UČENIK10 je napisao/la:
sto ti vjerujes u evoluciju?
Kad ćeš naučiti quotati?
UČENIK10 je napisao/la:
sto ti vjerujes u evoluciju?
UČENIK10 je napisao/la:Medeni je napisao/la:UČENIK10 je napisao/la:
Bog nije kriv za bolest, jer bolest nije od Boga, Bog kaze da daje zdravlje...ali to sto ga mi ne zelimo to je nas problem
I tek rođena djeca odbijaju zdravlje?Stvarno poučno.
posljedica grijeha je bolest, a djete je od rođenja gresnik...
Medeni je napisao/la:
Kad ćeš naučiti quotati?
Prijatelju Medeni, lijep pozdrav. Prekopirao sam Biblijske redove na koje se pozivaš tako da čitatelj može provjeriti kako tvoja teza "morala bi se svaka riječ poklapat sa nekom drugom riječi u kojoj je opisan isti događaj" je doista istinita. Detalji događaja su različiti ili čak suprotni.Medeni je napisao:
Uopće nije istina da je Biblija koja se danas koristi apsolutna istina.Možda postoji neka druga u kojoj je sve istinito,ali takvu još nismo vidjeli. Da bi nešto bilo apsolutno istinito morala bi se svaka riječ poklapat sa nekom drugom riječi u kojoj je opisan isti događaj. To u današnjoj Bibliji nije slučaj.
Primjer:
Je li grob otvoren (Luka 24,2) ili zatvoren kada su stigle žene/žena (Mat 28,1-2); Koga su vidjele kraj groba? Anđela (Mat. 28,2) ili mladića (Marko 16,5) ili dva muškarca (Luka 24,4) ili dva anđela (Ivan 20,11-12); Jesu li ti ljudi ili anđeli bili izvan (Mat. 28.2) ili unutar grobnice (Marko 16,5, Luka 24,3-4, Ivan 20,11-12).; Stajali (Luka 24,4) ili sjedili (Matej 28,2, Marko 16,5, Ivan 20,12).; Je li Marija Magdalena prepoznala Isusa kad joj se prvi puta pojavio? Da (Matt. 28,9). Ne (Ivan 20,14).
Magic Master je napisao/la:Ljudi, Bog nema ljudske osobine. Bog nije čovjek, pa ovo će da voli ovo neće. Bog je opšta ljubav. A čovjek je tak koji guši Božije prisustvo u sebi. Ako čovjek bježi od Božanskog u sebi neminovno pada u blato životinjskog. Trećeg nema. Sad šta mi više volimo: da težimo životinjskoj prirodi ili Božanskoj?
No i dalje, nekad jednu stvar voliš, a sutra ti se opet ta ista star ne sviđa. Onaj koji se duhovno usavrši će jednomza svagda iz sebe da izbaci najprimitivnije polaritete dualne pojave!
Anamarija je napisao/la:što se tiče čitave teme da Bog voli grešnika a ne grijeh, mislim da je to točno. neću duljiti ( moram učit povijest a ne da mi se), ali po mojoj teoriji Bog je nešto toliko savršeno i stvarno da mi to nemožemo pojmiti. Kao kad na reklami vidiš nešto što čisti ama baš sve u jednom potezu i odmah pomisliš :˝ma da, sigurno.˝. Kupiš to, ali ne vjeruješ u potpunosti da može učiniti nešto kao na reklami. Nešto slično s našim pojmljivanjem Božijih planova i izjava. Zato mislim da Bog voli sve ljude, pa zašto bi inače dao svog jedinog sina za nas ako nas ne voli? Iz fore?! To što ljudi ne vole njega i čine grijeh koji On prezire, ne umanjuje njegov ljubav sve dok ima nade za te ljude. A nada umire posljednja.
Eto, Bog nas toliko voli da nam je dao izbor da biramo između njega i onih zemljaskih nižih strasti. Većina ljudi izabere drugo, ali Bog više voli da smo mi sretni nego da je on sretan, iako nas on odvraćuje od kratkotrajne sreće da bi mogli imati onu vječnu.
UČENIK10 je napisao/la:Medeni je napisao/la:
Kad ćeš naučiti quotati?
daj reci mi samo da li vjerujes u evoluciju?
Štefek je napisao/la:
Ali, da li zbog neslaganja autora misliš da se glavni događaj nije niti dogodio?
Na što mislim? Na Uskrsnuće gospodina Isusa.
Štefek je napisao/la:
Autori ovih izvještaja nisu bili reporteri koji su se skupili kako bi za žuti tisak prenjeli senzaciju uskrsnuća. Nisu bili akademski obrazovani povjesničari ili znanstvenici današnjeg vremena koje krase preciznost, dosljednost i sistematičnost. Mora se znati da su Evanđelja zapisana desetljećima kasnije nego su se sami događaji dogodili.
Zar je zaista realno očekivati da se drevni tekstovi, raznih pisaca koji su pisali udaljeni međusobno prostorno i vremenski, podudaraju u svakom slovu?
Ja nisam nikakav akademski obrazovani povjesničar ili znanstvenik današnjeg vremena kojeg krase preciznost, dosljednost i sistematičnost pa opet
znam razliku što znači otvoreno ili zatvoreno,razliku između mladića i anđela,
sjedenja ili stajanja,itd.........
Isus kaže tijelo je odijelo...
Štefek je napisao/la:Prijatelju Medeni,
možeš li pojasniti i potkrijepiti Biblijom tvoju izjavu iz svog ranijeg posta?Isus kaže tijelo je odijelo...
Štefek.
To je Matej 6.gl.:Isus kaže tijelo je odijelo...
i citira:
"Pa ako travu koja je danas u polju, a sutra se u peć baca Bog tako odijeva, koliko li će više vas, malovjerni!"
|
|