Dina je napisao/la: <blockquote>
<blockquote>Obilazeci forume,zamijetila sam jedan fenomen...svadju.Nista se tako cesto ne pojavljuje kao svadja.Radim jednu analizu kako se ljudi mogu prestati svadjati na forum,i zanima me tko i kako se svadja i kako se prestaje svadjati?
1.muski vise
2.zenske vise
3.muski i zenski isto
4.muski manje
5.zenske manje
6.muski i zenski isto ili SE UOPCE ne svadjaju?
I zasto se ljudi svackaju?</blockquote></blockquote>
Zavisi kako se "svadja" dozivljava.
Ponekad, i samo konkretno izražene misli, druga strana doživi kao svadju.
Sa druge strane, potreba da se nadglasa sagovornik i da se, verbalno a ponekad i fizički "ubjedi" u ispravnost mog mišljenja - mogao bih nazvati svadjom. Za svadju je potrebno dvoje naravno.
Takođe, neuvažavanje laži nije svađa, već jasno predočavanje istine.
Ako bi to bilo obrnuto, onda bi Isus bio svađalica a Pismo ne bi bilo tačno:
Isa 42:1 Evo sluge mojega, kojega podupirem, izbranika mojega, koji je mio duši mojoj; metnuću duh svoj na njega, sud narodima javljaće.
Isa 42:2 Neće vikati ni podizati, niti će se čuti glas njegov po ulicama.
Ovo proročanstvo o Isusu kaže da On neće vikati niti podizati, niti će se čuti njegov glas po ulicama? Da li je ovo proročanstvo lažno? Ne, jer ono opisuje svađu.
A to što je Isus rekao fariseijma da su djeca đavolova, nije svađa, već jednostavno istina. To što su fariseji odgovorili pokušajem da kamenuju Isusa, to je način na koji oni koji su u zabludi a ne žele da prihvate istinu - svađa naravno.
Ne bih da me pogrešno shvatiš Dina, ali pratio sam tvoje komentare uglavnom na neke određenije postove i primjetio sam da prelaze prag tvoje tolerancije, tj. da smatraš da se ljudi ne poštuju ili da se svađaju.
Sa druge strane, moram priznati da imaš dosta strpljenja i da je dobro što postoji tvoj tihi glas na ovom forumu da malo spustiš tenzije (koje se nekad i ne pojave, ali prevencija je čudo
.