Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

l

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionl Emptyl

more_horiz
k

Zadnja promjena: devi das; čet 07 kol 2008, 16:21; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionl EmptyRe: l

more_horiz
Zapravo i u starom i u novom zavjetu piše i kroz živote heroja vjere se pokazuje da je mnogoženstvo loše. U starom zavjetu je mnogoženstvo bilo razlog otpada od Boga velikih ličnosti kao što su kralj Solomun i kralj David. u Novom je zavjetu Krist to nazvao preljubom i bludom. A lijepo piše da on nije došao vršiti svoju volju već volju onoga koji ga je poslao--Oca(Boga). Pročitaj evanđelje po Mateju 5: 27-32. Marko 10 : 1-12. Isto tako Bog je stvorio i u prvu bračnu zajednicu stavio muškarca i ženu a ne žene. Postanak 1:18-25. Recimi da li tvoje žene znaju jedna za drugu? Ja kao Kristov sljedbenik živim na način koji je Krist živio. Isto tako Krist je došao ispuniti Božji zakon specificiran u Svetom Pismu u kojem lijepo piše da ono nije napisano ljudskom voljom već Božjim nadahnućem. A ako Bog kaže da nešto ne valja; Bog kao sveto, savršeno biće koje je jedini istina pravednost i ljubav , koju je pokazao žrtvujući Sina svoga radi nas; da bi mi imali po njemu život onda je to meni mjerodavno jer znam da je za moje dobro. Ja živim što vjerujem isto kao i ti . I ti i ja imamo pravo slobodnog izbora načina našeg života ali ćemo isto tako snositi posljedice načina na koji smo živjeli bile one dobre ili loše. Tako da što sijemo to ćemo i žeti. A Krist je rekao da će nas istina osloboditi od lanaca grijeha kojima svakodnevno robujemo. A Krist je rekao, isto tako, da je On put, istina i život. Znači imamo izbor. Hoćeš li živjeti i biti spašen imaš Kristovu ljubav na križu ako ne imaš zadovoljavanje svojih potreba i življenje po vlastitom nahođenju. Hvala

more_horiz
o

Zadnja promjena: devi das; čet 07 kol 2008, 16:21; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
NA idolopoklonstvo su ga navele žene jer tekst točno tako piše. David je isto tako imao priležnice i samim time radio istu stvar. Pismo je veoma jasno vezano uz te stvari. Pročitaj još jednom post pa će ti biti jasnije i ovo ostalo. Ne izvlači iz konteksta. Stvar je u tome da ti ne želiš vidjeti te stvari jer te osuđuju. Svrha zakona i jest da, kad se usporediš sa njim, ukaže na manjkavosti u karakteru te da bi čovjek shvativši da ima problema iskreno došao k Bogu koji te probleme može i rješiti. To što ti radiš jest kršenje Božjeg moralnog zakona u više točaka. Ali to je tvoj izbor i ja to poštujem samo moraš biti svjestan da ćeš snositi odgovarajuće posljedice kao i svi mi vezano uz izbore koje činimo. Hvala.

more_horiz
Drugo tekstovi koje sam naveo nose podnaslov svetost braka. Kako je tvoj brak svet kada varaš ženu? I činiš preljub? Gdje je tu ljubav prema ženi i svetost braka?

more_horiz
Mislim da ste vas dvojica otišli s teme koja nosi naziv "Kršćanstvo i yoga".

Molio bih zato da otvorite novi topic s odgovarajućim naslovom.

pozdrav

Euro

more_horiz
j.

Zadnja promjena: devi das; čet 07 kol 2008, 16:20; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Pa ti si započeo ovu temu. A sad te vrijeđa kad sam ti jednostavno ukazao na neke stvari koje se kose sa Božjim moralnim zakonom i koje nisu fer prema tvojim ženama? Ja sam davao kršćanski pogled na sex kao što je to zatraženo u postu od mene. I to utemeljen na Svetom Pismu i Božjem moralnom zakonu u njemu. Ti imaš svoju slobodu izbora i živiš kako živiš ja to poštujem. Na kraju ćeš kao i ja dati račun za svoj život. Zapitaj se što će on pokazivati. Hvala.

