Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionpentagram Emptypentagram

more_horiz
jako me zanima što mislite o pentagramu... njegovoj prošlosti i svrsi

descriptionpentagram EmptyRe: pentagram

more_horiz
...u tarotu karta sa tim znakom predstavlja Crnu magiju...

pozdrav

Euro

more_horiz
Možeš i narisati krug i okolo naslagat svijeće, pa se spremit za ugovor
s vragom koji se potpisuje krvlju. ALI ONDA TI POMOĆI VIŠE NEMA,
dječače. Čuvaj Dušu, svatko ima samo jednu Dušu, "propade li ona ludo, nema većeg od zla tog" ... i td.

more_horiz
"The pentagram was used as a Christian symbol for the five senses,[8] and if the letters S, A, L, V, and S are inscribed in the points, it can be taken to mean a symbol of health (from Latin salus).[citation needed]
Medieval Christians believed it to symbolise the five wounds of
Christ. The pentagram was believed to protect against witches and
demons. [...] Probably due to misinterpretation of symbols used by ceremonial
magicians, it later became associated with Satanism and subsequently
rejected by most of Christianity sometime in the twentieth century.[9]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagram

ovaj je simbol zastupljen u mnogim religijama, satanistička je samo jedna od brojnih i to s vrlo mladom poviješću upotrebe.

more_horiz
sotonističa uporaba je fikcija..slažem se modernog doba i mislim da pentagram nebi trebao imati veze s sotonom.....

more_horiz
rofl! sad kad si to vidio, razočaro si se u pentagram... više nije tako prekrasan. ipak je bolji masonski simbol. ček, šta si sad? aha, mason. više nisi setanist, a ni sotonist, a ni gnostik.

imam ideju! ajmo otvorit kladionicu u koju će sljedeći religiju naš žabac prijeći, i koji će mu bit novi nick i avatar.

lol, zakon si ti, forum je zabavniji otkad si tu...

more_horiz
ja nikad ne prelazim u novu vjeru... ja i sad smatram gnostike ispravnim sljedbenike krista, setanist nisam više (u tome si jedino u pravu) ali imam još kontakte s njim.... sotonist nisam nikad ni bio..ja sam okultna duša koja želi samo svoj način da sve sazna...

more_horiz
Onda počni proučavati Bibliju, Kuran, Bhagavad Gitu, Dhammapadu...otkrit ćeš više stvari nego u okultnim knjigama.

pozdrav

Euro

more_horiz
ne citam knjige velikih manipulatora....

more_horiz
Bez veze. To su prava otkrivenja...a kada primiš u ruke jednu od tih knjiga i pročitaš ju onda ćeš se pitati zašto ju nisi pročitao već prije.

Za mene je manipulacija masonsko bratstvo koje uvodi hijerarhiju. A hijerarhija predstavlja vlast i pokoravanje. A tamo gdje je vlast nema prave slobode!!! Zapamti si to...

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:
Bez veze. To su prava otkrivenja...a kada primiš u ruke jednu od tih knjiga i pročitaš ju onda ćeš se pitati zašto ju nisi pročitao već prije.

Za mene je manipulacija masonsko bratstvo koje uvodi hijerarhiju. A hijerarhija predstavlja vlast i pokoravanje. A tamo gdje je vlast nema prave slobode!!! Zapamti si to...

pozdrav

Euro

potpisujem.

more_horiz
"Tko se vatrom igra taj se i opeče"

more_horiz
masoni imaju slobode, a vi ih nemate..(tj nemate je ni sad....ali nemojte skretati s topica...)masoni vas i ovak kontroliraju......al to nij evažno....

što je za vas pentagram??

bibliju i kuran sam pročito i nije me se dojmilo....

more_horiz
Dojmiti se može neka lektira, film ili muzika. Sveto pismo se ne
kritizira tako usput. Čita se cijeli život. Next time, budi uvjerljiviji

more_horiz
Hell master je napisao/la:
masoni imaju slobode, a vi ih nemate..(tj nemate je ni sad....ali nemojte skretati s topica...)masoni vas i ovak kontroliraju......al to nij evažno....

Da...a iznad masona je Bog koji upravlja njima kao i sa mnom.
Ali i njima je Bog dao i određenu slobodu izbora kao i nama.

Samo su oni svoju slobodu izbora iskoristili za ono što se Bogu ne sviđa.

pozdrav

Euro

more_horiz
Slobodu imaju samo oni koji se oslobode od ropstva greha, ili oni koji se oslobode od onoga što Masoni zovu slobodom. Ljudi se rađaju u grehu i oni i nemaju tada neki izbor. Sve što znaju je ono što ih greh uči. Ali kada se jednom sretnu sa Božijim pozivom, onda se čovek tek nalazi pred izborom.

Setite se da su i naši pra roditelji došli pred izbor tek kada je pored Drveta Života (Što je simbol za Hrista) ponudilo i Drvo Znanja Dobra i Zla (što je simbol za Sotonu) i ljudi su tada došli do izbora. Tako da dok neka osoba ne stane pred oba DRVETA (simbolično govorim kao i Pismo o tome) on uistinu i nema izbora jer se nakon pada svi rađamo u grehu i to nije stvar izbora već činjenica. Ali kada nam dođe Drvo Života - Reč Božija u naš život onda počinje IZBOR. A prava sloboda počinje izborom Drveta koje donosi Život Večni.
Upoznaćete Istinu i Istina će vas osloboditi, reči su Isusa Hrista. Isus nije ničemu robovao, pa čak ni smrt Ga nije mogla zadržati. Zato je On Put, Istina i Život, i to put u pravu SLOBODU i Pravi Život.

Eto samo malo da se ubacim!
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
nauči hrvatski..hehehe

niš niste rekli o pentagramu....

more_horiz
Kojem pentagramu? Više ga nemaš u avataru!!!

pozdrav

Euro

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply