Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mozart

power_settings_newLogin to reply
+4
Euro
UČENIK10
mirjam
jenny
8 posters

descriptionMozart EmptyMozart

more_horiz
Volfgang Amadeus Mozart (Wolfgang Amadeus Mozart) (27.1. 1756. u Salzburgu- 5.12. 1791) je, prema ocjeni mnogih, najgenijalniji skladatelj u povijesti glazbe. Čudo od djeteta, dječak koji je prije poznavao note nego slova i koji je već s tri godine počeo skladati jednostavne pjesmice, a s pet održavati koncerte.

Njegova glazbena nadarenost je odmalena bila iznimna. U predškolskoj dobi napisao je niz skladbi koje su sačuvane zahvaljujući njegovu ocu Leopoldu i salzburškom kapelniku, također skladatelju. Sa sedam godina Amadeus održava senzacionalne klavirske koncerte širom Europe. Nekoliko godina poslije, po sjećanju i po sluhu, bez greške će reproducirati skladbu Allegria čije su se note krile za isključivu upotrebu vatikanskog zbora, a koja se pjeva čak u devet glasova. S devet godina piše prvu operu Bastien i Bastiena, a s 13 dobiva mjesto koncertnog majstora u orkestru salzburškog nadbiskupa.

Godine 1777. Mozart je nezadovoljan svojim statusom u Salzburgu, odlazi s majkom u Pariz, a nakon majčine smrti 1788. nastanjuje se u Beču, gdje se ženi Konstancom Weber, kontroverznom kćerkom kazališnog šaptača. Počinje Mozartovo muževno doba, ispunjeno brigama i neimaštinom. Genij velikog skladatelja ispred je vremena, što je uz njegov neobuzdani temperament izvor stalnih sukoba s mecenama, dvorskim i crkvenim moćnicima. Prisiljen sam posuđivati novac kod različitih lihvara i gulikoža, a pravi su mi prijatelji sve rjeđi - pisat će Mozart nekom prijatelju. Da bi preživio Mozart daje poduke iz glasovira i sklada po narudžbi mecena. Opera Otmica iz saraja postiže 1772. golem uspjeh, ali mu ne donosi i novčani probitak. Opera Figarov pir brzo je osvojila Europu, ali ne i konzervativni Beč. Tu je još i Cosi fan tutte (Takve su sve) iz 1790. Međutim, unatoč stalnim teškoćama Mozart stvara s nevjerojatnom lakoćom. Lijepu predigru operi Don Giovanni, po narudžbi direktora opere u Pragu, napisao je za jedan dan, a cijelu operu za dva mjeseca.

Zato je Mozartova ostavština golema:

* 19 opera
* stotinjak violinskih, klavirskih sonata, gudačkih kvarteta i kvinteta
* 25 klavirskih koncerata
* 8 violinskih koncerata
* 49 simfonija od kojih se Haffner, Jupiter, Praška, Lincer i desetak drugih svakodnevno izvode širom svijeta

Iako već shrvan bolešću, 1791. Mozart sklada svoja najveća djela - operu Čarobna frula i veličanstveni Requiem, po narudžbi nekog plemića, koji ne uspijeva dovršiti.

Umro je 5. prosinca 1791. u 35. godini života, u dobi kada većina umjetnika tek dostiže stvaralačku zrelost. Njegova obitelj nije imala novca da ga sahrani na dostojan način i on je, kao i svi siromasi tog vremena, sahranjen u nekoj od zajedničkih grobnica, bez ikakvog obilježja.

Široka publika upoznala je Amadeusa u filmskoj verziji Miloša Formana i prihvatila ga ne pitajući se je li taj obješenjak na ekranu bio autentični Mozart.

descriptionMozart EmptyRe: Mozart

more_horiz
[url=http://object width="425" height="355"param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/fVSgx7gKc_k&rel=1"/paramparam name="wmode" value="transparent"/paramembed src="https://www.youtube.com/v/fVSgx7gKc_k&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"/embed/object]http://<object><param></param><param></param><embed src="https://www.youtube.com/v/fVSgx7gKc_k&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/url]

more_horiz
prekrasno,nemam rijeci kako hih opisala to cudo od covijeka,steta sto je zivio tako kratko,al eto njegova dijela govore za njega....tako da cemo stoljecima uzivati u njegovoj glazbi.... flower Like a Star @ heaven

more_horiz
[url=http://object width="425" height="355"param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/Kf5KYUhkWrw&rel=1"/paramparam name="wmode" value="transparent"/paramembed src="https://www.youtube.com/v/Kf5KYUhkWrw&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"/embed/object]http://<object><param></param><param></param><embed src="https://www.youtube.com/v/Kf5KYUhkWrw&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/url]

u izvedbi Ive Pogorelicha

more_horiz
stvarno je muzika prava umjetnost...ne samo u komponiranju nego i sviranju Very Happy

more_horiz
BRACO I SESTRE CUVAJTE SE MUZIKE JER JE OPASNA I MISLIM DA SVAKI KRSCANIN NETREBA SLUSATI SVJETSKU MUZIKU JER JE SOTONSKA I SOTONA JE DANAS DOSTA LJUDI ZAVEO S MUZIKOM, JER LJUDI KOJI JU RADE SVJESNO ILI NESVJESNO SLUZE SOTONI A MNOGI OD NJIH SLAVU UZIMAJU SEBI, A ZNATE STO JE BOG REKAO...

more_horiz
Question Question Question

more_horiz
Bozja muzika je ona koju rade obraceni ljudi i koji rade muziku na Bozju slavu, SVU SLAVU DAJU BOGU I TOM MUZIKOM SLAVE BOGA, ako je muzika dio tvog zivota i treba ti, tada ti sotona moze muzikom upravljati umom i skrenuti te s puta...

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
Bozja muzika je ona koju rade obraceni ljudi i koji rade muziku na Bozju slavu, SVU SLAVU DAJU BOGU I TOM MUZIKOM SLAVE BOGA, ako je muzika dio tvog zivota i treba ti, tada ti sotona moze muzikom upravljati umom i skrenuti te s puta...

To sve ovisi o tome kako je covijek sebe odgojio,ali kultura je kultura,ne moze covjek koji vjeruje Bogu dopustiti sebi ne poznavanje kulture.

more_horiz
krscaninu netreba svjetska muzika, a ta muzika nije od Boga

more_horiz
Mozartova "Uspavnka" (pjevamo u 4 glasa)
Snivaj mi djetešce-snivaj mi djetešce-mila nad tobom majčica bdi, o sni-vaj sni...
Isuse maleni, Isuse maleni-mila nad tobom majčica bdi... K Tebi će
anđeli doć, čuvat će cijelu te noć - snivaj mi djetešce-sni... O snivaj
sni..

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
krscaninu netreba svjetska muzika, a ta muzika nije od Boga

Slazem se. A pogotovo ne Rock. Volim zvuk orgulja u Crkvi, sto mnoga omladina pretvara u kult.
Ovaj video isjecak prikazuje svu izopacenost danasnjeg svijeta, u mojoj omiljenoj Toccati u D-molu
https://www.youtube.com/watch?v=TzErQk-KSj0

(Dina, ovaj video tebi se nece svidjeti)

more_horiz
za Boga postoji samo muzika koja se stvara na njegovu slavu, a sve ostalo je sotonsko

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
za Boga postoji samo muzika koja se stvara na njegovu slavu, a sve ostalo je sotonsko

Nije sve ostalo sotonsko. Pogresno si protumacio vrste glazbi. Bogu na
slavu se svira i pjeva u Crkvi, to ne cinimo zbog sebe, a za svoju dusu
mozemo slusati slicne stvari poslije mise. To mogu biti bilo kakve
kompozicije velikih skladatelja koji su isto tako to svoje djelo
uredili Bogu na slavu, a posto njih vec nema na ovom svijetu, njihova
djela moze svatko slusati i ne mora znaciti da su sotonska. Svasta.

more_horiz
crusader je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

Nije sve ostalo sotonsko. Pogresno si protumacio vrste glazbi. Bogu na
slavu se svira i pjeva u Crkvi, to ne cinimo zbog sebe, a za svoju dusu
mozemo slusati slicne stvari poslije mise. To mogu biti bilo kakve
kompozicije velikih skladatelja koji su isto tako to svoje djelo
uredili Bogu na slavu, a posto njih vec nema na ovom svijetu, njihova
djela moze svatko slusati i ne mora znaciti da su sotonska. Svasta.

White metal je nažalost velika nepoznanica ljubiteljima Heavy Metal muzike. Razgovarao sam sa mnogim metalcima ali gotovo nitko od njih nikada nije čuo za tu vrstu muzike. Bio sam u raznim music shopovima gdje sam se raspitivao za tu vrstu muzike, ali su me svi prodavači samo blijedo gledali i pitali:" Šta vam je to?"

Puna mi je već glava svakome stalno objašnjavati o toj muzici. Zato je vrijeme da se to objasni i stavi na mjesto gdje će svi koji vole metal muziku moći to pročitati i daj Bože naučiti. Amen!!!!!!!
Postoji još jedan problem, a to je da mnogi metalci i oni koji se samo furaju na metal ne znaju točno što je Heavy Metal. Trebamo znati da to nije samo muzika. Ono što ljudi vide je samo spot od nekog banda ili pak o njima pročitaju u nekakvim časopisima. Velika većina samo sluša takvu muziku i kažu:"Waooo...to mi je super mjuza!"
Znajte jednu stvar; ništa nije dobro prihvaćati zdravo za gotovo. Trebamo biti pažljivi u vezi svega što se nalazi na ovome svijetu, jer nije dobro sve ono što nam se na prvu ruku čini da je dobro. A sada ćemo i vidjeti zašto.
Mozart Saves04
Prije hrpu vremena, Bog koji je Stvoritelj svega, na Nebu je stvorio i glazbu. Stvorio je različite instrumente za sviranje ali isto tako stvorio je i anđele da bi Ga slavili. To nije bila njihova jedina uloga na Nebu, ali ćemo se sada pozabaviti samo s time.
Ezekiel 28:12-17 Mozart Bible06a6wf.th
“Sine čovječji, zakukaj tužaljku nad tirskim kraljem. Reci mu: `Ovako govori Jahve Gospod: Gle, ti bješe uzor savršenstva, pun mudrosti i čudesno lijep! U Edenu, vrtu Božjem, ti življaše, resio te dragulj svaki, sard, topaz i dijamant, krizolit, oniks i jaspis, safir, smaragd i zlato. Načinjeni bjehu bubnjevi i frule, na dan ti rođenja bjehu pripravljeni. Postavih te kao raskriljena keruba zaštitnika: bio si na svetoj gori Božjoj, hodio si posred ognjena kamenja. Savršen bješe na putima svojim od dana svojega rođenja dok ti se u srcu ne zače opačina. Obilno trgujući, napuni se nasiljem i sagriješi. Zato te zbacih s gore Božje, istrgoh te, kerube zaštitniče, isred ognjenoga kamenja. Srce ti se uzoholi zbog ljepote tvoje, mudrost svoju odnemari zbog svojega blaga! Na zemlju te bacih i predah te zemaljskim kraljevima da te prezirno gledaju.

Među mnoštvom anđela, Bog je stvorio jednog posebnog anđela. Bio je poseban zato što je u svemu bio naj-naj ili kako mi danas kažemo:"Bio je najveća faca." Da, bio je poseban i zbog toga što je bio stvoren za posebnu službu - da vodi slavljenje. Kada je stvoren, bila je stvorena i glazba, bili su stvoreni i instrumenti. Lucifer (Svjetlonoša) je zasjao u svoj Božjoj slavi. Bio je uzdignut iznad svih drugih anđela te je postao arkanđeo. Bio je najmudriji, najlijepši, u svemu naj- naj. Ali upravo zbog toga nastao je jedan problem:
I
zaija 14:9-15 Mozart Bible06a6wf.th
Zbog tebe se uzbudi Podzemlje da te dočeka kada dođeš. U tvoju čast ono budi sjene, sve zemaljske mogućnike, ono diže s prijestolja sve kraljeve naroda. Svi ti oni progovaraju: “I ti si skršen k`o i mi, nama si sličan postao. Oholost se tvoja sruši u Podzemlje i buka tvojih harfa; pod tobom je ležaj od truleži, a crvi tvoj su pokrivač. Kako pade sa nebesa, Svjetlonošo, sine Zorin? Kako li si oboren na zemlju, ti, vladaru naroda? U svom si srcu govorio: `Uspet ću se na nebesa, povrh zvijezda Božjih prijesto ću sebi dići. Na zbornoj ću stolovati gori na krajnom sjeveru. Uzaći ću u visine oblačne, bit ću jednak Višnjemu.` A sruši se u Podzemlje, u dubine provalije!”

Lucifer se uzoholio zbog onoga što je bio. Nije mu bilo dosta što je bio arkanđeo (vodeći), već je htio uzdići svoje prijestolje iznad Božjeg. Htio je postati viši od Boga. U taj svoj plan uvukao je jednu trećinu anđela. Došlo je do pobune. Pokušao je srušiti Boga s Njegovog prijestolja. Ali mu to naravno nikako moglo uspjeti jer je Bog bio presnažan za njega i njegovu pobunjeničku vojsku. Lucifer je izgubio svoj sjaj i položaj u Nebu, te je postao običnim anđelom. Njegovo ime je promijenjeno u sotona (hebr.satan, protivnik) i đavao (grč.diabolos, napadač, klevetnik). Izgubio je tlo pod nogama. Izgubio je sve. Postao je najveći gubitnik u čitavoj povijesti. Ne samo da je sve izgubio, već ga je Bog izbacio iz svog Kraljevstva i protjerao na zemlju.
E
vanđelje po Luki 10
:18
A on im reče: "Promatrah sotonu kako poput munje s neba pade.
Na zemlji je zaveo Božje stvorenje, zvano Čovjek. Čovjek je kao i sotona prije svoga pada bio savršeno biće. Bio je također u svemu naj- naj. Bio je faca i vladao je nad svime što je Bog bio stvorio (Postanak 1:26,27) Međutim, čovjek je upao u istu zamku u koju je upao i sotona - uzoholio se. Kao rezultat toga protjeran je iz Edenskog vrta. Time je izgubio sve. Postao je običan, nesavršen, grešan, proklet i smrtan čovjek. Njegov gospodar postao je sotona. Više nije imao slobodu odabira, već je morao raditi ono što mu je sotona, njegov novi gospodar govorio. Postao mu je rob.
Mozart Saves04
Do čega je svijet pod sotonskim vodstvom došao možemo vidjeti i svojim očima danas.
I sada napokon dolazimo do onog glavnog dijela u kojem se govori o Heavy Metal muzici. Morao sam sve ovo do sada napisati da bi imali bolji uvid u ovo o čemu ću sada govoriti. Jedno od sotonskim imena koje se spominje u Bibliji je i zavodnik (cijeloga svijeta) (Otkrivenje 12:9). On to čini na razne načine , ali mi ćemo se fokusirati samo na jedan način, a to je kroz muziku. Da odmah kažem nešto što je jako važno, a to je da sotona djeluje kroz svu svjetsku muziku. Isto tako želim reći da za Boga postoje samo dvije vrste muzike. A to su kršćanska i svjetska. Za Boga ne postoji rock, folk, pop, soul, rap...Ne, On ne gleda tako. On tako ne razdjeljuje muziku. On samo kaže:"Ovo je moja muzika (kršćanska) a ova sotonska (svjetska)." Mnogi kršćanski propovjednici ali i obični vjernici kažu:" Sva HM muzika je od sotone a npr. klasika ili zabavna muzika je ok, ona je od Boga." Ne! To nikako nije točno! Bog tako ne kaže!
Bog u svojoj Riječi kaže da na ovome svijetu postoje dva kraljevstva.(Božje i sotonsko). Isto tako postoje i dva poglavara ili boga na ovome svijetu. A to su Bog (Otac, Sin i Duh Sveti) koji je Stvoritelj svega vidljivog i nevidljivog i koji vlada nad svima i sotona koji je bog sa malim b što pokazuje da on nije glavni te da ima moć samo onoliko koliko mu Svemogući Vladar daje. Svjetska glazba predstavlja kraljevstvo ovoga svijeta tj. sotonu. U stvaranju i izvedbi te glazbe sudjeluju ljudi koji nemaju odnos sa Bogom, koji su duhovno mrtvi i čiji vladar je sotona. Ona može biti raznovrsna od trasha do folka ali predstavlja i proslavlja boga ovoga svijeta.
Kršćanska muzika predstavlja Božje Kraljevstvo. U stvaranju i izvedbi takve muzike sudjeluju nanovo rođeni, Božjim Duhom ispunjeni kršćani koji imaju osobni odnos sa Svemogućim Bogom. Oni sve što čine, čine na Božju slavu, dok svjetski muzičari uzimaju sebi svu slavu, a neki je svjesno ili nesvjesno daju i samom sotoni.

Zašto je svjetski HM od sotone? Mozart FACELION

Zato što metalci otvoreno na razne načine proslavljaju svoga boga sotonu. Počevši sa svojim izgledom (mračna odjeća, duge većinom crne kose) sotonski simboli kao što su pentagrami, naopaki križevi, 666...U pjesmama većinom govore o sotonskoj prevlasti na ovome svijetu. Svojim pjesmama pljuju po Spasitelju Isusu Kristu i Njegovoj žrtvi na križu. Raspiruju mržnju prema svakom autoritetu koje je Bog postavio. Njihovi životi su jako nemoralni. Mnogi od njih su na alkoholu i drogi. Poznati su po tome što su uvijek okruženi mnoštvom djevojaka s kojima, ono pod normalno, i spavaju. Neki od njih se bave i okultizmom dok su neki od njih predali svoje živote samom sotoni.
Znam da će neki reći da nisu baš svi takvi kako sam ih ja opisao (što je i istina) ali ću reći da postoje i gore stvari u svijetu HM kao što su suicid, silovanja, sotonsko opsjednuće, razorene obitelji...(mislim da ove nisu ništa gore od onih prije navedenih??)
Mozart Saves04
Kršćanski (white) metal je sasvim drugačiji. Ovo što ću sada napisati vrijedi samo za one metalce koji su zaista 100% predani i posvećeni Bogu te koji kao takvi žive na temelju Biblije. Želim istaknuti da na svijetu, a pogotovo na zapadu, postoje bandovi koji se samo furaju na kršćanstvo ali to svojim životima ne potvrđuju. Svatko tko je kršćanin, treba i živjeti kao što je živio naš Spasitelj. Riječ kršćanin na grč. označava onoga koji u svemu nasljeduje Gospodina Isusa Krista. Znači, nije dovoljno samo pjevati o Bogu, već treba i živjeti po Bogu. Amen!
Ono što je najvažnije u životima white metalca je to da je Isus Krist njihov Gospodin. Oni održavaju duhovnu vezu sa Bogom. Njihovi životi su Mu predani i On ih vodi u svakom području njihovog života. Tako i u glazbi. Bog ih nadahnjuje da pišu riječi pjesama koje Ga proslavljaju. Tekstovi većinom govore o Božjoj ljubavi prema grešnom i izgubljenom čovjeku. Govore o tome što je Isus Krist kao nevino Janje učinio na križu Golgote. Isto tako se naglašava kako svijet ide svome kraju, te objelodanjuje sotonino djelovanje. Melodiju također rade pod nadahnućem Duha Svetoga. Ona se na prvi pogled ne razlikuje od svjetovnog HM, pošto i kršćanski metal pokriva razne grane te muzike.(speed, trash, death, gotic,soft...) Ali slušajući tu muziku, počet ćemo osjećati mir, radost, ljubav, prihvaćenost. Jednostavno, u nas će počet dotjecat pozitivna (Božja) energija.
U nekim se pjesmama možda neće spominjati Bog, ali će se npr. osuđivati grijeh ili će se pak isticati pozitivne stvari koje Bog ima za društvo (očuvanje i izgradnja obitelji, poslušnost autoritetu, odnos prema bližnjem, uživanje u Božjim tvorevinama kao što je npr. priroda...) Neki od WM izvođača su također upotrebljavani od Boga da i propovijedaju Evanđelje i to ne samo na koncertima već i po zatvorima, klubovima, crkvama... Npr. bivši basist grupe Bloodgood već je duže vrijeme pastor jedne kršćanske crkve u Americi. Neki od bandova imaju svoje zaklade kroz koje potpomažu raznim humanitarnim udrugama. Neki od njih su uključeni u Biblijsko školovanje zainteresiranih kandidata u zatvorima, bolnicama ili pak u siromašnim područjima.
Većinom su to osobe koje su prije obraćenja bile ovisnici ili pak kriminalci. Neki su od njih svirali i u svjetovnim HM bandovima. Jedni od njih su i bivši pjevač grupe Black Sabath te bivši basist grupe Korn. Na zapadu postoje čak i rockerske crkve gdje su velikom većinom članovi punkeri, metalci, rockeri... Isto tako postoji i Metal Biblija koja je napravljena da bi se Evanđelje Isusa Krista približilo ljudima koji slušaju metal.
Kao pastor Kršćanske crkve i ja također slušam WM. To što sam u Božjoj službi ništa mi ne smeta da i dalje budem ono što sam još od svoje 10.godine - metalac. I dalje imam dugu kosu i naušnice. Volim također nositi i svoj HM kožnjak koji ima kršćanska obilježja kao i majice raznih bandova. Kod kuće volim odvrnuti svoju liniju da svi moji susjedi znaju da sam doma i da je metal zvuk još uvijek živ. Haleluja!
Mozart Saves04
Dragi prijatelju, pozivam te da svoj život predaš Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu. Znaj da je On žrtvovan za tvoje grijehe i za grijehe cijeloga svijeta. On želi pozitivno promijeniti tvoj život ako Mu to dozvoliš i otvoriš svoje srce. Bog ne želi da bilo što u svome životu izgubiš (osim normalno negativnih stvari), već želi da primiš puninu svega onoga što ti je potrebno da vodiš dostojanstven i uspješan život.

more_horiz
Živjela muzika koja nervira Učenika. Very Happy

more_horiz
Evo i ortodoksne muzike:

more_horiz
Pravednik je napisao/la:
Živjela muzika koja nervira Učenika. Very Happy

Evo za Tebe i Ucenika da uzivate u Duhu Svetom:

https://www.youtube.com/watch?v=-vlrn7mVqrw