more_horiz
U 1. kraljevima 11:4 ti lijepo piše da su kralju Salomonu žene odvukle srce od Boga i ono više nije u potpunosti pripadalo Bogu kako je to bilo na početku. Ja mislim da to sve govori kao i činjenica da je Bog stvorio muškarca i ženu (jednina). I piše da će ostaviti svoje obitelji da budu jedno tijelo. Tu nema ni mnogoženstva ni ičega .Mnogoženstvo je bilo slobodan izbor kao što je i danas i u Pismu se vidi da su Salomona (i druge) stigle posljedice njegovih izbora. Hvala.

more_horiz
U 1. kraljevima 11:4 ti lijepo piše da su kralju
Salomonu žene odvukle srce od Boga i ono više nije u potpunosti
pripadalo Bogu kako je to bilo na početku.

Tako je. Ali piše i to da se Salomon ženio većinom Kanaankama, ženama koje su došle iz onih naroda koji su obožavali idole.

Piše i to da je Salomon prihvatio obožavanje idola svojih žena što znači da se okrenuo od Jahve ka obožavanju idola na što su ga navele njegove žene Kanaanke.
Što bi bilo da se ženio samo Židovkama možemo lako pretpostaviti...

Sve to nema veze sa poligamijom kao negativnom pojavom, jer je eto i otac Židova Abraham imao dvije žene - Saru i Hagaru.
I to mu je Jahve "namjestio".

Ja bih ipak da se otvori nova tema o tome ako postoji interes za to. To je moj prijedlog.

pozdrav

Euro

more_horiz
Da ali to nije Božja volja da imamo više od jedne žene. Da je to bila njegova volja nebi stvorio samo 1 muškarca i samo 1 ženu . Nego njih više. Svi ti izbori vezani uz mnogoženstvo su bili i još su uvijek stvar slobodne volje! A ti i sam znaš što je bilo u Abrahamovu slučaju kao i kod Salomona. Oba dvoje su sustigle negativne posljedice izbora koji nisi bili po Božjoj volji. iI iz toga možemo zaključiti da mnogoženstvo nije po volji Božjoj nego je to samo naš osobni izbor. A naši izbori su u jako malo slučajeva Božji ili od Boga blagoslovljeni jer su uvjetovani našim stanjem koje je grijehom zamračeno tako da bez Boga mi ne možemo donositi kvalitetne odluke u izborima koji će biti po volji Božjoj.. Takve izbore prave samo ljudi koji imaju iskrenu i jaku zajednicu sa Bogom i koji dopuštaju Bogu da u njihovom životu vrši svoju volju. Hvala.

more_horiz
Da ali to nije Božja volja da imamo više od
jedne žene. Da je to bila njegova volja nebi stvorio samo 1 muškarca i
samo 1 ženu . Nego njih više.

Šteta da se ranije nisi uključio na Forum.
Imali smo zanimljivu raspravu o tome kako su nastali drugi ljudi nakon Adama i Eve.
Izgleda da su nastali međusobnim seksualnim odnosom braće i sestara sinova i kćeri Adamovih i Evinih.

Kakvo je samo to bogohuljenje! I sramota za mnoge kršćane!

pozdrav

Euro

more_horiz
Istina ali to sad nema veze sa mnogoženstvom!!! Mnogoženstvo nikad nije bila Božja volja nego naša!! A ako nešto nije Božja volja već naša a mi smo grešni znači da je mnogoženstvo grijeh i kršenje Božjeg moralnog zakona. Hvala.

Zadnja promjena: Gubavac; pet 27 lip 2008, 08:29; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ali ti ne shvaćaš da je to bio jedini način. Da li je bio moguć bilo koji drugi način? Bilo koji logičaan način ? Bog se nije mogao umiješati kad je dao zakon slobodnog izbora. Nije mogao prekršiti vlastiti zakon. Jer bi u tom slučaju ispao nepravedan. A Bog jest pravda i pravednost. Znači Adam i Eva su sad snosili posljedice svog izbora. Tko zna kako bi sve to izgledalo da čovjek nije pao u grijeh? Kako bi se onda razmnožavali? Jer Bog jest dao naredbu plodite se i množite i napunite zemlju zar ne? Pa sve ti piše u Riječi. Na kraju krajeva pošto smo svi nastali od Adama i Eve svi smo , prema tome, krvno vezani ako gledamo kroz tu perspektivu. Svi smo nastali od istih praroditelja. A pošto je bio 1 muškarac i 1 žena koji su imali sinove i kćeri kakav drugi način (nakon pada u grijeh) dolazi u obzir?? Znaš da se kasnije javio problem kada su sinovi Božji uzimali ljudske kćeri za žene. (nastanak divova) . Postanak poglavlje 6. Znači u grijehu smo zaćeti još od samih početaka čovječanstva. Ja mislim da to zorno pokazuje koliko je strašan i ogavan grijeh i zašto Bog toliko mrzi grijeh(ali ne i grešnika) . On je za nas imao svoj plan koji smo mi padom u grijeh izjalovili. Ali pošto je Bog ljubav on je smislio drugi plan kako nas spasiti unatoč svemu a da se ipak zadovolji zakon(plaća za grijeh je smrt). i to imamo u smrti Isusa Krista. Vječnu i nemjerljivu ljubav prema grešniku i zadovoljenje zakona. Da sumiram i sam znaš kako nastaje čovjek. Znači to je tako moralo biti.(uzmi u obzir čovjekov pad u grijeh jer on definira daljni razvoj čovječanstva)

more_horiz
Ako i jest sramota onda je sramota sviju nas! Jer smo svi , na kraju krajeva , potomci Adamovi i Evini. Cijelo se čovječanstvo prvim grijehom odvojilo od Boga i sad trpi posljedice svega toga ali je Bog svojom velikom ljubavlju prema nama svojim stvorenjima ,smrću svoga Sina, to čovječanstvo pomirio i spojio sa sobom. Tako da je Krist poveznica čovjeka sa Bogom.Hvala

Zadnja promjena: Gubavac; pet 27 lip 2008, 10:12; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Euro je napisao/la:

Imali smo zanimljivu raspravu o tome kako su nastali drugi ljudi nakon Adama i Eve.
Izgleda da su nastali međusobnim seksualnim odnosom braće i sestara sinova i kćeri Adamovih i Evinih.

Kakvo je samo to bogohuljenje! I sramota za mnoge kršćane!

pozdrav

Euro

Ne shvaćam,kakva je to sramota i bogohuljenje ako su se Adam i Eva sexsali i napravili potomke koji su se isto sexsali.
Pa zar nije Jahve rekao da se sexsaju i da imaju potomke.

more_horiz
Ne shvaćam,kakva je to sramota i bogohuljenje ako su se Adam i Eva sexsali i napravili potomke koji su se isto sexsali.
Pa zar nije Jahve rekao da se sexsaju i da imaju potomke.

Nisam napisao to za što me prozivaš.
Post je bio namijenjen Gubavcu koji tvrdi:

Istina ali to sad nema veze sa mnogoženstvom!!! Mnogoženstvo nikad nije bila Božja volja nego naša!!

A ako nešto nije Božja volja već naša a mi smo grešni znači da je mnogoženstvo grijeh i kršenje Božjeg moralnog zakona.

Za Gubavca je mnogoženstvo sramota i zato ga pitam jesu li i seksualni odnosi braće i sestara ( Adamove i Evine djece ) također sramota?
A činjenica je da je mnogoženstvo bilo uobičajeno kod Židova, a sada je to za kršćane, koji su usvojili židovsko učenje, grijeh.

pozdrav

Euro

more_horiz
Mnogoženstvo jest GRIJEH I KRŠENJE BOŽJEG MORALNOG ZAKONA. Ono nas odvaja od Boga a sve što nas odvaja od Boga jest grijeh. I nije po Božjoj volji niti je Bogom dano. To je naš osobni izbor u koji se Bog ne petlja jer nam ga je kao takvog dao. A što se tiće Adama i Eve napisao sam već post koji objašnjava tu situaciju.Židovi kao Židovi su bili poznavaoci zakona a nisu imali ljubav prema bližnjemi ni prema Bogu na što im je Krist ukazao mnogo puta u Svetom Pismu. Imali su samo formu. Krist je svojim životom pokazao kako treba živjeti život po Božjoj volji. I to je mjerilo svakog kršćanina i način na koji će živjeti. Hvala.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply