Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionPokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje EmptyPokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje

more_horiz
Objavljeno: 15.06.2008.
Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje Image_PZ Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje djece
U Zagrebu je u nedjelju pokrenuta međunarodna kampanja "Podignite ruku protiv tjelesnog kažnjavanje djece" koja će se na nacionalnoj razini provoditi u zemljama Vijeća Europe kako bi se zakonskim odredbama zabranilo kažnjavanje djece.

U sklopu kampanje, koju organiziraju Vijeće Europe i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, bit će emitiran spot i podijeljeni materijali kojima se društvo želi osvijestiti da je tjelesno kažnjavanje djece zlostavljanje i da ima i drugih načina kažnjavanja.

"Želimo biti bolja Europa u kojoj će biti nulta tolerancija prema nasilju, posebno prema djeci", rekla je potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u stanci u sklopu cjelodnevnog programa vezanog uz otvorenje kampanje na kojem su se okupili predstavnici 24 zemlje, Vijeća Europe, UNICEF-a, UN-ova regionalnog ureda za prava djeteta i nevladinih udruga.

Od 47 članica Vijeća Europe Hrvatska je, rekla je potpredsjednica Vlade, u skupini od 18 zemalja koje su zakonom zabranile tjelesno kažnjavanje djece.

U Hrvatskoj će, kao i u ostalim zemljama, uskoro biti pokrenuta nacionalna kampanja kojom se cijelo društvo, roditelje i nastavnike želi osvijestiti da je nasilje nedopustivo i da djeca trebaju razumijevanje, ljubav i potporu, rekla je Jadranka Kosor.

Zamjenica glavnog tajnika Vijeće Europe Maud de Boer-Buquicchio rekla je kako se kampanjom djeci želi pokazati da se imaju pravo boriti za svoja prava budući da se djeca izložena nasilju boje o tome govoriti zbog daljnjeg kažnjavanja.

Dodala je da će Vijeće Europe podupirati zemlje u provedbi kampanje na nacionalnoj razini sve dok bude nasilja nad djecom.

"Očekujemo da će Europa postati slobodna zona od kažnjavanje djece", rekla je Maud de Boer-Buquicchio, dodajući da je radi toga potrebno mijenjati zakone i mentalitet.

Istraživanje u europskim zemljama pokazalo je da, ovisno o pojedinoj zemlji, od 47 do 84% roditelja tjelesno kažnjava djecu, a od 70 do 99% ih smatra da je takvo kažnjavanje prihvatljivo.

Od 53 do 93% djece reklo je u istraživanju da su bila izložena tjelesnom kažnjavanju.

www.plivazdravlje.hr

descriptionPokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje EmptyRe: Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje

more_horiz
E bas me interesuje kakva ce ta Evropa biti za dvadesetak godina kada ta deca postanu bosovi.

Question scratch misli

descriptionPokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje EmptyRe: Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje

more_horiz
Dobro de, sta je kaznjavanje a sta je zlostavljanje? I da li onda treba odbaciti princip Solomuna o prutu?

more_horiz
Koliko je meni poznato Bog je rekao da "kara i opominje one koje ljubi" . Isto tako piše da će otac koji ljubi sina svoga karati i kazniti jer otac koji tako ne čini ne samo da nevoli sina svoga već mu i želi zlo. Što ne znači da djecu treba zlostavljati i iživljavati se na njima. Granica između jednog i drugog se zna. Pa meni su moji roditelji znali dati po riti kad sam bio manji pa sam danas , Bogu hvala, uspoređujući sa današnjim naraštajima, fenomenalno odgojen. Pa pogledajte samo današnje naraštaje! Kakvi će to biti ljudi i danas sutra roditelji? Hvala. Mir vam u Isusu Kristu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply