Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Homoseksualizam u Starom Zavetu

power_settings_newLogin to reply
+2
dragan
Eutanasije
6 posters

descriptionHomoseksualizam u Starom Zavetu - Page 2 EmptyRe: Homoseksualizam u Starom Zavetu

more_horiz
Da, Estera, mi smo deca Bozja ali samo po telu dok se nanovo ne rodimo.

Homoseksualci ako to ostanu, nece moci u carstvo Bozje. I to je istina.

To jeste poremecaj u ponasanju, ali uzorci za to su dublji nego sto drustvo moze da objasni.

I danas se pojavljuju trendovi odobravanja homoseksualnog ponasanja kao da je to nesto normalno. Ozakonjuje se takva veza. Odobrava se usvajanje dece u takvim poremecenim brakovima. Ali to nije normalno.Ja ne osudujem te ljude, nego samo govorim o takvom nacinu zivota da to nije normalno i prirodno.

I nema opravdanja u Bibliji za homoseksualnost ni u Starom, ni u Novom zavetu.

Ali naravno, Isus je umro i za te ljude. I oni su ljudi koji trebaju spasenje. To stoji.

descriptionHomoseksualizam u Starom Zavetu - Page 2 EmptyRe: Homoseksualizam u Starom Zavetu

more_horiz
e ovako. jedan je moj poznanik kršćanin rekao da mi kršćani mrzimo grijeh, ali volimo grješnike. e sada, nekima ovo stoji u kontradikciji, a meni ne. što se tiče znanosti, ljudi se rađaju kao homoseksualci. kod nekih je doduše to stvar izbora. i sada ako je bog beskrajno milosrdan, pravedan i dobar zašto bi on kažnjavao nekoga zbog nečega s čim se ta osoba rađa? stvarno mi se ne sviđa što sve vjere mrze homoseksualce. e pa kršćanstvo mora biti drukčije jer isus apsolutno ne mrzi nikoga, nego voli i njegove neprijatelje. e sada, jesmo li ili nismo isusovi učenici? jesmo. dakle, nemamo pravo njih osuđivati. to je svima grijeh. ok. fine by me. ali opet, nitko od nas nije bez grijeha, i sada govoriti da će netko u pakao samo zato što je gay je bzvz. ako je netko gay ne znači da je loš i da ne vjeruje u boga. znam jednoga lika koji je gay i katolik i otišao je na ispovjed i rekao je to svećeniku i još mu je rekao da on zna da ga isus voli. e pa znam i ja to. eto toliko od mene za sada.

more_horiz
[quote="estera"]e ovako. jedan je moj poznanik kršćanin rekao da mi kršćani mrzimo grijeh, ali volimo grješnike. e sada, nekima ovo stoji u kontradikciji, a meni ne. što se tiče znanosti, ljudi se rađaju kao homoseksualci. kod nekih je doduše to stvar izbora. i sada ako je bog beskrajno milosrdan, pravedan i dobar zašto bi on kažnjavao nekoga zbog nečega s čim se ta osoba rađa? stvarno mi se ne sviđa što sve vjere mrze homoseksualce. e pa kršćanstvo mora biti drukčije jer isus apsolutno ne mrzi nikoga, nego voli i njegove neprijatelje. e sada, jesmo li ili nismo isusovi učenici? jesmo. dakle, nemamo pravo njih osuđivati. to je svima grijeh. ok. fine by me. ali opet, nitko od nas nije bez grijeha, i sada govoriti da će netko u pakao samo zato što je gay je bzvz. ako je netko gay ne znači da je loš i da ne vjeruje u boga. znam jednoga lika koji je gay i katolik i otišao je na ispovjed i rekao je to svećeniku i još mu je rekao da on zna da ga isus voli. e pa znam i ja to. eto toliko od mene za sada.[/quote/

Načelno se sa tobom slažem Estera. Ali da li ti želiš reći da će se spasiti čovjek koji nastavlja živjeti u grijehu? Ili pitanje da li je homoseksualnost jedno od načela Božjeg kraljevstva? Moramo se čuvati da ističući ljubav ne zaboravimo na principe i to moralne pricipe Božjeg kraljevstva i da ne odemo u bezakonje. Mislim da je suvremeni protestantizam pun karizmatskih pokreta "ljubavi" koji zapravo promoviraju bezakonje. Jer kao ja se ne trebam promijeniti mene Bog voli i tolerirat će moje bezakonje. To nije biblijski nauk i trebamo se čuvati bilo kakvih ekstrema. Kršćanstvo je stvar spajanja u našem svakodnevnom životu samih Božjih principa ljubavi i Njegovih moralnih principa. Moje staro ja ,grešno ja , mora umrijeti i Bog me mora nanovo formirati u svjetlosti svoje ljubavi , milosrđa i principa koji vladaju u Njegovom kraljevstva. Jer ako ja danas nisam spreman živjeti principe Božjeg kraljevstva kako ću ih onda moći živjeti kroz cjelu vječnost? Krist pri svom drugom dolasku neće promijeniti moj karakter već će ono postojeće rafinirati i ukloniti grijeh iz njega. Zato je važno da svoj karakter već danas izgradimo u Njegovoj ljubavi i u njegovim principima. Mir ti u Isusu Kristu želim.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply