Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Navještanje radosne vijesti nekršćanima

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionNavještanje radosne vijesti nekršćanima EmptyRe: Navještanje radosne vijesti nekršćanima

more_horiz
Malo za razmišljanje:

<tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr>
Matej 24,1Isus iziđe iz Hrama. Putom mu pristupiše učenici pokazujući mu hramsko zdanje.Matej 24,2A on im reče: "Ne vidite li sve ovo? Zaista, kažem vam, ne, neće se ovdje ostaviti ni kamen na kamenu nerazvaljen.Matej 24,3Dok je zatim na Maslinskoj gori sjedio, pristupiše k njemu učenici nasamo govoreći: "Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega Dolaska i svršetka svijeta?Matej 24,4Isus im odgovori: "Pazite da vas tko ne zavede!Matej 24,5Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: `Ja sam Krist!` I mnoge će zavesti.Matej 24,6"A čut ćete za ratove i za glasove o ratovima. Pazite, ne uznemirujte se. Doista treba da se to dogodi, ali to još nije svršetak.Matej 24,7Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva; bit će gladi i potresa po raznim mjestima.Matej 24,8Ali sve je to samo početak trudova.Matej 24,9"Tada će vas predavati na muke i ubijati vas. I svi će vas narodi zamrziti zbog imena moga.Matej 24,10Mnogi će se tada sablazniti, izdavat će jedni druge i mrziti se među sobom.Matej 24,11Ustat će mnogi lažni proroci i mnoge zavesti.Matej 24,12Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih.Matej 24,13Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen.Matej 24,14"I propovijedat će se ovo evanđelje Kraljevstva po svem svijetu za svjedočanstvo svim narodima. Tada će doći svršetak.Matej 24,15"Kada dakle vidite da grozota pustoši, po proroštvu Daniela proroka, stoluje na svetome mjestu - tko čita, neka razumije:Matej 24,16koji se tada zateknu u Judeji, neka bježe u gore;Matej 24,17tko bude na krovu, neka ne silazi uzeti što iz kuće;Matej 24,18i tko bude u polju, neka se ne okreće natrag da uzme haljinu!Matej 24,19"A jao trudnicama i dojiljama u one dane!Matej 24,20"I molite da bijeg vaš ne bude zimi ili subotomMatej 24,21jer tada će biti velika tjeskoba kakve ne bijaše od početka svijeta sve do sada, a neće je ni biti.Matej 24,22"I kad se ne bi skratili dani oni, nitko se ne bi spasio. No poradi izabranih skratit će se dani oni.Matej 24,23"Ako vam tada tko rekne: `Gle, evo Krista!` ili: `Eno ga!` - ne povjerujte!Matej 24,24Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.Matej 24,25"Eto, prorekao sam vam.Matej 24,26"Reknu li vam dakle: `Evo, u pustinji je!`, ne izlazite; `Evo ga u ložnicama!`, ne vjerujte.Matej 24,27Jer kao što munja izlazi od istoka i bljesne do zapada, tako će biti i s dolaskom Sina Čovječjega.Matej 24,28"Gdje bude strvine, ondje će se skupljati orlovi.Matej 24,29"A odmah nakon nevolje onih dana sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti i zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati.Matej 24,30"I tada će se pojaviti znak Sina Čovječjega na nebu. I tada će proplakati sva plemena zemlje. I ugledat će Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moći i slavom.Matej 24,31I razaslat će anđele svoje s trubljom velikom i sabrat će mu izabranike s četiri vjetra, s jednoga kraja neba do drugoga.Matej 24,32"A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: blizu je ljeto.Matej 24,33Tako i vi kad sve to ugledate, znajte: blizu je, na vratima!Matej 24,34"Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude.Matej 24,35Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti.Matej 24,36"A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.Matej 24,37Kao u dane Noine, tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega.Matej 24,38Kao što su u dane one - prije potopa - jeli i pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korabljuMatej 24,39i ništa nisu ni slutili dok ne dođe potop i sve odnije - tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega.Matej 24,40Dvojica će tada biti u polju: jedan će se uzeti, drugi ostaviti.Matej 24,41Dvije će mljeti u mlinu: jedna će se uzeti, druga ostaviti.Matej 24,42"Bdijte dakle jer ne znate u koji dan Gospodin vaš dolazi.Matej 24,43A ovo znajte: kad bi domaćin znao o kojoj straži kradljivac dolazi, bdio bi i ne bi dopustio potkopati kuće.Matej 24,44Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi.Matej 24,45"Tko li je onaj vjerni i razumni sluga što ga gospodar postavi nad svojim ukućanima da im izda hranu u pravo vrijeme?Matej 24,46Blago onome sluzi kojega gospodar kada dođe nađe da tako radi!Matej 24,47Zaista, kažem vam, postavit će ga nad svim imanjem svojim.Matej 24,48"No rekne li taj zli sluga u srcu: `Okasnit će gospodar moj`Matej 24,49pa stane tući sudrugove, jesti i piti s pijanicama,Matej 24,50doći će gospodar toga sluge u dan u koji mu se ne nada i u čas u koji i ne sluti;
Matej 24,51rasjeći će ga i dodijeliti mu udes među licemjerima. Ondje će biti plač i škrgut zubi.

descriptionNavještanje radosne vijesti nekršćanima EmptyRe: Navještanje radosne vijesti nekršćanima

more_horiz
Ne događa li se i ne ispunjava li se sve napisano u ovome tekstu? Moralan otpad , ratovi, elementarne nepogode, lažna učenja ? Što nam to govori u kakvom vremenu živimo? Što nam to govori o istinitosti svega napisano u Svetom Pismu? Gledate li i čitate crnu kroniku i vijesti svaki dan? Kada su se ikad u povijesti događale ovakve stvari kakve se događaju svaki dan? Posebno obratite pozornost na Kristove riječi :
<tr>
Matej 24,34"Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude.
Matej 24,35Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti.
Matej 24,36"A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.

Zadnja promjena: Gubavac; sri 02 srp 2008, 12:50; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
A razlog iz kojeg sam pokrenuo ovo razmišljanje su Kristove riječi:

Matej 28,18Isus im pristupi i prozbori: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji!
Matej 28,19Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga
Matej 28,20i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!" "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta.

Samo bih ponovio još jednom činjenicu da je od preko 60 proročanstava u Svetome Pismu više od 90% njih ispunjeno te da se potvrđuje i svaki dan događa ovih zadnjih 10% koje se odnose na sveopći čovjekov moralan i tjelesan otpad. Dovoljno je samo upaliti televizor ili otvoriti novine i uvidjeti kako se ispunjuju riječi zapisane u Svetome Pismu.

Još za razmišljanje:
Otkrivenje 22,1I pokaza mi rijeku vode života, bistru kao prozirac: izvire iz prijestolja Božjeg i Jaganjčeva.
Otkrivenje 22,2Posred gradskoga trga, s obje strane rijeke, stablo života što rodi dvanaest puta, svakog mjeseca svoj rod. A lišće stabla za zdravlje je narodima.
Otkrivenje 22,3I neće više biti nikakva prokletstva. I prijestolje će Božje i Jaganjčevo biti u gradu i sluge će mu se njegove klanjati
Otkrivenje 22,4i gledati lice njegovo, a ime će im njegovo biti na čelima.
Otkrivenje 22,5Noći više biti neće i neće trebati svjetla od svjetiljke ni svjetla sunčeva: obasjavat će ih Gospod Bog i oni će kraljevati u vijeke vjekova.
Otkrivenje 22,6I reče mi: "Ove su riječi vjerne i istinite jer Gospod Bog, nadahnitelj proroka, posla svoga anđela da on pokaže slugama njegovim što se ima dogoditi ubrzo.
Otkrivenje 22,7I evo, dolazim ubrzo! Blago onomu koji čuva riječi proroštva ove knjige!
Otkrivenje 22,8Ja, Ivan, čuo sam i vidio sve ovo. I kad sam to vidio i čuo, padoh pred noge anđelu koji mi to pokaza da mu se poklonim.
Otkrivenje 22,9A on će mi: "Nipošto! Sluga sam kao i ti i braća tvoja proroci i svi koji čuvaju riječi ove knjige. Bogu se pokloni!
Otkrivenje 22,10A zatim će mi: "Ne zapečati riječi proroštva ove knjige jer - vrijeme je blizu!
Otkrivenje 22,11Nepravednik neka samo i dalje čini nepravdu! Okaljan neka se i dalje kalja! Pravednik neka i dalje živi pravedno! Svet neka se i dalje posvećuje!
Otkrivenje 22,12"Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu!
Otkrivenje 22,13"Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak!
Otkrivenje 22,14Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad!
Otkrivenje 22,15Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž.
Otkrivenje 22,16"Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica.
Otkrivenje 22,17I Duh i Zaručnica govore: "Dođi!" I tko ovo čuje, neka rekne: "Dođi!" Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava!
Otkrivenje 22,18Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.
Otkrivenje 22,19I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.
Otkrivenje 22,20Svjedok za sve ovo govori: "Da, dolazim ubrzo!" Amen! Dođi, Gospodine Isuse!
Otkrivenje 22,21Milost Gospodina Isusa sa svima!

Hvala. Bog s vama.

Zadnja promjena: Gubavac; uto 01 srp 2008, 20:21; ukupno mijenjano 6 put/a.

more_horiz
Novi sam pa bih htio samo pitat da li se ovaj dio foruma zove: Mjesto gdje krščani navješčuju radosnu vijest ne-krščanima ili nešto slično. Mislim da ne.
Mogao bih ti i ja napisat sličan tekst iz svojih izvora, al mi se uopće ne da zamarat jer tebe to ne zanima. Zašto misliš da zanima mene, pogotovo budući da sam to pročitao već prije.

more_horiz
dhakkini@gmail.com je napisao/la:
Novi sam pa bih htio samo pitat da li se ovaj dio foruma zove: Mjesto gdje krščani navješčuju radosnu vijest ne-krščanima ili nešto slično. Mislim da ne.
Mogao bih ti i ja napisat sličan tekst iz svojih izvora, al mi se uopće ne da zamarat jer tebe to ne zanima. Zašto misliš da zanima mene, pogotovo budući da sam to pročitao već prije.

Pa napiši ! Baš me zanima ! Ja sam napisao ove postove danas iz razloga što me se proziva za fanatizam a cjelokupno moralno tjelesno i političko stanje svijeta i čovjeka samo potvrđuje sve ono napisano u Svetom Pismu. Zato napiši samo daj. Ja želim konstruktivnu raspravu a ne prozivanje i etiketiranje! Samim time ćemo onda moći utvrdititi koliko zapravo poveznica imaju kršćanstvo i istočnjačke religije!! Hvala. Bog s vama.

more_horiz
A fanatizam jest nametanje svojih stavova i kršenje slobodnog izbora druge strane . To ne znači čvrsto stajanje iza svojih stavova s poštovanjem izbora druge strane---revnovanje. Ja do sada nisam vidio vaše čvrsto stajanje iza stavova smo napadanje. Zato i hoću od vas čvrstinu i konstruktivnost ili ne vjerujete to što živite? Pa pokažite tu vjeru ! dajte malo tekstova na kojima temeljite to što živite.

Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Tako da zajedno dođemo do nekih konstruktivnih zaključaka. Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Evo upravo mi je sinulo jedno dobro pitanje. Vidim da jako dobro poznajete Pismo! Pa što vas je spriječilo da živite napisano? U što ste se to razočarali? U ljude? Pa ljudi su grešni i podložni svakakvim pobudama koje nisu uvijek ispravne i čiste! Što je to što vas je tako razočaralo u kršćanstvu? Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Kao zagovornici yoge nasuprot kršćanstvu i zagovornici upoznavanja Boga i približavanja Bogu preko yoge kako tumačite ove stihove:

<tr>
[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=4#2]1. Ivanova 4,2[/url]Po ovom prepoznajete Duha Božjega: svaki duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u tijelu, od Boga je.
[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=4#15]1. Ivanova 4,15[/url]Tko ispovijeda da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu

Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Isto tako volio bih vaše razmišljanje i perspektivu na slijedeće retke:

Izaija 8,20Uza Zakon! Uza svjedočanstvo! Tko ne rekne tako, zoru neće dočekati.

Izaija 8,13Jahve nad Vojskama - on jedini nek` vam svet bude; jedino se njega bojte, strah od njega nek` vas prožme

Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Svi ste pozvani slobodno komentirati i iznositi svoje mišljenje bez straha od prozivanja i osude. Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Promijeni naslov ove teme pa ću ti napisati nešto kao što sam rekao.

more_horiz
Ovo tako i tako nisam ja napravio nego je čini se administrator na vaše "negodovanje" maknuo postove i stavio pod temu koju ste i željeli. Ako imaš nešto za reći i napisati napiši ja ću rado saslušati što imaš za reći i napisati. Na kraju krajeva barem toliko ti dugujem. S obzirom da si ti saslušao mene. Stoga samo naprijed. Hvala . Bog s vama.

Zadnja promjena: Gubavac; sri 02 srp 2008, 12:51; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ok, al drugi dan. Nemam toliko vremena ni želje pisat po forumima. Dapače ovo mi je prvi put u životu. Baš sam sad napisao dugačak odgovor Euru.

more_horiz
Evo za sve nas još malo teksta za razmišljanje:

<tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr>
Matej 6,1\"Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače, nema vam plaće u vašeg Oca koji je na nebesima.Matej 6,2Kada dakle dijeliš milostinju, ne trubi pred sobom, kako to u sinagogama i na ulicama čine licemjeri da bi ih ljudi hvalili. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.Matej 6,3Ti naprotiv, kada daješ milostinju - neka ti ne zna ljevica što čini desnica,Matej 6,4da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti!Matej 6,5\"Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.Matej 6,6Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.Matej 6,7\"Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani.Matej 6,8Ne nalikujte na njih. Ta zna vaš Otac što vam treba i prije negoli ga zaištete.Matej 6,9Vi, dakle, ovako molite: `Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje!Matej 6,10Dođi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji!Matej 6,11Kruh naš svagdanji daj nam danas!Matej 6,12I opusti nam duge naše kako i mi otpustismo dužnicima svojim!Matej 6,13I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zloga!`Matej 6,14\"Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupke, otpustit će i vama Otac vaš nebeski.Matej 6,15Ako li vi ne otpustite ljudima, ni Otac vaš neće otpustiti vaših prijestupaka.Matej 6,16\"I kad postite, ne budite smrknuti kao licemjeri. Izobličuju lica da pokažu ljudima kako poste. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.Matej 6,17Ti naprotiv, kad postiš, pomaži glavu i umij liceMatej 6,18da ne zapaze ljudi kako postiš, nego Otac tvoj, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.Matej 6,19\"Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu.Matej 6,20Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu.Matej 6,21Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.Matej 6,22\"Oko je tijelu svjetiljka. Ako ti je dakle oko bistro, sve će tijelo tvoje biti svijetlo.Matej 6,23Ako ti je pak oko nevaljalo, sve će tijelo tvoje biti u tami. Ako je dakle svjetlost koja je u tebi - tama, kolika će istom tama biti?Matej 6,24\"Nitko ne može služiti dvojici gospodara. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga prianjati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.Matej 6,25\"Zato vam kažem: Ne budite zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti; ni za tijelo svoje: u što ćete se obući. Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela?Matej 6,26\"Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih?Matej 6,27A tko od vas zabrinutošću može svome stasu dodati jedan lakat?Matej 6,28I za odijelo što ste zabrinuti? Promotrite poljske ljiljane, kako rastu! Ne muče se niti predu.Matej 6,29A kažem vam: ni Salomon se u svoj svojoj slavi ne zaodjenu kao jedan od njih.Matej 6,30Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni?Matej 6,31\"Nemojte dakle zabrinuto govoriti: `Što ćemo jesti?` ili: `Što ćemo piti?` ili: `U što ćemo se obući?`Matej 6,32Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno.Matej 6,33Tražite stoga najprije Kraljevstvo Nebesko i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.
Matej 6,34Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.

Zadnja promjena: Gubavac; sri 02 srp 2008, 08:18; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Uf, da ja imam samo tako za copy-paste kaj hoću...šta bi nam bilo lepo.

more_horiz
Još malo Kristove mudrosti za razmišljanje i razmatranje:
<tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr>
Matej 5,1Ugledavši mnoštvo, uziđe na goru. I kad sjede, pristupe mu učenici.Matej 5,2On progovori i stane ih naučavati:Matej 5,3"Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko!Matej 5,4Blago ožalošćenima: oni će se utješiti!Matej 5,5Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju!Matej 5,6Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi!Matej 5,7Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!Matej 5,8Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!Matej 5,9Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!Matej 5,10Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!Matej 5,11"Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas!Matej 5,12Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!Matej 5,13"Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze.Matej 5,14"Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori.Matej 5,15Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući.Matej 5,16Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.Matej 5,17"Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti.Matej 5,18Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude.Matej 5,19Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom.Matej 5,20"Uistinu kažem vam: ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko.Matej 5,21"Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu.Matej 5,22A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne `Glupane!`, bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: `Luđače!`, bit će podvrgnut ognju paklenomu.Matej 5,23"Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe,Matej 5,24ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar.Matej 5,25"Nagodi se brzo s protivnikom dok si još s njim na putu, da te protivnik ne preda sucu, a sudac tamničaru, pa da te ne bace u tamnicu.Matej 5,26Zaista, kažem ti, nećeš izići odande dok ne isplatiš do posljednjeg novčića.Matej 5,27"Čuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba!Matej 5,28A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu.Matej 5,29Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao.Matej 5,30Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao.Matej 5,31"Rečeno je također: Tko otpusti svoju ženu, neka joj dade otpusnicu.Matej 5,32A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu - osim zbog bludništva - navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub.Matej 5,33"Čuli ste još da je rečeno starima: Ne zaklinji se krivo, nego izvrši Gospodinu svoje zakletve.Matej 5,34A ja vam kažem: Ne kunite se nikako! Ni nebom jer je prijestolje Božje.Matej 5,35Ni zemljom jer je podnožje njegovim nogama. Ni Jeruzalemom jer grad je Kralja velikoga!Matej 5,36Ni svojom se glavom ne zaklinji jer ni jedne vlasi ne možeš učiniti bijelom ili crnom.Matej 5,37Vaša riječ neka bude: `Da, da, - ne, ne!` Što je više od toga, od Zloga je.Matej 5,38"Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub!Matej 5,39A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.Matej 5,40Onomu tko bi se htio s tobom parničiti da bi se domogao tvoje donje haljine prepusti i gornju.Matej 5,41Ako te tko prisili jednu milju, pođi s njim dvije.Matej 5,42Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš.Matej 5,43"Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja.Matej 5,44A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progoneMatej 5,45da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima.Matej 5,46Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici?Matej 5,47I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani?
Matej 5,48"Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!

Zadnja promjena: Gubavac; sri 02 srp 2008, 08:24; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
chiron je napisao/la:
Uf, da ja imam samo tako za copy-paste kaj hoću...šta bi nam bilo lepo.

Pa eto Bog se pobrinuo da Sveto Pismo postoji i na internetu te da je tako svima dostupno. Hvala. Bog s vama.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply