Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionSvećenik od ‘grešnice’ tražio detalje o seksu prije braka EmptySvećenik od ‘grešnice’ tražio detalje o seksu prije braka

more_horiz
Kakvi su vaši komentari na ovo?

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,3,31,,114161.jl

Meni izgleda jezivo!

descriptionSvećenik od ‘grešnice’ tražio detalje o seksu prije braka EmptyRe: Svećenik od ‘grešnice’ tražio detalje o seksu prije braka

more_horiz
mislim nema sta za reci.Samo se Isus moze reci sve jer On je posrednik a ne neki svecenik.

descriptionSvećenik od ‘grešnice’ tražio detalje o seksu prije braka EmptyRe: Svećenik od ‘grešnice’ tražio detalje o seksu prije braka

more_horiz
A što ti izgleda jezivo?

Nama ljudima je izgleda ugodno i slatko raditi grijeh, a neugodno kada grijeh treba razotkriti i posramiti.

Nadam se da će taj svećenikov stav probuditi nešto novo u njoj, ne razočarenje u Boga nego samoispitivanje same sebe. I kroz samoispitivanje probuditi dostojanstvo, da se već jednom probudi osjećaj snažnog stava: svim silama idem se boriti protiv onoga me dovodi u nelagodnu situaciju i odvaja od Boga.

MLAKOST - eto to je danas vrlo snažno. Neka bog blagoslovi takvog svećenika koji očigledno zna što valja a što ne valja. I kad je tražio da kaže da nikad to neće više raditi, ona to nije mogla reći, a to je znak da to ima u sebi.

I,zašto je uopće išla na ispovijed, radi neke forme samo? A unutarnji stav srca? Mržnja prema grijehu?

Neka...

more_horiz
Apsolutno se slažem s tobom, Snježana. Točno se vidi da osoba nije imala stav pokajanja niti se htjela odreći grijeha, već je kao i većina išla iz forme. Osobno se ne slažem da se trebaju ispitivati detalji jer to nije bitno. Predpostavljam da se to odnosi na pokoru - gori detalji više Očenaša i Zdravomarija, ali meni je pokora općenito besmislena pa je kroz to i ispitivanje detalja. Ali to što joj je rekao da neće dobiti odrješenje to mu svaka čast! Ok, možda je bio živčan i drzak, ali nepokajanoj osobi mazati oči kako se na taj način može pristupati Bogu (jednog ili dvaput godišnje iz forme) je zavaravanje osobe i grijeh svećenika.

more_horiz
Mila je napisao/la:
Apsolutno se slažem s tobom, Snježana. Točno se vidi da osoba nije imala stav pokajanja niti se htjela odreći grijeha, već je kao i većina išla iz forme. Osobno se ne slažem da se trebaju ispitivati detalji jer to nije bitno. Predpostavljam da se to odnosi na pokoru - gori detalji više Očenaša i Zdravomarija, ali meni je pokora općenito besmislena pa je kroz to i ispitivanje detalja. Ali to što joj je rekao da neće dobiti odrješenje to mu svaka čast! Ok, možda je bio živčan i drzak, ali nepokajanoj osobi mazati oči kako se na taj način može pristupati Bogu (jednog ili dvaput godišnje iz forme) je zavaravanje osobe i grijeh svećenika.

Načelno se slažem sa ovom izjavom. Mislim da je problem i u tome što se svećenicima ispovjedaju grijesi. To je sve pridonjelo nastanku te forme oproštenja. Ok ti si sad napravila grijeh, izrecitiraj 25 zdravo marija i 15 oče naša i grijesi su ti oprošteni ! Nije li to malo previše Bogohulno? Kao prvo i prvo Krist je svojom smrću učinio da sve naše molitve dolaze direktno pred Boga i on je jedina spona koja veže naš griješni svijet sa Očevim savršenstvom. I on je jedini koji može oprostiti grijehe jer ih je , na kraju krajeva , opravdao svojom dragocjenom krvlju na križu. I istina je da vjernici jednostavno grijeh uzimaju zdravo za gotovo kad znaju da će doći na ispovjest svoje izrecitirati i onda će opet krenuti starim putevima. Vi morate biti svjesni da Bog vidi sve što radimo i da on zna sve naše padove prije negoli se dese. Prema tome mislim da bi bilo pošteno da barem ostanemo iskreni pred Kristom a ne da licemjerno i proračunato ispovijedami grijehe a on da im se vraćamo. Jer ste vi svjesni da su naši grijesi potpuno odvojili Krista od Oca ? Krist je uzeo grijehe cijelog svijeta na sebe, a Otac kao Otac je svet i ne može biti vezan sa nečim što je grešno, A Krist je na križu bio najgrešnije biće jer je ponio sve grijehe čovječanstva koji su se dogodili i koji će se dogoditi kroz naše postojanje! Zamislite si samo te strašne riječi : Oće moj, Oće moj zašto si me ostavio? I kada počnete tako razmišljati o Kristovoj patnji neće vam na pamet pasti da budete licemjerni i proračunati da se igrate sa grijehom i oproštenjem. Svaki grijeh koji učinite nevjerojatno će vam teško pasti na savjest! A gledajući Kristovo mučenje i smrt vidimo koliko je zapravo strašan grijeh! Mi nemožemo niti zamisliti što to znači imati zajednicu sa Ocem koju je imao Krist i onda odjednom biti potpuno odvojen od njega zbog težine grijeha kojeg je nosio na duši!! Baš zbog te ljubavi koju je Krist pokazao trebamo uvijek ostati iskreni i ako pogriješimo, a griješit ćemo jer smo nesavršena grešna bića, da se onda na koljenima iskreno obratimo u molitvi Ocu da nam bude milostiv i da nam snagu da ostanemo dosljedni na putvima njegovim. Hvala . Mir vam u Isusu Kristu.

more_horiz
Samo sto je stavar u tome da svecenik ima moc Bozjim posredstvom oprastati grijehe. On je to obecanje ispunio svojim svetim zavjetom.

more_horiz
Nitko nema na ovome svijetu moć opraštati grijehe osim onoga koji je prolio krv za te iste grijehe! Na kraju krajeva i svećenik je samo čovjek a čovjek je grešan APSOLUTNO SVAKI ČOVJEK JE GREŠAN!! A svi znamo da je Krist bio bezgrijeha i da nas je otkupio svojom krvlju tako da samo on ima tu ovlast. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply