek trebao iskusiti sve religije svijeta, ali na kraju nema vremena ni za jednu.
crusader je napisao/la:Stvarno bi čovjek trebao iskusiti sve religije svijeta, ali na kraju nema vremena ni za jednu.
Dina je napisao/la:u religiji se malo vjernika rodilo,covjek ima prava i promeniti religiju ako je nezadovoljan u kojoj je....
Tradicionalnim religijama je prohujalo,jer su napravile okove ljudima,covjek mora u svojoj vjeri dozivjeti novorodjenje i vjerovati istinski,sto ce dokazati nacin njegova zivota.
Eutanasije je napisao/la:Dina je napisao/la:u religiji se malo vjernika rodilo,covjek ima prava i promeniti religiju ako je nezadovoljan u kojoj je....
Tradicionalnim religijama je prohujalo,jer su napravile okove ljudima,covjek mora u svojoj vjeri dozivjeti novorodjenje i vjerovati istinski,sto ce dokazati nacin njegova zivota.
Ja sam krsten kad sam bio mali. Rodjen sam u pravoslavnoj porodici i krsten u Pravoslavnoj Crkvi. Vise puta sam bio u iskusenju da menjam veru, ali Bog mi uvek pomogne da ostanem u Crkvi u kojoj sam. Razlog moje zelje za menjanjem je u najvecoj meri ponasanje svestenika i nekolicine kvazi vernika. Ali oni nisu merilo Pravoslavlja. To sto neki svestenik nema blage veze ko je Hristos ne znaci da je taj Hristos lazan.
A sto se tice tradicionalnih religija ja se uopste ne osecam okovanim. Mozda tako deluje zbog velike institucionalnosti i odredjene rutine, ali to ne znaci da tu nema Istine. Da li to znaci da Pravoslavna i Rimokatolicka Crkva gube vezu sa Hristom, a svoje poreklo vode deirektno od Hrista? One mogu da se "uspavaju", ali to ne znaci da su mrtve.
Da li to znaci da je Istina u novoosnovanoj "Maradoninoj crkvi", a ne u "Jednoj, svetoj, sabornoj i apostolskoj Crkvi" (Nikeo-Carigradsko ispovedanje vere) ??
Vise puta sam bio u iskusenju da menjam veru,
A sto se tice tradicionalnih religija ja se uopste ne osecam okovanim. Mozda tako deluje zbog velike institucionalnosti i odredjene rutine, ali to ne znaci da tu nema Istine. Da li to znaci da Pravoslavna i Rimokatolicka Crkva gube vezu sa Hristom, a svoje poreklo vode deirektno od Hrista? One mogu da se "uspavaju", ali to ne znaci da su mrtve.
Čovjek ima opciju da bira koja religija će mu najbolje odgovarati.
Gdje će se duševno nekako najbolje osjećati.
Ja takve bisere nazivam "izdajicama".
Pogotovo ako si kršten jedanput u katoličkoj Crkvi, a poslije
kao odrasla osoba odrekneš se Majke Crkve i pridružiš se sebi
pogodnijoj, jednostavnijoj vjeri (šta-ja znam Ieohovinim svedocima, protestantima ovakvim -onakvim)....
Ja takve bisere nazivam "izdajicama".
|
|