Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

"Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"???

power_settings_newLogin to reply
+5
Medeni
UČENIK10
Štefek
Konin
simply
9 posters

description"Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"??? - Page 2 EmptyRe: "Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"???

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:

sto ti vjerujes u evoluciju?

Kad ćeš naučiti quotati?

description"Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"??? - Page 2 EmptyRe: "Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"???

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

Bog nije kriv za bolest, jer bolest nije od Boga, Bog kaze da daje zdravlje...ali to sto ga mi ne zelimo to je nas problem

I tek rođena djeca odbijaju zdravlje?Stvarno poučno.

posljedica grijeha je bolest, a djete je od rođenja gresnik...

Posljedicom ispranih mozgova nastaje debilizam.

Znači li to da je Bogu stalo da ima puno grešnika jer je rekao:
Tada Bog blagoslovi Nou i njegove sinove i reče im: "Plodite se i množite i zemlju
napunite.

more_horiz
Postoje grijesnici visoke inteligencije i vrlo niske..bez sveze sa "ispiranjem mozga".

Kod odraslih koeficijent inteligencije ne zavisi od uzrasta, već rezultat na određenom testu inteligencije predstavlja meru relativne razvijenosti inteligencije pojedinca unutar referentne grupe za koju je test standardiziran.
Ovisno od vrijednosti IQ, visina inteligencije se može podjeliti na nekoliko grupa:

• Veoma visoka inteligencija ili genijalci (IQ je viši od 120)
  • Visoka ineteligencija (IQ je između 111-120)
  • Prosječna inteligencija (IQ je između 90-110)
  • Fiziološki tupi (IQ je između 70-89)

Prisustvo poremećaja inteligencije sa vrijednostima IQ manjim od 70 od rođenja, ili ako su ti poremećaji nastali tijekom razvoja inteligencije, onda se radi o mentalnoj retardaciji (oligofrenija, duševna-mentalna zaostalost, slaboumnost), koja se dalje dijeli:

• Laka duševna zaostalost ili debilnost (IQ je između 50-69)
  • Usmjerena duševna zaostalost ili lakša imbecilnost (IQ je između 35-49)
  • Teška duševna zaostalost (IQ je između 20-34)
  • Duboka duševna zaostalost ili idiotija (IQ je ispod 20)

Ako je oštećenje inteligencije nastalo kasnije kada je već inteligencija razvijena, onda se radi o demencijama.

more_horiz
Hvala abrahamu na obrazloženju o IQ.Very Happy

more_horiz
A što kad neki čovjek ima IQ 80, odnosno minus 80?

pozdrav

Euro

more_horiz
Ljudi, Bog nema ljudske osobine. Bog nije čovjek, pa ovo će da voli ovo neće. Bog je opšta ljubav. A čovjek je tak koji guši Božije prisustvo u sebi. Ako čovjek bježi od Božanskog u sebi neminovno pada u blato životinjskog. Trećeg nema. Sad šta mi više volimo: da težimo životinjskoj prirodi ili Božanskoj?

No i dalje, nekad jednu stvar voliš, a sutra ti se opet ta ista star ne sviđa. Onaj koji se duhovno usavrši će jednomza svagda iz sebe da izbaci najprimitivnije polaritete dualne pojave!

more_horiz
Medeni je napisao/la:

Kad ćeš naučiti quotati?

daj reci mi samo da li vjerujes u evoluciju?

more_horiz
Medeni je napisao:
Uopće nije istina da je Biblija koja se danas koristi apsolutna istina.Možda postoji neka druga u kojoj je sve istinito,ali takvu još nismo vidjeli. Da bi nešto bilo apsolutno istinito morala bi se svaka riječ poklapat sa nekom drugom riječi u kojoj je opisan isti događaj. To u današnjoj Bibliji nije slučaj.
Primjer:
Je li grob otvoren (Luka 24,2) ili zatvoren kada su stigle žene/žena (Mat 28,1-2); Koga su vidjele kraj groba? Anđela (Mat. 28,2) ili mladića (Marko 16,5) ili dva muškarca (Luka 24,4) ili dva anđela (Ivan 20,11-12); Jesu li ti ljudi ili anđeli bili izvan (Mat. 28.2) ili unutar grobnice (Marko 16,5, Luka 24,3-4, Ivan 20,11-12).; Stajali (Luka 24,4) ili sjedili (Matej 28,2, Marko 16,5, Ivan 20,12).; Je li Marija Magdalena prepoznala Isusa kad joj se prvi puta pojavio? Da (Matt. 28,9). Ne (Ivan 20,14).
Prijatelju Medeni, lijep pozdrav.bom Prekopirao sam Biblijske redove na koje se pozivaš tako da čitatelj može provjeriti kako tvoja teza "morala bi se svaka riječ poklapat sa nekom drugom riječi u kojoj je opisan isti događaj" je doista istinita. Detalji događaja su različiti ili čak suprotni.

(Luka 24,2-4) 24 2Kamen nađoše otkotrljan od groba. 3Uđoše, ali ne nađoše tijela Gospodina Isusa. 4I dok su stajale zbunjene nad tim, gle, dva čovjeka u blistavoj odjeći stadoše do njih.
(Mat 28,1-2) 28 Po suboti, u osvit prvoga dana u tjednu, dođe Marija Magdalena i druga Marija pogledati grob. 2I gle, nastade žestok potres jer anđeo Gospodnji siđe s neba, pristupi, otkotrlja kamen i sjede na nj.
(Matt. 28,9) 28 9Kad eto im Isusa u susret! Reče im: "Zdravo!" One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone.
(Marko 16,5) 16 5I ušavši u grob, ugledaju mladića zaogrnuta bijelom haljinom gdje sjedi zdesna. I preplaše se.
(Ivan 20,11-12) 20 11A Marija je stajala vani kod groba i plakala. 12Zaplakana zaviri u grob i ugleda dva anđela u bjelini kako sjede na mjestu gdje je ležalo tijelo Isusovo - jedan kod glave, drugi kod nogu.
(Ivan 20,14) 2014Rekavši to, obazre se i ugleda Isusa gdje stoji, ali nije znala da je to Isus.

Ali, da li zbog neslaganja autora misliš da se glavni događaj nije niti dogodio?
Na što mislim? Na Uskrsnuće gospodina Isusa.
Autori ovih izvještaja nisu bili reporteri koji su se skupili kako bi za žuti tisak prenjeli senzaciju uskrsnuća. Nisu bili akademski obrazovani povjesničari ili znanstvenici današnjeg vremena koje krase preciznost, dosljednost i sistematičnost. Mora se znati da su Evanđelja zapisana desetljećima kasnije nego su se sami događaji dogodili.
Zar je zaista realno očekivati da se drevni tekstovi, raznih pisaca koji su pisali udaljeni međusobno prostorno i vremenski, podudaraju u svakom slovu?
Da li je zato Uskrsnuće izmišljeno i nije vjerodostojno?
Zar su ti ljudi podredili i dali živote za nešto što se zapravo nije dogodilo? Da li bih ja otišao u svijet riskirajući život za učitelja kojeg sam ukrao iz groba i pokopao na drugo mjesto? To bi samo luđak napravio... Ako se pročita pisanje tih ljudi to su bili pametni ljudi svog vremena.

Čovjek se ne može ne zapitati po čemu je zapravo ta kršćanska ideja, koja ima korijene u drevnim Hebrejskim zakonima i pečat joj daje život gospodina Isusa sa svojim djelima, bolja od napr. budizma, islama ili vjerovanja Maja, Babilonaca ili Aboridžina? Nije li to ista zabluda?

Jedna od kontra argumenata mogao bi biti povijesni kontinuitet. Gospodin Isus je nadozidao na građevinu koja seže iz pradavnih vremena Mojsija. Od Isusa je prošlo 2 milenija a njegove poruke su i danas aktualne. Uvijek će i biti...
Ta ideja raste. Od šačice običnih ljudi danas je prihvaćaju stotine milijuna širom svijeta. Ne mislim na neku određenu crkvu, nego na sve crkve koje prihvaćaju kršćansku ideju. Doduše, ima dosta denominacija sa različitim uvjerenjima i istom Biblijom. Sve se one slažu da je gospodin Isus uskrsnuo i da će ponovo doći uspostaviti novi poredak u kome neće biti mjesta grijehu i grešniku.
Dalje, ideja kršćanstva potiče čovjeka da se on promijeni i njeguje vrline koje unapređuju odnose između ljudi (milosrđe, oprost, blagost, poniznost...). Život je ispunjeniji kad se čovjek tako postavi prema ljudima oko sebe, a ne da misli samo na sebe.

Ovakve tvrdnje treba čovjek usporediti sa svojom Istinom. Ako su sve laž onda ćemo u smrtnom času zatvoriti oči kao žrtve zablude oko nade koju imamo... Ako nisu, a naša istina je potpuno zanemarila Isusovu poruku, onda smo promašili glavnu svrhu našeg života. Ne misliš li tako?

Pod ostvarenjem kršćanske ideje ne mislim da je najbitnije posjetiti 3 bogoslužja dnevno svaki dan. Kršćanska ideja je način svakodnevnog života, odnosa prema drugima i odnosa prema Bogu. Prema drevnom Bogu stvoritelju svijeta i Bogu koji je poslao svoju desnu ruku - gospodina Isusa da trpi i umre kao grešnik za naše grijehe. Mislim da je čovjek ispunjeniji kad sredi svoj odnos s Bogom i lakše korača prema neizbježnom trenutku smrti.

Što se tiče stava da čovjek vjeruje samo ono što registriraju njegova osjetila i moć spoznaje, koliko znanstvenih spoznaja o događajima u prostoru, mikro svijetu, vremenu možeš baš dohvatiti vlastitim očima ili osjetilima? Usprkos takvoj situaciji smatraju se znanstvenim istinama, unatoč nekim objektivno otvorenim pitanjima ili nepodudarnostima.

Zgodna mi je zgoda iz filma "Kontakt", ne znam da li si gledao. Uglavnom, glavni lik je doktorica astronomije, materijalist po uvjerenju. U djetinstvu o njoj se brinuo otac kog je jako voljela. "Spetlja" se sa svećenikom (iz denominacije gdje se svećenici žene). Raspravlja o Bogu i tvrdi kako ona može vjerovati samo ono što može vidjeti i spoznati. Svećenik je u jednom trenu pita: "... da li si voljela svog oca"? "Dakako", odgovara znanstvenica.
"Onda to dokaži..." - odgovara svećenik.
Medeni, primi lijep pozdrav od Štefeka i napiši što ti misliš o tim važnim životnim uvjerenjima. Laughing

more_horiz
gospodin Magic Master kaže da Bog nije čovjek. Po kršćanskom vjerovanju Bog je trojedin a ne jedinstven da se pod nazivom ˝Bog˝ krije samo ta neka Vaša opća ljubav. JA pod Bogom smatram i Isusa, koji je bio I BOG I ČOVJEK, znači da Bog u neku ruku i jest čovjek.
Isus je imao neke savršeno ljudske osobine, plakao je ( kad je Lazar umro), smijao se, bojao se... A osim toga, Bog je nas načinio na svoju sliku i priliku, pa valjda onda imamo barem neke zajedničke osobine kao npr. da ljubimo i praštamo.

što se tiče čitave teme da Bog voli grešnika a ne grijeh, mislim da je to točno. neću duljiti ( moram učit povijest a ne da mi se), ali po mojoj teoriji Bog je nešto toliko savršeno i stvarno da mi to nemožemo pojmiti. Kao kad na reklami vidiš nešto što čisti ama baš sve u jednom potezu i odmah pomisliš :˝ma da, sigurno.˝. Kupiš to, ali ne vjeruješ u potpunosti da može učiniti nešto kao na reklami. Nešto slično s našim pojmljivanjem Božijih planova i izjava. Zato mislim da Bog voli sve ljude, pa zašto bi inače dao svog jedinog sina za nas ako nas ne voli? Iz fore?! To što ljudi ne vole njega i čine grijeh koji On prezire, ne umanjuje njegov ljubav sve dok ima nade za te ljude. A nada umire posljednja.
jeste li ikad čuli pjesmu od Jamesa Blunta Same mistakes ;
Give me reason
but don't give me choise
'cause I'll make the same mistakes again

Eto, Bog nas toliko voli da nam je dao izbor da biramo između njega i onih zemljaskih nižih strasti. Većina ljudi izabere drugo, ali Bog više voli da smo mi sretni nego da je on sretan, iako nas on odvraćuje od kratkotrajne sreće da bi mogli imati onu vječnu.

ma sve je to zamršeno, ništa za ovako mlade ljude ko ja, ali kad ti Bog da zadaću, onda to uradiš.

Pozdrav svima.

more_horiz
Anamarija, lijep pozdrav.
Jako sam se iznenadio kak' ti ozbiljno razmišljaš o Bogu u svojim lijepim godinama. Ima sigurno mnogo ljudi koji potroše cijeli život a nemaju takvu spoznaju kakvu ti imaš već sada.

Samo toliko. Štefek.cheers

more_horiz
Magic Master je napisao/la:
Ljudi, Bog nema ljudske osobine. Bog nije čovjek, pa ovo će da voli ovo neće. Bog je opšta ljubav. A čovjek je tak koji guši Božije prisustvo u sebi. Ako čovjek bježi od Božanskog u sebi neminovno pada u blato životinjskog. Trećeg nema. Sad šta mi više volimo: da težimo životinjskoj prirodi ili Božanskoj?

No i dalje, nekad jednu stvar voliš, a sutra ti se opet ta ista star ne sviđa. Onaj koji se duhovno usavrši će jednomza svagda iz sebe da izbaci najprimitivnije polaritete dualne pojave!

Pozdrav forumašima, naročito mladim snagama Anamariji i Magic Masteru. Evo javljam se na ovaj post Magic Mastera jer me privuklo njegovo razmišljanje.
Pišeš da Bog nema ljudske osobine, jer nije čovjek. Ali Bog Biblije sebe upravo objavljuje i otkriva nam kao biće puno divnih karakternih osobina: ljubavi, poštenja, vjernosti, dobrote, nesebičnosti, pravde itd itd. I to što mi ljudi možemo imati ove ove divne osobine - posljedica je upravo toga što ih naš Stvoritelj ima. Bog ima svoj karakter, i ima divne karakterne osobine. On nije bezlična sila, niti je On "opšta ljubav" - kako to ti, poštovani, pišeš.
Ovakvo razumjevanje Boga kao jedne bezlične (ili opće) sile je karakteristično iz istočnjačke (naročito indijske) filozofije i svjetonazore.
Druga stvar o kojoj pišeš je da čovjek guši Božje prisustvo u sebi. I to mi zvuči dosta istočnjački. Bog Biblije nam objavljuje da smo mi padom u grijeh potpuno izgubili Božje obličje u sebi! Mi se rađamo i živimo kao Božji neprijatelji, kao buntovnici protiv Boga. U nama uopće nema dobrote, nego se rađamo kao zla bića. Zato nam je potreban Spasitelj od nas samih - od grijeha kojem robujemo od svog rođenja. To je vrlo kratak uvid u Bibliju.

Lijepi pozdrav i svako dobro od Simplya.

more_horiz
Anamarija je napisao/la:
što se tiče čitave teme da Bog voli grešnika a ne grijeh, mislim da je to točno. neću duljiti ( moram učit povijest a ne da mi se), ali po mojoj teoriji Bog je nešto toliko savršeno i stvarno da mi to nemožemo pojmiti. Kao kad na reklami vidiš nešto što čisti ama baš sve u jednom potezu i odmah pomisliš :˝ma da, sigurno.˝. Kupiš to, ali ne vjeruješ u potpunosti da može učiniti nešto kao na reklami. Nešto slično s našim pojmljivanjem Božijih planova i izjava. Zato mislim da Bog voli sve ljude, pa zašto bi inače dao svog jedinog sina za nas ako nas ne voli? Iz fore?! To što ljudi ne vole njega i čine grijeh koji On prezire, ne umanjuje njegov ljubav sve dok ima nade za te ljude. A nada umire posljednja.

Eto, Bog nas toliko voli da nam je dao izbor da biramo između njega i onih zemljaskih nižih strasti. Većina ljudi izabere drugo, ali Bog više voli da smo mi sretni nego da je on sretan, iako nas on odvraćuje od kratkotrajne sreće da bi mogli imati onu vječnu.

Pozdrav Anamarija,
tvoje razmišljanje je vrlo lijepo i zrelo. Budući da sam ja postavio pitanje "Da li Bog voli grešnika, a ne voli grijeh", pokušat ću to malo detaljnije objasniti. Točno je da Bog ljubi čovjeka i da mu je spreman činiti dobro. Ali kada se Biblija proučava detaljno i duboko dolazi se do vrlo značajnih zaključaka - koji se ponekad razlikuju od onog prvog dojma koji stječemo površnim čitanjem Biblije.
Kada netko ukrade - ide li u zatvor njegova krađa ili on sam? Kada te prijateljica uvrijedi - ljutiš li se na njenu uvredu ili na nju samu? Kada netko neoprezno uleti u zavoj motorom - stradava li njegova neopreznost ili stradava on sam? Kada Bog uništava Sodomu i Gomodu - uništava li seksualne nastranosti ili uništava ljude koji ih čine?
Nadam se da sam sada malo pojasnio dilemu koju postavljam. Dakle, često čujemo riječi "ljubi čovjeka, a mrzi njegov grijeh". Ali to je nemoguće - jer grijeh je produkt čovjeka. Nema grijeha bez grešnika. I nema zla bez zločinca. I na koji način možeš riješiti problem zla u svijetu? Da li kažnjavanjem samoga zla ili kažnjavanjem zločinaca? Kada Isus dođe po drugi put on će odvojiti ljude u dvije grupe: ovce i jarce. Ovce su slika poslušnih ljudi (onih koji su se obratitli od zla s kojim su rođeni i priklonili se Bogu), a jarci su slika onih koji to nisu učinili. Zato će pravednici (odn. pokajani grešnici) primiti svoju plaću - vječni život, a nepokajani grešnici će biti kažnjeni vječnom smrću.

Dakle, Bog ljubi čovjeka - ali spreman ga je kazniti za njegove grijehe. Ljubav i pravda - oboje su Božje karakterne osobine. Ali danas mnogi govore samo o Božjoj ljubavi, dok Božju pravdu zanemaruju ili obezvrjeđuju. Ali dovoljan je jedan bibijski tekst da nas sve ovo što pišem postane jasno. Bog se otkrio Mojsiju kao: "Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću, iskazuje milost tisućama, podnosi opačinu, grijeh i prijestup, ali krivca nekažnjena ne ostavlja". Izlazak 34,6.7
Dakle, Bog je milostiv i bogat ljubavlju, ali krivca nekažnjenog ne ostavlja!!!

"Ja valjam, ali ono što radim ne valja!" - kao da to radi netko drugi, a ne ja! Time sebi dajemo alibi za zlo koje činimo, kojem robujemo. Ono što činiš - razotriva kakav ti zapravo jesi!!!

I na kraju da pohvalim tebe (a ne tvoje razmišljanje) - u vezi sa izborom koji spominješ. Točno tako: Bog nam daje slobodu izbora. On nas prvo oslobađa od ropstva drugom biću (kao što je Izraelce oslobodio od vlasti Egipćana, tako je nas oslobodio od vlasti Sotone). Ali sada kada smo slobodni birati - mi pokazujemo kome želimo služiti: sebi (i grijehu koji postoji u nama) ili Bogu (koji nas može osloboditi od ropstva grijehu).

Lijepi pozdrav Anamarija.

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
Medeni je napisao/la:

Kad ćeš naučiti quotati?

daj reci mi samo da li vjerujes u evoluciju?

Kakve veze ima evolucija sa Gnosticima?

more_horiz
Štefek je napisao/la:

Ali, da li zbog neslaganja autora misliš da se glavni događaj nije niti dogodio?
Na što mislim? Na Uskrsnuće gospodina Isusa.

Nigdje nisam napisao da se glavni događaj nije niti dogodio.
Tema je bila o Istini u Bibliji,laganje o nekom događaju ne znači da se i sam
događaj nije dogodio.
Štefek je napisao/la:

Autori ovih izvještaja nisu bili reporteri koji su se skupili kako bi za žuti tisak prenjeli senzaciju uskrsnuća. Nisu bili akademski obrazovani povjesničari ili znanstvenici današnjeg vremena koje krase preciznost, dosljednost i sistematičnost. Mora se znati da su Evanđelja zapisana desetljećima kasnije nego su se sami događaji dogodili.
Zar je zaista realno očekivati da se drevni tekstovi, raznih pisaca koji su pisali udaljeni međusobno prostorno i vremenski, podudaraju u svakom slovu?

Ja nisam nikakav akademski obrazovani povjesničar ili znanstvenik današnjeg vremena kojeg krase preciznost, dosljednost i sistematičnost pa opet
znam razliku što znači otvoreno ili zatvoreno,razliku između mladića i anđela,
sjedenja ili stajanja,itd.........

more_horiz
Pozdrav prijatelju Medeni.
Medeni je napisao:
Ja nisam nikakav akademski obrazovani povjesničar ili znanstvenik današnjeg vremena kojeg krase preciznost, dosljednost i sistematičnost pa opet
znam razliku što znači otvoreno ili zatvoreno,razliku između mladića i anđela,
sjedenja ili stajanja,itd.........

Slažem se s tobom. U postu koji "quotaš" promaklo mi je napisati ti kako redci koje navodiš zapravo pokazuju stanovito "curenje" informacija o stvarnom događaju. Curenje u smislu dodano/izostavljeno...

Nejasno mi je zašto apostoli nisu rel. skoro nakon samih događaja iste zapisali na papir (možda nisu imali knjižaru pri ruci)?
Da li su preferirali važnost propovjedanja, tj. usmene predaje ili su očekivali da će gospodin Isus ponovo doći još za vrijeme njihova života (negdje u Bibliji postoji jedan redak u korist te tvrdnje, ali ne znam trenutno gdje)?

Bilo kako bilo njihova zapisana svjedočanstva, iako ne postoji original izvornika, generacijama ljudi iza njihove smrti donose Radosnu vijest koju je gospodin Isus ostavio u baštinu čovječanstvu do svog ponovnog dolaska.
Dolazak se otegnuo... Kao u prispodobi o 10 djevica...

Mt, 25 1"Tada će kraljevstvo nebesko biti kao kad deset djevica uzeše svoje svjetiljke i iziđoše u susret zaručniku. 2Pet ih bijaše ludih, a pet mudrih. 3Lude uzeše svjetiljke, ali ne uzeše sa sobom ulja. 4Mudre pak zajedno sa svjetiljkama uzeše u posudama ulja."
5"Budući da je zaručnik okasnio, sve one zadrijemaše i pozaspaše. 6O ponoći nasta vika: 'Evo zaručnika! Iziđite mu u susret!' 7Tada ustadoše sve one djevice i urediše svoje svjetiljke. 8Lude tada rekoše mudrima: 'Dajte nam od svoga ulja, gase nam se svjetiljke!' 9Mudre im odgovore: 'Nipošto! Ne bi doteklo nama i vama. Pođite radije k prodavačima i kupite!'"
10"Dok one odoše kupiti, dođe zaručnik: koje bijahu pripravne, uđoše s njim na svadbu i zatvore se vrata. 11Poslije dođu i ostale djevice pa stanu dozivati: 'Gospodine! Gospodine! Otvori nam!' 12A on im odgovori: 'Zaista kažem vam, ne poznam vas!' 13Bdijte dakle jer ne znate dana ni časa!"
Štefek.smoki

more_horiz
Prijatelju Medeni,
možeš li pojasniti i potkrijepiti Biblijom tvoju izjavu iz svog ranijeg posta?

Isus kaže tijelo je odijelo...

Štefek.Question

more_horiz
Štefek je napisao/la:
Prijatelju Medeni,
možeš li pojasniti i potkrijepiti Biblijom tvoju izjavu iz svog ranijeg posta?

Štefek.Question

Evo:
Pa ako travu koja je danas u polju, a sutra se u peć baca Bog tako odijeva, koliko li će više vas, malovjerni!"

more_horiz
Medeni je napisao:
i citira:
"Pa ako travu koja je danas u polju, a sutra se u peć baca Bog tako odijeva, koliko li će više vas, malovjerni!"
To je Matej 6.gl.:
Pouzdanje u Božju providnost
25"Zato vam kažem: Ne budite zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti; ni za tijelo svoje: u što ćete se obući. Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela?"
26"Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih? 27A tko od vas zabrinutošću može svome stasu dodati jedan lakat? 28I za odijelo što ste zabrinuti? Promotrite poljske ljiljane, kako rastu! Ne muče se niti predu. 29A kažem vam: ni Salomon se u svoj svojoj slavi ne zaodjenu kao jedan od njih. 30Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni?"
31"Nemojte dakle zabrinuto govoriti: 'Što ćemo jesti?' ili: 'Što ćemo piti?' ili: 'U što ćemo se obući?' 32Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno. 33Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati. 34Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova."

Nije mi jasno kako se iz konteksta ovog odlomka može shvatiti da Isus misli kako je tijelo odijelo. Možeš li dodatno pojasniti? Kakva stajališta ti zastupaš u vezi s navedenom izjavom? Reinkarnacija ili nešto drugo?
Štefek. Shocked

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply