Jesus the communist je napisao/la: Sto se tice DNA kao dokaza za postojanje Njega, mi bas i nije cvrst argument jer takoder moze sluziti kao argument drugim teorijama...jer i sama degradacija moze biti evolucija...
Degradacija nikada ne može biti evolucija, degradacija može biti samo devolucija, a to je nešto sasvim drugo. Glede DNA, kao što sam napomenuo, postoji mnogo knjiga i stručnjaka kojima je to domaći teren. Imaš li prilike doći do knjige od PhD Michael Behe-a "Darwins Black Box", mislim da ima mnogo toga o predloženoj temi. Pogledaj link
http://www.arn.org/authors/behe.htmlPošto kažeš da nisi blizak s genetikom idemo onda dalje.
2 - Zakon ENTROPIJEOvo je jedan od temeljnih zakona na osnovu kojeg je moguće doći do Prauzroka. Taj zakon je toliko višeslojan i prisutan u toliko segmenata da stvarno nemamo kud. Primjerice, ako netko sagradi dvorac za to mu je potrebno mnogo materijala i energija. Cijeli taj posao i novo organiziranje postojeće materije mora imati svoj inteligentni pokretač. Radi se o relativno jednostavnom materijalnom objektu gdje su određeni dijelovi organizirani na adekvatan način. Ovako nešto uopće nije usporedivo s npr. jedom živom stanicom gdje je svo još tisućama puta kompleksnije. Dakle, ta zgrada, ako se ostavi vremenu (stoljećima) će se polako ali sigurno dezintegrirati i pretvoriti u hrpu neorganiziranog kamenja i eto posla za arheologe da pokušaju rekonstruirati početni izgled. Nigdje u prirodi nemamo primjere samoorganiziranja od jednostavnog ka složenom nego upravo obrnuto, uvijek se složeno tokom vremena lagano (ili brzo) dezintegrira u početne dijelove. Zbog nedostatka te sile koja bi vodila samoorganiziranju mi moramo zaključiti da je NETKO inteligentan na početku to morao napraviti.
Ako se ide još dalje, isto pravilo moguće je primjeniti na čitav univerzum, bilo koja kompleksnije uređena materija svjedoči o nužnosti postojanja inteligentnog prauzroka njene organiziranosti. Iza toga slijedi lagan ali neumitan proces erozije u skladu s zakonom entropije i kad-tad sve će ponovo završiti u stanju potpunog mirovanja (ako netko dodatno ne investira svoju inteligenciju i energiju u taj sistem). Pazi, i ovo je jaka tema s mnogo stranica napisanog materijala a, rezimirano, mene osobno nakon godina studiranja, zakon Entropije upućuje na postojanje Pradavnog.