Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionSin Čovječji EmptySin Čovječji

more_horiz
Ovo mi nikako nije jasno:
Zašto Isus sebe naziva Sin Čovječji kad je on Sin Božji?

descriptionSin Čovječji EmptyRe: Sin Čovječji

more_horiz
Zato jer je Sin u čovječjem obliku, On je i Sin Božji ali i Čovječji.
Jer čovjek je iskonski odraz Boga, pa i kad kaže Sin Čovječji onda je to i nadopuna kao Sina nečega ispravnog (iskosnski jer čovjek je stvoren na sliku Božju).

more_horiz
Medeni je napisao/la:

Ti i tako ne vjerujes u "Bezgresno začeće" pa ti ostalo ni ne treba objasnjavati.

more_horiz
crusader je napisao/la:
Medeni je napisao/la:

Ti i tako ne vjerujes u "Bezgresno začeće" pa ti ostalo ni ne treba objasnjavati.

Evo pa se zabavljaj:
http://www.angelfire.com/scary/svetopismo/

more_horiz
Kakav si mi to link ostavio? Sve sto je pisano izvan Bibljije đavolsko je djelo. To ti citas?

more_horiz
crusader je napisao/la:
Kakav si mi to link ostavio? Sve sto je pisano izvan Bibljije đavolsko je djelo. To ti citas?

Negdje piše u Bibliji,neznam točno gdje ali piše otprilike ovo:
Ako te zli navodi da prođeš s njim jednu milju,ti s njim napravi dvije milje.
Ne smatram da je "sve što je pisano izvan Bibljije đavolsko je djelo".
Mnogo korisnih rečenica našao sam na tim stranicama.
Primjer kad mi netko tvrdi o nepogrešivosti Biblije samo mu pokažem
ove rečenice:

Je li grob otvoren (Luka 24,2) ili zatvoren kada
su stigle žene/žena (Mat 28,1-2); Koga su vidjele kraj groba? Anđela
(Mat. 28,2) ili mladića (Marko 16,5) ili dva muškarca (Luka 24,4) ili
dva anđela (Ivan 20,11-12); Jesu li ti ljudi ili anđeli bili izvan
(Mat. 28.2) ili unutar grobnice (Marko 16,5, Luka 24,3-4, Ivan
20,11-12).; Stajali (Luka 24,4) ili sjedili (Matej 28,2, Marko 16,5,
Ivan 20,12).; Je li Marija Magdalena prepoznala Isusa kad joj se prvi
puta pojavio? Da (Matt. 28,9). Ne (Ivan 20,14).

more_horiz
To znaci da sumnjas u Bibliju. Smatras da ima pogresnih stvari.
Imamo cetiri razlicita evangelista, to su cetiri razlicite price, no vrlo identicne. Jedan od Evangelista se uvijek zadrzavao u Isusovoj neposrednoj blizini, najvise Ivan, najmladji.
..

more_horiz
Medeni je napisao/la:

Isus ovde koristi naziv iz apokaliptike (t j. knjizevne vrste koja je bila vladajuca u njegovo vreme i koja je nastala oko 100god. pre Hrista). Knjiga proroka Danila spada u tu vrstu knjizevnosti. Danilo 7,13.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
crusader je napisao/la:

Negdje piše u Bibliji,neznam točno gdje ali piše otprilike ovo:
Ako te zli navodi da prođeš s njim jednu milju,ti s njim napravi dvije milje.
Ne smatram da je "sve što je pisano izvan Bibljije đavolsko je djelo".
Mnogo korisnih rečenica našao sam na tim stranicama.
Primjer kad mi netko tvrdi o nepogrešivosti Biblije samo mu pokažem
ove rečenice:

Je li grob otvoren (Luka 24,2) ili zatvoren kada
su stigle žene/žena (Mat 28,1-2); Koga su vidjele kraj groba? Anđela
(Mat. 28,2) ili mladića (Marko 16,5) ili dva muškarca (Luka 24,4) ili
dva anđela (Ivan 20,11-12); Jesu li ti ljudi ili anđeli bili izvan
(Mat. 28.2) ili unutar grobnice (Marko 16,5, Luka 24,3-4, Ivan
20,11-12).; Stajali (Luka 24,4) ili sjedili (Matej 28,2, Marko 16,5,
Ivan 20,12).; Je li Marija Magdalena prepoznala Isusa kad joj se prvi
puta pojavio? Da (Matt. 28,9). Ne (Ivan 20,14).

Sto se tice ovih citata imas u Haringtonovom "Uvodu u Novi Zavjet" sve jako lepo objasnjeno

more_horiz
Zanimljivo pitanje Medeni. Pitanje Isusove ljudske prirode je veoma nejasno i mora se sagledati više činjenica kako bismo razumili šta je i zašto je Isus u datom trenutku rekao. Ovdje se radi o tome da je u ono vrijeme postojalo više lažnih učitelja koji su naučavali docetističku jeres koja govori da je Isus samo duh i da nije imao tijelo. Govorili su da je hodao po pijesku i nije ostavljao tragove. Problem je nastao kada su neki kršćani koji su došli iz neznaboštva prenaglasili Kristovu božansku prirodu na račun Njegove ljudske prirode, dok su sa druge strane drugi prenaglasili Njegovu ljudsku prirodu na račun Njegove božanske prirode. Kao da je postojao problem da shvate da je Isus u Isto vrijeme i Bog i čovjek. Zato je Isus rekao da je On Sin čovječiji, naime, nigdje nećeš naći u Bibliji da je rekao da On nije Sin Božji.

more_horiz
Titula "Sin Čovječji" je u Bibliji božanska titula. Vidi Daniel 7. poglavlje. To je Isusovim suvremenicima bilo jasno. Zato su ga i osudili da se naziva Bogom.

more_horiz
Da bi pravilno razumjeli Isusovu prirodu, potrbno je pravilno razumjeti teologiju opravdanje vjerom. Ovdje sam namjerno to nazvao teologijom bez obzira što ona to nije več život poslušna krščanina . Obzirom da ovdje ipak samo teoretiziramo prisiljen sam na taj način izražavanja. Čovjek u svome grešnom stanju ima dva problema;
1.Problem grešne prirode
2.Problem grešnih djela.......kao i što sami uočavate postoji dva aspekta koje Bog treba riješiti.
Kada je Isus umro na Križu Golgote jeli umro za grešnu prirodu ili za grešna djela ili oboje??????
Kada dobijem odgovor na ovo pitanje možemo ići dalje.

more_horiz
misliti je napisao/la:
Da bi pravilno razumjeli Isusovu prirodu, potrbno je pravilno razumjeti teologiju opravdanje vjerom. Ovdje sam namjerno to nazvao teologijom bez obzira što ona to nije več život poslušna krščanina . Obzirom da ovdje ipak samo teoretiziramo prisiljen sam na taj način izražavanja. Čovjek u svome grešnom stanju ima dva problema;
1.Problem grešne prirode
2.Problem grešnih djela.......kao i što sami uočavate postoji dva aspekta koje Bog treba riješiti.
Kada je Isus umro na Križu Golgote jeli umro za grešnu prirodu ili za grešna djela ili oboje??????
Kada dobijem odgovor na ovo pitanje možemo ići dalje.

Krist je umro zato da omogući čovjekovo opravdanje. On je platio kaznu koju je čovjek trebao platiti. Prema tome, čovjek koji prihvati tu žrtvu i prizna Krista za svog Spasitelja, bit će opravdan, unatoč tome što je grešnik (biti grešnik = imati grešnu narav i činiti grešna djela).

Kristova krv nema neku magičnu moć, da uklanja grešnu narav ljudi. Svi se moraju boriti sa svojom grešnom naravi, dokle god su na ovom grešnom svijetu. Ali oni koji pokajana srca prihvate Kristovu žrtvu, bivaju u Božjim očima opravdani, iako su i dalje slabi ljudi, skloni griješenju.

Pri Kristovom drugom dolasku, takvi će biti "preobraženi", odnosno, više neće imati grešnu narav, nego potpuno svetu i savršenu narav. I takvi će vječno živjeti s Bogom u Novoj Zemlji.

Možeš li pojasniti zašto misliš da je potrebno pravilno razumjeti opravdanje vjerom, da bismo pravilno razumjeli Isusovu prirodu?
Hvala.

more_horiz
Ne mislim nego znam.

Ljudi često teoretiziraju kakvu je prirodu imao Krist. Isusova priroda nemože se odvojiti od Kristovog karaktera i Isusove pravednosti, isto tako od Isusove vjere =rod Svetog Duha, odnosno za nas dar.

Božja pravda =Isusov bezgrešni život od 33,5 godine.
Kada je Adam bio prevaren ;bio je u stanju svetosti, pravednosti i dobrote, sve su to bile njegove vlastite osobine sa kojima je stvoren. Da bi mogao pomoći Adamu i svima nama Isus mora krenuti sa iste moralne točke gdje se dogodio pad.Ali da bi bio potpuno jednak nama koji smo več u padu rođeni On uzima tijelo 4000 godina oslabljeno grijehom.

Ovo ne može razumijeti ni jedna osoba koja nije nanovorođena , dakle opravdana i posvečena, i kod koje se događa proslavljene iz slave u slavu (Slava Božja =Božji Karakter)
Samo ona osoba koja zna da ima život vječni i koja ga čuva u Isusu Kristu, koja ima Kristov Um, i koja zna da je nevoljna ,nesretna ,siromašna, i gola ,te iz svoje velike potrebe cijelim svojim srcem i dušom traži zajednicu sa Kristom svaki čas, dakle samo takva osoba zna kakvu prirodu ima Krist jer je ta priroda u njoj. To je stvar iskustva a ne znanja.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply