Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Homoseksualizam u Starom Zavetu

power_settings_newLogin to reply
+2
dragan
Eutanasije
6 posters

descriptionHomoseksualizam u Starom Zavetu EmptyHomoseksualizam u Starom Zavetu

more_horiz
Vec duze vreme me muci pitanje da li je car David u I i II Samuilovoj prikazan kao homoseksualac. Iako uzimam u obzir da su ove dve knjige napisane u antimonarhistickom duhu i da njihov autor zali za "starim,dobrim" vremenima kada su vladale sudije ipak sumnjam da bi autor isao dotle da cara Davida, najsvetliji primer Izraelove istorije, prikaze kao homoseksualca.

"...Zao mi je za tobom, brate Jonatane; bio si mi mio vrlo; veca mi je bila ljubav tvoja od ljubavi zenske..."

II Samuilova 1, 26.

descriptionHomoseksualizam u Starom Zavetu EmptyRe: Homoseksualizam u Starom Zavetu

more_horiz
Pa ta ista knjiga govori o kralju Davidu kao o čovjeku koji se naveče šeta, ugleda dobru žensku (zauzetu) kako se kupa i nema mira dok ne spava snjom. Malo čudno ponašanje za jednog homoseksualca. Pored ovog, opisane su i druge Davidove žene i vidimo da je bio poprilično aktivan u vršenju svoje bračne dužnosti.

E sad, možemo ovo sve odbacit i zakačit se za ovu izjavu i zamišljat Davida kao homoseksualca, ili pak možemo sve ovo uzet u obzir, a na ovu Davidovu izjavu razumjet na način da se ovdje mislilo na nešto drugo, a ne na spolnu orijentaciju.[/img]

descriptionHomoseksualizam u Starom Zavetu EmptyRe: Homoseksualizam u Starom Zavetu

more_horiz
A vidite ovo:
"...Tada se razgnjevi Saul na Jonatana, te mu rece: nevaljali i neposlusni sine! zar ja ne znam da si izabrao sina Jesejeva sebi na sramotu i na sramotu svojoj nevaljaloj majci?..."

I Samuilova 20,30

more_horiz
Eutanasije je napisao/la:
A vidite ovo:
"...Tada se razgnjevi Saul na Jonatana, te mu rece: nevaljali i neposlusni sine! zar ja ne znam da si izabrao sina Jesejeva sebi na sramotu i na sramotu svojoj nevaljaloj majci?..."
I Samuilova 20,30

Tada jos nisu znali za "seksualni poremecaj kod muskarca"

more_horiz
Pa dobro, verovatno nisu imali dovoljno kompetentne psihologe da im pojasne sve u vezi toga,ali... sigurno je i tada bilo toga.

more_horiz
Kroz povijest i vijekove, kod najrazlicitijih naroda, bilo je obicaja kad bi netko vidio dvojicu muskaraca zajedno, te bi takve ljude u svojem selu pogubili, vijesali i slicno.

more_horiz
Naravno, zamisli da ti deca to gledaju pa pocnu i oni... I ja bih se verovatno zabrinuo da mi sin kaze da je gay,ali u hriscanstvu svaka pomisao na smrtnu kaznu je nemoguca.Tim ljudima treba pomoci,a ne tamaniti ih. "Bog ne zeli smrt gresnika vec da se obrati (pokaje) i ziv bude." Nasao sam da se u SZ spominju homoseksualci kao adzuvani (tako stoji kod Danicica).

more_horiz
"Adzuvani" je srpska rijec, ne mogu si je protumaciti. Asocira me na zmajsko, ogavno..
U kojem citatu u Bibliji to mogu pronaci?

more_horiz
A kako to da je sad tako moderno biti gay...cak i cool...?

more_horiz
Ne mogu da se setim, ali ako pronadjem ti ces prvi saznati.
Ceo stih je otprilike ovakav (parafraziram):
...A tamo zivi mnogo adzuvana...

more_horiz

1. Da ne bude kurve između kćeri Izrailjevih, ni adžuvana između sinova Izrailjevih. (5. Mojsijeva 23:17)
  2. A beše i adžuvana u zemlji, i činjahu sve gadove naroda koje beše isterao Gospod ispred sinova Izrailjevih. (1. Carevima 14:24)
  3. On istrebi iz zemlje svoje ostatak adžuvana, koji behu ostali za života Ase, oca njegovog. (1. Carevima 22:47)
  4. Jer istrebi adžuvane iz zemlje i ukinu sve gadne bogove koje behu načinili oci njegovi. (1. Carevima 15:12)
  5. Ili ne znate da nepravednici neće naslediti carstvo Božije? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici, (1. Korinćanima 6:9)

more_horiz
Dina je napisao/la:

Danas je stosta biti moderno. Vise volim lezbijke

more_horiz
Dina je napisao/la:

Verovatno zbog razlike od ostalog sveta. Davno sam citao jedno istrazivanje koje su sproveli neki psiholozi u kojem su utvrdili da je homoseksualizam plod egoizma.

more_horiz
crusader je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Danas je stosta biti moderno. Vise volim lezbijke

AAAAAAAAAAAAAA?

more_horiz
Dina je napisao/la:

Verovatno zbog razlike od ostalog sveta. Davno sam citao jedno istrazivanje koje su sproveli neki psiholozi u kojem su utvrdili da je homoseksualizam plod egoizma.

A mislis li da to nije povezano s profitom?Neokapitalizam!

more_horiz
Dina je napisao/la:
Dina je napisao/la:

A mislis li da to nije povezano s profitom?Neokapitalizam!

Zaista , jeste..nažalost financijski monstrum je sklještio svijet i izobličio ga u intimnoj i intelektualnoj dubini i okovao u mrežu grijeha svezavši lance okova pomoću iznakažene demokracije čiji političari u većini prihvataju libertizam protiv Božjeg zakona..Monstrum će ipak pasti kako je to prorokovano u Otkrivenju Isusa Krista Božjim direktnim zahvatom u povijest svagdašnjice u kojoj kler ipak ne koristi moć Riječi Krista raspetog..Neprijateljstvo prema križu sve je jače u srcu države..

more_horiz
Mi ipak nismo odgovorili na pitanje postavljeno u ovoj temi. Zasto je to David rekao Jonatanu. To je bilo pitanje.

Ovde se uopste ne radi o homoseksualizmu. Ovde se radi o prijateljstvu, i to velikom prijateljstvu, koje je jace od bracne veze Davida sa njegovim zenama. Na zalost, imao je vise zena.

Mozda bi o tome trebalo da pricamo. O tim njegovim zenama. Jer to je bio problem. A ne njegovo prijateljstvo.

Jer vidim da neka braca danas sebi daju za pravo da iza ovog Davidovog primera kazu, pa kako je mogao David, mogu i ja. Meni je ovo bolesno kod Davida, a vama?

more_horiz
ovaj stih ne govori o homoseksualizmu. nadalje, i homoseksualci su djeca božja sviđalo se to vama ili ne. prije nego što počnete vrištati da je to grijeh, napomenula bih da nitko od nas nije bez grijeha.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply