Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Jutarnji stih

power_settings_newLogin to reply
+12
Duda
Angelius
resilina
Mi-Ha-El
albatros
amos
Mika
stefani
No Nick
Spart
mirjam
ljubičica
16 posters

descriptionJutarnji stih - Page 8 EmptyRe: Jutarnji stih

more_horiz
Ecc 8:14 Taština je koja biva na zemlji što ima pravednika kojima biva po djelima bezbožničkim, a ima bezbožnika kojima biva po djelima pravedničkim. Rekoh: i to je taština.

more_horiz
"A Branitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati zbog mene, naučit će vas sve i sjetiti vas svega što vam rekoh." (Ivan 14,26)

more_horiz
Jakov 4,6-8"A daje on i veću milost. Zato govori: Bog se oholima protivi, a poniznima daje milost. Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas! Približite se Bogu i on će se približiti vama! Očistite ruke, grešnici! Očistite srca, dvoličnjaci!"

Hebreji 12,6
"Jer koga Gospodin ljubi, onoga i stegom odgaja, šiba sina koga voli."

more_horiz
Ecc 9:11 Opet vidjeh pod suncem da nije do brzijeh trka, ni rat do hrabrijeh, ni ...... do mudrijeh, ni bogatstvo do razumnijeh, ni dobra volja do vještijeh, nego da sve stoji do vremena i zgode. Ecc 9:12 Jer čovjek ne zna vremena svojega, nego kao što se ribe hvataju mrežom nesrećnom i kao što se ptice hvataju pruglom, tako se hvataju sinovi čovječiji u zao čas, kad navali na njih iznenada.

more_horiz
Psa 94:11 Gospod zna misli ljudima kako su ništave.

more_horiz
Rom 13:11 I znajući ovo vrijeme da je već čas došao da ustanemo od sna; jer nam je sad bliže spasenije negoli kad vjerovasmo. Rom 13:12 Noć prođe a dan se približi: da odbacimo dakle sva djela tamna, i da se obučemo u oružje vidjela. Rom 13:13 Da hodimo pošteno kao po danu: ne u žderanju i pijanstvu, ne u kurvarstvu i nečistoti, ne u svađanju i zavisti; Rom 13:14 Nego se obucite u Gospoda našega Isusa Hrista; i tijelu ne ugađajte po željama.

more_horiz
"Ili zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga, koji stanuje u vama i koji vam je dan od Boga? Ne znate li da ne pripadate sami sebi jer ste kupljeni? Proslavite, dakle, Boga svojim tijelom!" (1. Korinćanima 6,19.20)
http://adventisti.info/jutarnji.php?itemid=1624

more_horiz
Psa 37:23 Gospod utvrđuje korake svakoga čovjeka i mio mu je put njegov. Psa 37:24 Kad posrne da padne, neće pasti, jer ga Gospod drži za ruku.

more_horiz
Psa 139:1 Gospode! ti me kušaš i znaš. Psa 139:2 Ti znaš kad sjedem i kad ustanem; ti znaš pomisli moje izdaleka; Psa 139:3 Kad hodim i kad se odmaram, ti si oko mene, i sve putove moje vidiš. Psa 139:4 Još nema riječi na jeziku mom, a ti, Gospode, gle, već sve znaš.

more_horiz
Psa 139:23 Okušaj me, Bože, i poznaj srce moje, ispitaj me, i poznaj pomisli moje. Psa 139:24 I vidi jesam li na zlu putu, i vodi me na put vječni.

more_horiz
"Veselo je srce izvrstan lijek, a neveseo duh suši kosti." (Izreke 17,22)
http://adventisti.info/jutarnji.php?itemid=1655

more_horiz
"Jahve mi je svagda pred očima; jer mi je zdesna, neću posrnuti. Stog mi se raduje srce i kliče duša, i tijelo mi spokojno počiva." (Psalam 16,8.9)
http://adventisti.info/jutarnji.php?itemid=1657

more_horiz
Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova: on ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje." (Psalam 103,2.3)

more_horiz
"Čujmo svemu završnu riječ: 'Boj se Boga, izvršuj njegove zapovijedi, jer — to je sav čovjek.'" (Propovjednik 12,13)

more_horiz
"U Jahvu se uzdaj i čini dobro, da smiješ stanovati u zemlji i živjeti u miru." (Psalam 37,3)

Biti dobar i činiti dobro, samo u tome je stvarna sreća. Najiskrenije, najveće zadovoljstvo nalaze oni koji vjerno ispunjavaju svoje dužnosti. ...

Krist je svima dao službu. Iako je Kralj slave, izjavio je: "Sin Čovječji nije došao da mu služe, nego da služi." On je Veličanstvo Neba, a ipak je svojevoljno došao na Zemlju da obavi posao koji Mu je dao Njegov Otac. On je uzdignuo dostojanstvo rada. Da bi nam mogao ostaviti primjer marljivosti, radio je svojim rukama kao drvodjelja. Od rane dobi obavljao je svoj dio u uzdržavanju obitelji. Shvatio je da je član obiteljskog obrta i svojevoljno je nosio svoj dio tereta.

Djeca i mladež trebali bi sa zadovoljstvom olakšati brige ocu i majci, pokazujući nesebično zanimanje za dom. Dok s radošću nose terete koji su dio njihovog posla, odgajaju se da budu spremni za sljedeći korak povjerenja i korisnosti. Svake godine trebaju stalno napredovati, postupno ali sigurno, ostavljajući za sobom razdoblje djetinjstva i stječući iskustvo muževnosti i ženstvenosti. U vjernom obavljaju jednostavnih dužnosti u domu, dječaci i djevojčice polažu temelj za umnu, moralnu i duhovnu izvrsnost. (YI, 5. prosinca 1901.)

Bogatstvo i ljenčarenje neki smatraju blagoslovom; ali oni koji su stalno zaposleni i koji s radošću obavljaju svoje svakidašnje dužnosti, najsretniji su i uživaju najbolje zdravlje. Zdrav umor kao posljedica dobro raspoređenog posla osigurava im blagodat osvježavajućeg sna. Naporan rad na koji je čovjek osuđen da bi zaslužio kruh svagdašnji i obećanje o budućoj sreći i slavi, potječu s istog prijestolja i oboje donosi blagoslov. (CTBH 97)

more_horiz
"Uistinu velik je dobitak pobožnost kad je spojena sa zadovoljstvom." (1. Timoteju 6,6 — Šarić)

more_horiz
"Pjevat ću Jahvi koji mi je učinio dobro, pjevat ću imenu Jahve Svevišnjega!" (Psalam 13,6)

Svaka zemaljska želja može biti uslišana, a ljudi opet prolaze kao oni nezahvalni gubavci koji su bili očišćeni i iscijeljeni od svoje nepodnošljive bolesti. Ove gubavce Isus je ozdravio obnovivši dijelove njihovog tijela koji su bili uništeni opakom bolešću, ali se samo jedan, vidjevši da je potpuno ozdravio, vratio odati slavu Bogu. ...

Pouka koja je zabilježena u događaju o deset gubavaca treba u svakom srcu probuditi najjaču iskrenu želju da promijeni postojeći način ponašanja nezahvalnosti u slavljenje i zahvaljivanje. Neka oni koji tvrde da su Božji narod prestanu mrmljati i prigovarati. Prisjetimo se tko je najveći Darodavatelj svih blagoslova koje smo primili. Siti smo, obučeni, održavani u životu; ne bismo li stoga trebali poučavati sebe i svoju djecu da odgovorimo sa zahvalnošću našem nebeskom Ocu? (R&H, 13. listopada 1894.)

Zar nemamo razloga govoriti o Božjoj dobroti i svjedočiti o Njegovoj moći? Kad su prijatelji ljubazni prema nama, smatramo prednošću da im zahvalimo za njihovu ljubaznost. S koliko bismo više zadovoljstva trebali uzvratiti zahvalnost Prijatelju koji nam je darovao svaki dobar i savršen dar. Njegujmo, onda, u svakoj crkvi zahvalnost Bogu. Naučimo svoje usne da slave Boga u obiteljskom krugu. ... Neka naši darovi i prinosi izraze našu zahvalnost za dobra koja svakodnevno primamo. U svemu bismo trebali pokazati Gospodnju radost i razglasiti poruku o Božjoj spasonosnoj milosti. (R&H, 7. svibnja 1908.)

Srca onih koji otkrivaju Kristove karakteristike odsjajuju božansku ljubav. Ona su prožeta duhom zahvalnosti. ... Uzdignimo Isusa. Uzdignimo Čovjeka s Golgote glasom pjesme i molitve. Ozbiljno nastojmo širiti Evanđelje. Pričajmo o dragocjenoj povijesti Božje ljubavi prema čovjeku. U ovom poslu naći ćete zadovoljstvo koje će trajati u vječnosti. (R&H, 11. srpnja 1899.)

more_horiz
Savršen je Zakon Jahvin - dušu krijepi; pouzdano je Svjedočanstvo Jahvino - neuka uči;

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply