Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Atheist Manifesto...

power_settings_newLogin to reply
+4
crusader
diakonos
slisch
Jesus the communist
8 posters

descriptionAtheist Manifesto... - Page 2 EmptyRe: Atheist Manifesto...

more_horiz
Moram priznat vrlo zanimljivo,ali nazalost genetika nije moja strana niti medicina, vise psihologija i vecinom drustvene znanosti (ako to tako mogu nazvati)...iako znam ponesto o tome...ovo mi je iskreno potpuno novo. Znam za "gresku u kodu", ali nisam se nikad previse pozabavio time.
Vrlo zanimljive teorije koje opet same po sebi postavljaju mnoga pitanja....
Ok ovo u vezi DNA, nemam dileme nego mi nekako u "praksi" to ne stoji, ne mislim na genecki kod vec na degradaciju...
Sto se tice DNA kao dokaza za postojanje Njega, mi bas i nije cvrst argument jer takoder moze sluziti kao argument drugim teorijama...jer i sama degradacija moze biti evolucija...

more_horiz
Jesus the communist je napisao/la:
Sto se tice DNA kao dokaza za postojanje Njega, mi bas i nije cvrst argument jer takoder moze sluziti kao argument drugim teorijama...jer i sama degradacija moze biti evolucija...

Degradacija nikada ne može biti evolucija, degradacija može biti samo devolucija, a to je nešto sasvim drugo. Glede DNA, kao što sam napomenuo, postoji mnogo knjiga i stručnjaka kojima je to domaći teren. Imaš li prilike doći do knjige od PhD Michael Behe-a "Darwins Black Box", mislim da ima mnogo toga o predloženoj temi. Pogledaj link http://www.arn.org/authors/behe.html

Pošto kažeš da nisi blizak s genetikom idemo onda dalje.

2 - Zakon ENTROPIJE

Ovo je jedan od temeljnih zakona na osnovu kojeg je moguće doći do Prauzroka. Taj zakon je toliko višeslojan i prisutan u toliko segmenata da stvarno nemamo kud. Primjerice, ako netko sagradi dvorac za to mu je potrebno mnogo materijala i energija. Cijeli taj posao i novo organiziranje postojeće materije mora imati svoj inteligentni pokretač. Radi se o relativno jednostavnom materijalnom objektu gdje su određeni dijelovi organizirani na adekvatan način. Ovako nešto uopće nije usporedivo s npr. jedom živom stanicom gdje je svo još tisućama puta kompleksnije. Dakle, ta zgrada, ako se ostavi vremenu (stoljećima) će se polako ali sigurno dezintegrirati i pretvoriti u hrpu neorganiziranog kamenja i eto posla za arheologe da pokušaju rekonstruirati početni izgled. Nigdje u prirodi nemamo primjere samoorganiziranja od jednostavnog ka složenom nego upravo obrnuto, uvijek se složeno tokom vremena lagano (ili brzo) dezintegrira u početne dijelove. Zbog nedostatka te sile koja bi vodila samoorganiziranju mi moramo zaključiti da je NETKO inteligentan na početku to morao napraviti.

Ako se ide još dalje, isto pravilo moguće je primjeniti na čitav univerzum, bilo koja kompleksnije uređena materija svjedoči o nužnosti postojanja inteligentnog prauzroka njene organiziranosti. Iza toga slijedi lagan ali neumitan proces erozije u skladu s zakonom entropije i kad-tad sve će ponovo završiti u stanju potpunog mirovanja (ako netko dodatno ne investira svoju inteligenciju i energiju u taj sistem). Pazi, i ovo je jaka tema s mnogo stranica napisanog materijala a, rezimirano, mene osobno nakon godina studiranja, zakon Entropije upućuje na postojanje Pradavnog.

more_horiz
Jesus the communist je napisao/la:
Ali se tu postavlja pitanje zasto je onda On stvorio takvog covijeka? Na to bi se moglo odgovoriti opet...da je to smisao zivota tj. da covjek nadvlada te mane....to je ok, ali meni se cini da najvise dobrih ljudi pati, oboljeva, stradava u ratu...itd. Bas onih koji su to nadvladali, oni koji su potpuno nevini....

Ali Bog nije stvorio takvog čovjeka. To valjda znaš. Čitao si knjigu Postanka? Sotona je nagovorio čovjeka (i ženu) da krenu tim putem. "Samo za plod stabla što je nasred vrta rekao je Bog: 'Da ga niste jeli! I ne dirajte u nj, da ne umrete!'"". Sad se postavlja pitanje: zašto je ostavio to stablo. Zar nas mrzi ili se igra s nama? Ne, nego nam je dao mogućnost izbora, da ne budemo "navijeni roboti".

I dan danas je izbor pred nama. Bog kaže: "It's my Way or the highway to hell." Laughing
A nevini ljudi koji ginu... To je preteško za pojmiti. Moraš stvari sagledati sa više razine. Vjerujem da Bog žali za njima puno više nego mi (ako nisu kod Njega).

more_horiz
The member diakonos has done the following action : Roll dices

1 times Atheist Manifesto... - Page 2 De6
Results :
  Atheist Manifesto... - Page 2 De6

more_horiz
Nego, gdje nam je nestao (Jesus) the communist ? Ili se još zabavlja glodanjem one druge kosti (entropija).

more_horiz
Možda proučava Bibliju.study

pozdrav

Euro

more_horiz
A to bi onda moglo potrajati. Kad ova tema bude opet aktualna - javite mi na mojgrad@gmail.com Od ove subote sam u HR pa sve do 8.rujna i nisam baš siguran da ću uvijek imati pristup internetu.

Mir vam

more_horiz
ne,ne.....Laughing ....bio sam na odmoru, "bez suvisnih elektronickih pomagala". Jucer sam se vratio, pa sam jos uvijek pod dojmom i treba mi neko vrjeme da se "uhodam", naravno nastavi cemo diskusiju..... za sad se drzim "laganih" tema....

Kao student sam procitao Bibliju i Kuran.....mozda bi dobro bilo da opet procitam Bibliju, ali nekako nemogu naci mir jer ipak za to treba koncentracija....

more_horiz
Godišnji odmor je bio i već odavna prošao a ja još uvijek čekam našeg brata communist-u. Izgleda da se prepao dublje diskusije ili je utonio u studij Biblije. Ne bi me začudilo da nam se javi kao student s nekog teološkog fakulteta. Ah, sve je moguće!

more_horiz
Što je vjernici, ne znate engleski jezik? Very Happy

Otvorite oči, crkva zarađuje na vama!

more_horiz
ateist je napisao/la:
Što je vjernici, ne znate engleski jezik? Very Happy

Otvorite oči, crkva zarađuje na vama!

Dragi ateist,retorikom kojom si se poceo sluziti na ovom forumu neces moci dalje.
Koncepcija foruma je sasvim drugacija postavljena,te te stoga molim pokusaj se vladati po nasim pravilima,upoznaj se s pravilima foruma.Pri dnu foruma stoji PDF na kome mozes naci jasno i tocno pravila.Buduci da na forumu ima vise od 25 denominacija, molim te imaj to na umu,kako si dobio u pozdravnom pismu.Hvala ti sto ces pokazati jedan nivo u dijalogu i kao ateist.

more_horiz
Kakvo pozdravno pismo?

more_horiz
btw ovo je ateistički podforum koliko ja znam! moja retorika je krajnje realna. nema boga. i točka.

more_horiz
ateist je napisao/la:
Kakvo pozdravno pismo?

pogledaj si pp,a lijepo sam te pozdravila i na dobrodoslici.... sunny

Kod:

btw ovo je ateistički podforum koliko ja znam! moja retorika je krajnje realna. nema boga. i točka.

to je tvoj stav i tocka,ali nemas prava vrijedjati druge koji drugacije misle i tocka.
Mozemo voditi dijalog,ali se vrijedjati,ne mozemo,necemo i nesmijemo
jer i ateisti zastupaju prava misljenja jedinke!!!Ako je netko ateista ne znaci da ima prava na nekulturni dijalog,dapace mora pokazati nesto vece od Boga.

more_horiz
Čovjek je bog.

more_horiz
ateist je napisao/la:
Čovjek je bog.

Dokazi!

more_horiz
ateist je napisao/la:
Čovjek je bog.

U svom selu ako je sam.

more_horiz
Vi ste jadni... Ne mislim da vam se rugam, već jadni kao tužni... Jadni ste, tražite utjehu u necemu sto ne postoji. A vi ste ključ svega. da dokažem? pogledajte se u ogledalo. opipajte se. vi postojite. bog ne.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply